- 25 Temmuz 2016
- 230
- 92
- 98
- Konu Sahibi Papatya010
-
Hayir esim karslı biz nigde dediginiz gibi annem kizistiriyor baya benim babamda sizinki gibi bizim eslerde hos gorurdu hep benim esim siyasi gorusunu asla acik etmez mesela tartismamak icinNeden,babami ben cagiracagim,annem de diyecekki yok X cagiracak,yoksa niye gelsin.
Niye gelmesin?
Orada ben varim,onun kiziyim,evimin hanimiyim ve cagiriyorum.
Benim babam baskindir,gorusunu dayatir,damatlari rahatsiz oluyor,ama saygida kusur etmezler.
Biz de eslerimizi zor durumda birakmamak icin cok fazla karsi karsiya getirmiyoruz.
Fakat evimizde de cok guzel ve saygili karsilar eslerimiz.
Arayi siz bulacaksınız ama anneniz karışmasın.
O büsbütün atese veriyor anlasilan.
Ozur dilerim de Erzurumlumusunuz:)
cumaları aramıyor mu?Bu annemin fikri ama babamda oyle dusunuyordur eminim. Cumalari aramiyor aramiz cok iyiyken mesafe koydu bize biz naptik ben kayinbabasiyim onun benim sozumu saymiyor falan diyor beni yipratiyorlar arada
Valla benim babam da onu biraz yapacak oldu,dort bastan uyardik,karisamazsin baba,bu,senlik bir durum değil,sakin,asla.Ay cok komikmisbenimde babam geline karisir bunu giymesin yakismiyor gibisinden
ama babanızda burada hatalıCok haklisiniz babam zaten aradi esimi neden boyle yapiyorsun diye oda hic geri vites yapmamis babamda ben senin buyugunum hic hatrim yokmu ozaman yaniniza gelip gitmem bende demis bizimkide yok olurmu siz hep buyrun demis ama ogluna kirginim demis babamda bildigin gibi yap deyip kapatmis
İyiliği iyilik için yapan biri 3-5 güne takılmaz, belki insanlar öyle kuru bir teşekkür ile geçiştirmek istemedi, bişeyler düşünüyorlardı, adam resmen yaptığı iyiliği unutmuyor.
Eşin, kardeşin hatası yüzünden anne babaya küsmesi normal ama babanın tavrı normal değil öyle mi?ee sorun kardeşinizle, burada eşiniz babanıza kötü bir şey dememiş ki.
tamam babanızın oğlu ama damadı ve oğlu arasında seçim yapması gerekmiyor.
siz de kızısınız.
sizin hatrınız için babanız da o sizin aranızda ben karışmam diyebilirmiş.
bu durumda kardeşiniz için damadını terslemiş oluyor.
Bence de.ya bence böyle bir durumda bir aile büyüğü olarak gurur yapılmaz. gidilir açıkça konuşulur karşıya oturtulup.
ha damat orada da saygısızlık yaparsa o zaman had bildirilir.
bu gibi durumlarda büyüklerin daha olgun ve yapıcı olması gerektiğini düşünüyorum.
Aile büyüğü dediğin gurur yapar ama zaten. Koca koca yaşlı başlı insanlar. Karşılarında saygısız bir adam var niye gitsin ayağına? Ben olsam babamın bu şekilde kocamın ayağına gelmesini de kabul etmezdim. Kocam gidip ya da arayıp hatasını telafi etmeli.
baksanıza babayla damat konusmusbence eşinizinki birikmiş şeylerin bir sonucu
20 den küçük kızı nişanlayan aile herhalde modern bir aile ile dünür olmuyorlardır, ona göre bir çevreleri vardır, etraf laf eder, ilerde kızın başına kakılır diye düşünülür.
Yok bence beni değil de, kendinizi iknaya çabalayın önce. Hoş, eşinizin saçma sapan kaprislerine hak vermek için bahaneler sıraladığınıza göre dünden ikna olmaya razısınız zaten.Sizi ikna etmeye cabalamayacagim cunku yolunda olmayan bir cocuksuz bir evlilik coktan biterdi ayaklarimin uzerinde duran biriyim maddi acidan kimseye bagimli degilim sevgi oldugu icin suruyor. Ders vermek icin uzaklasma isini de cocugum okula gittigi icin yapamiyorum duzenini bozmamak adina
sız babanıza demıyormusunuzAy cok komikmisbenimde babam geline karisir bunu giymesin yakismiyor gibisinden
Oyle deme canim babalar aslinda ogullarinin bedeninde yasarlarbaksanıza babayla damat konusmus
ben senın buyugunum hatırım yokmu bak gelıp gıtmem demıs
kocası aa sız hep buyrun kapım acık ama oglunuza kırgınım demıs
ogluna kırgınım dedı dıye adam kestırıp atmıs
cok dedıgım dedık caldıgım düdük tavrında bır baba
fazla karıstırıp kurcalıyor
E ama tavır almış anne babaya bu yüzden. Aramayı sormayı kesmiş, iletişim kurmamış, karısının burnundan getirmiş yaptığı ufacık yardımı. Niye hala baba alttan alıyor. O da tavrını koymuş bir yerde dik dik konuşan damada. Çok da iyi yapmış. Keşke biraz kızı da babasını örnek alsa da kocasına tavrını koysa.e adam size kapım açık, buyrun gelin, ben oğlunuza bozuldum demiş.
oğlu da kocaman adamdır yani.
ikisinin arasında bir mevzu.
baksanıza babayla damat konusmus
ben senın buyugunum hatırım yokmu bak gelıp gıtmem demıs
kocası aa sız hep buyrun kapım acık ama oglunuza kırgınım demıs
ogluna kırgınım dedı dıye adam kestırıp atmıs
cok dedıgım dedık caldıgım düdük tavrında bır baba
fazla karıstırıp kurcalıyor
E ama tavır almış anne babaya bu yüzden. Aramayı sormayı kesmiş, iletişim kurmamış, karısının burnundan getirmiş yaptığı ufacık yardımı. Niye hala baba alttan alıyor. O da tavrını koymuş bir yerde dik dik konuşan damada. Çok da iyi yapmış. Keşke biraz kızı da babasını örnek alsa da kocasına tavrını koysa.
Kamu spotu da vereyim; ailenize kıymet vermeyen adamlar size de vermez, size kıymet vermeyen adamlar ailenize de vermez. Doğanın değişmez kanunudur bu.
Sozumun ustune soz soyledi lafimi cignedi diye sinirleniyor babam beni nasil saymaz diye tamam konusuruz demeliymişee sorun kardeşinizle, burada eşiniz babanıza kötü bir şey dememiş ki.
tamam babanızın oğlu ama damadı ve oğlu arasında seçim yapması gerekmiyor.
siz de kızısınız.
sizin hatrınız için babanız da o sizin aranızda ben karışmam diyebilirmiş.
bu durumda kardeşiniz için damadını terslemiş oluyor.
durum aynende bu...Oyle deme canim babalar aslinda ogullarinin bedeninde yasarlar
Ogullarina gelen hersey onlara gelir,canlarini siper ederler biri canlarini sikacak,ya da sevmeyecek diye akillari cikar.
Kizlari mi AA o da kim:)
Babam demiş zaten aranizda cok yas farki var senin gibi dusunememistir gencligine ver. Esim bunu anlamak istemiyor herseye akli yetiyor bunada yetsin diye dusunuyorben de onu diyorum işte valla.
oğlu çocuk mu, koca insan ki araba alıyor.
damadıyla oğlu arasında mevzu.
kimse istemez tatsızlık ama babaya saygısızlık olmamış ki.
bence de baba yönetmek istiyor, kendi istediği gibi olmayınca koparıyor ilişkiyi.
ayrıca burada kızının hatırı var.
damadına oğlum haklısın işte gençliğine ver dese olay bitecek.
bu yüzden diyorum büyükler yapıcı olmalı.
büyüğe saygı göstermek başka ama bazı büyükler saygıyı şımarma hakkı olarak görüyor.
Sozumun ustune soz soyledi lafimi cignedi diye sinirleniyor babam beni nasil saymaz diye tamam konusuruz demeliymiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?