Merhaba hanımlar ben 1.5 senelik evliyim bir oğlum var. Annem rahatsız olduğu ev idare edemeyeceği için bir ablamda bir bende kalıyor. Ablamın kayınpederi kalp krizi geçirdi günlerce yoğun bakımda kaldı şuan felçli ve fizik tedavi sırası gelinceye kadar ablamda kalacaklar. Annem orada rahat edemiyor ablamda hangisine yetişsin. Ben de iyi kötü bebeğime gözkulak olduğu için benimle kalmasını istiyorum. Annemin kendi odası var odasından hiç çıkmaz eşimle akşam yemekten yemeğe görüşüyorlar. Mesele eşim annemden rahatsız ikide bir gidecek mi hani şu gün gidecekti diyip duruyor. Ben de ablamın misafirleri gidinceye kadar bizde dedim. Misafirler gidinceye kadar öyle mi? diye tavırlı konuştu. Ahh bi de annemin ona zararı olsa. Annemin tarlası vardı satıldı 23000 lirasını bize verdi onu son kuruşuna kadar eşim harcadı. Emekli aylığıyla hep bize destek oluyor kendi masrafını hayli hayli karşılıyor. Eşim rahatsız olmasın diye akşamları tuvalete bile utana utana gidiyor... Ben artık eşimin bu imalarından çok sıkıldım. Sizce eşim haklı mı? Ne yapmalıyım eşime karşı nasıl bir tavır takınmalıyım canım çok sıkılıyor...
Merhaba arkadaşlar hepinizin yorumlarını okudum. Hepiniz haklısınız eşime çok yüz verdim yumuşak davrandım ailesine hizmet edersem kıymet görürürüm sandım ama hiç alakası yokmuş çünkü hep daha fazlasını istiyorlar. Birsürü şey oldu uzun uzadıya anlatmıycam ama annem ablamlara gitti. Eşimin rahatsız olduğunu öğrenip gitti buna da ablamın kayınvalidesi sebep oldu ortalığı karıştırdı. Neyse öfkeliyim zaman kolluyorum. Oğlum için sabrediyordum ama içimdekileri sonunda kusucam eşime. Gerekirse annemle ayrı eve çıkarız evlenmeden öncede annemle ikimiz yaşıyorduk yine yaşarız. Bana çeyiz parası verildiği için annemin aylığı kesiliyor. Temmuzdan sonra aylığı normale dönecek sabırla bekliyorum...
yani gerçekten anlamıyorum tüm bunlar olurken annenin paraları neden eşine verildi?
lütfen bunu açıkla
bende takıldım buna, hangi hakla alır ve yer o parayı birde HARÇLIK İSTEMİŞSİN üzerine kıyafet alabilmek için şaka gibi !
sinir oldum burada
neden izin verdin annenin gitmesine, tekmeyi bassaydın eşine !
neye katlanmak? adama bir de hak vermişsin...
o kadına üzüldüm, iyi ki ablan var
allah biliyor ya ben konu sahibine daha fazla kızdım, annesinin hakkını bukadar kolay baskasının eline teslim edebildiği için
o parayla ayrı bir evde bır yardımcıyla paşa paşa yasayabılırdı kadıncağız, günah
Ablam annemi hep yanında istiyor ama ben göndermiyordum. bu sefer gitme diyemedim. Eşimle annem bendeyken tartışamıyorum annem çok kötü oluyor.Ablamında anneme ihtiyacı var. Eniştem yurtdışında çalışıyor evin her işi ablama bakıyor. Çocukları annem varken evde bırakıp dışarıda işlerini rahat rahat halledebiliyor. Eşim istiyor diye gidemez bu evden. Anneme de söyledim gerekirse eskisi gibi ana kız yaşarız.
Bu arada bana hayırsız evlat muamelesi yapmanıza cevap vermiyorum. Allah görüyor. Allah benim nasıl çabaladığımı görüyor...
yani gerçekten anlamıyorum tüm bunlar olurken annenin paraları neden eşine verildi?
lütfen bunu açıkla
Eşiniz sonuna kadar haksız hiçbir haklı tarafı yok 23 bin almış borçlu olduğu halde istemiyor evinizde öylemi kendi annesine de öylemi yapacaktı fazlaca nankörlük bencillik var işin içinde annenizi ezdirmeyin bu kadar derim
Ben annemi ezdirmiyorum eşime rağmen annemi ablama aylarca göndermedim. Annemi atmıyorum mesele annem değil eşimin bitmek bilmeyen tavırları..
Eşinizle ciddi ve net şekilde konuşmak kalıyor geriye anlayabileceği şekilde bu şekilde sizi huzursuz etmeye canınızı sıkmaya hakkı yok
Annemin birsonraki gelişinde eşim yine aynıysa zaten olacağı o. Ben bıktım gerçekten.
Neden rahatlıkla annenizi ağırlayamayasınız misafir bile sayılmaz ailelerimiz sonuçta inşallah çözüm bulunur mecbur olmasa kendi evi yerine damadının yanında,gelininin yanına yaşamayı tercih eder mi nasılda mahçupça yaklaşıyormuş birde
Bir de bu sonu olan bi durum değil. annem, ablam ve benimle yaşamaya devam edecek. Eşimin mecbur alışması gerekiyor. İki tarafta eşit kalsın bizde gideceğimiz yere rahat gidelim, eve misafiri rahat çağıralım falan diyor sanki yapamadığımız şey. Haftanın 2 günü görümce yada kayınpederimdeyiz. Sık sık yemeğe de davet ediyorum. Geçen hafta babayı ve bir görümcemi evde ağırladım. Dün akşamda evde yemek yaptım kayınpederime gidip orada görümcem ve kaynımla birlikte yedik. Dediği gibi olsun ablamda da bende de eşit kalsın. Buna rağmen hala eşimin tavrında değişme olmazsa alır oğlumu giderim evinde kendi kendine rahat rahat istediğini çağırsın istediğine de gitsin...
Bizim sorunlarımız bir anne değil ki ne düğünde takılan takılar ne annemden gelen paralar kuruşunu görmedim. Annemden gelenin sadece 2000 lirasını bari alıp üzerime başıma giyim alıyım dedim onu bile allem etti kallem etti harcadı. Şimdi söylesem para hesabı yapıyorsun der yine ben suçlu olurum onları falan geçtim artık. Eşim 8 kardeş annesi vefat etti babası yaşıyor. Hepsine hizmet etmemi ister. Yemeğe davet ediliriz gözü hep üzerimde. Sofrayı kuruyor muyum? kaldırıyor muyum? çaya bakıyor muyum? kahve yapıyor muyum? sürekli takipde. Sezeryan doğum sonrası daha haftam dolmadı ailesine mutfakta sofra hazırlıyordum gelip yardım eden olmadan... ama benim annemin yan odada olması bile kabahat. İnanın o kadar doluyum ki..
Merhaba hanımlar ben 1.5 senelik evliyim bir oğlum var. Annem rahatsız olduğu ev idare edemeyeceği için bir ablamda bir bende kalıyor. Ablamın kayınpederi kalp krizi geçirdi günlerce yoğun bakımda kaldı şuan felçli ve fizik tedavi sırası gelinceye kadar ablamda kalacaklar. Annem orada rahat edemiyor ablamda hangisine yetişsin. Ben de iyi kötü bebeğime gözkulak olduğu için benimle kalmasını istiyorum. Annemin kendi odası var odasından hiç çıkmaz eşimle akşam yemekten yemeğe görüşüyorlar. Mesele eşim annemden rahatsız ikide bir gidecek mi hani şu gün gidecekti diyip duruyor. Ben de ablamın misafirleri gidinceye kadar bizde dedim. Misafirler gidinceye kadar öyle mi? diye tavırlı konuştu. Ahh bi de annemin ona zararı olsa. Annemin tarlası vardı satıldı 23000 lirasını bize verdi onu son kuruşuna kadar eşim harcadı. Emekli aylığıyla hep bize destek oluyor kendi masrafını hayli hayli karşılıyor. Eşim rahatsız olmasın diye akşamları tuvalete bile utana utana gidiyor... Ben artık eşimin bu imalarından çok sıkıldım. Sizce eşim haklı mı? Ne yapmalıyım eşime karşı nasıl bir tavır takınmalıyım canım çok sıkılıyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?