- 15 Haziran 2016
- 7.901
- En iyi cevaplar
- 1
- 21.045
- 348
- 39
Biz neysek o da o filan gibi birşey yok, ne kadar benzer özellikler taşısak da eşlerimiz birer bağımsız birey, bizim klonumuz değil, koskoca insana bunu anlatmaya çalışmak bana utanç verdi yaYorumlar çok komik geliyor . Asıl mesele içki alkol vs değil. Neymiş meyvede de varmış..
Es olarak seçtiğimiz kişiye kendimizi tanıtıyoruz . Kendi değerlerimizi söylüyoruz . Bunu kabul ederim bunu etmem vs. O kişi de kabul edip bize bir güvence veriyor. Sanıyoruz ki aynı yolun yolcusuyuz . Sanıyoruz ki biz neysek o da aynısı.. sonradan böyle bir yalan yakalayınca kendimizi aldatılmış hissediyoruz. Madem Sen bu değildin neden kandırdın beni? Neden benimle bu yola ciktin ? Ben sana acik oynamistim kartlarimi sen neden beni kandirmayi sectin?
Sen benim sandigim adam değilsen o zaman bu evlilik komple bir aldatmaca. Yıllarca biz kendimizi kandırmışız..
Yoksa kim alkol almış ,yok alkolik muamelesi yapılmasinmis .mesele o değil . Bambaşka .
Konuyla hiç alakası yok, hiç bunu söylemeye haddim de yok ama affınıza sığınarak: sizin gibi tamamlanmış karakteri hayatı oturmuş, evliliğinde saygıyı uyumu yakalamış, hayata aynı yerden bakan insanların ebeveyn olmaları gerektiğini düşünüyorumDiyorum ya mune insanlar değişir. Biz evlilik öncesi çok verimli bir sevgililik dönemi geçirdik. Birbirimiz hakkında bilmediğimiz, evlilikten sonra ortaya çıkan hiç bir şey olmadı. Çocuk konusunu da çok net konuşmuştuk ikimiz de istemiyoruz yapmayacağız diye. Dokuz seneden sonra adam şimdi çocuk istiyor. Değişti işte fikirleri, bakış açısı. Bana anormal gelmiyor bu durum. Ben hala istemiyorum ama oturup konuşacağız bir şekilde birimiz diğerini ikna edecek.
Bu değişim herhangi bir konuda olabilirdi. Ben de değişebilirdim, hala değişebilirim. Evlilik öncesi verilen sözlerin, vaatlerin bir ömür geçerli olamayabileceğini bilmek ve kabullenmek lazım bence.
Dinen bir kez alkol alan kişi alkolik değildir ama bir kez yalan söyleyen kişi yalancıdırÇünkü alkol yalandan daha tehlikeli. Ben bunu demek istemiştim. Yalan insanın kendini kandırmasıdır. Yoksa yalanda çok tehlikeli bi hastalıkdır benim için ama asla alkolle kıyaslanamaz.
Alkol aldığınızda haram olan bir şeyi bütün vücudunuza bulaştırmış oluyorsunuz. Vücud onu atana kadar kaç tane organdan geçiyor. Maddii zararını da geçtim manevi olarak çok daha zararlı. 40 gün yaptığınız ibadet dua kabul olmuyor. DİNEN dediğiniz için söylüyorum bundan haberiniz var mı. Şimdi soruyorum size yalan mi daha tehlikeli yoksa alkol mu. İkisi de çok vahim elbette ama biri diğerine nazaran daha da tehlikeli. Ayrıca Dinde bir kez alkol aldı yok iki kez aldı ya da alkolik diye bi tabir yokturDinen bir kez alkol alan kişi alkolik değildir ama bir kez yalan söyleyen kişi yalancıdır
Günahları neye göre büyük küçük önemli daha az önemli diye sıraya koyabiliyorsunuz?
Hangi cümlem şirk içeriyor söyler misinizAblacım alkole karsı cıkarken sirke gircen yapma etme
Tabiki haberim var, din konusunda kendinizi otorite diğer insanları da cahil mi sanıyorsunuz?Alkol aldığınızda haram olan bir şeyi bütün vücudunuza bulaştırmış oluyorsunuz. Vücud onu atana kadar kaç tane organdan geçiyor. Maddii zararını da geçtim manevi olarak çok daha zararlı. 40 gün yaptığınız ibadet dua kabul olmuyor. DİNEN dediğiniz için söylüyorum bundan haberiniz var mı. Şimdi soruyorum size yalan mi daha tehlikeli yoksa alkol mu. İkisi de çok vahim elbette ama biri diğerine nazaran daha da tehlikeli. Ayrıca Dinde bir kez alkol aldı yok iki kez aldı ya da alkolik diye bi tabir yoktur
Alkol o kadar ince noktanızda aynı yatakta yatmıyor musunuz nasıl fark etmediniz. Ne yaparsa yapsın alkol kokar diye biliyorum. Ayrıca sizi aldatmış ya da çok kötü bir şey yapmış gibi abartmayın lütfen arkadaşlarıyla bir iki kadeh içti diye adamı çocuk gibi azarlayacak haliniz yok. Siz üzerine ne kadar giderseniz o kadar sizden uzaklaşır aranızda her şey sır olarak kalırEvlenmeden önce sevgiliyken bana içtiğini demedi ben içiyorsan kırk yılda bir bile olsa asla istemiyorum dedi. Yok işte sadece bir kere arkadaş ortamında içtim demişti. Ama bugün arkadaş ortamında ara sıra içtiğini öğrendim . Bana onca yeminler etmişti sevgiliyken bir kere oldu daha da asla olmadı söz veriyorum bir daha da olmaz diye. Ben şimdi napmalıyım. Alkol ince çizgim. Onu geçtim bana yalan söyledi.
Asagı da uzunca acıklamıs arkadaslar.Kimin duası kabul olur siz bilemezsiniz.Hangi cümlem şirk içeriyor söyler misiniz
Bu ne saygisiz yorumdur ya, azicik haddinizi bilin, kafirin yaptigina saygi duyulmazmis da bilmemne, mekkeden bildirmiyoruz hepimiz, gayrimuslumlerin, ateistlerin de oldugu bi platformadasiniz, kendizine gelin braz.Alkolun neyine saygı duyacaksınız Allah aşkına yani bütün kötülüklerin anası Allahu Teala haram kılmış.. Kafirin yaptığı iğrenç bir şeye saygı duyulmaz içene de saygım yok ne yuvalar dağılıyor ne cineyetler o kafayla kadınlara ne dayaklar atılıyor haberiniz vardır elbet..
Katiliyorum, cips falan da yemiyo ayricaKonuyla hiç alakası yok, hiç bunu söylemeye haddim de yok ama affınıza sığınarak: sizin gibi tamamlanmış karakteri hayatı oturmuş, evliliğinde saygıyı uyumu yakalamış, hayata aynı yerden bakan insanların ebeveyn olmaları gerektiğini düşünüyorum
Ben gayet kendimdeyim!!! Bana had bildirecek kişi siz değilsiniz!!!! Saygıyı sizden öğrenecek değilim! asıl siz haddinizi bilin! İnsan gibi konuşun ağzınıza aklınıza gelen herşeyi herkese konuşamazsınız bana zaten konuşamazsınız! Evet kafirin yaptığına saygı duyulmaz ben duymuyorum! Gayrimüslimlerin ve ateistlerin olduğu platformdaymışım hadi ya cidden mi?! Dinimizle ilgili birisi kötü birşey dediğinde yazdığında savunuyormusunuz burada Allaha inanan imanlı insanlar var diye acaba?!Bu ne saygisiz yorumdur ya, azicik haddinizi bilin, kafirin yaptigina saygi duyulmazmis da bilmemne, mekkeden bildirmiyoruz hepimiz, gayrimuslumlerin, ateistlerin de oldugu bi platformadasiniz, kendizine gelin braz.
Alkol kullanan kafir mi oluyor?Ben gayet kendimdeyim!!! Bana had bildirecek kişi siz değilsiniz!!!! Saygıyı sizden öğrenecek değilim! asıl siz haddinizi bilin! İnsan gibi konuşun ağzınıza aklınıza gelen herşeyi herkese konuşamazsınız bana zaten konuşamazsınız! Evet kafirin yaptığına saygı duyulmaz ben duymuyorum! Gayrimüslimlerin ve ateistlerin olduğu platformdaymışım hadi ya cidden mi?! Dinimizle ilgili birisi kötü birşey dediğinde yazdığında savunuyormusunuz burada Allaha inanan imanlı insanlar var diye acaba?!
Agzina, aklina geleni beyin süzgecinden gecirmeden konusan sensin, senin gibilerle muhatap olunmayacagini hayat gayet güzel ogretti, dini yorum yasak, sikayet ettimBen gayet kendimdeyim!!! Bana had bildirecek kişi siz değilsiniz!!!! Saygıyı sizden öğrenecek değilim! asıl siz haddinizi bilin! İnsan gibi konuşun ağzınıza aklınıza gelen herşeyi herkese konuşamazsınız bana zaten konuşamazsınız! Evet kafirin yaptığına saygı duyulmaz ben duymuyorum! Gayrimüslimlerin ve ateistlerin olduğu platformdaymışım hadi ya cidden mi?! Dinimizle ilgili birisi kötü birşey dediğinde yazdığında savunuyormusunuz burada Allaha inanan imanlı insanlar var diye acaba?!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?