kesinlikle haklısınız ama olay eşinizde bitiyor o yüz vermiş böyle alıştırmış hamile halinizle çalışıyosunuz üzüldüm bari alıcakları evi kendi üzerinize alın .eşinizin başka kardeşleri yokmuMerhaba Arkadaşlar,
Ben 1,5 senedir evliyim ve şu an 8 aylık hamileyim. Benim sıkıntım eşimin ailesine sürekli maddi yardımda bulunması. İnsanlar ailelerine yardımcı olur evet ama ihtiyaçları doğrultusunda. Eşimin ailesi ise lüks yaşamı seviyor. Lüks yaşamı sevdiklerinden dolayı bugüne kadar geride hiç bir şey biriktirmemişler. Evlendiğimizde herşeyi eşimle ikimiz yaptık. Ben kirada oturmak yerine kredi çekip kendi evimiz olsun istedim. Kredi ve benim ailemin yardımları ile evlenmeden önce ev aldık. 5 yıl daha kredi ödeyeceğiz. Kredi benim maasımdan düşüyor. Eşimin ailesinin kendi evleri vardı. Komşuları ile yaşadıkları problemler nedeniyle evlerini satıp kiraya çıktılar. Eşim her ay 900 tl kira ödüyor şimdi. Daha ucuza evler yok mu var ama böyle bir evi tercih ettiler. Evlerini 70000 tl civarında bir fiyata satttılar. Şimdi ise kayınvalidem ev istiyor. Eşimde ailesine yine ev bakıyor. Ancak baktığı evler minimum 200.000 tl civarında. Ben vardiyalı çalışıyorum. Ben gece gündüz çalışıp kredi öderken eşimin bu şekilde davranması beni eşimden de ailesinden de soğutuyor. Ne yapmam gerektiği konusunda ise çıkmazdayım. Lütfen yorumlarınızı yazabilir misiniz ?
Belki bebegin gelecegi icin para biriktirmeyi teklif edebilirsin? Sonucta cocuklarin masrafi cok, illa ki para lazim olacak, boyle bir birikmisiniz yoksa esine bu konuyu acip, mali yuklerini tekrar gozden gecirmesini isteyebilirsin?
Ücretsiz izine ayrılmayı da sonunda işimi kaybetmemek için çok istemiyorum. Çalışmayı seviyorum. Bunun çözümü çalışmayı bırakmak olmamalı diye düşünüyorum ama en azından işi bırakırım diye bir blöf belki yapabilirim. En nihayetinde bu iş böle sürecekse de başkaları için çalışıyor muşum gibi oluyorDoğumdan sonra ücretsiz izne ayrılacağınızı ve krediyi onun ödemesi gerektiğini söyleyin biraz para biriktirsek iyi olur deyin ve ücretsiz iznede ayrıl bırak anlasın paranın değerini
Kayınvalidelerin durumu iyi değil braindamage. Emekli insanlar. Sıkıntı da bu zaten. Ayranı yok içmeye, mercedesle gider bilmem neye derler ya. Lüksü seviyorlar. Ben eşime daha önce de dedim. Ev alcaksın madem 2 kişiler al küçük bir ev. Küçük ev de istemiyor kayın validem. Hep oğlunu sömürme derdindeler.Anlamadığım nokta kredi neden sizin maaşınızdan düşüyor?
Çocuk doğunca çalışmayı surdurecek misiniz, eğer öyleyse bakıcı falan ayarlamak lazım diye şuan para biriktirin. Eğer çalışmayacaksanız ki bence bir sure bırakın işinizi ki eşiniz anlasın kendi kredi borcunu ödesin, kv nin durumu iyi madem ne diye yardım ediliyor anlayamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?