- 25 Eylül 2016
- 7.940
- 3.677
- 123
- Konu Sahibi Portakalli ordek
Ailesi 10 bin kredi çekmiş. 10 15te vermiş. Eşimde 35 çekmiş. 55 ödedi. Bankadaki parayı da kattı. Ailesinin ihtiyacı yok ama vermek ıstıyorum gene. ;Ben bu arabayı kullanmayı düşünmiyeyım en ıyısı. Arabayı üzerine alması için amcası imza verecekmiş. Ama babası alabiliyor tabıkı üzerine. Ben onun İşlerıne karısma ıstemıyorum. İster temelli versın, ister üzerine versin. Ben güzel bi puan almaya bakacağım. Ailesinin kafa yapısı ataerkil yapıda. Annesi maaş kartını eşine verirmiş, hiç para almazmış.Bunu ballandırarak anlattı. Onlara göre kadın dogurur, ev işi yapar, çalışırsa parayı kocaya verir. Ayrı arabası olması lüxtür.Bir an evvel, lütfen.
Daha sınava gireceksin, kadro açılacak mülakat olacak falan uzun işler değil mi? Sınav bitimi hemen işe başlaman için şimdiden iş başvuruları yapmalısın bence. Okullar bu dönemlerde kadro oluşturuyorlardır diye hatırlıyorum. Atama sonucunu bekleyene kadar muhakkak çalış mesleğini yap.
Bu tamamen şans. Bir kontrolde işini bilen bir memura denk gelirsiniz o zaman sıkıntı olur. Kaza tutanağı falan zaten başlı başına dert.
Arabayı sattığınızda para tamamen size kalsın istiyorsan tabi ki aileye borcunuzu ödeyin. Tabii yarın öbür gün babaanneye bir şey olursa varisleri arabadan hak talep eder mi ne olur o durumları da bilemiyorum. Eşinin bu parayı toparlaması da uzun sürecek gibiyse düğün takılarını kullanabilirsiniz belki.
Geçen eşimle konusurken dedim ki. Ben neden böyle oldum bılıyor musun dedim. Neden dedi.. Çünkü evlendik,birgün kahvaltıya gittik, birgün oturmaya. Gidince kalkmıyorsun. Ben çok sıkıldım ondan bunaldım dedım. Bana eşim diyor ki tamamda hep sen gitmek istedin diyor. Gitmek istemedim. Sadece hayır diyemedim.
Şu sınavdan sonra tüm okullara başvuracağım. Geçen yıl yeni evliyken buldum. Ama ev işi sınav okul üçlüsüne cesaret edemedim.