Eşim ailesinin yanında beni unutuyor

Butterfly246

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2019
66
48
38
Merhabalar,
Ben 3 yillik evliyim cocugumuz yok.
Evimiz esimin ailesine (annesi ve bekar abisi) yaklasik bir saat uzaklikta, farkli ilcelerdeyiz.

Evliligimizde zaman zaman sorunlar yasadik, ben esim icin cok fedakarliklar yaptim. Neredeyse butun hayatimi ve duzenimi degistirdim onun icin.
Esim memur oldugu icin hafta sonlari hep tatil.
Ilk senemizde her cuma gunu kavga ederdik ailesinin yanina gitmek icin. Cuma gunu gidip pazar aksami donerdik.
Hic huzurum olmazdi persembe gunleri, yarin cuma olacak ve yine kavga edip goturecek beni zorla diye. Istemeye istemeye gittim hep kavgalar cok buyuyordu cunku.

Neyse ikinci sene gene her hafta gitmek istiyodu tabi ama ben bir hafta sonu gidip bir hafta sonu gitmemeye baslamistim. Esim yalniz gidip iki gun kalip geliyordu. Ama tabi bir hafta sonu gitmedigimde gene ayni kavgalari ediyordu, gecen hafta gitmedin zaten diyordu.. ve gene oylece benim huzurum falan kalmiyordu.

Bu sene ise beni artik hic zorlamadi, bende canim ne zaman isterse o zaman gidiyorum. Bazen ayda bir, bazen iki hafta da bir falan. Esim yalniz gidiyor her hafta sonu.
Fakat orda oldugunda beni iki uc gun boyunca hic aramiyor sormuyor mesaj atmiyor. Hic yokmusum gibi geciriyor orda, geldiginde de sohbet falan etmiyoruz birbirimize mesafeli duruyoruz.
Simdi diyebilirsiniz ki ee daha ne istiyorsun adam zorlamiyor kendi gidiyor diye.. Ama evlilik bu degildir ki, Insan karisini merak etmez mi gunlerce evde yalniz kaliyorum..
Siz olsaniz ne dusunurdunuz ve nasil davranirdiniz?

Ee daha ne istiyorsun diyemeyeceğim maalesef, o nasıl iş? Kendin git, karını evde bırak, arama sorma. Ya ben evlendikten sonra ailesinden kopamayanları anlamıyorum (kopamamak derken hangi anlamda söylediğimi idrak edebilenler anlar..) Konuşun eşinizle yani o evde yaşamaya devam edecekti madem sizle neden evlendi?

Sıkıntılı bir durum. Eşiniz sizinle bir aile olduğunu unutmus ya da hic fark etmemiş. Esimin ailesiyle yakin yerde yasiyoruz ama hop diye yanlarina gidemez. Once bir planimin olup olmadığını sorar. Sizin birlikte zaman gecirmeye ihtiyacınız var. Esinizle tartismaya girmeden hafta sonuna birseyler ayarlayıp kendi planinizi uygulayın. Sizi merak etmekten ziyade bir paylasiminiz yok. Bence once sizi gormezden gelme sorununu çözün her hafta neymis o anne baba. Herkesin kendine göre hayati var. Biraz geri çekilin tartismadan uzaktan izleyin

Hafta içi işte, hafta sonu annesinde. Siz hangi ara görüşüyorsunuz? Keşke hiç evlenmeseymiş.

Kavgalarınızın arasında hiç soruyor musunuz, birlikte vakit geçirmeyeceksek, her hafta sonu yoklama alınıyormuşçasına ailene gideceksen neden evlendik diye? Sanki sizin kavgalar sizin gidip gitmemeniz üzerine kurulu, o her halükarda gidiyor sanırım.

İlk evliliğimi tamda bu sebepten bitirdim hemde hiç öle 3 sene filan beklemedim.Bu davranış bana göre bana değer vermediğini,gözden çıkardığını gösterir.3 gün aramayan sormayan her hafta sonu ailesinin yanına giden adama hafta içi yemek ver,çamaşırını yıka,bütün hafta çalışsın sosyal hayat sıfır olsun.Resmen bakıcı hayatı gibi bir hayat ve evlilik bu değil.

Durum baya bir fena. Adam her hafta sonu anasının evine gidecektiyse sizle niye evlenmiş. Haftaiçi yorgunluk falan zaten bir paylaşım zor hiç bir haftasonunu size ayırmıyor. Yetmiyor şükür mü edeceksiniz bir de zorlamıyor diye. Lütfetmiş. Böyle evlilik olmaz zaten siz de farketmişsiniz. Ne diyeyim bari bi hafta ailesine bi hafta size ayırsaydı ideali bu değil de bu kadarı da olmaz yani. İdeali yakınsa cumartesi günü gidin pazarı beraber geçirin falan. Ya da bi hafta gidin bi hafta gitmeyin o da olur da kalmalı falan eşiniz haftasonu ailesinde demek. Allah yardımcınız olsun.

Eşiniz kendine bir tane yatılı hizmetçi almış. Haftasonu gönlünce ailesi ile tatil yapıyor. Hafta içi işe gidiyor evde temizlik yemek ve ütüsünü yapan hizmetçisi ile rüya gibi bir hayat yaşıyor..

Sorunsa bu hayatta size biçtiği pay maalesef hizmetçilik. Bu tam bir şerefsizlik. ...

E büyüyüpte evlenseymiş keşke de zor bu işi halletmek.
O gittiğinde onu hiç merak etmediğinizi imaa edin çok eğlendiğinizi anlatın durun .
sizde gidin annenize filan .

Çok yanlış bir tutum eşinizin yaptığı. Sizin aileniz nerede yaşıyor sizde oraya gidin ve eşinizi arayıp sormayın. Bazen karşı tarafa size yapılanın nasıl hissettirdiğini aynısını yaparak göstermek gerek. Ben olsam atıyorum kendi arabamızla gidiyorsa arabayı bu hafta bırak benim planım falan var diyip vermem. Arkadaşlarınız varsa haftasonuna birşeyler planlayabilirsiniz. Eşiniz gidince siz evde tek başınıza gelmesini mi bekliyorsunuz.

Her haftasonu mu? Ya boşa ya valla uğraşma o kadar diyorum canına yazık

Her haftasonu ailesine gidip kaliyor 3 yildir sok oldum bu adam niye evlendi acaba? Aileside demiyoki oglum evlisin ne isin var burda karin orda tek. Ya ne aileler ne insanlar var sizinki evlilik degil kusura bakmayin bu boyle gitmez ben olsam coktan bir kriz gecirip yollari ayirirdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…