Eşim ailesiyle tüm bağlarını kesti

Dinimizce yuva bozan kim olursa olsun asıl o günaha girer diye biliyorum...
Hem dinimiz mantık dini,eğer eşinizin ailesi ile bağınızı koparmadıkça işler daha kötüye gidecekse görüşmemeniz daha hayırlı olur diye düşünüyorum...

İnşallah ilahiyat fakultesi arkadaşlarımızdan biri açıklama yapar...

iste kendin diyorsun esim komada yatti diye,

benim esimi komaya yatirani varya allah bile elimden alamaz
bizde de durum ayni böyle olur eger onlarla konusmaya baslarlarsa
adamlarda ogul sevgisi diye birsey yok, gözlerinde gördüm ya

Kimden bahsettiğinizin farkında mısınız?
Allah bile elimden alamaz da ne demek oluyor?
O sizi yaratan ve eşinizi yada komaya yatıran kişiyi ne zaman alıp almayacağını da o bilir.
ısterse elinizden öyle bir alırki aklınız şaşar.....!!!! kötükedihüso

Yorumlarınızı yaparken biraz mantıklı düşünün ve yaradanın adını böyle ağzınıza almayın!

Ayrıca Allah'a karşı böyle konuşabiliyorsanız sizin için küsmek günahmış değilmiş bi önemi var mı sanki?

Son düzenleme:

Allah bile elimden alamaz bir deyimdir mübala anlamında kimse bana karşi duramaz demektir.Bence konuyu yanlış yerlere cekmeyin gormuyor musunuz arkadaş din konusunda ne kadar ince düşünüyor.

Hayatın heryerınde huzura kast eden ınsanlarla gorusmemek en uygunu bana gore.

Sımdı gunah kotu vs denıldıgınde gorusmeyı secmenız ve bunun sonucu huzurunuzdan olmanız daha mı ıyı?

Allah bile elimden alamaz bir deyimdir mübala anlamında kimse bana karşi duramaz demektir.Bence konuyu yanlış yerlere cekmeyin gormuyor musunuz arkadaş din konusunda ne kadar ince düşünüyor.

İnsan konuşurken kullandığı sözlere dikkat etmeli, imana aykırı sözlerle dilini ve kalbini kirletmemelidir. Allah korusun bilmeden imanımızı kaybedebiliriz.
Deyimde olsa atasözü de olsa ağzımızdan çıkan söze hele ki rabbimizin adı geçiyorsa dikkat etmek en mantıklısıdır...
Neyse konuyu uzatmak istemiyorum
Tek ricam Allah'ın adını deyim diye bu kadar basit şeylerde ağzınıza almamanız...

Kızcağız eşini ne kadar sevdiğini
Onu korumak için ne kadar cesur olabileceğini anlatmak için
Yöresel bi deyim kullandı
Bu kadar üstüne gitmeye gerek yok
Hani feriştahı gelse argo şekliyle kralı gelse denir ya
Bu garibim de çaresizlik içinde böyle bi benzetme kullandı
Onun derdine çare bulabiliyorsak ne ala
Derdini anlatırken kullandığı talihsiz bi benzetmeyi cımbızla çekip üstüne yürümeye gerek yok bence

Üstüne gitmek adına değil bu uyarılar, küsmek konusunda bu kadar ince düşünürken aynı düşünceyi daha önemli şeylerde düşünsün diye..

Kullandığı deyim yanlış, bunun "ama" sı yok maalesef. Yok illa yazıcam, kullanıcam diyorsanız, tabi ki elinizi tutamayız..

Sevgili bahardy;

Eşin ailesinden uzak kalmasın bırakın gelip gitsinler ama mesafe koymaya çalışın.
Anne-baba hakkı asla ödenmez...
ıleride pişmanlık içinde annem babam öldü yanlarında fazla bile duramadım sebep sensin dememesi için aralarına lütfen girme...

bence siz hiç karışmayın ve eşinize bırakın tercihi...
sonuçta bu onun ailesi ve hata yapsa da doğru yapsa da bu onun doğrusu veya yanlışı olacak...
eminim ki o da en doğru kararı kendisi verecektir...

diyanete mail attim, cevap bekliyorum haftalardir

ya allah affetsin diyorum, sadece insan cok cekince, yada en sevdigi insanin cok cektigini görünce sinirlerine hakim olamayip yaziyor iste, bir anlik sinir ve düsüncezizlik.
allahin yüceliginden süphem olsaydi, böyle bir soru yöneltmezdim sizlere.
gercekten o yaptigim yorum icin cok üzüntü duyuyorum, bana yakismayan birsey idi
yanliz koma diye duyunca, tabii ki bende kendi esimden korktum.....

evet iste bu gercekten lütfen yanlis anlasilmazin bu konu

hepinizden yorumlariniz icin cok tessekür ederim,

esimi korumak istedigimi yanlis bir deyimle ALLAH
ismini kulanarak yapdigim icinde, cok üzüntü duydugumu söylemek istiyorum.....

allah gönlümdeki ve beynimdeki o cümlenin manasini bildigini düsünerek,
affeder insallah beni diyorum...

simdi genel olarak herkez, mesafeli durmanin daha mantikli oldugunu syöledigini
görüyorum.

cok tessekür ederim, dogru bir tespit,tam öyle düsünmüstüm cünkü bir arkadas esinin komaya girdigin söylemis ve ben korkudan kendi esim icin.... ama arkadaslar da hakli,
eger allah kelimesi geciyorsa bunun bir ama si yoktur

iste kendin diyorsun esim komada yatti diye,

benim esimi komaya yatirani varya allah bile elimden alamaz
bizde de durum ayni böyle olur eger onlarla konusmaya baslarlarsa
adamlarda ogul sevgisi diye birsey yok, gözlerinde gördüm ya

lmaz:

mübalaga olabilir ama böyle sözler kullnamk cok yalnis bir kitap okumustum insnai dinden cikaran sözler diye bu sözde öyle iste,
kusura bakmayin görünce yorum yazmadan edemedim eminim sizde art niyet tasiyarak söylemediniz ama lütfen sözlerimize dikkat edelim

yazini editleyebilrisin

ınan stres ve üzüntü insanı çok büyük hastalıklara götürebiliyor
Eşi komalara girmiş 3 ameliyat geçirip 1 ay hastanede yatmış biri olarak söylüyorum
Sen sadece eşini mutlu etmeye bak
Ona sevgini göster onunla herkese herşeye rağmen mutlu olmaya çalış
Ve ailesiyle ilgili kararları eşine bırak

yorumlarin icin cok tessekür ederim,

esime hep söyledigim bir sözüm var "senin mutlulugun icin varim" diye bunu cok ii biliyor,
kavgalarimizda hemen önüme atar

Ailesiyle ilgili kararlari, esime birakiyorum, yanliz karismadan da duramiyorum.

keske esim daha güclü bir insan olsaydi, ama tabiki hangi yürek dayanir ailesinin böyle olmasina...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…