• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ara sıra içiyormuş haberim yok ??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mevzu eşse belli konular saygı duyulacak, kişisel tercih deyip geçilecek şeylerin ötesindedir benim için. İçki de bunlardan biri olabilir gayet. Karşı olmak için illa alkolik olmasına da gerek yok.

Sizin sormaniza rağmen yalan söylemesi ise başlı başına bir sorun.
Koca adam ara sıra içiyorsa içiyorum demeliydi. Sizde ona göre yol alırdınız. Hoş içkiyi, sigarayı söz vermekle bıraktıracağını düşünen kadınlarda az değil. İki taraflı sağlıklı bir tavır olmuyor böyle konularda genelde.

Son düzenleme:
Eşim bana yalan söylemiş arada kaynanama para veriyormuş deseydiniz inanın kimse burada çıkıp abartıyorsun kabullen demezdi. Hiç abartmıyorsunuz. isterse çiğnemiyorum dediği halde sakız çiğniyor olsun sizin hassas olduğunuz bir konuda yalan söylemesi basit bir şey değildir. Aranızdaki güveni zedeler. Böyle şeylerde zamanla büyür çığ olur. Bu konuda neler hissettiğinizi açık açık anlatın belki aklı başına gelir.

Evlenmeden önce sevgiliyken bana içtiğini demedi ben içiyorsan kırk yılda bir bile olsa asla istemiyorum dedi. Yok işte sadece bir kere arkadaş ortamında içtim demişti. Ama bugün arkadaş ortamında ara sıra içtiğini öğrendim . Bana onca yeminler etmişti sevgiliyken bir kere oldu daha da asla olmadı söz veriyorum bir daha da olmaz diye. Ben şimdi napmalıyım. Alkol ince çizgim. Onu geçtim bana yalan söyledi.
Haklısınız, size yalan söylememeliydi, sonucu ne olursa olsun ilişkilerde dürüst olmak önemlidir.
Aynı şekilde siz onun hassas olduğu bir konuda yalan söylüyor olsaydınız size anlayış gösterir miydi?
Pek sanmıyorum zira erkekler genelde alttan almaz, anlayış alttan alma hep kadınlardan beklenir.

Eşiniz yalan söylemiş güveninizi kırmış, bu konuyu konuşup bir orta yol bulmalı veya yalan söylemesine ve içki içmesine müsamaha gösteremeyeceğinizi söylemelisiniz, ki ikinizde bir karar verebilesiniz.

Ayrıca düşünceniz garipsenmiş olabilir ama ben size içki konusunda da hak veriyorum zira herkes kendi kriterlerine uygun biriyle evlenmek ister, kimi alkole hassastır, kimi kumara, kimi kahvehane alışkanlığına, kimi sigaraya vs.

Kimine alkol almak normal gelir ama sigarayı tiksindirici bulur, kimi ikisinden de hoşlanmaz, nitekim insanlar evlenirken içki içiyorsa veya sigara ya da başka bir alışkanlığı, huyu varsa bunları asla saklamamalı, baştan doğruyu söylemek evlendikten sonra sorun yaşamaktan iyidir.

Eşim bana bu şekilde davransa, sana içtiğimin hesabını mı vereceğim derim, yalan da söylemem. Bu bireysel bir tercih, ne anamı ne babamı ne eşimi ilgilendirir. Ayrılın madem.
Black ama durum değil bence.
Kimse kimseye tabi hesap vermez ama alkol bence başka bir mesele.
Nasıl evlenirken mesleği , ailesi , davranışları falan bir kriterse bence bu da bir kriterdir. Ben de mesela içen birini kendi yaşantıma yakın bulmadığımdan , tercih etmedim. Ve bunu da görüştüğüm beylere söylerdim.

Alkolun neyine saygı duyacaksınız Allah aşkına yani bütün kötülüklerin anası Allahu Teala haram kılmış.. Kafirin yaptığı iğrenç bir şeye saygı duyulmaz içene de saygım yok ne yuvalar dağılıyor ne cineyetler o kafayla kadınlara ne dayaklar atılıyor haberiniz vardır elbet..

bir de diyor ki yalan söylemesinden ziyade içki içmesine takılın. ahlak anlayışına bakın yalan söylemek çok küçük problem içkinin yanında. bir insan yalan söylüyorsa her şeyi yapar ya.
Ay herkesin sevabı günahı kendine değil miydi ya? Ben mi kaçırdım?
Eşimin içki içmesini asla istemem normal geldi ama Müslüman olarak asla istemem kısmını bilemedim

Babamdan dolayı benim de kırmızı cizgimdir ve size yalan söylemesi de yanlış ama arada siradaysa ve başka kötü huyu yoksa çocuk yapmadan deneyin derim

Alkolun neyine saygı duyacaksınız Allah aşkına yani bütün kötülüklerin anası Allahu Teala haram kılmış.. Kafirin yaptığı iğrenç bir şeye saygı duyulmaz içene de saygım yok ne yuvalar dağılıyor ne cineyetler o kafayla kadınlara ne dayaklar atılıyor haberiniz vardır elbet..
Alkole karşıyım da ne saçma, ne ayrıştırıcı bir cevap. Valla bıktık sizin gibilerden.

Ben içmesinde değilim yalanındayım üstelik doğru bulmuyorum herkesin düşüncesi farklı benim kırmızı çizgim sevgiliyken de sordum yok demişti. Yoksa içip icmemesi umrumda olmazdı.
İyi de insanlar değişir. Ben de 10 sene önce içmiyordum şimdi içiyorum. İnsanları bu kadar sıkmayın ki yalan söylemek zorunda kalmasınlar.

Evlenmeden önce sevgiliyken bana içtiğini demedi ben içiyorsan kırk yılda bir bile olsa asla istemiyorum dedi. Yok işte sadece bir kere arkadaş ortamında içtim demişti. Ama bugün arkadaş ortamında ara sıra içtiğini öğrendim . Bana onca yeminler etmişti sevgiliyken bir kere oldu daha da asla olmadı söz veriyorum bir daha da olmaz diye. Ben şimdi napmalıyım. Alkol ince çizgim. Onu geçtim bana yalan söyledi.
Ya adam diyebilir ki içerim sanane. İçmemin sana bi zararı yoksa içip arıza çıkarmıyosam alkolik değilsem arkadaşlarla iki kadeh içmişim bundan ne çıkar dese napacaksınız??? Bence işler bu noktaya gelmeden uzatmayın kapatın konuyu. Ne adamlar var ne dertler var.

Kısa sure görüştünüz anlaşılan ,yoksa bu anlaşılmayacak bir sey degil.

Yorumlar çok komik geliyor . Asıl mesele içki alkol vs değil. Neymiş meyvede de varmış..
Es olarak seçtiğimiz kişiye kendimizi tanıtıyoruz . Kendi değerlerimizi söylüyoruz . Bunu kabul ederim bunu etmem vs. O kişi de kabul edip bize bir güvence veriyor. Sanıyoruz ki aynı yolun yolcusuyuz . Sanıyoruz ki biz neysek o da aynısı.. sonradan böyle bir yalan yakalayınca kendimizi aldatılmış hissediyoruz. Madem Sen bu değildin neden kandırdın beni? Neden benimle bu yola ciktin ? Ben sana acik oynamistim kartlarimi sen neden beni kandirmayi sectin?
Sen benim sandigim adam değilsen o zaman bu evlilik komple bir aldatmaca. Yıllarca biz kendimizi kandırmışız..
Yoksa kim alkol almış ,yok alkolik muamelesi yapılmasinmis .mesele o değil . Bambaşka .

Ağzına acı biber sürerim bir daha içersen diyebilirsiniz mesela

Yorumlar çok komik geliyor . Asıl mesele içki alkol vs değil. Neymiş meyvede de varmış..
Es olarak seçtiğimiz kişiye kendimizi tanıtıyoruz . Kendi değerlerimizi söylüyoruz . Bunu kabul ederim bunu etmem vs. O kişi de kabul edip bize bir güvence veriyor. Sanıyoruz ki aynı yolun yolcusuyuz . Sanıyoruz ki biz neysek o da aynısı.. sonradan böyle bir yalan yakalayınca kendimizi aldatılmış hissediyoruz. Madem Sen bu değildin neden kandırdın beni? Neden benimle bu yola ciktin ? Ben sana acik oynamistim kartlarimi sen neden beni kandirmayi sectin?
Sen benim sandigim adam değilsen o zaman bu evlilik komple bir aldatmaca. Yıllarca biz kendimizi kandırmışız..
Yoksa kim alkol almış ,yok alkolik muamelesi yapılmasinmis .mesele o değil . Bambaşka .
Ama insanlar değişir. Dün alkol almayan bugün alabilir ya da dün kör kütük içen bugün ağzına sürmez. Bir yola çıkmamız aynı yolda hiç sapmadan yürüyeceğimiz anlamına gelmez. Bazen küçük sapaklar olur paralel ilerleriz bazen büyük olur farklı yönlere gideriz. Farklı yöne gittiğimizde ne yapacağımız, nasıl davranacağımız önemli olan.

Ama insanlar değişir. Dün alkol almayan bugün alabilir ya da dün kör kütük içen bugün ağzına sürmez. Bir yola çıkmamız aynı yolda hiç sapmadan yürüyeceğimiz anlamına gelmez. Bazen küçük sapaklar olur paralel ilerleriz bazen büyük olur farklı yönlere gideriz. Farklı yöne gittiğimizde ne yapacağımız, nasıl davranacağımız önemli olan.
Ama burada sonradan olan birşey yok ki. Baştan yalan söylemiş adam bir kere içtim tekrarı olmayacak diye. Açık açık ara sıra içiyorum, içeceğim deseymis. Baştan farklı yönlere giderlerdi belki o zaman.

Ama burada sonradan olan birşey yok ki. Baştan yalan söylemiş adam bir kere içtim tekrarı olmayacak diye. Açık açık ara sıra içiyorum, içeceğim deseymis. Baştan farklı yönlere giderlerdi belki o zaman.
İşte bu tip konularda ben tekrarı olmayacak kısmına inanılmasını biraz komik buluyorum açıkçası. Bu kadar problem edilecek, kırmızı çizgi denilecek bir konuysa bu alkol meselesi o zaman “hiç içmedim, asla içmem inancıma ters” falan diyen birini bulup evlenmek lazım bence.

İşte bu tip konularda ben tekrarı olmayacak kısmına inanılmasını biraz komik buluyorum açıkçası. Bu kadar problem edilecek, kırmızı çizgi denilecek bir konuysa bu alkol meselesi o zaman “hiç içmedim, asla içmem inancıma ters” falan diyen birini bulup evlenmek lazım bence.
Dediklerinde katılıyorum bu tarz konularda söz üzerine yol alınmamalı ama evlenecek yaşa gelmiş erkeklerin tercihlerinin arkasında duramamasi da çok aciz bir durum bence.

Eşim tanıştığımız zamanlarda sigara içiyordu, benim sigaradan pek hoşlanmadığımı anladığında, sana bırakirim, içmem diye söz veremem demişti açık açık. Evlendikten 2 yıl sonra kendi isteğiyle bıraktı içmeyi. Ben lafı eğip bükmeden, tutamayacağı sözler vermek yerine net konuştuğu için kendisine saygı ekstra saygı duymuştum. Zor değil aslında yetişkin bir insan gibi davranmak.

Dediklerinde katılıyorum bu tarz konularda söz üzerine yol alınmamalı ama evlenecek yaşa gelmiş erkeklerin tercihlerinin arkasında duramamasi da çok aciz bir durum bence.

Eşim tanıştığımız zamanlarda sigara içiyordu, benim sigaradan pek hoşlanmadığımı anladığında, sana bırakirim, içmem diye söz veremem demişti açık açık. Evlendikten 2 yıl sonra kendi isteğiyle bıraktı içmeyi. Ben lafı eğip bükmeden, tutamayacağı sözler vermek yerine net konuştuğu için kendisine saygı ekstra saygı duymuştum. Zor değil aslında yetişkin bir insan gibi davranmak.
Ya o tercihlerin arkasında durmamak değil de aşktan göz kör olunca her şeyi yaparım her şeye katlanırım sanmak. Sonra aşkın o pembe perdesi gözlerden çekilince akılları önceden yapıp şimdi yapamadıklarında kalıyor.

Elbette öyle ama eşler gelip de ben değiştim artık buyum kabul edersen demiyor ne yazık ki . Yine yalan vaatler yine aldatma çabaları...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X