- 29 Mayıs 2021
- 14.955
- 97.485
- 548
- 37
Ben alkolle ilgili konulara genel olarak objektif bakıldığını düşünmüyorum açıkçası. Ortada açıkça söylenmis bir yalan var. Ama ne var ictiyse diye başlayıp giden yorumlar oluyor çoğunlukla. . Sana göre ne var konu sahibine göre öyle değil ki mesele etmiş bu konuyu. Konu sahibini Arabistan'a göndermek gerektiğini düşünen bile olmuşHepimiz farklı kültürlere görüşlere sahip insanlarız, birimizin kırmızı çizgileri diğeri için sorun olmayabilir ama genelde hepimizin benzer topiklerde yazdığı ve ortak paydada buluştuğu bir şey var ki evlenmeden önce çocuk sahibi olmak dahil eş adayıyla her şeyi konuşup netleştirmemiz, tanımadan bilmeden evlenmememiz gerektiğidir.
Evlenmeden önce kartlarını açık oynayan, ben asla çocuk sahibi olmak istemiyorum diyen bir erkeğe söz verip yıllar içinde fikir değiştirerek, eşinden gizli hamile kalmaya çalışan bir kadın nasıl tepki görüyorsa evlenmeden önce içki içmeyeceği sözü veren biri de aynı tepkiyi görür, mantıkta ikisi de yalanı barındıran söz vermelerdir.
Erkek eğer daha flört ederken ben ara sıra içiyorum, evlendikten sonra da bir arkadaş ortamında keyfim isterse içerim deseydi kadın belki eş adayını olduğu gibi kabul edecekti veya bu durumda anlaşamayız diyecekti herkes kendi yaşam biçimine uygun eş seçecekti, ki her zaman dediğimiz de bu değil mi?
İnsanlar kendi yaşam biçimine uygun eş seçmeli, bunu yapabilmek için de iki taraf da birbirine dürüst olmalı, evlenene kadar söz verip idare ederim sonrasına sonra bakarız dememeli.
Beni bile isteye hamile bıraksa yanlışlıkla oldu sanardım muhtemelen
Evet evlilikte her şey konuşulmalı, konuşulabilmeli. Ama adam konu sahibinin karşısına geçip ben ara sıra alkol alıyorum dediğinde benim çocuk istiyorum diyen kocama verdiğim tepkiyi mi verecekti sizce? Sakin kalıp etraflıca konuşabileceğine inanmıyorum ben. Ve hep söylerim erkekler çocuk gibidir, kavga etmek ya da problemin üstüne gitmek yerine yalan söylemeyi tercih ederler. Tıpkı kızmayacağınıza inanmayan, o güveni ebeveyninden almayan çocuklarınızın yapacağı gibi. Evet yetişkin insanlar ama adamların sistemi böyle çalışıyor çoğu zaman. Çok çok istisnadır bu tip konularda dik duran.
Keşke olsalar ama çoğu çocuk işte.
Flört ederken söyleme şansı vardı bence, erkeklere çocuk muamelesi yapılmasını da uygun bulmuyorum, kadınlar nasıl büyüyorsa erkekler de büyümeli, nasılsa affedilirim deyip veya karşımdaki kadın çok üstüme gelirse 2 kükrer sustururum diye düşünmek yerine bir yetişkin gibi davranıp ona göre hareket etmeliler.
Bir konuda taviz vermek istemiyorsanız, ki eşiniz dahi olsa her şeyde taviz vermek zorunda değilsiniz, o zaman en başından net olacaksınız, ara sıra içiyorum ortam olunca içerim demek zor değil, misal çok uzun zamandır içmiyorum bu benim verdiğim bir karar, artık içmiyorum diye içmeyeceğimin garantisi yok, kimseye bunun için söz vermedim, sigara içiyorum eşim istese dahi içmeyeceğim diye söz vermem, benim iradem beni ilgilendirir.
Kadınlar gibi dik durmasını bilsinler.
Ama işte bir kadın olarak flört ederken yalandan verilen sözlere kızıyorum, aynı sözleri kadın verseydi adam kadınlar çocuk gibidir deyip geçer miydi?Keşke olsalar ama çoğu çocuk işte.
Evlenmeden önce söyleyemez çünkü yapabilirim sanıyorlar. Aşk gözleri kör ediyor bir taraf her şeyi yaparım derken diğer taraf da o yaparımlara inanıyor maalesef. Sonra aşk perdesi kalkınca böyle sorunlar çıkıyor.
Söz verdiği halde bırakamamak bağımlılıktır. Bunun için yalan söylemek bağımlılıktır.Ara sıra alkol almak bağımlılık değildir.
Haklısınız ben o zaman hiç dusunememisimDini hassasiyetinizi belirtmişsiniz ve verdiği sözü tutmamış. Ayip birşey. Yani sizin gibi hassas olan birinin "alkol kullanıyor musun" sorunuza "hayır hiç kullanmadım allah korusun" falan diyen biri olması lazım. Eğer öyle olup bunu yapsaydı kabul edilemezdi çok hak verirdim size.
Ancak siz de bu kadar hassas yaklasiyorsaniz alkol kullanan biriyle gelecek düşünmemeliydiniz bana göre. Demek ki sizin kadar hassas değilmiş ve siz de bunu biliyormuşsunuz evlenmeden.
Inşallah eşiniz uzaklaşır ve verdiği sözü tutar. Bunun kizmaktan küsmekten çok iyilikle güzellikle anlatarak vb olacağını düşünüyorum. Benim herhangi bir hassasiyetim yok alkol konusuna ama sizi anlıyorum. Çozülür bence bu konu.Haklısınız ben o zaman hiç dusunememisim
Çünkü alkol yalandan daha tehlikeli. Ben bunu demek istemiştim. Yalan insanın kendini kandırmasıdır. Yoksa yalanda çok tehlikeli bi hastalıkdır benim için ama asla alkolle kıyaslanamaz.neden? konu sahibi dini hassasiyet dışında da alkol kullanan biriyle evlenmek istememiş olabilir. fakat varsayalım dini hassasiyet. e din güzel ahlak ya, yalan da ahlaksız bir davranış hem de pek derin... niye yalan alkolün grisinde kaldı ki şimdi??
Bunu bna söylerken neye dayanarak söylüyorsunuz ki. Beni ne kadar tanıyorsunuz ya da yazdığım iki üç cümleden ahlak anlayışımı nasıl çözdünüz. Ben Allah için yazdım ve yazmaya devam edeceğim. Bir müslüman olarak yalan söylemesine asla tahammülüm yok kabul edemem ama ortada ondan daha vahim bişey varsa eğer öncelik o durum düzeltilmeli. Demek istediğim buydu. Sizin ahlak anlayışınız bana uymayabilir o sizin tercihiniz hepimiz farklı yaşıyoruz sonuçta ama birine bişey söylerken önünü arkasını düşünün lütfen. Binlerce insan yazdıklarımızı okuyor görüyorAhlak anlayışınıza hayran kaldım.
Ortaya serdiğiniz ahlak anlayışınıza hayran kaldımBunu bna söylerken neye dayanarak söylüyorsunuz ki. Beni ne kadar tanıyorsunuz ya da yazdığım iki üç cümleden ahlak anlayışımı nasıl çözdünüz. Ben Allah için yazdım ve yazmaya devam edeceğim. Bir müslüman olarak yalan söylemesine asla tahammülüm yok kabul edemem ama ortada ondan daha vahim bişey varsa eğer öncelik o durum düzeltilmeli. Demek istediğim buydu. Sizin ahlak anlayışınız bana uymayabilir o sizin tercihiniz hepimiz farklı yaşıyoruz sonuçta ama birine bişey söylerken önünü arkasını düşünün lütfen. Binlerce insan yazdıklarımızı okuyor görüyor
Haklısınız sizi kale alıp cevap verdiğim için şuan kendimden özür diliyorumOrtaya serdiğiniz ahlak anlayışınıza hayran kaldım
ALkol sizin ince cizginiz olabilri adamın niye olsun?Agzıyla iciyorsa arada bir velisi gibi sizden izin mi alacak?Evlenmeden önce sevgiliyken bana içtiğini demedi ben içiyorsan kırk yılda bir bile olsa asla istemiyorum dedi. Yok işte sadece bir kere arkadaş ortamında içtim demişti. Ama bugün arkadaş ortamında ara sıra içtiğini öğrendim . Bana onca yeminler etmişti sevgiliyken bir kere oldu daha da asla olmadı söz veriyorum bir daha da olmaz diye. Ben şimdi napmalıyım. Alkol ince çizgim. Onu geçtim bana yalan söyledi.
Evlenince günah ortak yazılmıyo ablacım haramsa ona haramÇok iyi dediniz ben sevmiyorum ve doğru bulmuyorum. Kim bana yobaz derse de desin umrumda değil. Haram ya her şeyden önce. Ben tasvip etmiyorum üstelik ilişkinin başında da demiştim o yüzden de zoruma gidiyor
Haram diyorsunuz yani günah, adam içtiği içkinin girdiği günahın hesabını size mi verecek?Çok iyi dediniz ben sevmiyorum ve doğru bulmuyorum. Kim bana yobaz derse de desin umrumda değil. Haram ya her şeyden önce. Ben tasvip etmiyorum üstelik ilişkinin başında da demiştim o yüzden de zoruma gidiyor
Ablacım alkole karsı cıkarken sirke gircen yapma etmeBence yalan söylemesinden çok içmesi sorun olmalı sizin için. Büyüklerimiz içki bütün kötülüklerin anasıdır diye boşuna dememişler. Büyük konuşmuyorum insan ne yaşayacak bilemez ama bir yudum dahi olsa içmeye devam eden biriyle evli kalmazdım. Bırakması için yanlışından dönmesi için çabalar, olmuyorsa ayrılırdım. Bir müslüman olarak kabul etmem mümkün değil. Rabbim hidayet nasip etsin
Zaten en başta bir kere içmiş olarak alkol kullanan biri olduğunu net olarak göstermiş ama tabi işin içine biraz aşk biraz yemin girdi mi kanıveriyoruz :) Bu sigara gibi ya arada sigara içiyorum diyip aslında tiryakisi olanla alkolü arada içiyorum deyip her gün olmasa da arkadaş ortamında içen hemen hemen aynı grupta yer alıyor. Alkol içip içmemesi önemli değil sarhoş oluyor mu ne sıklıkta içiyor bunlar çok önemli. Ama zaten en başta sen net bi çizgi çizmişsin istemiyorum diyerek fedakarlık edebilirmiş aslında şuan durumunuz ne bilmiyorum ama sarhoş olmuyor ya da aşırıya kaçmıyorsa oturup bi konuş onunla bence. Ben anneme sigarayı bıraktıramamıştım asla hatta sigara mı ben mi derdim sigara derdi şaka yoluyla gerçekEvlenmeden önce sevgiliyken bana içtiğini demedi ben içiyorsan kırk yılda bir bile olsa asla istemiyorum dedi. Yok işte sadece bir kere arkadaş ortamında içtim demişti. Ama bugün arkadaş ortamında ara sıra içtiğini öğrendim . Bana onca yeminler etmişti sevgiliyken bir kere oldu daha da asla olmadı söz veriyorum bir daha da olmaz diye. Ben şimdi napmalıyım. Alkol ince çizgim. Onu geçtim bana yalan söyledi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?