Eşim Annemi İstemiyor

Ne kadar üzücü bir durum. Annenin ona ne zararı var. Hizmetini gören kendi kızı, evladı, damadı değil. Bide sırf sizin rahatınızı bozmasın diye odasından çıkmıyor. Annende sende gereğinden fazla iyiniyetlisiniz de eşine ne oluyor onu anlamadım. Yazık günahtır ya. Bence eşinde merhamet yok. Kayınvalidesini sevmese bile sırf eşinin hatrına, eşi üzülmesin diye hoş tutması lazım ve seni böyle üzmemesi lazım. Bence bu konuda kendini ezdirme, bu çok hassas bir konu. Bugün sana böyle yapıyor, yarın öbürgün iyice abartıp annene bir şey belli eder. Bu seferde kadıncağız da çok üzülür. Gerektiği yerde bir güzel ver cevabını. Sustuğun ve alttan aldığın sürece bu işin arkası gelmez sana söyliyim.

valla canım eşine çok yüz vermişsin o kadar parayı niye verdinki eşine kendi hesabına yatırsaydın çocuğumuzun geleceği diye çokmu ihtiyacı vardı para bitince işide biti tabi istemiyo şimdi ayrıca o senin ablana gitmiyorsa sende onun ablalarına gitme ki anlasın nasıl oluyormuş birde hizmet etmeni bekliyor eşin haksız ezdirme kendini ve anneni

Benim eşimde istemez pek annem ve babamı babam bıraz huysuzdur bagırır cagırır esımın yanında küfür eder o yüzden bı nevi haklı ama annemlerın hatrına idare ediyoruz bı akşam yemeklık almak ıcın markete gıttım geldım kapıyı bı suratla eşim açtı gel gel mısafırımız gelıyo dedı imalı asık suratla kım gelıor dedım annenler dedı nıe surat yapıosun dedıgımdede ben işten yenı geldım yemek yicem bılmem ne ne işleri var felan dedı bende agzının payını verdım annemler senın agzını mı kapatacak yııceksen yemegını ye eger benım aılem gelemeyecekse ararım annenı oglunuz benım aılemı ıstemıyor sızde gelmeyın derım dıyınce eşim geri vites yaptı hemen.Oysa annem ona herseyı yapar maddi destek verir sevdiği yemeklerı yapar evlendıgımız ılk zamanlar maddı olanaklarımız yoktu resmen iç güveysi gibi yasadık yatmadan yatmaya evımıze gıderdık ama erkege veya damatlara yüz vermıceksn bunu anladım anne baba bulunmaz el oglu bulunur sen tavrını koy taviz verme canım

vay arkadaş bakacaz büyütecez yemeyecez yedirecez giymeyecez giydirecez bırak şerefsiz damadı öz evladımız bu soruyu sorabilecek
kendimizi geçip evladımız kimsenin eline bakmasın diye mal mülk edinicez okutacaz meslek sahibi yapıcaz sonra sokakta kalacaz ha
üstelik bu damat istemediği kvnin parasını yiyen bir nankör
allah kimseyi kimsenin eline düşürmesin
dilerim rabbimden eşiniz sokaklarda sürünerek ölür

Son düzenleme:
Benim yazdigim mesajin sonunu okudun heralde.basta bende ayni seyleri dusundum.anneye merhameti olmayanin sanada olmaz dedim.bosanmayi dusun diyecek kadar ileri gittim.ama ortada bir bebek var bir yavru var.ortak paydada bulusulmali.evinin dibinde ev tutsa cani istediginde gider gece gunduz.evine temizler yemegini pisirir.ondan sonra eve doner pasazade kocasina bakar.bence annesinin parasini yemis ya parayi geri istesin.adam hem parayi yiyo hemde anneyi istemiyo.bukadar ilerigidebilmeyi anla m veremiyorum.bana nezaman gitcek dese hayirdir niye sordun senmi goturcen derdim.yada nezaman isterse ozaman gidecek derdim.ama diyemiyosun iste.

O anne olmasaydı seni eş olarak nasıl alacaktı ? Ne kadar da nankör bir insan kusura bakma ama karısısın diye hizmetçilik yapacak anneni hiçe saydıracak kadar da ezdirme kendini.

Kusura bakmasın da, o sizin anneniz. Ömür boyu bakmaya mecbursunuz. Eşiniz de sizin tohumdan bitmediğinizi biliyordur. Ben olsam dayanamam ağzının payını verip iyi bir oturturdum sanırım. Kocamı o kadar severim, benim vazgeçilmezim. Ama kusura bakmasın anneme kimse laf söyleyemez.

Yanlış anlamayın ben sizin yorumunuzu alıntıladım ama bu size yada konu sahibine söylenmiş bir şey değil, genel olarak bahsettim.
Anne babayı istemeyen kişilerin acımasızlığından dem vurdum.
Tabii ki istenmediğini görmek, bilmek çok daha acı verici bir şey, aynı zamanda böyle bir teklifte bulunulursa dahi biz seni evimizde istemiyoruz demek bana göre.
İnsanlar nasıl böyle vicdansız olabiliyorlar, sağlığı yerinde bile olsa ben annemin dört duvar arasında yalnız kalmasına razı gelemem, aynı şekilde eşimin annesininde.
Düşünsenize misal annem fenalaştı, bayıldı kimseyi arayacak durumda değil ne olacak o zaman?
Ben vakit ayırıp lütfedip evine gidersem ancak o zaman fark edeceğim hastalığını.
Yada akşam yemeğini ben eşimle kızımla şen şakrak yerken o bir başına acaba sadece kendisi için yemek pişirecek mi?
Belki ben abartıyorum ama bana göre olması gereken böyle, hasta olsun olmasın eğer kendileri özellikle yalnız kalmak istemezse ne kendi ailemi ne de eşimin ailesini bir başına bırakamam.
Eşimde Allah razı olsun aynı merhamete sahiptir, aksi olsa evliliğimi gözden geçiririm.

Burdan bakınca eşin gerçekten hem çıkarcı hem de vicdansız görünüyor. Tek başına yaşayamayan bir anne icin ne zaman gidecek diye sormak gerçekten vicdansızlıktır. Üstelik hicbir hakkı olmayan parayı çatır çatır yemişken.

Siz zaten "eşim haklı mı" diye soruyorsanız bu cesareti sizden alıyordur.

Eşim haklı mı diye konu açmanız, kafanızın karışık olduğunu düşündürüyor...
yani sormaya bile gerek yok.anneniz rahatsız ve evlatlarına muhtaç olmuş.
sizin yerinizde olsam eşimi bu şekilde konuşturmazdım bile...
Eşiniz hep böyle kalacak sanıyor sanırım
Bugün sizin annenize, yarın onunkine.

Ne demek annen ne zaman gidecek? Bir daha boyle derse paralarini yerken boyle konusmuyordun ama kardes de bakalim, o zaman ne diyecek?

Merhaba arkadaşlar hepinizin yorumlarını okudum. Hepiniz haklısınız eşime çok yüz verdim yumuşak davrandım ailesine hizmet edersem kıymet görürürüm sandım ama hiç alakası yokmuş çünkü hep daha fazlasını istiyorlar. Birsürü şey oldu uzun uzadıya anlatmıycam ama annem ablamlara gitti. Eşimin rahatsız olduğunu öğrenip gitti buna da ablamın kayınvalidesi sebep oldu ortalığı karıştırdı. Neyse öfkeliyim zaman kolluyorum. Oğlum için sabrediyordum ama içimdekileri sonunda kusucam eşime. Gerekirse annemle ayrı eve çıkarız evlenmeden öncede annemle ikimiz yaşıyorduk yine yaşarız. Bana çeyiz parası verildiği için annemin aylığı kesiliyor. Temmuzdan sonra aylığı normale dönecek sabırla bekliyorum...

Canım çok üzüldüm. .eşin şuanda nasil rahat oturabiliyor..biliyor musun ailesine hizmet kısmını bilmemde kendi annene ve ailene olan tavrını en başında eşine gösterecektin ilk evlendiğinde o bilecekti annen için ondan vazgeçebilecegini yapamazdi birşey. .inşallah herşey düzelir

Annem bastonla yürüyor canım şekeri kemik erimesi derken sürekli halsiz sık sık yemesi gerekiyor sofrasını ben hazırlıyorum. sofrasını odasına götüremez bile ben önüne koyar toplarım. Evet bizimle hiç oturmaz gündüz rahat gezer evin içinde yinede oturmsa odasında oturmaz. Kanepelerimizi sevmiyor içine gömülüp kalıyor tepine tepine zor kalkıyo garibim :) akşam odasından çıkmaz tuvalete bile gideceğinde eşimi sorar odasında mı diye. Onu rahatsız etmeyecek ya. Bu kadar kasma kendini desemde annem çekingen bir insan özellikle eşimden. Diğer damadından böyle çekinmiyor. Bu arada ben kaynanamı çekemem demedim. Kayınvalidem yok ama kayınpederim var. Şimdilik bekar oğlu ve torunuyla yaşıyor. O elden ayaktan düşse başım üzerinde yeri var bakarım. Eşim gibi asla yapmam Allahtan korkarım. Benim anlatmak istediğim eşimin üzerinde hiçbir yük olmaması geliyor yiyip içip yatıyor her işi ben görüyorum. Bu annemde de böyle kayınpederimde de böyle olacak ama sorunu eşim çıkarıyor.

Onu bir kez denedim. Doğumdan sonra eşim eve geç gelmeye başladı görümcemlere gidiyordu neymiş annem bizdeymiş. Eşime ''ben lohusa kadınım sana ihtiyacım var sen yoksun. Ben bizi aile gibi hissedemiyorum.'' dedim. Eşim de bana kapının yerini gösterdi ''aile gibi hissetmiyosan kapı orda'' dedi... Bebeğim 1 aylıktı düşündüm kalkıp gitsem diye. Küçücük bebekle nereye gidilir napılır? Git demekle gidilmiyor, yap demekle yapılmıyor, söyle demekle söylenmiyor. Karşındaki anlayacak olsa saatlerce konuş ama anlamıyor işte anlamıyor...

Şuan yaşadığım eve taşındığımız gün oturma odasına oturma gurubunu sığdıramadık 2 koltuk sığmadı. Görümcelerim eve bakmaya geldi onlara söyledik odada kanepe koltukları dört döndürdük yok sığmıyor. Bende ''koltukları iptal edelim dedim ev küçük koltuklarıda kayınpederime gönderelim'' dedim. Görümcem ''koltukları sıkıştıralım annen bu odada yatsın'' dedi. ''öyle olunca kanepeler açılmıyor yatak olmuyor annem hiç rahat edemez'' dedim. Öyle ya sağa dönemez sola dönemez. Aaaa sen misin onu söyleyen görümcem bağıra çağıra gitti. ''Sizin rahatınızı mı düşünücez, onlara ne kadar para verildi, susayım diyorum ama dayanamıyorum'' Susayım dediğide ayrı mesele ben 1 hafta gece gündüz 4 aylık bebekle ev topladım. Taşındığım gün günleri vardı. Alınmasınlar diye güne gittim ama yorgundum bir iş yapmadım. İş dediğim kurabiye tabakları misafire dağıtılacak çaylara bakılacak. Ama gerçekten yorgundum baygın gibiydim yorgunluktan kendime gelemiyordum. İşte görümcemin asıl sinirlendiği konu o. Ben ne hakla otururum ne hakla hizmet etmem... Eşime o gün benim enim çapım bu elimden gelen bu daha iyisini istiyorsan bugün burada bitsin dedim. İlk kez o gün geri adım attı o da orda kaldı ertesigün bizim eş aynı anlayışsız eş... Ahh o kadar doluyum ki anlatamam anlatamam...

Son düzenleme:

İnsan nankör bir varlıktır. Hiç bir zaman daha kötü duruma düşeceğini düşünmez. Kendi annesi aynı durumda olsa işin rengi değişir miydi? Empati yapıp yapmadığı hakkında konuştun mu?
Bir de ne güzel desteği varmış. Kaldı ki olmasa bile anne babaya bakmayı hem etik hem de yasalar zorunlu kılıyor.

Görümcelerimden biriyle ben birlikte hamile kaldık. Görümcem taşındığında hamileydi. Herkes yorulmasın diye ona yardıma 7 saatlik yolu gitti. ''Bana hiçbir iş yaptırmadılar'' diye sevine sevine anlatmıştı görümcem. Bense 10 dakikalık yürüme mesafesine rağmen kendi başımaydım... Hamileliğimizde onlara gezmeye gittik görümcemlerde vardı. Evde sigara içilmedi balkona çıkıldı. Görümcemin bebeği zarar görmesin diye itina gösterdiler ama ne giderken en de dönerken o itina bana gösterilmedi. Küçücük arabada dumanaltı saatlerce yok gidip geldim. Yolda migrenim tuttu. Eşime birşeyler yiyelim dedim sağolsun hemen biyerde durdu. Herkes yedi bir ben değil. Tam masadan kalkacağımızda görümcem eşime '' vaaahh vaaahh kardeşim ne kadar sabırlıymışsın'' dedi. Bana sabrediyormuş yani. Acıkmamda kabahatti benim...

Canım haklısın aslında insanda merhamet olacak ama yoksa sen ne dersen ne anlatırsan anlat karşıdaki anlamiyor.. canım sanırım ailecek benciller senin o zaman 4 aylik bebeğinle eni konu senden hizmet bekliyor dahası eşine bu durumu yansıtıyorlarsa Allag hidayetinden onlarada versin. ..yaşadıklarına üzüldüm inşallah bir hale yola koyarsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…