Açıkcası ayrıldığımda tutunacak bir dalım yok. Annem bile ben neler çektşm ayrılmadım sen mi ayrılacaksın dedi
Benimde oglum 3 yasina girecek camasir asiyoruz birlikte bulasik makinasini topluyoruz beraber yemek yapiyoruz sofra kuruyoruz. Babasina da ozellikle oglumun yaninda yardim etmesini onu ornek alacagini tembihliyorum. Bunun gibi neler yapabiliriz kadin erkek esitligini cocuklarimiza asilamak icin aslinda bu post mu acsak orda herkes fikrini yazsa. :))) iste bu bagimliligin sebebi de erkek cocugunun toplumdaki yeri. Cocukluktan anne babaya bakmasi gerektigi erkek cocuklarina oyle bi asilaniyor ki. Her ne kadar kanunlar oyle demese de miras erkegin hakki, babanin bi evi varsa %90 erkege kaliyor vs. Bu bile erkek cocugunun uzerine sorumluluk yuklemek.Biz yetistirecegiz , sonucta bu adamlari yetistirirken yapilan hatalar nedeniyle bu sorunlar yasaniyor
Bakin benim hem kizim hem oglum var , kizim henuz bebek ama 9 yasindaki oglum utu de yapar , camasir da asar bulasiklarini da makinaya yerlestirir
Oglum bazen sorar bana anne babani mi cok seviyorsun beni mi diye , ona hep su cevabi veririm , once evlat gelir , en com evlat sevilir , anne babalar yavrularini korumak , buyutmekle mesuldur , simdi sen beni cok seviyosun ama kendi cocuklarin oldugunda oncelik onlar olacak..
Bana bagimli olmasin diye elimden geleni yapiyorum , buyudugunde kimsenin bakimina muhtac olmasin , bi erkek olarak kendi basina yasayabilsin , yemek yapabilsin camasirini yikayabilsim
Boyle yetistirdigimiz erkekler ileride bu duzeni degistirecek ama is yine kadinda bitiyor nihayetinde
Kayınvalidem oyle bir kadın ki 3 kaynım eşim ve kayınpederim var hepsinide parmağında oynatıyor. Hepside kayınvalidenin ağzının içine bakıyor bişey emretsin yapalım diye bazen düşünüyorum kendine bağlatmak için bişey falan mı yaptı diye hiç biri kıyamıyor onaBu ne aymazlık ... kayinpeder öncelikle gelinini ve torununu düsünmek zorunda şuna bak bir de çık git evimden demiş ben olsam vallahi de billahi de adım atmam kız çok sinirlendim şuankesin onlar demiştir kalın diye ... 3 gün kalmışsınız işte ne bu zorlama ben anlamıyorum gitsin araba bulsun o zaman ilceye gidip mama ve bez alsin beyefendi ohh ne alaaa idare edermis... gelsin baksın cocuga o zaman !
Kayınvalidem oyle bir kadın ki 3 kaynım eşim ve kayınpederim var hepsinide parmağında oynatıyor. Hepside kayınvalidenin ağzının içine bakıyor bişey emretsin yapalım diye bazen düşünüyorum kendine bağlatmak için bişey falan mı yaptı diye hiç biri kıyamıyor ona
Ailem arkamda durmayınca elini öpmek zorunda kaldım ama bundan sonraki tavrım daha farklı olacakcocugunu krese verebilirsin, calisabilirsin. Hic olmazsa sesini cikartip bu olayi sineye cekmeyebilirsin.
Acikcasi ben kendi ailemde boyle bir ayirim gormedim , miras esit bolunur , erkek kardesim cinsiyetinden oturu el ustunde tutulmaz , aile buyuklerimiz de hic bize bakacaksiniz demediler hatta babam sakayla karisik siz kendinize bakin da bizi rahat birakin bakariz biz basimizin caresine derBenimde oglum 3 yasina girecek camasir asiyoruz birlikte bulasik makinasini topluyoruz beraber yemek yapiyoruz sofra kuruyoruz. Babasina da ozellikle oglumun yaninda yardim etmesini onu ornek alacagini tembihliyorum. Bunun gibi neler yapabiliriz kadin erkek esitligini cocuklarimiza asilamak icin aslinda bu post mu acsak orda herkes fikrini yazsa. :))) iste bu bagimliligin sebebi de erkek cocugunun toplumdaki yeri. Cocukluktan anne babaya bakmasi gerektigi erkek cocuklarina oyle bi asilaniyor ki. Her ne kadar kanunlar oyle demese de miras erkegin hakki, babanin bi evi varsa %90 erkege kaliyor vs. Bu bile erkek cocugunun uzerine sorumluluk yuklemek.
Aslinda sadece erkek degil kiz cocugunun da yetistirilmesi ayni ozenle olmali. Tamam konuyu acinca sizi cagiracagim. :))Acikcasi ben kendi ailemde boyle bir ayirim gormedim , miras esit bolunur , erkek kardesim cinsiyetinden oturu el ustunde tutulmaz , aile buyuklerimiz de hic bize bakacaksiniz demediler hatta babam sakayla karisik siz kendinize bakin da bizi rahat birakin bakariz biz basimizin caresine der
Belki de o yuzden bu kadar sasiriyorum buradaki konulari okuyunca
Valla ayri bir konu acmak iyi fikir , siz acin ordan devam edelim erkek nasil yetistirilir konusuna :)
Geri çekilmeedatpc6 çok merak ettim nasıl korunuyordunuz?
Ok tagleyin beni lutfen :) yakindan ilgileniyorum bu konuyla :)Aslinda sadece erkek degil kiz cocugunun da yetistirilmesi ayni ozenle olmali. Tamam konuyu acinca sizi cagiracagim. :))
Eşime kayınpederimle tartışırken beni savunmuyorsun dedim yine sustu babasının karşısında ağzını açmıyor adam afedersiniz köye gittiğimizde kaldığım odayı kendi babama gösteriyor şuna bak odanın haline ne hale getirmiş diyor çocuğun kıyafetleri dağılmış. Adam kendini haklı çıkarmak için ne yapacağını şaşırdı ve en zoruma giden kendi babam arkamda durmadıMama bez sıkıntı değil alınırda eşin ve kayınpederin insanlıktan nasibini almamış. Ezdirmeyin kendinizi.
Eşim hiç bir şey demiyor sorun da orda. Kavga ederken ayrılacağım senden yetrr bu kadar ezildiğim dedim aferin çok güzel dedi arkasından babası saydırmaya başladı bana ve o saydırırken ağzını açmadı. Eve geldim evde konuyu dahi açmadı ama yediğim laflar içimi kemiriyor resmen herkesten soğudum kendi ailemdende o insan müsvettelerinden de... mecburen evliyim.Ya cidden eşiniz ne dedi şu anda ne diyor??? Resmen eşiniz tarafından otuna getirilmişssiniz bütün suç onda bence öadem altı gün kalacak evde kavgasını yapacaktınız oraya gidip üç değil beş demek ne demek ailesine laf söyletmek ne demek sen kimseye hizmet etmek zorunda değilsin kayınpederemi kaşmış senimi gözetliyormuş yok yan gelip yatmışsın
Keşke bende böyle olabilsem bir yerden ufak bir destek görsem kimsenin kahrını çekmem çocuğum çok küçük ayrılsam gidecek yerim yok mecburumOk tagleyin beni lutfen :) yakindan ilgileniyorum bu konuyla :)
Valla kiz yetistirme konusunda hrnuz bir deneyimim yok ama ben hic ev isi yaptirilmadan , sadece ders calis denilerek ve cok kucuk yasta yurtdisina gonderilerek buyudum , bu yuzden hicbi erkege eyvallahim hoktur , kendi ayaklarim ustunde durururm herhalde kizimi da boyle yetistiririm insallah basarabilirim :)
Sevgili konu sahibi ben cok uzuluyorum sizin gibi ailesi destek olmayan kafinlara , arkadaslar da yazmis zaten , once bi is bulup calisin , kendi ayaklariniz uzerinde durunca da ayrilirsiniz , emin olun cok zor degil bunu yapmakKeşke bende böyle olabilsem bir yerden ufak bir destek görsem kimsenin kahrını çekmem çocuğum çok küçük ayrılsam gidecek yerim yok mecburum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?