- 10 Ağustos 2018
- 3.797
- 7.724
- 108
- Konu Sahibi Suleymanin Hurremi
-
Evet hiç bi sorun olmadı şu ana kadar çok şükür bende şaşırdımİyi davranıyor mu annene
Çok teşekkür ederim inşallah ama şusnda bi sorun olmadı çok şükürSevindim gelmesine inş pişman olmaz kadın gelipte.
Aynı gün değil gün gün dağıttılar ama bi tane çekimim enfeksiyon yaptı kökten enfeksiyon dağıldı iyi değilim annem çok destek oldu gelmekle kronik değil bende kök lezyonları oldu hatalı kaplama uygulaması ile size de çok geçmiş olsun diş işi çok zorAltı dişiniz de bir günde mi çekilecek merak ettim tedaviniz nasıl ilerleyecek ve hepsi enfeksiyonlu dediniz ya dişlerinizin yapısı mı öyle kronik enfeksiyon galiba bende de var ama birinde bende bugün bir azı çektirdim ama benim ki mahvolmuştu korkuyordum dişçiye gitmeye altı diş aynı gün olmaz umarımve son sorum sonrasında nasıl bir tedavi uygulanacak
Size göre tantana olabilir ama hem ağrı hem açlık hemde ilgisizlik yaşamadan bilemezsiniz.Bi çorba içinmi bu kadar tantana gerek yoktu bence
Sadece diş çekimi değil kaç kişiye daha yazıcam bilemiyorum şeker ve kalp hastasıyım hanımlar. Bu yüzden sıkıntılı bir süreç yaşıyorum. Diş bünyeden bünyeye farklı bir mesele biri çekildi ve enfeksiyon dağıldı diş kökünden annem olmasaydı şuan eşim yüzüme bile bakmıyor. Bir evde hastalıkta yalnız kalıyorsanız gerçekten sıkıntılı bir durum hastalıkta sağlıkta deniyor netice de bende bu durumu sorun ettim. Bu kadargerek yok ki bence.
sadece diş çekimii, bi şekilde idare edebilir. hasta ise kocası da kendisini idare edebilir.
Şeker kalp hastasıyım. Sizin gibi kolay çekim süreci yaşamıyorum. Bu yüzden çağırmam gayet normal.Diş çekimi için anneni çağırman garip. Ama benim annemi istemeyen eşe hadi canım başka kapıya git ananda çalış derim.
Rahatsızlıklarınızı bilmiyordum ilk yazınızda belirtmemişsiniz. Rahatsızlığınız olduğu için eşinin anlayış göstermesi gerekiyor. Yoksa sağlıklı bir insan için çekim elbet zor ama tek başına idare edebilir.Şeker ve kalp hastasıyım sizin 20 lik bir dişiniz benim 6 adet azı dişlerim çekiliyor. Siz bir kere yaşarken ben bir hafta içinde tekrar tekrar aynı acılı süreci daha zor iyileşme dönemi ile beraber geçiricem gerçekten doktora bir insan sağlığından daha önemli mi? Ben doktoraya hazırlanmasın demiyorum aylarca aylak aylak bekleyip vakite daha 2 ay varken bu kadar sorun çıkarması gerçekten çok mu doğru..
Çok sağolun.herkesin acı eşiği çok farklı tabii.bir de sizin başka rahatsızlıklarınız da varmış.bende bir ay sonra kaplama ya da protez düşünüyordum ama siz hatalı kaplama deyince kafam karıştı.ben devlette yaptırıyorum.geçen cuma kanal tedavisi oldum doktor ağzını aç diye kaç defa kızdı bana oysa ki bilmiyor ki ağzım yırtılacak nerdeyse daha ne kadar açayımAynı gün değil gün gün dağıttılar ama bi tane çekimim enfeksiyon yaptı kökten enfeksiyon dağıldı iyi değilim annem çok destek oldu gelmekle kronik değil bende kök lezyonları oldu hatalı kaplama uygulaması ile size de çok geçmiş olsun diş işi çok zor
Tabi haklısınız düzenleme yaptım bir saat kadar önce eksiklerim varmış konuyu açarken yanlış anlaşılmalara sebebiyet verdi. Dediğiniz gibi sağlıklı bir insan için kolay sayılabilir.Rahatsızlıklarınızı bilmiyordum ilk yazınızda belirtmemişsiniz. Rahatsızlığınız olduğu için eşinin anlayış göstermesi gerekiyor. Yoksa sağlıklı bir insan için çekim elbet zor ama tek başına idare edebilir.
Hangi şehirdesiniz? Devlette yaptırmayın eğer biraz imkanınız var ise özele gidin gerçekten benim 6 dişimin çekilmesinin sebebi devlette yapılan dişler. Doktorum sürekli atarlı giderli davranıyordu bana da. Kanalımı yapan doktor iyiydi ama kaplamaları yapan doktor bütün kanal tedavili dişlerimi aylarca açıkta bıraktı ve uyumsuz kaplamayı zorla yapıştırınca ağzıma dişlerim tramva sonucu lezyon oldu köklerinde. Gerçekten çok kalitesiz kaplama malzemeleri kullanıyorlar ve ağız kokusu yapıyor. Ben düğünden kalan bileziğimi bozdurup en son özele gittim bir yıldır devlette uğraştım inanın hiç bi sonuç elde edemediğim gibi 6 dişimden olup 15 adet kaplama yapılcak lanet olsun önceden 1000liraya kapatacağım meseleyi şimdi 4500 lira ile kapatmaya çalışıyorum. zamanımdan paramdan oldum en son çektiği ağrıda cabası kaldı. Çekimden geldikten sonra kanamam çok oldu benimde bayılcak gibiydim titriyordum üşüyordum çorba içince ancak ısındım allah size de çok geçmiş etsin tez vakitte inşallah halolurÇok sağolun.herkesin acı eşiği çok farklı tabii.bir de sizin başka rahatsızlıklarınız da varmış.bende bir ay sonra kaplama ya da protez düşünüyordum ama siz hatalı kaplama deyince kafam karıştı.ben devlette yaptırıyorum.geçen cuma kanal tedavisi oldum doktor ağzını aç diye kaç defa kızdı bana oysa ki bilmiyor ki ağzım yırtılacak nerdeyse daha ne kadar açayımbazı doktorlar çok asabi ama bugünkü diş çekimi yapan pamuk gibiydi resmen :) diş tedavisi gerçekten çok zor ağrıya çok rahat dayanırım ama doktorun yanında o kadar sure ağzını açınca bir çıkıyorsun ağzın büyümüş siz özelde yaptırıyorsunuz galiba inş memnun kalırsınız ve tedavi süreciniz kolay geçer zira doktorun tavrı çok önemli birde insan evine gelince ılık bir çorba istiyor haliyle :) ben geldim taa altı saat sonra çorbamı içebildim malum iki çocuk okulları var siz iyi etmişsiniz çağırmakla
Ben boşta kalan dişlerim için düşünüyordum kanal tedavili diş ayrı ya da protez diş.protez nasıl oluyor biliyorum ama kaplama dişe şimdi baktım da nerdeyse implant gibi annem implant yaptırcak onun yerine ben korkuyorum.şuan için özelde yaptırma şansım ne yazık ki yok ama zaten devlet olduğu için mutlaka doktorları araştırarak gidiyorum kim kimden memnun kalmış soruyorum hep.diş hastanesinin hemen yakınında oturuyorum çocuklar okula gidiyor onları bırakıp doğru dişçiye gitmek kolayıma gidiyor açıkçası özel olan biraz daha uzakta.zaten bazı tedavi şekillerini devlette karşılamıyor.anneme kemik tozu kullanmamız lazım diyerekten diş hastanesinde yapamayız dediler o da şimdi özele yaptırcak.inş şuan yaşadığınız durumu tekrar yaşamazsınız inş bende yaşamam.çünkü azı dişler çok sıkıntılı.protez diş te iki sağlam dişin gitmesi diyorlar küçültüp yapıştırıyorlarmış.çok zor çookHangi şehirdesiniz? Devlette yaptırmayın eğer biraz imkanınız var ise özele gidin gerçekten benim 6 dişimin çekilmesinin sebebi devlette yapılan dişler. Doktorum sürekli atarlı giderli davranıyordu bana da. Kanalımı yapan doktor iyiydi ama kaplamaları yapan doktor bütün kanal tedavili dişlerimi aylarca açıkta bıraktı ve uyumsuz kaplamayı zorla yapıştırınca ağzıma dişlerim tramva sonucu lezyon oldu köklerinde. Gerçekten çok kalitesiz kaplama malzemeleri kullanıyorlar ve ağız kokusu yapıyor. Ben düğünden kalan bileziğimi bozdurup en son özele gittim bir yıldır devlette uğraştım inanın hiç bi sonuç elde edemediğim gibi 6 dişimden olup 15 adet kaplama yapılcak lanet olsun önceden 1000liraya kapatacağım meseleyi şimdi 4500 lira ile kapatmaya çalışıyorum. zamanımdan paramdan oldum en son çektiği ağrıda cabası kaldı. Çekimden geldikten sonra kanamam çok oldu benimde bayılcak gibiydim titriyordum üşüyordum çorba içince ancak ısındım allah size de çok geçmiş etsin tez vakitte inşallah halolur
Sadece diş çekimi değil kaç kişiye daha yazıcam bilemiyorum şeker ve kalp hastasıyım hanımlar. Bu yüzden sıkıntılı bir süreç yaşıyorum. Diş bünyeden bünyeye farklı bir mesele biri çekildi ve enfeksiyon dağıldı diş kökünden annem olmasaydı şuan eşim yüzüme bile bakmıyor. Bir evde hastalıkta yalnız kalıyorsanız gerçekten sıkıntılı bir durum hastalıkta sağlıkta deniyor netice de bende bu durumu sorun ettim. Bu kadar
Protez diş dediğiniz sanırım köprü. Kaplama implant gibi değil dişlerinizi küçültüyorlar üstlerine geçiriyorlar sizin boşluklarınız varsa köprü mecburi yapılacak desyek almak için iki adet dişinizden mecburen oluyorsunuz ama implant maliyetli zor fakat ömürlük. Anneniz içinde sizin içinde çok geçmiş olsun umarım iyi bir sonuç elde edersiniz :)Ben boşta kalan dişlerim için düşünüyordum kanal tedavili diş ayrı ya da protez diş.protez nasıl oluyor biliyorum ama kaplama dişe şimdi baktım da nerdeyse implant gibi annem implant yaptırcak onun yerine ben korkuyorum.şuan için özelde yaptırma şansım ne yazık ki yok ama zaten devlet olduğu için mutlaka doktorları araştırarak gidiyorum kim kimden memnun kalmış soruyorum hep.diş hastanesinin hemen yakınında oturuyorum çocuklar okula gidiyor onları bırakıp doğru dişçiye gitmek kolayıma gidiyor açıkçası özel olan biraz daha uzakta.zaten bazı tedavi şekillerini devlette karşılamıyor.anneme kemik tozu kullanmamız lazım diyerekten diş hastanesinde yapamayız dediler o da şimdi özele yaptırcak.inş şuan yaşadığınız durumu tekrar yaşamazsınız inş bende yaşamam.çünkü azı dişler çok sıkıntılı.protez diş te iki sağlam dişin gitmesi diyorlar küçültüp yapıştırıyorlarmış.çok zor çook
Konuda tekrar düzenleme yaptım.konuyu açarken bunları yazmadınız, nereden bilebiliriz.
ayrıca bir diş çekimi için annenize muhtaç kalıyorsanız eş niye var? sorunun köküne inin bence.
Düzenleme: Hanımlar ben şeker ve kalp hastasıyım konuda çok kez yazdım buraya yazayım ki daha açıklayıcı olsun. Eşimden izin almadığım anlaşılmış eşime başta söyledim kabul etti sonradan geri döndü kararından. Ben sıkıntımı aktardım sadece siz diş çektirmek için anne mi çağırılır kısmına takıldınız ama konu eşimin annemi kabul etmemesi. Benim konum hakkında yorum yapmak zorunda değil kimse yada benimle aynı fikirde olmaj değil. Ama lütfen sağlık sorunlarını basitleştirip tantanaya gerek yok vs tarzı yorumları yakıştıramıyorum kimseye çünkü herkesin ağrı eşiği çektiği acı farklı. Bir insanın birinden yardım alması için illaki anne olması gerekmiyor. Ben 23 yaşımdayım erken evlendim bunun sorununu yaşıyorum ilgisiz bi eş ile olmuyor hastalığımda yanımda olmayan eşe sağlığımda zaten hiç ihtiyacım yok. Her insan gibi hastalandığımda ilgiye ve yardıma ihtiyacım oluyor. Bunu eleştirmekten ziyade lütfen asıl soruna yorum yapın. Son olarak annem geldi eşim kendiliğinden kabul etti çünkü benimle dişçiye gidip gelemeyeceği için. Bir sorun yok şimdilik. Destek olan herkese sonsuz teşekkürler. Köstek olanlara da aynılarını yaşamadan beni anlayamayacakları için hoşgörüyorum. Herkes kendine iyi baksın başka bir konuda görüşmek üzere.
Selam hanımlar dün telafisiz doktor hatası diye bi konu açnmıştım okumayanlar için özetle diş doktorum dişlerimi katletti ve yeni doktora gittim. Bu hafta içinde 6 tane dişim çekilecek.
Neyse sorun şurada eşim doktora yapıyor iki ay sonra jüride geldiği aşamayı anlatacak gözleme süreci işte. Evde yoğun çalışıyor. Ama benim dişler de çekileceği için üst üste yemek yapmak bulaşık çamaşır idare etmek zor olacak eşim zaten yardım eden biri değil bende mecburen annemi çağırdım. Annem istanbuldan gelecekti. Eşime söylediğimde gelemez ben ders çalışıcam neden çağırıyorsun dedi. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Daha jüriye 2 ay var bütün yaz yattı şimdi sıkışınca saldırıyor üstelik annem tek gelecek babamda yok bir zararı yok yanında sürekli durmak zorunda değil zaten bize yardım için gelecekti. Bana bakmıyor dişçiye kendim gidip gelicem işlerini bahane ediyo tramvayda bayılıp kalmaktan korkuyorum. Evde bi tabak çorba vermeyecek üstüne benden yemek bekleyecek. Bana hiç acımıyor bencillikte üstüne tanımıyorum. Çok bozuldum hala aradın mı anneni gelmemesini söyledin mi diyor. Bende umarım senin annenler benim sınav zamanım gelmek isterler dedim. Sıkıldım anlatmak istedim...
Çok teşekkür ederim desteğiniz için. Annelerimiz sağ olduğu sürece hep ihtiyacımız var. Bende çok pişman oldum bu konuyu açtığıma insanlar destek değil köstek olmak için sanki bekliyorlar. Önceki sayfalarda birinin bir yorumu vardı eşiyle iyi olduğunu eşimin beni sevmediğini ima edercesine saçma sapan yorum yaptı. Üstüne de beni kibledi haklı olduğum yerde 2 gün ban yedim. Hakikaten bu site kadınların birbirine destek olmasından çok tersleyip eleştirme üzerine işlemeye başlamış...Canım ben de annemle ilgili konu açtım bu konuda keşke açmasaydın çünkü sinirlerin çok bozulabilir şaşırabilirsin insanlara...biz ne kadar büyürsek büyüyelim her zaman anneye ihtiyacımız var sana hak veriyorum sonuna kadar
Kesinlikle öyle mecbur kaldım çağırdım iyiki de gelmiş çok destek oluyor banaEşiniz haksız kimse kusura bakmasın yani. Sağlık sorunlarında eşim bana destek olmayacaksa tabiki annemi çağırcam kim yemek yapsın karşı komşumu?
cok benzer durumdayiz soyle ki 2 evladim var hep sorunlu dislerim vardi simdi dogumlardan sonra iyice sıkıntı olmaya basladi simdi 2 kucuk cocugum var kimsem yok etrafimda annem mecburen gelicek cocuklara bakicak ben disciye gidicem cunku esim izin alamiyor su anda anliyorum halinizi ama merak ettigim su iyi oldunuz anneniz gitti sonrasi bu kadar gamsiz merhametsiz bi adamla nasil devam ediceksinizKesinlikle öyle mecbur kaldım çağırdım iyiki de gelmiş çok destek oluyor bana
Çok geçmiş olsun öncelikle. Eşimden ayrılmayı düşünüyorum. Doğru zamanı bekliyorum. Bu süreçde değişmesi için de uğraşıyorum olmazsa bitmiştir. Çünkü kaybedecek zamanım yok çocuğum yok yaşım da genç. Bu adamla önür geçmiyor sevgisiz saygısız huzursuz kırgın bıkkıncok benzer durumdayiz soyle ki 2 evladim var hep sorunlu dislerim vardi simdi dogumlardan sonra iyice sıkıntı olmaya basladi simdi 2 kucuk cocugum var kimsem yok etrafimda annem mecburen gelicek cocuklara bakicak ben disciye gidicem cunku esim izin alamiyor su anda anliyorum halinizi ama merak ettigim su iyi oldunuz anneniz gitti sonrasi bu kadar gamsiz merhametsiz bi adamla nasil devam ediceksiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?