Eşim ailesine sürekli maddi yardımda bulunuyor, ben boşuna mı çalışıyorum

Tamamen durumlarımız aynı longyellowhair. Benim de annem para versem almaz, size de lazım der. Bir şeyi yıllarca kullanır, hatta ben ona kızarım at şunu artık diye. Ama kayınvalidem geçen gün günü vardı. Neymiş millet çeşit çeşit saatler takıyormuş. Oğlundan saat istiyor. Sana ne ya saatten. Paran varsa al. Ben kendime bile almıyorum. Telefonu bozuldu telefon istiyor. Kız kardeşinin telefonu bozuk ona telefon. evin faturaları bizde, market alışverişi bizde. Çıldırcam ya. Ama senin de dediğin gibi eşim iyi bir insan onu seviyorum ve kırmak istemiyorum. Sonunda kırılan ve sürekli düşünüp sinir hastası olan ben oluyorum sonucta. neden ben üzülüp kendimden ödün veriyorum diye de sonunda düşünmeden edemiyorum

Nasıl oluyor kendi evlerını 70 bıne satıp..sımdı 200 bınlık ev bakıyorlar? Attan inip deveye bınmek bu..

Luks yasam sevgısı hep mi vardı..sımdı mı oldu..nasıl oldu anlamadım

ay desene bizim kvler aynı. saçının boyasından giyim kuşamına kadar herşeyine sponsoruz. bir keresinde bizde kalıyordu. evime yakın kuaför var. ben kuaföre kaş aldırmaya gidecektim. o da geldi benimle. ben kaşımı aldırdım. o da oturdu kuför koltuğuna kaşını falan aldırıp saçının fönünü çektirdi. bana bir uyarıda falan bulunmadı. ben kabanımı giyiyorum çıkmaya hazırlanıyoruz. kuaför kadının önünde ne dese beğenirsiniz: "ÖDESENE" dedi. "efendim anne" dedim. "hadi öde de çıkalım artık başım ağrıdı uğultudan " dedi. ben sadece kaş aldıcam diye 10 lira ile çıkmıştım evden. insan önceden söyler ben de bişeyler yaptırcam diye. hem de rica falan da değil direk öde diyor. kredi kartıyla ödedim mecburen. ama gıcık oldum. beni neden öyle zor durumda bırakıyosun ki ne istesen yapılıyor zaten. her özel günde hediye bekler. yılbaşı olsun. anneler günü olsun . doğum günü olsun. ben kv her özel günde hediyeler alırım ama benim anneme hiçbirşey alınmaz. onun annesi böyle kokona gibi dolaşıp da benim annem öyle kaldıkça çok üzülüyorum. bi utanmadan annemlerin bize gönderdiği kışlık erzaklardan annemi arayıp istiyor. benim saf annem de gönderiyor. anne neden ona da veriyosun diyorum. istedi kızım napiim olsun diyor yaa. daha burada anlatamadığım ne terbiyesizlikleri var da o da nette çok gezen biridir. kendisinden bahsedildiğini anlar diye yazmıyorum.

Ben kamuda çalıştığınızı düşünerek yazmıştım zaten böyle bir sebepten dolayı işten çıkmanı söyleyemem. Çıkmamalısında ekonomik özgürlüğünü bu yüzden bırakma başka bir yolu mutlaka vardır.

sen söyledikçe birebir katılıyorum. Geçen bana diyor ki bebeğin yatağını kızın annesi yapar. Ya sana ne kim yapıyor. Sen annemin yapması gerekene karışacağına kendin ne yaptın önce ona bak. Dediğin gibi her özel günde bir şey bekler ama ben almıyorum. Bi anneler gününde eşimle birlikte alıyoruz. Benim doğum günümde bana hiç bir şey gelmiyor. Hatta gecen doğum gününde aldılar bizi teyzenler çağırıo diye yani eşimin teyzesi ev gezmesine götürdüler. Ben de salak gibi bir organizasyon bekliyorum. Herkes kendi keyfine gezmelere çıkmış. Nasıl çıldırmıştım anlatamam. Yani aslında olay sadece maddi değil. Hem maddi hem manevi beklentileri okadar yüksek ki. Sanki bu dünyaya onları mutlu etmek için gelmişim..

Evet işimi kaybetmemem lazım. Yarın ne olacağını bilemiyorum ki.Bugün bir şekilde katlanıyorum. Ama yarın katlanabilir miyim bilmiyorum. Kendi ayaklarım üzerinde durmaya devam etmem lazım

ayy canııım ben de hiç bişey görmedim eşimin ailesinden ne kv ne görümce. ben onlara aykkabılar saatler aldım onlar bana bi keresinde eşimin getirdiğini gördüğüm bi parfümü evde paket yapıp verdiler.(yani zaten evde vardı da onu da şu kıza verelim bari oldular) bi keresinde de görümcem tepsi aldı. insan yengesine doğum gününde tepsi alır mı yaa. ben o kıza var ya öğrenciliği boyunca kitaplar renkli renkli kalemler kıyafetler aldım. okulu bitti çalışıyor ama bana zırnık yok. ben hala aykkabı saat devam ediyorum. ama eşim alma bir daha dedi. almicam artık. ve aynen sana olduğu gibi benim doğum günümde ailece eşimin kuzenine davet ettiler. hatta kuzeni bi tatlı öğrendim çok güzel ondan yapcam size mutlaka gelin falan dedi. ben de aa bana süpriz yapcaklar herhalde dedim. eşimle merakla gittik. bir allahın kulu dilinin ucuyla bile kutlu olsun demedi. onların kutlaması benim için önemli değil ama bsri biri alıkoymayın da biz başbaşa kutlayalım. çok düşüncesizler yaa.

Kavga gurultuye ç gerek yok; ya işten ayrılacaksınız ya da maaşınızdaki krediyi kaldırıp eşinizinkine yukleyeceksiniz.
Elbette ailelere destek olunması çok guzel fakat bu şekilde değil. Eşin rızası yoksa gasp etmek oluyor bu yaptığı.
Kendi ailenizede destekte bulunmaya başlayın bakalım ne olacak ?

Çok sinir bozucu bir durum. Bırakın çalışmayı. Evin bakımını eşiniz üstlensin.

Siz de masraf olmasın diye hareket etmeyi bırakın.

Gidin herşeyin iyisini alın. Aman idare edeyim, para harcanmasın demeyin. Hiçbirşeyden eksiğiniz olmasın

Kuaföre gidin, kıyafet alın. Habire eve eşya alın. Annenize de deyin ki sana verdiğim parayı benim ve torunun için biriktir. Eşinize de deyin ki ben her ay anneme yardım yapacağım, ihtiyacı varmış. 900 TL verin her ay. Sizin adınıza biriktirsin.

Eşiniz 8 aylık hamile karısını çalıştırıyor ve birde üzerine başkasının kirasını mı ödüyor? Çıkın işten mecbur musunuz elalemin kirasını ödemeye? Sinir oldum yahu

Adam kendi karısına sahip çıkmayıp, borç ödetecek, sonra cebindekini ailesine verecek
Ben o adama kazancımdan lokma yedirtmem, zaruri ihtiyaçlar konusunda boynum kıldan ince ama lüks isteyen başının çaresine bakacak. Adam olan utanır, karnı burnunda karısı didinecek, annesi de ufak evi beğenmeyecek. Nasıl alışırlarsa öyle gider arkadaşım, evi zaten sen almışsın, öde borcunu otur, adamı da sal gitsin, kime bakıyorsa onunla meşgul olsun, bir boğaz eksik bakarsın hiç olmazsa

inanamiyorum, nekadar sabirlisiniz imreniyorum size
ben olsam direct soylerim senin ailene bakmak zorunda degilim, ihtiyaclari olsa cok zor durumda olsalar tamam
isten ayrilirim istedigim gibide bol bol para harcarim sonunu dusunmem cok ciddiyim boyle birsey olamaz yahu

70 000e neoldu? Duruyo mu ?
O parayı bankaya koysalar yaklaşık olarak kirayı öder.

Ev evlenmeden önce alındığı için senin üstüne ve senin maaşından kesiliyo.
Krediyi bi ay eşin bi ay sen öde.
Yani Ocak'ta senden olsun şubatta eşinden borcunu al.
Eşin ne iş yapıyo ve maaşı nekadar?

Ben olsam işten çıkar bebeğimi kendim büyütürüm. Eşim 900 tl yi ailesine verebiliyorsa benim maaşıma ihtiyaç duymadan evi geçindirebilir herhalde.
Ayrıca böyle şeylere çok sinir olurum. Evlenen insanın ailesi zor durumda değilse keyfi para göndermesine. Koskoca insanlar, ayağını yorganına göre uzatsınlar.

Evet işimi kaybetmemem lazım. Yarın ne olacağını bilemiyorum ki.Bugün bir şekilde katlanıyorum. Ama yarın katlanabilir miyim bilmiyorum. Kendi ayaklarım üzerinde durmaya devam etmem lazım
Canım çoğu iş yeri ücretsiz izin veriyor. Vermese de başka iş bulursun ya. Okurken bile sinir oldum. Çalıştığının hayrını göremedikten sonra niye kendini yorasın ki?

Canim ayip olmazsa sizin gelirleriniz esinin flan nekdar aylik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…