Eşim ara sıra içiyormuş haberim yok ??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben alkolle ilgili konulara genel olarak objektif bakıldığını düşünmüyorum açıkçası. Ortada açıkça söylenmis bir yalan var. Ama ne var ictiyse diye başlayıp giden yorumlar oluyor çoğunlukla. . Sana göre ne var konu sahibine göre öyle değil ki mesele etmiş bu konuyu. Konu sahibini Arabistan'a göndermek gerektiğini düşünen bile olmuş

Bende evlilik öncesi açık olunması, herşeyin konuşulması gerektiğini düşünüyorum. Ne kendini farklı göstermeye çalışacaksın ne de ben evlenince onu değiştiririm diye hülyalara dalacaksın. Öyle olunca onu yapma, bunu, içme, oraya gitme gibi sorunların olmuyor.

Flört ederken söyleme şansı vardı bence, erkeklere çocuk muamelesi yapılmasını da uygun bulmuyorum, kadınlar nasıl büyüyorsa erkekler de büyümeli, nasılsa affedilirim deyip veya karşımdaki kadın çok üstüme gelirse 2 kükrer sustururum diye düşünmek yerine bir yetişkin gibi davranıp ona göre hareket etmeliler.

Bir konuda taviz vermek istemiyorsanız, ki eşiniz dahi olsa her şeyde taviz vermek zorunda değilsiniz, o zaman en başından net olacaksınız, ara sıra içiyorum ortam olunca içerim demek zor değil, misal çok uzun zamandır içmiyorum bu benim verdiğim bir karar, artık içmiyorum diye içmeyeceğimin garantisi yok, kimseye bunun için söz vermedim, sigara içiyorum eşim istese dahi içmeyeceğim diye söz vermem, benim iradem beni ilgilendirir.

Kadınlar gibi dik durmasını bilsinler.

Keşke olsalar ama çoğu çocuk işte.

Evlenmeden önce söyleyemez çünkü yapabilirim sanıyorlar. Aşk gözleri kör ediyor bir taraf her şeyi yaparım derken diğer taraf da o yaparımlara inanıyor maalesef. Sonra aşk perdesi kalkınca böyle sorunlar çıkıyor.

Ama işte bir kadın olarak flört ederken yalandan verilen sözlere kızıyorum, aynı sözleri kadın verseydi adam kadınlar çocuk gibidir deyip geçer miydi?
Her söylenen yalan kadının başına kakılırdı, flört etmenin amacı birbirini tanımadır, birbirinin kriterlerini de ölçer tartarsın, ya orta yolu bulursun veya uymuyor der yolları ayırırsın ama buna karar verirken birbirine açık olursun, yapabileceklerinle yapamayacaklarını söylersin, kıvırmazsın.
Konudaki alkol hassasiyetinin değerler sebebiyle olma kısmını pas geçerek yazarsak adamın yalan söylemesi doğru değil, ortada net bir kandırmaca var hani hiç konuşulmamış olsa neyse, kadın flört ederken dahi çok netmiş, istemiyorum gerekçelerimde bunlar bunlar demiş, burada haksızlık yapılan erkek mi kadın mı?

Kaldı ki üyenin tüm mesajlarını okudum şimdi, hassasiyetleri bir yana eşinin yalan söylemesine daha çok kırılmış, mesele içmesi değil yalan söylemesi demiş, belki adam konuşsaydı belki kavga edecekler ikisi de birbirine resti çekecekti, kavga etmek dahi yalan söylemekten iyidir, en azından herkes düşüncesini ortaya dökerdi.

Ara sıra alkol almak bağımlılık değildir.
Söz verdiği halde bırakamamak bağımlılıktır. Bunun için yalan söylemek bağımlılıktır.

Önemli olan ona ne kadar bağımlı olduğunuz. Az veya çok kullanmak önemli değil. Bırakıp bırakamamak önemli.

aslinda kirmizi cizgim dedikten sonra geriye tek secenek bosanmak kaliyor.
Neticede adami ne kadar kontrol edebilirsiniz ki.
Bir de yalan isin icine girmis zaten, hepten guven zedelenmis.

Bir soz vardir severim. "hayatta aslalariniz ve her zamanlariniz cok az olsun" (buna benzer bisiydi)

iyi dusunun bence, gercekten kendi ic sesinizi dinleyin, hala asla dediginiz bir konu ise bu noktada bosanmak duser.
Yok ben bu adami bu huyuna/ozelligine ragmen seviyorum, bu da benim hoslanmadigim bir ozelligidir ama kabul da ediyorum diyorsaniz esinizle konusup orta yolu bulmaya calisin.

Dini hassasiyetinizi belirtmişsiniz ve verdiği sözü tutmamış. Ayip birşey. Yani sizin gibi hassas olan birinin "alkol kullanıyor musun" sorunuza "hayır hiç kullanmadım allah korusun" falan diyen biri olması lazım. Eğer öyle olup bunu yapsaydı kabul edilemezdi çok hak verirdim size.
Ancak siz de bu kadar hassas yaklasiyorsaniz alkol kullanan biriyle gelecek düşünmemeliydiniz bana göre. Demek ki sizin kadar hassas değilmiş ve siz de bunu biliyormuşsunuz evlenmeden.

Haklısınız ben o zaman hiç dusunememisim

Haklısınız ben o zaman hiç dusunememisim
Inşallah eşiniz uzaklaşır ve verdiği sözü tutar. Bunun kizmaktan küsmekten çok iyilikle güzellikle anlatarak vb olacağını düşünüyorum. Benim herhangi bir hassasiyetim yok alkol konusuna ama sizi anlıyorum. Çozülür bence bu konu.

Çünkü alkol yalandan daha tehlikeli. Ben bunu demek istemiştim. Yalan insanın kendini kandırmasıdır. Yoksa yalanda çok tehlikeli bi hastalıkdır benim için ama asla alkolle kıyaslanamaz.

Ahlak anlayışınıza hayran kaldım.
Bunu bna söylerken neye dayanarak söylüyorsunuz ki. Beni ne kadar tanıyorsunuz ya da yazdığım iki üç cümleden ahlak anlayışımı nasıl çözdünüz. Ben Allah için yazdım ve yazmaya devam edeceğim. Bir müslüman olarak yalan söylemesine asla tahammülüm yok kabul edemem ama ortada ondan daha vahim bişey varsa eğer öncelik o durum düzeltilmeli. Demek istediğim buydu. Sizin ahlak anlayışınız bana uymayabilir o sizin tercihiniz hepimiz farklı yaşıyoruz sonuçta ama birine bişey söylerken önünü arkasını düşünün lütfen. Binlerce insan yazdıklarımızı okuyor görüyor

Ortaya serdiğiniz ahlak anlayışınıza hayran kaldım

ALkol sizin ince cizginiz olabilri adamın niye olsun?Agzıyla iciyorsa arada bir velisi gibi sizden izin mi alacak?

Çok iyi dediniz ben sevmiyorum ve doğru bulmuyorum. Kim bana yobaz derse de desin umrumda değil. Haram ya her şeyden önce. Ben tasvip etmiyorum üstelik ilişkinin başında da demiştim o yüzden de zoruma gidiyor
Evlenince günah ortak yazılmıyo ablacım haramsa ona haram

Çok iyi dediniz ben sevmiyorum ve doğru bulmuyorum. Kim bana yobaz derse de desin umrumda değil. Haram ya her şeyden önce. Ben tasvip etmiyorum üstelik ilişkinin başında da demiştim o yüzden de zoruma gidiyor
Haram diyorsunuz yani günah, adam içtiği içkinin girdiği günahın hesabını size mi verecek?

Ablacım alkole karsı cıkarken sirke gircen yapma etme

Zaten en başta bir kere içmiş olarak alkol kullanan biri olduğunu net olarak göstermiş ama tabi işin içine biraz aşk biraz yemin girdi mi kanıveriyoruz :) Bu sigara gibi ya arada sigara içiyorum diyip aslında tiryakisi olanla alkolü arada içiyorum deyip her gün olmasa da arkadaş ortamında içen hemen hemen aynı grupta yer alıyor. Alkol içip içmemesi önemli değil sarhoş oluyor mu ne sıklıkta içiyor bunlar çok önemli. Ama zaten en başta sen net bi çizgi çizmişsin istemiyorum diyerek fedakarlık edebilirmiş aslında şuan durumunuz ne bilmiyorum ama sarhoş olmuyor ya da aşırıya kaçmıyorsa oturup bi konuş onunla bence. Ben anneme sigarayı bıraktıramamıştım asla hatta sigara mı ben mi derdim sigara derdi şaka yoluyla gerçek gece bir tıkandı o gün bu gündür içmiyor tiksindi yani kolay kolay bırakmıyorlar

ALlahım okuduklarımdan sonra gidip kocama Allah affetsin seni de yaktım diyesim var
Ya agzıyla ictikten sonra pardonda kime ne?
Es bile olsan özelidir.
Kırk yılda bir arkadas ortamında icmis adam,bi ömür agzıma sürmücem dese de buna inanacak mıyız?
Benim esim 5 vakit namazında Allah kabul etsin.
Bizim evde icen taraf(arada bir benim)
Evde tirbison olmadıgına kızıyor en fazla
Cünkğ mantarları acamıyırm adama actırıyorm,beni de günaha sokuyosn diyip geciyo
Yani gelsin konu acsın bdvde neler etmisim adama

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…