• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ara sıra içiyormuş haberim yok ??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İyi de adama içip içmediğini sormamışsınız ki. Direkt asla istemiyorum diye posta koymuşsunuz o da bi kaç kere içtim demiş, asla içmicem dememiş. Ben mi ortada bi yalan göremedim?
İnsanları eş de olsa olmadıgı bir kalıba sokmaya calısmayı doğru bulmuyorum. Eşlerin birbirinin tercihlerine saygı duymamasını hiç anlayamıyorum.

Bence bir insan söyledigi veya yaptiginin arkasinda durmali. Cocuk gibi inkar etmenin anlami yok. Aman olay cikmasin diye yalan söylemek isi aslinda daha da cikmaza sokuyor. Esiniz bu konuda hatali, ama bu cözülmeyecek bir durum degil

Bence yalan söylemesinden çok içmesi sorun olmalı sizin için. Büyüklerimiz içki bütün kötülüklerin anasıdır diye boşuna dememişler. Büyük konuşmuyorum insan ne yaşayacak bilemez ama bir yudum dahi olsa içmeye devam eden biriyle evli kalmazdım. Bırakması için yanlışından dönmesi için çabalar, olmuyorsa ayrılırdım. Bir müslüman olarak kabul etmem mümkün değil. Rabbim hidayet nasip etsin

Siz tercih etmiyor olabilirsiniz ama eşinize de alkolik muamelesi yapmayın lütfen. Nasıl bu siizn tercihinizse, o da onun tercihi. Size ya da bir başkasına zarar vermiyor, bağımlı değil, vs gerisi çokta önemli değil. Günahı sevabı ona. Yalan konusunda sizden çekinip söylemiş olabilir. Bir daha dürüst olmasını isteyin. Alkol değil yalan kırmızı çizginiz olsun.

Bence yalan söylemesinden çok içmesi sorun olmalı sizin için. Büyüklerimiz içki bütün kötülüklerin anasıdır diye boşuna dememişler. Büyük konuşmuyorum insan ne yaşayacak bilemez ama bir yudum dahi olsa içmeye devam eden biriyle evli kalmazdım. Bırakması için yanlışından dönmesi için çabalar, olmuyorsa ayrılırdım. Bir müslüman olarak kabul etmem mümkün değil. Rabbim hidayet nasip etsin
Bir yudumdaki alkol miktarı meyvede de var yahu. Adam devamli devamli icmiyor sonucta. Alkolik muamelesine gerek yok. Hatta konu sahibinin karsisinda da icmiyor hassasiyetine saygi gosterdigi icin kirk yilda bir arkadas ortaminda edebiyle icmesinin ne sakincasi olacak bu kadar karışmak doğru değil eşiyim ben diye. İsterken kendini tutmasinin kime ne yarari olacak içinde oluşan koca bir boşluktan başka, ya bu kadinla olmasam ne güzel icerdim diye düşletip durmaya gerek var mi. Bunun için yalan soylemesi düşündürücü. Köprüyü geçene kadar ayiya dayi diyen biri demek ki. Bu da oldukça itici. Ama boyle konularda karsimizdakini yalana biraz da biz iteriz hayatta bu denli katı olmaya gerek yok.

Bir yudumdaki alkol miktarı meyvede de var yahu. Adam devamli devamli icmiyor sonucta. Alkolik muamelesine gerek yok. Hatta konu sahibinin karsisinda da icmiyor hassasiyetine saygi gosterdigi icin kirk yilda bir arkadas ortaminda edebiyle icmesinin ne sakincasi olacak bu kadar karışmak doğru değil eşiyim ben diye. İsterken kendini tutmasinin kime ne yarari olacak içinde oluşan koca bir boşluktan başka, ya bu kadinla olmasam ne güzel icerdim diye düşletip durmaya gerek var mi. Bunun için yalan soylemesi düşündürücü. Köprüyü geçene kadar ayiya dayi diyen biri demek ki. Bu da oldukça itici. Ama boyle konularda karsimizdakini yalana biraz da biz iteriz hayatta bu denli katı olmaya gerek yok.

anlatamazsınız. gerçekten. saygı duymak sadece tek yönlü bir şey bu insanlar için.

anlatamazsınız. gerçekten. saygı duymak sadece tek yönlü bir şey bu insanlar için.
Beni çok güldürüyor insanların yaşam tarzlarına normalmiş gibi bu kadar müdahale etmeleri, öyle bir başlık açmış ki sanki adam birine tecavüz etmiş, adam öldürmüş, altı üstü iki alkol almış. Adam problem yaşamamak için yalan söylemiş artık.

tanışma aşamasının amacı bu değil mi? kadın alkol içen biriyle evli olmak istemediğini söylemiş ki bu "pop dinleyen" gibi bir şey değil, dünya görüşü ve yaşam tarzı ile ilgili bir şey. evleneceğim insanın yaşam tarzıma, kafa yapıma uygun olmasını istemekten daha doğal ne var? içtiğini biliyordum ya ben ya içki dedim dememiş ki konu sahibi (geçenlerde bunun sigaralısı vardı mesela, ona yorumum başka). sormuş ve sınırını çizmiş kadın. haliyle şimdi bunun hayal kırıklığını yaşıyor.

Beni çok güldürüyor insanların yaşam tarzlarına normalmiş gibi bu kadar müdahale etmeleri, öyle bir başlık açmış ki sanki adam birine tecavüz etmiş, adam öldürmüş, altı üstü iki alkol almış. Adam problem yaşamamak için yalan söylemiş artık.

bir de diyor ki yalan söylemesinden ziyade içki içmesine takılın. ahlak anlayışına bakın yalan söylemek çok küçük problem içkinin yanında. bir insan yalan söylüyorsa her şeyi yapar ya.

Evlenmeden önce sevgiliyken bana içtiğini demedi ben içiyorsan kırk yılda bir bile olsa asla istemiyorum dedi. Yok işte sadece bir kere arkadaş ortamında içtim demişti. Ama bugün arkadaş ortamında ara sıra içtiğini öğrendim . Bana onca yeminler etmişti sevgiliyken bir kere oldu daha da asla olmadı söz veriyorum bir daha da olmaz diye. Ben şimdi napmalıyım. Alkol ince çizgim. Onu geçtim bana yalan söyledi.
Allah öyle bir dert verir içtiği İçin kızdığınız günleri mumla ararsınız. Bence durumu normalleştirin empati yapın.
Demek ki sizi kaybetmemek için sizi sevdiği için yalan söylemiş.
Fazla baskı ve yasaklar hep kaçak işlere sebep verir. Yasaklar hep tatlıdır unutmayın.
Ya içmese ama gözü hep dışarda olsa yalan söylese falan filan bu liste öyle uzar gider ki içtiği de sizin anlamayacağınız kadar azmış...
Ama yok içiyor Yalan söylüyor güvenim kalmadı Boşanacağım diyorsanız da sözünüzün arkasında durun , çünkü yapmazsanız nasılsa konuşup konuşup susacağınızı düşünecek. O yüzden boşanamayacaksanız bunu çok da dillendirmeyin

Ahlak anlayışınıza hayran kaldım. 🙄

Bence yalan söylemesinden çok içmesi sorun olmalı sizin için.
neden? konu sahibi dini hassasiyet dışında da alkol kullanan biriyle evlenmek istememiş olabilir. fakat varsayalım dini hassasiyet. e din güzel ahlak ya, yalan da ahlaksız bir davranış hem de pek derin... niye yalan alkolün grisinde kaldı ki şimdi??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X