• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim arkadaşımla aramı bozucak

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kagu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hangi nedenle sakladığınız, bence, apayrı bir konu. Bunun tartışması başka.

Ama "söyleme!" diye açıkça talimat verilen bir şey var ortada.
Siz "söyleme sakın" dediğinizde de, ne münasebet, ben içimde tutamam bal gibi söylerim yeri gelirse, hem ne alâka şimdi bunları saklıyorsun, seninki ne biçim dostluk..." dememiş size eşiniz.
"Tamam" demiş.
Esas mesele bu "tamam" lâfı.

Tersini düşünelim, içerik ne olursa olsun, eşinizin arkadaşına gidiyorsunuz, eşiniz, ben Ahmet'e şunu ve şunu söylemedim, sen de eşiyle konuşurken sakın söyleme " diye bir şey tembih ediyor. Siz de eşinize "tamam canım" diyorsunuz , sonra hop, eşine her ikisini de söylüyorsunuz.

Eşiniz ne yapardı acaba ?

Benim için arkadaşlık arkadaşımın kötü günlerinde destek yanında olmak iyi günlerinide taktir etmek kutlamak onunla sevinmektir.Gercek arkadaş sadece kötü gün dostu değildir arkadaşı en iyi senin iyi gününde kiskanmamasi bozulmaması ve buna kendi başına gelmiş gibi sevinmesi ile tanırsın .Yoksa kötü günde her insan üzülür yada üzülmüş gibi yapabilir.

Ben de söyleme dediğim şeyin söylenmesinden rahatsız olurum ama eşiniz nornalde böyle yapan biri değilse en yakın arkadaşınız dahi olsa eşinizin kalbini kırmaya değmez. İlk sayfadaki bir üyenin yaptığı yorum gibi arkadaşınız daha mı kıymetli?

yani ben bir şeyi saklamak istesem şu ya da bu sebepten eşim diyip güvendiğim kişi de benim tembihlememe rağmen yumurtlayıp beni küçük düşürse sinirlenirim. çocuk musun sen akılsız mısın da derim gayet.

küçük çocukken kilom vardı ve bu benim için ciddi bir özgüvensizlik problemiydi. baya kendi kafamda plan yapmıştım yazın düzenli spor yapıp zayıflayacaktım, elime kağıt kalem alıp haftalık aylık spor rutini çıkarmıştım çocuk aklımla. işte sabah sokakta oyna, akşam havuza git, okulda öğrendiğim hareketlerle jimlastik gibi gibi. ve bu rutinimi gizli gizli yapıyordum. sadece en yakın arkadaşım biliyordu o da herkese yaydı. millet benim kilolu olduğumu o zaman görmüş gibi dalga geçmeye başlamıştı benle. bir şey ne kadar saçma olmasına rağmen eğer sırsa sırdır.

Sen ona dost diyorsun da dost değil senin için, insan dostundan saklar mi ?
Saklayabilir bu onun bileceği iş. Sakladığı şey sanki öğrense dönüm noktası olacak arkadaşı için. İnsan bu gibi konuları paylaşmayabilir, zorunda da değil. Kocası da tabi ki ayıp etmiş eşin söyleme diyor şey ağızlı gibi tutamıyor söylüyor. Eşini de yalancı çıkarıyor. Ayrıca durumu kötü olan birine ben tatile gittiiimm demek çok çirkin.
Konu sahibine iyi değilsin, normal değilsin diyenler üslup dersi alsın. Bu etiketten nefret ediyorum ne ayıp ya.

Sizi yormadan hemen konuya giriyorum.

Eski bir dostum var ve bayramda onları ziyarete gittik. Eşime yoldayken, ev aldığımızı ve yurtdışına tatile gittiğimizi bilmiyorlar, eşine söyleme dedim . Eşim de tamam dedi ama erkekler kendi aralarında konuşurken ikisini de söylemiş. Ağzımdan kaçırdım diyor ama inanmıyorum. Kendisi için önemsiz olduğundan söyledi işte. Benim için de önemli mevzular değil ama gerek görmedim. Eşimin haddine değildi, yaptığı çok saygısızca.

Ev aldığımızı önemsiz gördüğüm için söylemedim, yd tatili meselesini de arkadaşım kötü zamanlardan geçiriyordu hiç iyi değildi söylemeye çekindiğim için söylememiştim. Beni yalancı durumuna düşürdü. Kavga ettik ,ben ona güvenilmez bir insan olduğunu söyledim. O ilk başta ağzımdan kaçtı abartma ne var bunda vs. dedi ama ben sakinleşmeyince sen delisin manyaksın kafanda var senin falan dedi. Şuan onu muhattap almıyorum. Terbiyesiz laflarından sonra hepten gard aldım.

Eşim haklı mı ,abartıyor muyum? Eşime karşı tavrım nasıl olmalı? Arkadaşım sorduğunda ona nasıl yanıt vermeliyim? Aramız bozulsun istemiyorum.
Bize niye hava attın şuan peki yetmedi mi 😅

Söyleyince ne oluyor anlamadım. Belki şaşıracaksınız ama herkes yurtdışı tatiline çıkıp ev alıyor.
Karşı taraf da bunu bilip ya da bilmeyince ne oluyor onu da anlamadım bana ne arkadaşımın aldığı evden, eşiyle gittiği tatilden. Söylerse bir hayırlı olsun, söylemezse çok da tın yani.
Enteresan gerçekten.

Hangi nedenle sakladığınız, bence, apayrı bir konu. Bunun tartışması başka.

Ama "söyleme!" diye açıkça talimat verilen bir şey var ortada.
Siz "söyleme sakın" dediğinizde de, ne münasebet, ben içimde tutamam bal gibi söylerim yeri gelirse, hem ne alâka şimdi bunları saklıyorsun, seninki ne biçim dostluk..." dememiş size eşiniz.
"Tamam" demiş.
Esas mesele bu "tamam" lâfı.

Tersini düşünelim, içerik ne olursa olsun, eşinizin arkadaşına gidiyorsunuz, eşiniz, ben Ahmet'e şunu ve şunu söylemedim, sen de eşiyle konuşurken sakın söyleme " diye bir şey tembih ediyor. Siz de eşinize "tamam canım" diyorsunuz , sonra hop, eşine her ikisini de söylüyorsunuz.

Eşiniz ne yapardı acaba ?

+++
Iyi ya da kotu konu sahibesi söyleme Demis, adam söylememeliydi.

Eşiniz ağzımdan kaçtı demiş siz bi türlü sakinleşmemişsiniz. Bu kadar saklanacak ne varmış onu da anlamadım. Bir iki eşinize sitem ederdiniz biterdi bu kadar uzatacak ‘sakinleşemedim’ diyecek kadar uzatmanın anlamı var mıydı gerçekten bilmiyorum.

Aslında hiç böyle düşünmedim. Benim takıldığım mesele öğrenip öğrenmemesi değil arkadaşlar eşimin söyleme dememe rağmen söylemiş olması. Ben konumda dediğim gibi ,düşündüğünüzün aksine evi önemsemediğim için (kalkıp ne dicem ev aldık ce e mi? Yani gereksiz bilse ne bilmese ne,onunla öyle bir muhabbetimiz yok.) Tatili de kötü bit zamandan geçtiği için söylememiştim. Siz konuyu yanlış yerden tuttunuz.
Ev alma bir günde olan bir şey değil ki, bayramın ilk günü Ziyaret adecek kadar önem verdiğiniz bir arkadaşa bu söylenmeli bence tamamen nazar değer diye söylemediniz arkadaşınız bu duruma üzülecektir belki hiçbir şey demeden direk mesafe koyar

Yani eşiniz hangi şartlar altında söyledi o önemli biraz. Normal konuşurken yaa biz de işte ev aldık vs kendi girdiyse konuya evet hoş olmamış çünkü rica etmişsiniz(ne kadar yakın arkadaşınızdan gizlemeye çalışmanızı garip bulsam da). Ama konuşurken ekonomi ev fiyatları vs açılmıştır karşı taraf var mı sizin planlarınız düşünürmüsünüz vs demişse adam yalan söylememek istemiş olabilir, burada sizin tembihinizden ziyade kendi prensipleri daha önde bence. Bir de hep olan bir şey mi tek seferlik mi? Kızmanızın sebebi sizi dinlememesinden ziyade arkadaşınıza karşı düştüğünüz durum gibi geldi.

Saklamanız, neden sakladığınız vs önemli değil. Doğru veya yanlış tartışılır ama bence burda konu bu değil. Konu eşinizden bir şey rica etmiş olmanız, onun da tamam demesi ama dikkat etmemesi. Karı koca arasında bu tip paslaşmalar olur, yeri gelir karşılıklı birbirinin açığını saklar eşler, sizinki bu konuda hatalı. Güven kırıcı bir davranış. Bir daha ondan bu tip bir ricada bulunurken güvensiz hissettirir sizi.

Siz arkadaşınıza nasıl açıklama yaparsınız bilemedim. Yurt dışı konusunu bize açıkladığınız gibi açıklayın, arkadaşınız gerçekten yakın arkadaşınızsa anlayış gösterir, iyi niyetli olduğunuzu anlar. Ev konusunu bilemeyeceğim. Dediğiniz gibi eğer bu konuları konuştuğunuz biri değilse zaten takmaz kafaya niye dert ediyorsunuz ki o zaman.

Sizi yormadan hemen konuya giriyorum.

Eski bir dostum var ve bayramda onları ziyarete gittik. Eşime yoldayken, ev aldığımızı ve yurtdışına tatile gittiğimizi bilmiyorlar, eşine söyleme dedim . Eşim de tamam dedi ama erkekler kendi aralarında konuşurken ikisini de söylemiş. Ağzımdan kaçırdım diyor ama inanmıyorum. Kendisi için önemsiz olduğundan söyledi işte. Benim için de önemli mevzular değil ama gerek görmedim. Eşimin haddine değildi, yaptığı çok saygısızca.

Ev aldığımızı önemsiz gördüğüm için söylemedim, yd tatili meselesini de arkadaşım kötü zamanlardan geçiriyordu hiç iyi değildi söylemeye çekindiğim için söylememiştim. Beni yalancı durumuna düşürdü. Kavga ettik ,ben ona güvenilmez bir insan olduğunu söyledim. O ilk başta ağzımdan kaçtı abartma ne var bunda vs. dedi ama ben sakinleşmeyince sen delisin manyaksın kafanda var senin falan dedi. Şuan onu muhattap almıyorum. Terbiyesiz laflarından sonra hepten gard aldım.

Eşim haklı mı ,abartıyor muyum? Eşime karşı tavrım nasıl olmalı? Arkadaşım sorduğunda ona nasıl yanıt vermeliyim? Aramız bozulsun istemiyorum.
Eşiniz haklı hiç normal değilsiniz duyanda özel sırlarınızı söyledi sanır....Kocanızı kalbini kırmaya değdi mi? Adama hatırlatmasan söylemezdi siz niye hatırlattınız?? Arkadaş için kocayı gözden çıkarmak saçmalıkta Nirvana hemde boş beleş sebepten

Vakit ayırıp yorum atan herkese teşekkür ederim.
Ben kötü niyetlerle gizlememiştim ama niyetim ne olursa olsun hayatımdaki kıymetli insanlardan bir şey saklanmaması gerektiğini öğrendim bu olayla. Tabii eşime herhangi bir sır verilmeyeceğini de.

Bu konuda bonusum da sizlersiniz. Üstüne basa basa kötü niyetle saklamadığımı söylememe rağmen beni çirkin şekilde itham ettiniz ve eşim eşim diye ölmeyip eşimin bana yaptığı ayıba karşılık verdiğim için beni tenkit ettiniz. Burada bazen cidden şaşırıyorum. Herkese iyi bayramlar.

Niye herkes bu kadar yüklenmiş kadına . Eşlerin özeli vardır ve bunu eş tarafından soylenme dediyse değer verip önemseyip söylemiycekti kadın haklı yani. Burda mevzunun tatile gidilip ev alınıp arkadaştan saklaasi değil ve ayrıca söylemek zorunda da degil

Vakit ayırıp yorum atan herkese teşekkür ederim.
Ben kötü niyetlerle gizlememiştim ama niyetim ne olursa olsun hayatımdaki kıymetli insanlardan bir şey saklanmaması gerektiğini öğrendim bu olayla. Tabii eşime herhangi bir sır verilmeyeceğini de.

Bu konuda bonusum da sizlersiniz. Üstüne basa basa kötü niyetle saklamadığımı söylememe rağmen beni çirkin şekilde itham ettiniz ve eşim eşim diye ölmeyip eşimin bana yaptığı ayıba karşılık verdiğim için beni tenkit ettiniz. Burada bazen cidden şaşırıyorum. Herkese iyi bayramlar.

yerinizde olsam kocayı yalancı çıkarırdım. arkadaşınız sorduğunda "ay yeni yeni huyları başladı, olmamış şeyleri olmuş gibi söyleyip böbürleniyor çocuk gibi. senin eşine de mi öyle konuşmuş? vallahi korkuyorum bu adam şizofren de ailesi benden mi saklıyor :((" diye ağlardım. hatta bu oyunu başka yerde de sürdürürdüm, yumurtladığına pişman olup köpek gibi yalvarana kadar. yumurtlama öyle olmaz böyle olur.

sırrımı saklayamayan adamı niye evde besleyeyim? arkadaşım olsa bir daha yüzüne bakmam ne münasebet yani.

yerinizde olsam kocayı yalancı çıkarırdım. arkadaşınız sorduğunda "ay yeni yeni huyları başladı, olmamış şeyleri olmuş gibi söyleyip böbürleniyor çocuk gibi. senin eşine de mi öyle konuşmuş? vallahi korkuyorum bu adam şizofren de ailesi benden mi saklıyor :((" diye ağlardım. hatta bu oyunu başka yerde de sürdürürdüm, yumurtladığına pişman olup köpek gibi yalvarana kadar. yumurtlama öyle olmaz böyle olur.

sırrımı saklayamayan adamı niye evde besleyeyim? arkadaşım olsa bir daha yüzüne bakmam ne münasebet yani.
Daha öncede yapmıştı böyle bir şey. Bir akrabamıza babamın şu durumunu anlatma dedim ama gitti söyledi. Sonra da ne olacak sanki sen abartıyorsun tavrını takındı yine. Beni kendince eğitmeye mi çalışıyor anlayamıyorum.(ben biraz içe dönüğüm, mesafeliyim ama onun her şeyi ortada ve çok sosyal öyle olmamı istiyor)
Yaptığı ayıp,terbiyesizlik ve hadsizlik. Tabii ki eşim arkadaşımdan daha kıymetli ama mesele kıymet meselesi değil.
Herkes anlamak istediği şekilde anladı. Siz ve bir kaç arkadaş beni anlattığım şekilde anladınız ve yorumladınız. Teşekkürler.

Daha öncede yapmıştı böyle bir şey. Bir akrabamıza babamın şu durumunu anlatma dedim ama gitti söyledi. Sonra da ne olacak sanki sen abartıyorsun tavrını takındı yine. Beni kendince eğitmeye mi çalışıyor anlayamıyorum.(ben biraz içe dönüğüm, mesafeliyim ama onun her şeyi ortada ve çok sosyal öyle olmamı istiyor)
Yaptığı ayıp,terbiyesizlik ve hadsizlik. Tabii ki eşim arkadaşımdan daha kıymetli ama mesele kıymet meselesi değil.
Herkes anlamak istediği şekilde anladı. Siz ve bir kaç arkadaş beni anlattığım şekilde anladınız ve yorumladınız. Teşekkürler.

içerlemenizden anladım adamın ilk vukuatı olmadığını. yaptığına pişman etmeniz gerek böyle yaşanmaz aynı evde.

eğitmeye çalışacak kadar umursadığını düşünmüyorum. size pislik yapacak fırsat eline geçtiğinde değerlendirmekten geri durmuyor, hepsi bu.

içerlemenizden anladım adamın ilk vukuatı olmadığını. yaptığına pişman etmeniz gerek böyle yaşanmaz aynı evde.
Üzülerek söylüyorum ama bence eşim gibi karşıdakine saygısız ve bencil insanlar hiçbir şekilde yanlışlarını anlamaz ve kabul etmezler. Üstüne beni x2 hatalı çıkartır. Hala bile kendini hatasız görüyor. Sen çok takıntılısın diyor bana. Şaka gibi.

Sır saklayamıyor. Bundan sonra ona göre davranmak en akıllıcası olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X