merhaba hanımlar ben 1.5 senelik evliyim bir oğlum var. Annem rahatsız olduğu ev idare edemeyeceği için bir ablamda bir bende kalıyor. Ablamın kayınpederi kalp krizi geçirdi günlerce yoğun bakımda kaldı şuan felçli ve fizik tedavi sırası gelinceye kadar ablamda kalacaklar. Annem orada rahat edemiyor ablamda hangisine yetişsin. Ben de iyi kötü bebeğime gözkulak olduğu için benimle kalmasını istiyorum. Annemin kendi odası var odasından hiç çıkmaz eşimle akşam yemekten yemeğe görüşüyorlar. Mesele eşim annemden rahatsız ikide bir gidecek mi hani şu gün gidecekti diyip duruyor. Ben de ablamın misafirleri gidinceye kadar bizde dedim. Misafirler gidinceye kadar öyle mi? Diye tavırlı konuştu. Ahh bi de annemin ona zararı olsa. Annemin tarlası vardı satıldı 23000 lirasını bize verdi onu son kuruşuna kadar eşim harcadı. Emekli aylığıyla hep bize destek oluyor kendi masrafını hayli hayli karşılıyor. Eşim rahatsız olmasın diye akşamları tuvalete bile utana utana gidiyor... Ben artık eşimin bu imalarından çok sıkıldım. sizce eşim haklı mı? Ne yapmalıyım eşime karşı nasıl bir tavır takınmalıyım canım çok sıkılıyor...
annesinin hastalığının ne olduğunu bilmiyoruz ki hastalığı çok ağırsa yardımsız yaşayamıyorsa bende bir şey diyemem
ben konu sahibinin annesi olsam damadım beni istemediğini farketsem daha çok üzülürdüm açıkcası
Parayla ilgili br şey demedim zaten damadına vereceğine kadın kendine saklasaydı keşke..
konu sahibi eşini ikna edemiyor ya annesiyle birlikte oturmayı kabul ettirecek ya da çıkar yol bulacak..
Böyle hır gür devam ederse huzursuz bi ev olacak nereye kadar böyle tartışma yaşayacaklar.
ben annesini sokağa atsın demiyorum bakmasın da demiyorum benimki sadece bi çözüm yolu..
Merhaba arkadaşlar hepinizin yorumlarını okudum. Hepiniz haklısınız eşime çok yüz verdim yumuşak davrandım ailesine hizmet edersem kıymet görürürüm sandım ama hiç alakası yokmuş çünkü hep daha fazlasını istiyorlar. Birsürü şey oldu uzun uzadıya anlatmıycam ama annem ablamlara gitti. Eşimin rahatsız olduğunu öğrenip gitti buna da ablamın kayınvalidesi sebep oldu ortalığı karıştırdı. Neyse öfkeliyim zaman kolluyorum. Oğlum için sabrediyordum ama içimdekileri sonunda kusucam eşime. Gerekirse annemle ayrı eve çıkarız evlenmeden öncede annemle ikimiz yaşıyorduk yine yaşarız. Bana çeyiz parası verildiği için annemin aylığı kesiliyor. Temmuzdan sonra aylığı normale dönecek sabırla bekliyorum...
Bakın konunuzda size hak veriyorum rahatsızsa yapacak bir şey yok yani çok mu elden ayaktan düşmüş işini yemeğini yapamayacak durumda saha 1.5 senelik evlsiniz çok yeni ama tabii ki atamazsınız anneniz bende atamam yemekten yemeğe de görse sonra hemen odasına mı çekiliyor hiç mi yanınızda oturmuyor, tv izlemiyor yani bana enteresan geldi bir insan odaya kapatır mı kendini. Ben size şu yönden katılmıyorum kaynanam olsaydı 24 saat çekecektim onu diyorsunuz yani bakmazdım demeye getiriyorsunuz ama o da onun annesi siz çalışmıyorsunuz suçta evdesiniz onun size ne gibi bir zararı olabilir ki sonuçta eşiniz çalışıyor. Yemeği yiyor odasına gidiyor dediniz ama bana mantıklı gelmedi açıkçası illa yanınızda oturuyordur rahat edemiyordur eşin. Ses duyulacak filan diye yaklaşamıyordur bile. Haftasonları da evde ayrıca tüm gün odada mı tutuyorsunuz. Annenizin size gelmesi hata demiyorum ama annenize gösterdiğiniz anlayışı rahmetli olan kaynananız için demiyorsunuz. Çok yakınlarda ev tutsanız annenize gidip ev işini yemeğini yapsanız tek başına zaten haftada bir dip bucak yapsanız yeter o sizin çocuğuuza bakarken evde yaptıklarınızdan da fazla yapar götürürsünüz. Böyle odada tek başına sığıntı gibi daha kötü değil mi. Siz evlenmeden önce bir evi eşyası yok muydu annenin.
Canım çok üzüldüm. .eşin şuanda nasil rahat oturabiliyor..biliyor musun ailesine hizmet kısmını bilmemde kendi annene ve ailene olan tavrını en başında eşine gösterecektin ilk evlendiğinde o bilecekti annen için ondan vazgeçebilecegini yapamazdi birşey. .inşallah herşey düzelir
Merhaba hanımlar ben 1.5 senelik evliyim bir oğlum var. Annem rahatsız olduğu ev idare edemeyeceği için bir ablamda bir bende kalıyor. Ablamın kayınpederi kalp krizi geçirdi günlerce yoğun bakımda kaldı şuan felçli ve fizik tedavi sırası gelinceye kadar ablamda kalacaklar. Annem orada rahat edemiyor ablamda hangisine yetişsin. Ben de iyi kötü bebeğime gözkulak olduğu için benimle kalmasını istiyorum. Annemin kendi odası var odasından hiç çıkmaz eşimle akşam yemekten yemeğe görüşüyorlar. Mesele eşim annemden rahatsız ikide bir gidecek mi hani şu gün gidecekti diyip duruyor. Ben de ablamın misafirleri gidinceye kadar bizde dedim. Misafirler gidinceye kadar öyle mi? diye tavırlı konuştu. Ahh bi de annemin ona zararı olsa. Annemin tarlası vardı satıldı 23000 lirasını bize verdi onu son kuruşuna kadar eşim harcadı. Emekli aylığıyla hep bize destek oluyor kendi masrafını hayli hayli karşılıyor. Eşim rahatsız olmasın diye akşamları tuvalete bile utana utana gidiyor... Ben artık eşimin bu imalarından çok sıkıldım. Sizce eşim haklı mı? Ne yapmalıyım eşime karşı nasıl bir tavır takınmalıyım canım çok sıkılıyor...
Onu bir kez denedim. Doğumdan sonra eşim eve geç gelmeye başladı görümcemlere gidiyordu neymiş annem bizdeymiş. Eşime ''ben lohusa kadınım sana ihtiyacım var sen yoksun. Ben bizi aile gibi hissedemiyorum.'' dedim. Eşim de bana kapının yerini gösterdi ''aile gibi hissetmiyosan kapı orda'' dedi... Bebeğim 1 aylıktı düşündüm kalkıp gitsem diye. Küçücük bebekle nereye gidilir napılır? Git demekle gidilmiyor, yap demekle yapılmıyor, söyle demekle söylenmiyor. Karşındaki anlayacak olsa saatlerce konuş ama anlamıyor işte anlamıyor...
Şuan yaşadığım eve taşındığımız gün oturma odasına oturma gurubunu sığdıramadık 2 koltuk sığmadı. Görümcelerim eve bakmaya geldi onlara söyledik odada kanepe koltukları dört döndürdük yok sığmıyor. Bende ''koltukları iptal edelim dedim ev küçük koltuklarıda kayınpederime gönderelim'' dedim. Görümcem ''koltukları sıkıştıralım annen bu odada yatsın'' dedi. ''öyle olunca kanepeler açılmıyor yatak olmuyor annem hiç rahat edemez'' dedim. Öyle ya sağa dönemez sola dönemez. Aaaa sen misin onu söyleyen görümcem bağıra çağıra gitti. ''Sizin rahatınızı mı düşünücez, onlara ne kadar para verildi, susayım diyorum ama dayanamıyorum'' Susayım dediğide ayrı mesele ben 1 hafta gece gündüz 4 aylık bebekle ev topladım. Taşındığım gün günleri vardı. Alınmasınlar diye güne gittim ama yorgundum bir iş yapmadım. İş dediğim kurabiye tabakları misafire dağıtılacak çaylara bakılacak. Ama gerçekten yorgundum baygın gibiydim yorgunluktan kendime gelemiyordum. İşte görümcemin asıl sinirlendiği konu o. Ben ne hakla otururum ne hakla hizmet etmem... Eşime o gün benim enim çapım bu elimden gelen bu daha iyisini istiyorsan bugün burada bitsin dedim. İlk kez o gün geri adım attı o da orda kaldı ertesigün bizim eş aynı anlayışsız eş... Ahh o kadar doluyum ki anlatamam anlatamam...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?