• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim arkadaşımla aramı bozucak

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kagu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hanımlar bu konuda konuyu açan kişinin "Bayramın ilk günü evlerine ailecek gidecek kadar yakın olduğum arkadaşıma sırrımı sakın söyleme" diye tembihlediği kocası, bunu ağzından kaçırdı/bilerek söyledi diye kavgalar etmesini, kaos çıkarmasını ve konuyu açan kişiyi haklı görüyorsanız lütfen insan içine çıkmayın, yabani bir ot olarak yaşayın.

Bir insanın ev satın alması, yurtdışına gitmesi gibi şeyler sır değildir. Bunlar sır olacak şeyler değil. Kişisel, ailesel şeyler sır olabilir ama bu yurtdışına gitmek, ev satın almak sır değil. Ve bunu hele böyle yakın görüşülen birinden saklamak asla samimi bir davranış değil.

Ve bir insan eşinin arkasından hadsiz, terbiyesiz gibi kötü ifadeler kullanıyorsa lütfen saygı duymadığı adamdan boşansın. Evlilik böyle bir şey değil. Böyle bir saygısızlığı herhangi duygusal ilişki taşımamalı.

Benim eşim de özellikle bir şey söyleme dediğimde özellikle kurtlanıp söylediği için artık bu duruma takılmamaya çalışıyorum.

Ben de ev alma, araba alma, tatile gitme, çocuk gibi şeyleri çok fazla dillendirmeyi sevmem.

Benim taktiğim şu, böyle büyük major bir olay gerçekleştirdiğimizde insanlara laf arasında küçük ve sıradan bir şekilde söyleyip üzerinde durmadan geçiyorum. Böylece sorun olmuyor tavsiye ederim.

Arkadaşın sorarsa öyle önemli bir şey değil ya denk geldi ev aldık, fırsat çıktı tatile gittik de geçiştir.

Hanımlar bu konuda konuyu açan kişinin "Bayramın ilk günü evlerine ailecek gidecek kadar yakın olduğum arkadaşıma sırrımı sakın söyleme" diye tembihlediği kocası, bunu ağzından kaçırdı/bilerek söyledi diye kavgalar etmesini, kaos çıkarmasını ve konuyu açan kişiyi haklı görüyorsanız lütfen insan içine çıkmayın, yabani bir ot olarak yaşayın.

Bir insanın ev satın alması, yurtdışına gitmesi gibi şeyler sır değildir. Bunlar sır olacak şeyler değil. Kişisel, ailesel şeyler sır olabilir ama bu yurtdışına gitmek, ev satın almak sır değil. Ve bunu hele böyle yakın görüşülen birinden saklamak asla samimi bir davranış değil.

Ve bir insan eşinin arkasından hadsiz, terbiyesiz gibi kötü ifadeler kullanıyorsa lütfen saygı duymadığı adamdan boşansın. Evlilik böyle bir şey değil. Böyle bir saygısızlığı herhangi duygusal ilişki taşımamalı.
Benim çok samimi arkadaşım ev alsa benden gizlese art niyet ararım,tatili saklasa mutluluğunu paylaşmıyor nazar deyiririm diye mi korkuyor derim ve arkadaşlıktan çıkarır, sadece görüştüğüm kişi kontenjanına düşürürüm...

Benim çok samimi arkadaşım ev alsa benden gizlese art niyet ararım,tatili saklasa mutluluğunu paylaşmıyor nazar deyiririm diye mi korkuyor derim ve arkadaşlıktan çıkarır, sadece görüştüğüm kişi kontenjanına düşürürüm...

Birde ev almak çoook uzun bir süreç, parayı denkleştirmek, ev gezmek/seçmek yani ev satın almayı saklamak bu uzun süreci de saklamak oluyor. Sıradan bir tanıdık olsa neyse ama bayramın ilk görüşme+ailecek eşli görüşme yakınlığında birinden bunu saklamazsın. Hadi evi sakladı, yurtdışı gezisini saklamak ne alaka, konuyu aşan kişi gezisi sırasında ingiltere'de sarayda konaklamamıştır, ha yurtiçinde gezmiş ha yurtdışında. Bence karşı taraf bunlardan para talep etmesin diye saklamak istemiştir, paramız olduğunu duyarsa para ister diye düşünmüş gibi geldi bana.

Sizi yormadan hemen konuya giriyorum.

Eski bir dostum var ve bayramda onları ziyarete gittik. Eşime yoldayken, ev aldığımızı ve yurtdışına tatile gittiğimizi bilmiyorlar, eşine söyleme dedim . Eşim de tamam dedi ama erkekler kendi aralarında konuşurken ikisini de söylemiş. Ağzımdan kaçırdım diyor ama inanmıyorum. Kendisi için önemsiz olduğundan söyledi işte. Benim için de önemli mevzular değil ama gerek görmedim. Eşimin haddine değildi, yaptığı çok saygısızca.

Ev aldığımızı önemsiz gördüğüm için söylemedim, yd tatili meselesini de arkadaşım kötü zamanlardan geçiriyordu hiç iyi değildi söylemeye çekindiğim için söylememiştim. Beni yalancı durumuna düşürdü. Kavga ettik ,ben ona güvenilmez bir insan olduğunu söyledim. O ilk başta ağzımdan kaçtı abartma ne var bunda vs. dedi ama ben sakinleşmeyince sen delisin manyaksın kafanda var senin falan dedi. Şuan onu muhattap almıyorum. Terbiyesiz laflarından sonra hepten gard aldım.

Eşim haklı mı ,abartıyor muyum? Eşime karşı tavrım nasıl olmalı? Arkadaşım sorduğunda ona nasıl yanıt vermeliyim? Aramız bozulsun istemiyorum.
İnşallah arkadaşın senle alakasını keser senin gibilerden uzak durulması lazım

Ev de aldım tatillere de gittim hamdolsun başka guzellikler de yaşadım ama ne herkese duyuralım ne kimseye duyurmayalim düşüncem hiç olmadı anlamıyorum valla bak hayatı nasıl yaşıyorsunuz 48 yaşındayım yani artık saf miyim ben ya diyorum ev aldığımı gizlemek ne bileyim eşime söyleme kimseye demek nasıl bir hinlik hiç kusura bakmayın önemsiz görüyor olsaniz konusu geçmez eşinizle aranızda bence kesinlikle önemsiz falan görmüyorsunuz
Ama ben sizin benzeriniz birini tanıyorum sürekli yok diye sızlanma ve kendini acindirma halinde yaşıyor sanırım tek sebebiniz bu hep yok demek

Konu ne olursa olsun eşinizden arkadaşlarınıza söylememesini istemişsiniz, eşiniz de “tamam” demiş. O anda size “Biz bunu niye arkadaşlarımızdan saklıyoruz, niye söylemeyelim ki? gibi şeyler söyleyip saklamanızın yanlış olduğunu belirtmemiş. Dümdüz “tamam” deyip sonra da koşa koşa söylemenizi istemediğiniz her şeyi gidip söylemiş. Üstelik bunu ilk kez de yapmamış. Belli ki eşiniz bu konuda güvenilmez biri. Ben olsam bundan sonra eşimin güvenilmeziğini göz önünde bulundurarak hareket ederdim.

Sizi yormadan hemen konuya giriyorum.

Eski bir dostum var ve bayramda onları ziyarete gittik. Eşime yoldayken, ev aldığımızı ve yurtdışına tatile gittiğimizi bilmiyorlar, eşine söyleme dedim . Eşim de tamam dedi ama erkekler kendi aralarında konuşurken ikisini de söylemiş. Ağzımdan kaçırdım diyor ama inanmıyorum. Kendisi için önemsiz olduğundan söyledi işte. Benim için de önemli mevzular değil ama gerek görmedim. Eşimin haddine değildi, yaptığı çok saygısızca.

Ev aldığımızı önemsiz gördüğüm için söylemedim, yd tatili meselesini de arkadaşım kötü zamanlardan geçiriyordu hiç iyi değildi söylemeye çekindiğim için söylememiştim. Beni yalancı durumuna düşürdü. Kavga ettik ,ben ona güvenilmez bir insan olduğunu söyledim. O ilk başta ağzımdan kaçtı abartma ne var bunda vs. dedi ama ben sakinleşmeyince sen delisin manyaksın kafanda var senin falan dedi. Şuan onu muhattap almıyorum. Terbiyesiz laflarından sonra hepten gard aldım.

Eşim haklı mı ,abartıyor muyum? Eşime karşı tavrım nasıl olmalı? Arkadaşım sorduğunda ona nasıl yanıt vermeliyim? Aramız bozulsun istemiyorum.
Eşinizin yanlış yaptığı kısım söylemeyeceğim deyip söylemesi. Ama siz de saklamakta hatalisiniz

@Mune konumu yorumlara kapatır mısın

Saklamakla yanlış yaptım belki ama hayatımda olan her şeyi de anlatmak mı zorundayım ben anlayamadım sizleri ya
Aslında ben size hak verdim.

Arkadaş da olsa enerjilerinden dolayı mı, mod düşürmelerinden dolayı mı bazı şeyler söylenmiyor bazı insanlara.. Yada insan bir süre geçtikten sonra paylaşmak istiyor. Acele etmek istemiyor.

Eşinizi de çok boşboğaz buldum söyleme demişsiniz ilk fırsatta söylemiş.. bir de size çemkirip durmasın. Biraz da ketum olsun.

Yahu ben dünyayı gezdim şimdi yanlış anlaşılmasın ev aldığımız oluyor bazen başka bir mülk hiç saklama gereği duymadım hatta her önüme gelene siz de gidin gezin hayatta neler neler var bütün çevrem gezdi. Hep örnek olurum araba aldım bütün arkadaşlarıma araba aldırdım bütün arkadaşlarım araba sürüyor. Ne kadar da ketumsunuz. Tamam zor zamanlardan geçiyor olabilir ballandıra ballandıra anlatmazsın söyler geçersin. Böyle ağızdan kaçar kafaya takarsın kocanın ne suçu adam gayet normal bir davranışta bulunmuş. Çevremde herkes mülk alır gezer birbirimize gezdiğimiz yerleri anlatırız şuraya gidin buraya gidin tavsiyeler veririz. Ama aynı şartlarda değilsek söyler geçeriz sadece.

Saklamakla yanlış yaptım belki ama hayatımda olan her şeyi de anlatmak mı zorundayım ben anlayamadım sizleri ya
Her şeyi tabiki anlatmak zorunda değilsiniz ama özellikle söylememek başka bir şey. Umursamadım önemli görmedim diyorsunuz ama umursamayan insan eşine bilmiyorlar söyleme diye tembihlemez ki? Gidip nispet eder gibi ev aldık denmez ama özellikle gizleme çabası garip görünüyor dışarıdan. Ama eşiniz konusunda size katılıyorum bence boşboğazlık değil inadına veya bilerek söylemiş gibi yolda tembihlenen şeyi insan misafirlikte unutur mu ben de pek inanmadım. Belki tembihinizi gereksiz buldu belki umursamadı belki gizliyor gibi olmayı doğru bulmadı belki anlatası geldi vs vs bilemem orasını tabi. Yine de bu kadar büyüyecek mesele değil. Hatta bi bakıma iyi olmuş kendi lehinize olayı toparlamak için kullanabilirsiniz bunu. arkadaşınız konuyu eşinden duyup ev almışsınız vs diye sorarsa ne bileyim bahsi geçmedi benim de aklıma gelmedi durup dururken ev aldık mı diyecektim görgüsüz gibi dersiniz biter gider konu🌸

Söylerse beni yanlış anlar özellikle kötü niyetle gizlediğimi düşünür diye çekindim. Eşimin yaptığı saygısızlık değil mi ? Ben ona söyleme diyorum gidip söylüyor inadına yapar gibi. Herkes beni haksız buldu belki de hatalıyımdır bilemiyorum. 😕
Kotu niyetle gizlediğinizi düşünecek kişi gerçek bir arkadaş değildir. Böyle biri için de ailenizin huzurunu bozmaya gerek yoktur. Haksız ve yorucusunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X