Eşim ailesiyle tüm bağlarını kesti

anne ne olursa olsun annedir ama;
anne ne yaparsa yapsın anne değildir..

Ne yaşadığınızı bilmiyorum ama doğmamış çocuklarınıza bile beddua ederler ,ben benimkine 10 sene gelinlik yapmadım annecim babacımdı ......1 kez ters düştük evladında görürsün işallah la başlayan cümleyi kordu..Hoş kendi kaybetti..
Umarım her şey yoluna girer..

madem eşin ailesinin yaptıklarının farkında sen de o zaman eşine yüklenme bir sorun olduğunda ailesiyle ilgili.sen ona destek ol o sana anne baba hakkı ödenmez sen konuşmasan bile eşini ikna et bence o ayda yılda da olsa arasın gitsin hallerini hatırlarını sorsun.Sonra öldüklerinde vicdan azabı çekip seni bile suçlayabilir bak demediler deme. Rabbim eşinle arandaki muhabbeti bozmasın gerisi vız gelir tırıs gider yeterki bil onun yanında olduğunu ve o da senin onun yanında olduğunu bilsin.

mesela burda bazı arkadaşlar kayınvalidesi kayınpederi tarafından dövülmüş. böyle şeylerde eşin konuşmamakta haklı. ya da namusun hakkında sana iftira attılarsa da eşin konuşmamakta haklı, senin hırsızlık yaptığın konusunda da iftira attılarsa o zamanda haklı. bunlar gibi büyük bir neden varsa haklısınız.. onun haricinde huzurunuzu bozuyorlarsa çeşitli laflar ve tavırlarla sen görüşmezsin ama eşin arada arar hal hatır sorar bazende gider bir çaylarını içer kalkar. ama gerçekten çok büyük bir neden yoksa ortada siz silebilirsiniz ama o silemez bence. günah diye biliyorum ben.

Benim bilgim fazla değil anne baba hakkı var dinimizde biliyorum ama ne yaparlarsa yapsınlar kabul edin demiyor.
Bakın alakasız olacak ama bazı insanlar dini yanlış yorumlayıp insanların hayatlarını mahvediyor.
Bizim bir tanıdığımız aile vardı tarikata falan bağlılardı yani çok dindarlar, birgün anneme sordular oğulları eşiyle mutsuz ayrılmak istiyor ancak boşanmak hoş olmadığı için boşanmalarını istemiyorlar ne yapsak diye dertleşiyorlardı sonra tarikatlarının şeyhine sormuşlar, gelinin bir ahlaksızlığı var mı diye sormuş yok demişler o zaman boşanmasınlar demiş. Yani mantık bu ahlaksızlık yoksa boşanmak gereksiz. O zaman bir çocukları vardı boşanmadılar, sonra 2 tane daha oldu 3 çocukla boşandılar, bu mudur yani. Ben dinin hayatımızı zorlaştıracak kurallar koyduğunu düşünmüyorum, biz insanlar yapıyoruz bunu.

iste kendin diyorsun esim komada yatti diye,

benim esimi komaya yatirani varya allah bile elimden alamaz
bizde de durum ayni böyle olur eger onlarla konusmaya baslarlarsa
adamlarda ogul sevgisi diye birsey yok, gözlerinde gördüm ya

şu yazdığın şey çpk iğrenç...seni kınıyorum....Nedemek Allah bile elimden alamaz....öyle bir alırki sen bile anlamazsın nasıl olduğunu....

şu yazdığın şey çpk iğrenç...seni kınıyorum....Nedemek Allah bile elimden alamaz....öyle bir alırki sen bile anlamazsın nasıl olduğunu....

Kötü niyetli yazılmış olmasa bile insan dediklerine dikkat etmeli sana sonuna kadar katılıyorum.

Bu lafın bir daha kullanılmaması için de Titanic'in nasıl battığını bir araştırmalarını tavsiye ediyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…