- Konu Sahibi Papatya010
-
bırsey dıyecegım lutfen yanlıs anlamayın 80 yasında bazı adamlar boyle tepkıler verıyorlarSozumun ustune soz soyledi lafimi cignedi diye sinirleniyor babam beni nasil saymaz diye tamam konusuruz demeliymiş
Babamdan ziyade annem oyle dusunuyor beni cok sıkıştırıyor babam gorusuruz zaman kalirsa dedi zaten siz yuvanizda mutlu olun biz gorusmesekte olur demisti baska bir konusmamizdadurum aynende bu...
bırı oglu dıgerı kızı
kızıyla damadını karsı karsıya getırıyor
bellıkı damatla oglan arasında bır gerılım olmus, ıkınızınde kendınıze gore haklı yanları var gonlum ıyı olmanızdan yana ınsallah aranız duzelır demek yerıne kursun yemıs gıbı tepkı verıyor
kesınlıkle aynen dedıgınız gıbı durum
bırde babasının orası kocanın evı aramazsa gelmem demesı de kızına verdıgı degerı gosterır
damat dunyanın en terbıyesız adamı bıle olsa orası kızımında evı bu cocuk agac kovugundan cıkmadı der normalde bır baba, kızına bızım ıcın kocanla ters dusme gerekırse dısarıda bıle gorusuruz der normalde...
benım babam boyle bır adam oldugu ıcın normalı bu gelıyor bana belkıde normal degıldır bılmıyorum ama
konu sahıbının babası gelının ne gıydıgıne de karısıyormus yanı cok karısan bır adam bu bellı
Tabiki gitmez neden bu dayatma derdim. Esimde ustunluk saglamaya calisiyor baban diyo banakayınvalideniz sizin için kocanıza sözümün üstüne söz söyledi dese hoşunuza gider miydi ?
Konu sahibi kendi diyor hiç alttan almadı dik dik konuştu diye. Baba bir adım atmış, güzellikle aramış konuşmuş gördüğü tavır dik dik konuşma.aradığında babaya saygısızlık etmemiş ki ama.
hani aradığında ters konuşsa, adamı bozsa eyvallah.
bence bu konu sadece bu olayla alakalı değil.
bana göre yılların birikimi olmuş. damatta birşeylerin kendince acısını çıkarıyor.
doğru mu ? değil.
iki tarafın da iletişim sıkıntısı var.
Babam neredeyse,kendi tanimadigi soz hakkina evimde tam anlamiyla sahip olduğum icin esimi uyaracakti gecmiste.durum aynende bu...
bırı oglu dıgerı kızı
kızıyla damadını karsı karsıya getırıyor
bellıkı damatla oglan arasında bır gerılım olmus, ıkınızınde kendınıze gore haklı yanları var gonlum ıyı olmanızdan yana ınsallah aranız duzelır demek yerıne kursun yemıs gıbı tepkı verıyor
kesınlıkle aynen dedıgınız gıbı durum
bırde babasının orası kocanın evı aramazsa gelmem demesı de kızına verdıgı degerı gosterır
damat dunyanın en terbıyesız adamı bıle olsa orası kızımında evı bu cocuk agac kovugundan cıkmadı der normalde bır baba, kızına bızım ıcın kocanla ters dusme gerekırse dısarıda bıle gorusuruz der normalde...
benım babam boyle bır adam oldugu ıcın normalı bu gelıyor bana belkıde normal degıldır bılmıyorum ama
konu sahıbının babası gelının ne gıydıgıne de karısıyormus yanı cok karısan bır adam bu bellı
Inanirmisin benimde aklima o şaka geliyor hepbırsey dıyecegım lutfen yanlıs anlamayın 80 yasında bazı adamlar boyle tepkıler verıyorlar
kendılerını saydırtmaya laf gecırtmeye ozellıkle cabalıyorlar yas gectı cocuklara maskara olmayayım korkusu mu ,nedır cozemıyorum ama bazı yaslılarda goruyorum bunu...
sener senın benım bo.un ustune yapamazsınız demesı gıbı tovbe tovbe
kocanızın babanıza sıze kapım acık demesı yetmemıs babanız egosunun oksanmasını ıstemıs uzatan babanız
Dogru soyluyor bence.Her horoz kendı coplugunde öter,kimse birbirine karismadan gorussun ve herkes yerini bilsin..Tabiki gitmez neden bu dayatma derdim. Esimde ustunluk saglamaya calisiyor baban diyo bana
Baska olay yok mevzu bundan ibaret bizimkinin icsellestirmesi. Ailem ne kadar pohpohlayip deger verse beni sevmiyolar aslinda diye dusunuyor. Bizimkiler acisindan biriken bisey yok esimin kendi icinde buyutmeleriKonu sahibi kendi diyor hiç alttan almadı dik dik konuştu diye. Baba bir adım atmış, güzellikle aramış konuşmuş gördüğü tavır dik dik konuşma.
Başka olaylar olsa konu sahibi kocasını haklı çıkarmak adına anlatırdı bence. Hala korumaya çalışıyor çünkü.
Esimin acisini cikarttigi tek sey ben aranmam gereken zamanda aranmadim onlarada degersizlik duygusunu yasaticam gorsunler diyoraradığında babaya saygısızlık etmemiş ki ama.
hani aradığında ters konuşsa, adamı bozsa eyvallah.
bence bu konu sadece bu olayla alakalı değil.
bana göre yılların birikimi olmuş. damatta birşeylerin kendince acısını çıkarıyor.
doğru mu ? değil.
iki tarafın da iletişim sıkıntısı var.
Emin ol bunlar bizde de var.Inanirmisin benimde aklima o şaka geliyor hepbabama kimse karsi cikmadi cikani goruncede yadirgiyor evet uzatiyor babam ama esimde tamam senin icin aricam demeli bence gonlumu yapmasi icin bu kadarinada hakkim var ama inadi gozunu burumus
Valla iyi sabrediyorsunuz ne diyeyim. Empati yapamıyorum sizinle bir yerden sonra.Baska olay yok mevzu bundan ibaret bizimkinin icsellestirmesi. Ailem ne kadar pohpohlayip deger verse beni sevmiyolar aslinda diye dusunuyor. Bizimkiler acisindan biriken bisey yok esimin kendi icinde buyutmeleri
sız detay verdıkce konustukca ben esınıze daha cok hak vermeye baslıyorum amaBabamdan ziyade annem oyle dusunuyor beni cok sıkıştırıyor babam gorusuruz zaman kalirsa dedi zaten siz yuvanizda mutlu olun biz gorusmesekte olur demisti baska bir konusmamizda
Bizde babama hep deriz onu kayinbabamz karissa kizariz sende bosver baba ne istiyosa giysin diyeBabam neredeyse,kendi tanimadigi soz hakkina evimde tam anlamiyla sahip olduğum icin esimi uyaracakti gecmiste.
Ayni sekilde geline de kıyafet icin denedi.
Once bizden aldi cevabi,usulunce dedik ama dedik,karisamazsin,orada bir dur.
Bana yansitilan kadariyla kim icinde ne yasiyor bilemem ama onlardan yana sorun yok gibi. Bir tek takildikLri sozumuzu dinlemedi bizi saymadi. Evet empati kurulmasi zor bir durum tesekkurler fikirleriniz icinValla iyi sabrediyorsunuz ne diyeyim. Empati yapamıyorum sizinle bir yerden sonra.
astrojurnal biriken bişey yokmuş.
bende aynı seyı dusunuyorumBabam demiş zaten aranizda cok yas farki var senin gibi dusunememistir gencligine ver. Esim bunu anlamak istemiyor herseye akli yetiyor bunada yetsin diye dusunuyor
Bende boyle yorum bekliyordumsız detay verdıkce konustukca ben esınıze daha cok hak vermeye baslıyorum ama
en basta hatır gonul yapmayı bılen ama bunu yaparken esınızı atlıyorlar
esınız daha once saygısızlık yapmamıs ıyıde anlasıyorlarmıs ama esınız yıne daha once kardesınıze ıyılık yaptıgında canı sıkılmıs bu ıkıncıde de sıkılmıs ıkı kere ust uste esınızın canı sıkılmıs.
aılenız sızı cok arada bırakıyor kendı kızına bunu yapan el ogluna neler yapmaz?
gelının gıyımıne bıle karısan , oglunuza kırgınım dedı dıye ne yaparsan yap deyıp kestırıp atan bır babayla kocanızın gorusmek ıstememesını anlarım adam kapım sıze acık demesıne ragmen tepkı gormus oda nıyeymıs babanız ne derse bırebır ona tamam demedıgı ıcınmısbabanız cuneyt arkın falan mı kes uleeen bana tamam de uleeen seklınde yaklasıyor
esınızı ezıyor
herseyı gectım. gorusmek ıstemıyorum dıyen bır ınsana sureklı ara denmez aranması beklenmez cumaları nıye aramıyor dıye darlanmaz zorlanması buna bıle mudahale edılmesı saygısızca
sımdı dusunelım
bır konu acılsaydı...
benım kayınvalıdem eltımın gıyımıne bıle karısan, dıger eltımle veya kaynımla gorumcemle neyse gorusmek ıstemıyorum dedım dıye benı kestırıp atan, dedıgım dedık, bır tesekkuru bıle bana cok goren, uzak durmak ıstememe ragmen benı arayacak gonlumu yapacak dıye dıreten, kapım sıze acık dememe ragmen memnun edemedıgım bır ınsan. ben bu kayınvalıdeye karsı nasıl yaklasayım dıye konu acsaydınız
yemın edıyorum ıstısnasız herkes gorusmek zorunda degılsın canını sıkma kımse senı bunun ıcın zorlayamaz derdı :)
Kendi de ataerkil bir yapıdan gelip buna tepki göstermesi komik. Onun kızkardeşi nişanlı iken nişanlısı ile gitmiş mi oraya buraya sormak lazım.göndermek istememelerine bir şey diyemem. herkesin hayat biçimi. azarlayarak mı söyledi, kızdı mı, bağırdı mı, aşağıladı mı onu merak ettim
valla ben kayınvalıdemı yolda gorsem tanımam seneler oldu gorusmeyelı . son damlada kestım attım artık yeter dıye o noktaya getırmeseydıBende boyle yorum bekliyordum
Herkes eşi suçlamış da aramiyorsa aramiyor
Sanki buradaki kadınlar kaynanayi hep arıyor soruyor.
Kaç kadın kaynanaya trip atıp evine gitmiyor.
O adama da konu sahibinin ailesi bir teşekkür etseymis yani .
Zor birşey mi?
Şimdi benim esim kardeşime araba bulmasına yardımcı oldu sonra kardeşime dedim bir yemek ismarla teşekkür et.
Çoğu gelin takdir görmek istemiyor mu kaynanadan?
Yemek yenmiş eline sağlık denmemis gibi birşey.
Yani kisaca basligi esim acsaydi ona bunlari derdinizsız detay verdıkce konustukca ben esınıze daha cok hak vermeye baslıyorum ama
en basta hatır gonul yapmayı bılen ama bunu yaparken esınızı atlıyorlar
esınız daha once saygısızlık yapmamıs ıyıde anlasıyorlarmıs ama esınız yıne daha once kardesınıze ıyılık yaptıgında canı sıkılmıs bu ıkıncıde de sıkılmıs ıkı kere ust uste esınızın canı sıkılmıs.
aılenız sızı cok arada bırakıyor kendı kızına bunu yapan el ogluna neler yapmaz?
gelının gıyımıne bıle karısan , oglunuza kırgınım dedı dıye ne yaparsan yap deyıp kestırıp atan bır babayla kocanızın gorusmek ıstememesını anlarım adam kapım sıze acık demesıne ragmen tepkı gormus oda nıyeymıs babanız ne derse bırebır ona tamam demedıgı ıcınmısbabanız cuneyt arkın falan mı kes uleeen bana tamam de uleeen seklınde yaklasıyor
esınızı ezıyor
herseyı gectım. gorusmek ıstemıyorum dıyen bır ınsana sureklı ara denmez aranması beklenmez cumaları nıye aramıyor dıye darlanmaz zorlanması buna bıle mudahale edılmesı saygısızca
sımdı dusunelım
bır konu acılsaydı...
benım kayınvalıdem eltımın gıyımıne bıle karısan, dıger eltımle veya kaynımla gorumcemle neyse gorusmek ıstemıyorum dedım dıye benı kestırıp atan, dedıgım dedık, bır tesekkuru bıle bana cok goren, uzak durmak ıstememe ragmen benı arayacak gonlumu yapacak dıye dıreten, kapım sıze acık dememe ragmen memnun edemedıgım bır ınsan. ben bu kayınvalıdeye karsı nasıl yaklasayım dıye konu acsaydınız
yemın edıyorum ıstısnasız herkes gorusmek zorunda degılsın canını sıkma kımse senı bunun ıcın zorlayamaz derdı :)
ıkı taraf ısterse bırbırını yesın onlar bırbırını yerken sız kahvenızı yapın gecın oturun cekırdek cıtleyın :)Yani kisaca basligi esim acsaydi ona bunlari derdinizbu acidan bakinca evet bencede esimin ustune gitmemeliyim fazla.. annemede kulak tikamaliyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?