Bence çözemezsiniz. Ya işten cıkıp eşinizi dar boğaza sokacaksınız ya da kavga gürültü yaşayacaksını maalesef.Merhaba Arkadaşlar,
Ben 1,5 senedir evliyim ve şu an 8 aylık hamileyim. Benim sıkıntım eşimin ailesine sürekli maddi yardımda bulunması. İnsanlar ailelerine yardımcı olur evet ama ihtiyaçları doğrultusunda. Eşimin ailesi ise lüks yaşamı seviyor. Lüks yaşamı sevdiklerinden dolayı bugüne kadar geride hiç bir şey biriktirmemişler. Evlendiğimizde herşeyi eşimle ikimiz yaptık. Ben kirada oturmak yerine kredi çekip kendi evimiz olsun istedim. Kredi ve benim ailemin yardımları ile evlenmeden önce ev aldık. 5 yıl daha kredi ödeyeceğiz. Kredi benim maasımdan düşüyor. Eşimin ailesinin kendi evleri vardı. Komşuları ile yaşadıkları problemler nedeniyle evlerini satıp kiraya çıktılar. Eşim her ay 900 tl kira ödüyor şimdi. Daha ucuza evler yok mu var ama böyle bir evi tercih ettiler. Evlerini 70000 tl civarında bir fiyata satttılar. Şimdi ise kayınvalidem ev istiyor. Eşimde ailesine yine ev bakıyor. Ancak baktığı evler minimum 200.000 tl civarında. Ben vardiyalı çalışıyorum. Ben gece gündüz çalışıp kredi öderken eşimin bu şekilde davranması beni eşimden de ailesinden de soğutuyor. Ne yapmam gerektiği konusunda ise çıkmazdayım. Lütfen yorumlarınızı yazabilir misiniz ?
eşimin abisi var. Ama malesef her ailede oluyor sanırım bu. Abisi farklı bir şehirde yaşıyor. Eşi ve çocuguyla bağımsız olarak. Kendi hallerinde. Benim eşimse hem burda kira masraflarına bakıyor dediğim gibi hem de kardeşini okutuyor.kesinlikle haklısınız ama olay eşinizde bitiyor o yüz vermiş böyle alıştırmış hamile halinizle çalışıyosunuz üzüldüm bari alıcakları evi kendi üzerinize alın .eşinizin başka kardeşleri yokmu
Maddiyatçı insanlar belliki ama çocuğunuz olacak , sizinde onu düşünerek hareket etmeniz gerekiyor.Kayınvalidelerin durumu iyi değil braindamage. Emekli insanlar. Sıkıntı da bu zaten. Ayranı yok içmeye, mercedesle gider bilmem neye derler ya. Lüksü seviyorlar. Ben eşime daha önce de dedim. Ev alcaksın madem 2 kişiler al küçük bir ev. Küçük ev de istemiyor kayın validem. Hep oğlunu sömürme derdindeler.
Kavga gürültü yaşıyoruz zatenBence çözemezsiniz. Ya işten cıkıp eşinizi dar boğaza sokacaksınız ya da kavga gürültü yaşayacaksını maalesef.
ben olsaydım böyle konuşma arasında bende işten ayrılmayı düşünüyorum zaten bebekte olacak hem yoruldum hemde onunla ben ilgilnmek istiyorum falan de bak bakalım tepkisi ne olacak?Ücretsiz izine ayrılmayı da sonunda işimi kaybetmemek için çok istemiyorum. Çalışmayı seviyorum. Bunun çözümü çalışmayı bırakmak olmamalı diye düşünüyorum ama en azından işi bırakırım diye bir blöf belki yapabilirim. En nihayetinde bu iş böle sürecekse de başkaları için çalışıyor muşum gibi oluyor
Hmm ben lüks diyince öyle anladım, ama o lüksü de senin elinden dolayı yaşıyorlar demek ki. Halbuki insanlar emekli olunca daha mütevazi daha sakin yaşamalılar, komşudan memnun olmayıp evi satmalar falan. Direk size güvenmişler. Bence işten çıkın, onlar da anlasınlar durumu. Siz krediyi ödüyorsunuz diye eşiniz de ferah ferah hiç düşünmüyor kendi ailesini. Emeklilerin hali evet iyi değil ama hem emekli olup hem lüks olarak yaşamak istemek, hem de bunu evli oğlundan istemek hiç doğru değil. Ki sizin çocuğunuz olacak yani. O zaman ne yapacaklar? Bence o yüzden ev aldırıyor olabilirler, çocuk olunca eşiniz para göndermeyi kesebilir veya azaltabilir bu yüzden de ev aldırıp garantiye girmek istiyor olabilirler. Şahsi fikrim ama çocuğu olacak bir adamı üstelik bir ev kredisi oduyorken başka bir kredi borcuna sokmak anlamsız..Kayınvalidelerin durumu iyi değil braindamage. Emekli insanlar. Sıkıntı da bu zaten. Ayranı yok içmeye, mercedesle gider bilmem neye derler ya. Lüksü seviyorlar. Ben eşime daha önce de dedim. Ev alcaksın madem 2 kişiler al küçük bir ev. Küçük ev de istemiyor kayın validem. Hep oğlunu sömürme derdindeler.
Ne kadar saçma bir şey ya. bu erkekler eşlerinin kazancını nasıl istediği gibi kullanıyor anlamıyorum doğrusu. anladığım kadarıyla işi bırakmak istemiyorsun. ailesinin yanında rahatsız olduğunu dile getir bence.
Hmm ben lüks diyince öyle anladım, ama o lüksü de senin elinden dolayı yaşıyorlar demek ki. Halbuki insanlar emekli olunca daha mütevazi daha sakin yaşamalılar, komşudan memnun olmayıp evi satmalar falan. Direk size güvenmişler. Bence işten çıkın, onlar da anlasınlar durumu. Siz krediyi ödüyorsunuz diye eşiniz de ferah ferah hiç düşünmüyor kendi ailesini. Emeklilerin hali evet iyi değil ama hem emekli olup hem lüks olarak yaşamak istemek, hem de bunu evli oğlundan istemek hiç doğru değil. Ki sizin çocuğunuz olacak yani. O zaman ne yapacaklar? Bence o yüzden ev aldırıyor olabilirler, çocuk olunca eşiniz para göndermeyi kesebilir veya azaltabilir bu yüzden de ev aldırıp garantiye girmek istiyor olabilirler. Şahsi fikrim ama çocuğu olacak bir adamı üstelik bir ev kredisi oduyorken başka bir kredi borcuna sokmak anlamsız..
Hayır tatlım boşuna değil eşimizin ailesine çalışıyoruzMerhaba Arkadaşlar,
Ben 1,5 senedir evliyim ve şu an 8 aylık hamileyim. Benim sıkıntım eşimin ailesine sürekli maddi yardımda bulunması. İnsanlar ailelerine yardımcı olur evet ama ihtiyaçları doğrultusunda. Eşimin ailesi ise lüks yaşamı seviyor. Lüks yaşamı sevdiklerinden dolayı bugüne kadar geride hiç bir şey biriktirmemişler. Evlendiğimizde herşeyi eşimle ikimiz yaptık. Ben kirada oturmak yerine kredi çekip kendi evimiz olsun istedim. Kredi ve benim ailemin yardımları ile evlenmeden önce ev aldık. 5 yıl daha kredi ödeyeceğiz. Kredi benim maasımdan düşüyor. Eşimin ailesinin kendi evleri vardı. Komşuları ile yaşadıkları problemler nedeniyle evlerini satıp kiraya çıktılar. Eşim her ay 900 tl kira ödüyor şimdi. Daha ucuza evler yok mu var ama böyle bir evi tercih ettiler. Evlerini 70000 tl civarında bir fiyata satttılar. Şimdi ise kayınvalidem ev istiyor. Eşimde ailesine yine ev bakıyor. Ancak baktığı evler minimum 200.000 tl civarında. Ben vardiyalı çalışıyorum. Ben gece gündüz çalışıp kredi öderken eşimin bu şekilde davranması beni eşimden de ailesinden de soğutuyor. Ne yapmam gerektiği konusunda ise çıkmazdayım. Lütfen yorumlarınızı yazabilir misiniz ?
eşin yanlış yapıyor. bekarken yardım edilir de evlendikten sonra herkes kendi geçimine bakar. çocuğunuz da olacakmış artık ona gelecek hazırlamalısınız.niye aile olunuyor ki? aynı eşiniz gibi yumuşak yüzlü bir erkekle sözlenmek üzereydim. ileride, bu durumlara katlanamayacağımı anladığım için ayrıldım.Merhaba Arkadaşlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?