Eşim ailemle konuşmak istemiyor

Problem yaratacak bir mevzu değil hem eşiniz hem babanız hatalı bir teşekkür gelmedi diye nedir yani konuşmamak karşılık bekliyorsa yardım etmesin ailenizde sizin evinize gelirken niye davetiye bekliyor o kısım saçmalık böyle düşünceleri varsa ya gelmezler ya da büyük olarak idare eder ortada sorun olmasın deyip gelirler hayır gelince eşiniz kovacak mı

Önemsenmediğini düşünmüş eşiniz . Bence haklı . Aynı şeyi erkeğin ailesi yapmış olsa klasik kayın aile davranışı deriz
Evet oyle dusundugu icin ısrar ediyor aramamakta bende en azindan eve davet et ki basimizin ustunde yeriniz var kelimesinin altini doldur diyorum

Evet kesinlikle uzamasi gereksiz bi konu asla kovmaz tabiki zaten yuzlerine yapamaz arkadan yaptiklarinj

Bu annemin fikri ama babamda oyle dusunuyordur eminim. Cumalari aramiyor aramiz cok iyiyken mesafe koydu bize biz naptik ben kayinbabasiyim onun benim sozumu saymiyor falan diyor beni yipratiyorlar arada

Ne acelesi var aramanin ayni gun olmaz 3gun sonra olur bunlar buyutulcek seyler degil gereksiz abartiyor diyorlar
Babanız kendiyle çelişiyor madem öyle o da arayıp teşekkür edecekti. Kendine yapılmasından hoşlanmadığı şeyi eşinize yapıyor. Arada kalıp ezilen de siz oluyorsunuz.

Simdi önceden neler oldugunu bilmiyorum. Ama ben iki kisinin ego savasin arasinda kalirsam iki tarafa da ayar veririm. Aile icinde huzur olacaksa kücük meseleleri büyütüp, yetiskin gibi davranmayi kenara birakmak olmaz.
Ben konuya daha fazla mudahil olmak istemiyorum acikcasi ne kocamla arami bozmak istiyorum ne de ailemle ama birbirleri hakkinda konustuklarinida sindiremiyorum. Benim sorunum ayari verdikten sonra kizgin kalamamak

Evet oda benimle konusmayan adamin evine nasil hicbisey yokmus gibi gelirim diyor
İlk mesaja her şeyi yazmamışsınız, babanız da haklı görünüyor. İlk mesaja bütün ayrıntıları yazarsanız daha doğru fikirler gelir.

Evet oyle dusundugu icin ısrar ediyor aramamakta bende en azindan eve davet et ki basimizin ustunde yeriniz var kelimesinin altini doldur diyorum
Adam öyle düşünmüyor ki kelimenin altını doldursun.

Ben konuya daha fazla mudahil olmak istemiyorum acikcasi ne kocamla arami bozmak istiyorum ne de ailemle ama birbirleri hakkinda konustuklarinida sindiremiyorum. Benim sorunum ayari verdikten sonra kizgin kalamamak

Ayar vermeyi yalnis anlamayin. Mesele kizarak birinin üstüne gitmek degil. Her iki tarafta kendi egosu icin sizin ic huzuru ve evinizin huzur ve bereketini harciyor. Ortada büyük olaylar yasansa tamam herkes tepkisini koysun, ama burda anladigim kadariyla böyle birsey yok. Hicbirimiz hatasiz kul degiliz. Ben esimin ailesine saygisiz davranmam, ama onunda aileme saygisiz davranmasina asla müsade etmem. Eve gelen babam/annem olsaydi gereken saygiyi göstermesini de beklerim. Aynisi ama babam/annem icinde gecerli. Onlarin benim evime gelmesi icin esimden davet beklemelerine gerek yok, cünkü orasi benimde evim. Ikisi bir güc savasina girmis almis basini gidiyor. Eh benim sucum ne? Benim huzurum ne olacak? Esiniz mesela kendi ailesini kusursuz mu zannediyor. Degildir. Ama siz onun hatrina idare edersiniz iste. Fark orasi.

babaniz kizindan gelen daveti kabul etmeyip damadı davet etmeden evinizze gelmeyecek kadar "ince düşünceli"yse
arayip zamaninda esinize de tesekkur etmeliydi .
esiniz bu yuzden hakli.
hem adama tesekkur bile etme hemde adamdan yaldızli davetiye bekle

karabiberi eşin atıyordu rüyamda :) cidden değişik bir rüya oldu.. hayırlara vesile olsun.

yani bilemiyorum, gerçekten çok saplantılı değilse bir insan durduk yere kendini değersiz hissetmez. belki hep beraber toplanıldığında ayrımcılık yapıldığını hissetmiştir. bilemiyorum, hepsi aklıma gelen fikirler sadece. şahit olduğum örnekler üzerinden kafa açmaya çalışıyorum :)
şimdi diğer çocuklarının hayatlarına müdahale eden bir anne figürü var, babanızın da sözümün üzerine söz söylenmesin tavrı var; yani bunları siz de söylediniz, eşinizin mesafe koyma isteği saçma değil.
ama eşiniz de ilişkileri sağlıklı yürütemiyor. küsmesi çok saçma. az görüşmek isteyebilir ama küsmek, aramamak anlamsız.
ha ararsam ve gelirse hiçbir şey olmamış gibi olur, ben de tükürdüğümü yalamak zorunda kalırım diyor da olabilir.

bence sizin aynı anda iki tarafa da ayar vermeniz lazım.
anne-babanız da eşiniz de, her iki tarafta sizi incitmeden bir arada olmayı öğrenmek zorundalar.

aileniz anladığım kadarıyla biraz fazla gelenekçi.

Esim beni enayi yerine koydular kullanip attilar is olmadan once hergun arayan insanlar iş olunca kayboldular diyor ama benim hatrim icin bile aramayacakmis bunu kaldiramiyorum birazda
sizi biri iai olana kadar her gun arayip olunca teswkkur icin aramasa ne hissesedersiniz ?
ailenize bence acikca esinize yapilan seyin ayip oldugunu aciklayin .
esiniz eve gelmesinler dememis ama artik bunun ustune ozel olarak arayip davet etmemesi cok normal .
aileniz kabalik etmis bide davet bekliyor olmus
aslinda esinizden yana sıkıntı yok sorun ailenizin illede kocan bizi arayip davet edecek diye sıkıstırması .

eşiniz haklı... aileniz işini gördürene kadar arayıp sonra ses çıkarmamışlar ayıp etmiş...ama siz eşinize biz evlatlarıyız onlara yardım etmek görevimiz teşekkür beklemenin anlamı yok deyip susturun...ailenize de eşinizin bir özrü hak ettiğini söyleyin...babanın davet beklemesine şaşıranlar olmuş ama adam damat tarafından istenmediğini biliyor bunu bile bile o eve gitmek de yüzsüzlük olur tabi...valla çok nahoş bi durum.. sizin için üzüldüm arada kalmışsınız inşallah konu tatlıya bağlanır uzamaz

İlk mesaja her şeyi yazmamışsınız, babanız da haklı görünüyor. İlk mesaja bütün ayrıntıları yazarsanız daha doğru fikirler gelir.
Aslında anlatilacak fazla detay yok esim birtek kendisine deger verilsin istiyor kiskaniyor bir arada olmalarini biz burada yalniziz cunku. Ama onlarla ayni sehirde yasasak daha buyuk problemler yasardik

Evet esime bu konuda bende hak vermistim ama baglantiyi koparmaya basladigi icin benimdr tavrim degisti. Babam konu tatliya baglanmadigi surece gelmem oralara demis esime bunu sart kosmus yani bende onlara kizdim. Bizim gorusmemiz bu ikisinin arasinami bagli ozaman torununuzu beni gormeyecekmisiniz lafinizi cignememek icin dedim. Burda senin yapacagin bisey yok kocanin yapacagi bisey var diyorlar

Soyledim elbette diger cocuklari onlara ne iyilik yapti nelerine yardimda bulundu diye soruyor. Anneme ozur hakkettigini soylesem biz ozur hakediyoruz onun kardesini babani aramasi lazim der. Cok aradayim malesef tatliya baglanmasida zaman alacak insallah ben sakinligimi koruyabilirim

Evet fazlasiyla gelenekciler buyukler ne derse kucukler seslerini cikarmicaklar kabul edecekler mottosunu tasiyorlar. Esimde saglikli iletisim kutmayi bilmiyor. Beni ezmeye devam ederler ben kendimi ezdirmem diyor. Benim huzurumu istiyorsaniz bu konuda bana bisey demeyin artik dicem onlara. Esim zaten herseyi bosverip benimle mutlu olmaya calisiyor o bu konulari hic acmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…