Eşim ailesiyle tüm bağlarını kesti

Hatanızı anlayıp bunu dile getirmeniz ne kadar büyük bir erdem... :1closedeyes:
Gerçekten sizi tebrik ediyorum alkisalkisalkis
Keşke herkes sizin gibi olabilse :içelim:
İnşallah konunuz hakkında da düşünceleriniz açıklığa kavuşmuştur opuyorumnanaktan

bu durumu sorularla islamiyet diye bir site var istersen bi oraya sor.gerçekten güvenilir bir site

arkadaslar kesinlikle bende görüsmek istemiyorum,

yanliz benim ailem bana cok düsgün dür,
erkek kardeslerim ve annem, her gün en azindan sesimi duymak isterler,
esimi de , benden fazla seviyorlar desem yeridir.
ne zaman onlarla birlikte olsak , mutlu oldugunu görüyorum, yanliz eve geldimiz de bir tuhaf lasiryor.
beliki kendi ailesini düsünüyor.....

ne yapicagim bilmiyorum, evliligin böylede tadi cikmiyor ki,
mutlu plalim diye velendik, 5 sene savasdigimizt yetmezmis gibi :sinifsinif:

bizimde aynı sorun var arkadaşalr. eşim bir hocaya danışmış zamanında anlatmış durumu eşimle ayırmak istiyorlar biz ne kadar iyi olsakta hep kavga çıkartıyorlar diye. anne baba hakkıdır siz yinede görevinizi yapın demiş. evet gittik yine barıştık ama yine kavga çıkarttı kaynanam ve eşime seçim yap ya karın ya biz dedi. eşimde beni seçti karım bişey yapmadı size onu boşasam yenisini alsam ne olacak aynısını ypacaksınız dedi. uzun zamandır görüşmedik. başka bir hocaya birlikte danıştık ailelerimizin biz eyaptıklarını anlattık. ve hocanın dediği şu: evet anne baba hakkı var ama evlat hakkıda var çocuklar. siz yeteri kadar uğraşmışsınız hep kötülüklerine iyilikle akrşılık vermişsiniz neticede onalr hala size kötülük yapmakla uğraşıyorsa uzak durmanız sizin için yararlı olacak. bu anne babada olsa yuvanızı korumanız gerekir. kötü ve cahil kişilerle arkadaşlık etme! Kötü kişilerle arkadaşlık etmen, seni iyi kişiler hakkında kötü düşüncelere sevkeder. bunu asla unutmayın dedi.
anne babada olsa hatalarını anlamadıkları sürece görüşmeyin onlar bir adım atsınlar görüşün ama yine kötülük içinse bu uzak durun. biz sürekli ilk adımı atıyoruz ama onlar yine aynı olunca geri çekiliyoruz mecburen.
yuvanı bozacaksa bu durum görüşmeyin. diğer dünyayı kimse bilemez. bakalım o anne baba nasıl ödeyecek evlatalrının hakkını.

Arkadaşım sen görüşme ama eşin görüşmek istiyorsa görüşsün yani bunun için ayrılınılır mı? Ben görüşmek istemiyorum ama dinimizce senin görüşmen doğrudur sen görüş de. Affetsin onları arada çok sık olmasa da barışsın görüşsün tabiki. Kuranı kerimde affedin barışın diye yazıyor. Barışınca çok içli dışlı olmak zorunda değilsiniz bayramdan bayrma görüşün istiyorsanız. Bu konuda size rehberlik etmesi için kuranı kerimi okumanızı tavsiye ederim. Elbette kendiniz koruyacaksınız ama hiç görüşmemek te olmaz.Sen görüşme eşin görüşsün arada.

tabiki eşimin beden ve ruh sağlığı herşeyden önemlidir hasta olduğundan kim onunla birlikte çekecek tabiki sen bırak eşin istemiyor zaten kendini koprumaya almış hem bedenen hem ruhen ,keşke bunları her hasas kişiler yapsa o vakit ruh ve sinir hastalıklar bölümünde yatanlar çok az olurdu

ben evli değilim ama affınıza sığınarak düşüncemi paylaşmak isterim.

dinimize göre bildiğim kadarıyla anne baba hakkı hiç bir şekilde ödenmez.fakat bu demek değildir ki bizler ne olursa olsun doğru yada yanlış demeyip her fikirlerine uyacağız.bu tabi ki yanlış.buna göre

size yapılanları bir tek siz yaşadığınız için bilirsiniz katiyyen görüşmem diyebiliyorsanız size yanlış yapmışlar belliki görüşmeyin

eşinizin anne babası olduğu için ne olursa olsun mesafe koyarakta olsa görüşmek zorunda diye biliyorum en azından dar günlerinde yanında olmalı.yalnız siz ve ailesi arasında mükemmel bir denge kurmalı

yani ne onu dünyaya getiren büyüten yetiştiren ve onu bir birey yapandan vazgeçebilir nede önce ailenizin sonrada Allahın emanetisiniz siz ona sizden vazgeçebilir.bunun için en güçlü kuvvetli ve iradeli halini takınıp bu yolu denge içerisinde yürütmesi gerekir.ve bunuda başarır inşallah.

kaydirigubbakcemile5
imama bu konuyu danismaniz ve aldiginiz cavap beni cok rahatlat ti.

tabiki ben de esimle bir imama danismak isterdim, yanliz burda almanya da pek güvendigim bir imam yok...

esim bu konu hakkin da konusmak istemiyor, bende üstüne gitmiyorum, esimle uzun süredeir ailesini konusmuyoruz, onu üzüyor bu konu hakinda konusmamiz, bunun icin
onu bu konuy la rahatsiz etmiyorum,

size gercekten cok ama cok tessekür ederim
icim rahatladi...
gercekten bir kahve ikram edebilsem cok güzel olurdu

cok tessekür ederim. kurani kerimi ve tam ilmihalleri bu konu hakkinda bir kac kez okudum, yanliz anne baba hakkinin önemi yaziyor, tam olarak bu konu, kurani kerimde zaten bulamazsiniz, bizim dinimizce anne lere zaten cennet vaad edililiyor.

bizimki si bu annelik görevini pek anlayamamis galiba.
dinimiz de böyle anne ve babanin yeri yok , anne babalar herzaman cocuklari icin yasar diyor... yanliz esimkileri ne icin yasiyor anlamadim?????kafamçokkarıştı

hadi sıla-i rahim'i geçelim
ana- baba hakkını nasıl ödeyeceksiniz
tamam kötü olabilirler size kötü şeyler yaşatmış olabilirler
ben bunlara bişey diyemem ama
arkadaşların dediği gibi biraz mesafe koyun
ama tamamen ilişkiyi kesmeniz çok anlamsız
ne olursa olsun size bişey diyemem ama eşinizin ailesi
bir ömür yok saymak eşinizden epey bişey götürecektir
kaldı ki evlatlarıma harcadığım emeği düşünüyorum da evladım beni görmek istemese ölürdüm heralde
haa evlatlarımıza emek veriyor olmamız elbette hayatlarına müdahale hakkını bize vermez ama
en azından arada bir ziyarete gidilmeli ve arayıp hal hatır sormalı bence

yorumunuz icin tessekür ederim,

her yorum icimi biraz olsa rahatlatiyor, ve kafamdaki sorular yavas yavas cevaplaniyor...

evet iste benim de tam olarak korkum bu,
esime ve bana yapilmamazi gerekilen terbiyezizlikler yapildi,
hadi bana yapzinlar dedim sonucta ben sadece bir gelinim dedim..
ama kendi evlatlarina hic acimadan yaptiklari seyler, bilemiyorum ama benim annem ve babam beni kaybetmemek icin gözyasi dökerler ve gerekirse bu dünyayi yakarlar....

neyse benim dinimde ve kültürümde AILE anlamina yakisir bir anne baba degiller onu biliyorum....

esimi 18 yasina kadar büyütüp bezlediler bu dogru dur, ama sorum bu , bu onlari okadar hak verirmiki hem piskolojik hem saglini bozmaya bile bile ve bunu ustiyrek yapmalari dogrumu????

......

Son düzenleme:
Baştan sona okudum yazılanları ilk başta kızdım size bir yorumunuzdan dolayı ama sonradan hissettimki gerçekten içten ve samimi bir insansınız...ıstemeyerek yanlış bir cümle kurmuşsunuz..
Konuya dönersek yaşadıklarınızı duygularınızı anlamıyorum çünkü yaşamadım böyle bişey ama anlamaya çalışıyorum...Evet anne hakkı ödenmez ama annelik daha kutsal değilmi ...
önce annenin analık hakkını yerine getirmesi gerekmezmi...
Mantıken düşününce: tabiki anne atılmaz ama ne yaparsan yap yine yavrusunun kötülüğünü düşenebilen bir insansa zarar veriyorsa uzak durmakta bir kötülük göremiyorum...
Zaten dinimizde mantıklı olanı kabul etmiyormu.Yanlışmı biliyorum acaba ...

yorumunuz icin tessekür ediyorum,

evet o cümle icin kizmakta haklisiniz, bende cok kiziyorum kendime ve üzgünüm...

bende cok kararsiz kaliyorum, benim dinimle uyusmayan bir konu oldugu icin kafam cok karisik...
benneyaptımki

bencede gunah birde esinin senin aileni istemedini senin kendi ailene bole yaptigini dusun yazik gunah benim em=simin aileside bazen cok akilli saniyorlar kendilerini ama ben uzaklastirmadim cunku hemen psikolojisi bozuluyor vicdanima yediremiyorum ama esinle bir aradayken ailesi sole hatalarini yuzune yada esin solesin bir ototrite koy ne anliyosan yuzlerine sole esinin yaninda bence colesi daha iyi bir zaman sonra esin ailesini aricaktir yani kimse sapsiz uzum degil bir zaman sonra eger ailesinden birine bisey olursa dicekki senin yuzunden gitmedim falan senden nefret edecek bence iyi dusun

yok hayir yanlis anlamiszin, tabiki ben uzaklastirmadim....
öyle yapsaydim sonradan basima kalka bilecegini biliyorum....
kendi görüsmek istemiyor, tabiki bende istemiyorum, istemedigimi de söylüyorum....
sadece bu......

iste kendin diyorsun esim komada yatti diye,

benim esimi komaya yatirani varya allah bile elimden alamaz
bizde de durum ayni böyle olur eger onlarla konusmaya baslarlarsa
adamlarda ogul sevgisi diye birsey yok, gözlerinde gördüm ya

Hem güneh mi diye düşünüyorsun hem de Allah bile alamaz diyorsun.Kendin günaha giriyosun sakın böyle büyük konuşmalar yapma.Sen Allaha sığın.Allah hakkınızda hayırlısını eğlesin.Herzaman haklı kazanır.bunu unutma.Eden kendine eder.Sen sessiz kal.Bir bakmışsın Allah vermiş cezasını senin evliliğini yıkmak isteyenlerin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…