Eşim ailesine sürekli maddi yardımda bulunuyor, ben boşuna mı çalışıyorum

Bence çözemezsiniz. Ya işten cıkıp eşinizi dar boğaza sokacaksınız ya da kavga gürültü yaşayacaksını maalesef.

eşimin abisi var. Ama malesef her ailede oluyor sanırım bu. Abisi farklı bir şehirde yaşıyor. Eşi ve çocuguyla bağımsız olarak. Kendi hallerinde. Benim eşimse hem burda kira masraflarına bakıyor dediğim gibi hem de kardeşini okutuyor.

Maddiyatçı insanlar belliki ama çocuğunuz olacak , sizinde onu düşünerek hareket etmeniz gerekiyor.
Ben olsam ailesinin yanında, cocuk olunca 2 yıl izne ayrilacağim maaşım olmayacak, size bir an önce paranıza uygun bir ev bulalım, sonra sıkıntı çekmeyelim vs derdim sanırım.
Kolaylıklar dilerim.

ben olsaydım böyle konuşma arasında bende işten ayrılmayı düşünüyorum zaten bebekte olacak hem yoruldum hemde onunla ben ilgilnmek istiyorum falan de bak bakalım tepkisi ne olacak?

Ne kadar saçma bir şey ya. bu erkekler eşlerinin kazancını nasıl istediği gibi kullanıyor anlamıyorum doğrusu. anladığım kadarıyla işi bırakmak istemiyorsun. ailesinin yanında rahatsız olduğunu dile getir bence.

Hmm ben lüks diyince öyle anladım, ama o lüksü de senin elinden dolayı yaşıyorlar demek ki. Halbuki insanlar emekli olunca daha mütevazi daha sakin yaşamalılar, komşudan memnun olmayıp evi satmalar falan. Direk size güvenmişler. Bence işten çıkın, onlar da anlasınlar durumu. Siz krediyi ödüyorsunuz diye eşiniz de ferah ferah hiç düşünmüyor kendi ailesini. Emeklilerin hali evet iyi değil ama hem emekli olup hem lüks olarak yaşamak istemek, hem de bunu evli oğlundan istemek hiç doğru değil. Ki sizin çocuğunuz olacak yani. O zaman ne yapacaklar? Bence o yüzden ev aldırıyor olabilirler, çocuk olunca eşiniz para göndermeyi kesebilir veya azaltabilir bu yüzden de ev aldırıp garantiye girmek istiyor olabilirler. Şahsi fikrim ama çocuğu olacak bir adamı üstelik bir ev kredisi oduyorken başka bir kredi borcuna sokmak anlamsız..

Ya iste adama bu kadar konfor sunmamak lazim, ailen para veriyo senin maasindan kredi odeniyo ee adam da parasini saciyo rahatca. Bence ivedilikle krediyi maasindan kaldir kocan odesin

Kendi konforunu düşünenler sence bunu dile getirdiğimde rahatsızlık duyar mı ece damla? Ben hiç sanmıyorum..

neden calisiyorsun birak isi cik. evi siz almissiniz herifin bi yerleri trampet caliyor masallah. cik otur evinde hamileligin de bebegin de tadini cikar.

Yani hep kendi düşüncelerimi yargılıyorum artık. Ben mi yanlış düşünüyorum diye. Ama söyler misiniz, bir insan evlendiğinde artık ailesi yeni evidir. Tabiki anne babaya ihtiyacı oldugunda yardım etmek gerek ama eşim de ailesi de aslında bütçeyi bir görüyorlar. Bence öyle değil. Olamaz da. Bi arkadaş çocuklarınız için birikim yapmayı öner eşine demiş. Eşim zaten bu evi alarak çocuguna yatırım yapmış olduğunu düşünüyor. Ama bence alakası yok. Çıldırtıyorlar beni. Şuan hamile olmasam farklı bir rota çizebilirdim. Daha rahat konuşup belki yolumu bile ayırabilirdim. Ama şimdi düşünüp düşünüp duruyorum. Yani ben yılllarca eşimin ailesini refaha sokmak için okuyup çalışmadım ki. İnsanlar evlenir. Karı koca ortak bir bütce olur. Birlikte biriktirir kazanır. Ortak bir gelecek kurarsın. Benim olayım budur.Ama şu konumda çözüm üretemiyorum..

senın baska çaren yok cnm işi bırakacaksın.yoksa yıllar boyu esının ailesı ıcın calışır dıdınırsın.bu devırde 900 tl her ay yardım ne demek.eger eşin onbın maaş alıyorsa etsın tabıde buyuk ıhtımal o parayı almıyo ee nasıl olsa karısı öduyo ev kredısını oh ne ala....hemen işi bırak hemen....bır muddet bebegınle ilgilen.zaten ınan bana bebışı bırakıp işe gıtmek ıstemeyeceksın bı sure.sen bebgını bakıcılara yada her kımse neye teslım ederken sabahın körunde işe gıdıcen bebiş annesiz buyuyecek ama esın hala ailesıne yardım edecek.varmı öyle yağma.yapma bunu kendıne.çık işten.bırkaç sene sonra duruma göre tekrar başlarsın
ama mutlaka bunu yap.daha fazla onlar ıcın çalışma eşine bu rahatlığı verme

Hayır tatlım boşuna değil eşimizin ailesine çalışıyoruz

şaka mı bu sen hamile halinle gece gündüz demeden çalış

o çocuğunla senin rızkını onlara yedirsin

kv den çok istiyorsa alsın kendine ev kendi imkanlarıyla tabi

işten çık yada maaşına asla dokundurma bir hesap aç biriktir

eşin yanlış yapıyor. bekarken yardım edilir de evlendikten sonra herkes kendi geçimine bakar. çocuğunuz da olacakmış artık ona gelecek hazırlamalısınız.niye aile olunuyor ki? aynı eşiniz gibi yumuşak yüzlü bir erkekle sözlenmek üzereydim. ileride, bu durumlara katlanamayacağımı anladığım için ayrıldım.

Keske bu sahistan hamile kalmasaydiniz. Bebekten dolayi degisir diye umut etttiniz fakat bebek sihirli bir degnek ile gelmiyor, insanlarin karakterini degistirmiyor.

Ben olsam bundan sonra krediyi esime ödetirdim ve kendi maasimi diledigim gibi harcayip yada bebege birikim yapardim.

bu konuda ne yorum yapacağımı bilemiyorum. biz de benzer bir durumdayız. zamanında bir kuruş kenara koymamışlar. şimdi maaşları yetmiyor. evleri de yok. mecburen biz yardım ediyoruz. eşime onlara para gönderme diyemiyorum. çünkü kayın pederimin emekli maaşıyla geçinemiyorlar. kira faturalar mutfak masrafı derken yetiremediklerini biliyorum. ama eşim de 650 lira nakşt para verip bir de mutfak alışverişlerini yapıyor. bir iki de fatura ödüyor. böyle bakınca abartıyor bence ama ben yanlış anlar diye kendisine söyleyemiyorum. bir keresinde hem sigara içip hem de geçinemiyorum diyen aptaldır bence demiştim. benim annem babam da öyle o zaman dedi. ben de yani onlara aptal demek istemedim tabii ama hem paraları yok hem de fosur fosur sigara içiyorlar bu bana mantıksız geliyor dedim. o da haklısın dedi. onları sigarayı bırakmaları konusunda uyardı. ama dinleyen kim tabiii. bu arada çok yaşlı insanlar değiller. henüz 50 yaşını görmemiş insanlar ikisi de. yani bir iş bulup çalışabilirler isterseler. ama öyle alışmışlar ki hiç bir tasarruf adımı yok. bizim de bebeğimiz olacak. biz de kirada oturuyoruz. hala düğün borcu ödüyoruz. bir de onlara bakıyoruz. benim annem babam da çok zengin değiller. onlar da zor geçiniyor ama annem kaç yıllık montunu giyer hala kayınvalidem gibi çeşit çeşit her modadan mont alıp giymez. annem bize sürekli kışlık yiyecek yardımı yapar. kışın gerekmedikçe mutfak alışverişi yapmayız bizimkilerin sayesinde. ve biz benim annemlere bir kuruş yardım etmeyiz.ve annem babam asla böyle bişey kabul etmez. bana hep siz iyi olun ben bişey istemem. ama kv kp öyle değil. biz sormadan sıralarlar isteklerini. hiç sizin de çocuğunuz olacak zaten borcunuz var ne ev alabildiniz ne araba biz size yük olmayalım diye birşey duymadım. bu bana da çok dokunuyor inan. ama eşime hiç sormuyorum annenlere ne kadar para yolladın diye. bir defasında tesadüfen gördüm 650 tl gönderdi yaa. eşim çok iyidir. aramız çok iyi. bana hep sevgiyle yaklaşır. beni hiç kırmaz. belki söylesem haklısın der ama yine de onu böyle birşey için kırmak istemiyorum söyleyemiyorum. ben fuzuli masraf olmasın diye kıyafet çanta ya da makyaj malzemesi bile almam doğru dürüst. ama kv kp böyle müsrif görünce de içten içe kızıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…