eşim...artık başlık bulamıyorum

Trabzonlu60

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2010
670
344
628
Trabzon
yine ben arkadaşlar ve yine eşim artık gerçekten son damla yaşandı.size başımdan geçen bi olayı anlatacağım.kimseye anlatamıyorum şuan düşünüyorum sadece ve uygulamayı düşünüyorum.neyse beni bilenler vardır daha önceki konularımdan.ben memurum eşim ise öğretmen biz de tatile kayınvalidemin yanına geldik neyse herşey iyi güzel bu arada kaynım da evlenecek doğudan bi kız ile yani biz batıda bir şehirdeyiz biz eltimi istemeye gittik haliyle yol uzak olduğu için gece 3 te eve geldık ben hemen yattım bunlar da çay felan içtiler sabahuyandım saat 10 du baktım eşim yatıyor ben de çok yorgun olduğum için uyumaya devam ettim.saat 11 e doğru eşim kalkmış yalnız odadan çıkarken beni uyandırmadı ben kapı sesıne uyandım hemen ben de kalktım banyo yapmam gerekiyordu banyoya gırdım(bu arada banyo odanın içinde kimse kalktığımı bilmiyor)neyse hazırlanıyorken kayınvalidem gelmıs 2 kez kapıya vurmus ben eşimsandım ve sadece bırını duydum hatta kapıyı acıp baktım kimse yoktu.neyse benı cagırıyorlar sanırım dedım hazırlanmaya başladım.sonra eşim geldi sofra ortada seni bekliyoz dedi tamam dedim kapalı olduğum için hazırlanmam uzun sürdü biraz neyse tam kapıyı açtım gidiyorum
kayınvalidem:Örneğin kaynıma diyorki ahmet git yengenı bi daha çağır
görümcem:hayır otur yerine gitmeyeceksin abartmayın,kaçta gelineceğini bilmiyor mu sanki diye bi cümle kurdu ve ben bunu duydum ve sert bi şekilde söyledi sofraya gıttım suratım asıldı tabi 2 bardak çay ıcıp kalktım beni beklemesydınız felan dedim.neyse cok uzun oldu.eşim odaya geldi görümcem arkadan böyle dıyor sen neden mudahale etmıyosun sus felan demıyosun dedım tabı savunmaya gectı işte o öyle demek ıstememiş felan görümcemi çağırdım bi daha arkamdan konusma yuzume söyle dedım.neyse o da kötü niyetle söylemediğini bana kızmadığını kayınvalidme beni rahatsız ettikleri için kızdığını söyledi.tabi ben bana kızılmkıs gibi anladım hala da öyle düşünüyorum.neyse olay bayagı bı buyudu kayınvalidem felan da katıldı hep birden ustume geldiler sen sunu yaptın o bunu yaptı felan.ve bunlar odadan cıktı ben de eşime dedim ki ya sen neden hep karddesını savunuyosun dedim neden benim arkamda değilsin dedim.çünkü görümcem öyle değil mi abi diyor ve eşim kendini otomatiğe bağlamış hemen kafa sallıyo ben deyınce de yok öyle olamdıkı dıyor.biz eşimle tartıştık o da bana vurdu ben de valizimi topladım gideceğim diye kayınvalidem de gidrsen bu iş biter dedı ben de bitsin dedim çıkıyordum b ırakmadılar elimden aldılar valzii kaç saat çanta elimde oturdum gideceğim diye neyse eşim de gidemezsin felan gibisinden bişeyler diyor.ben aksama sakinleştim biraz aksam da bi düğün vardı oraya gıttık eşimle hiç konusmadım.çiçek felan aldı bu arada ama çiçekle kapanacak bişey değildi(bu arada eşim bana daha önceden de şiddet uyguladı)en son vurduğunda bi daha yaparsan senden ayrılırım demiştim.o da bi daha yaparsam ceketimi alıp gideceğim demişti.ben de deim hani söz vermiştin felan neyse aksam ben ona dedim sabah ben gideceğim diye beni oyaladı sabaha kadar sabah oldu yıne bırakmadı tabı özürler felan bu gercekten son dedi.bugün beni dene dedi.ben de ıyı tamam dedım bugün son deneyeceğim dedim.suan da da evde yok kendimi kötü hissdiyorum gıtmek ıstıyorum sizce gitmelimiyim ve askere gidecek ağustos 12 de askerden sonra akıllanır dıyorlar.eşim cok sinirli kaba saba bi insan tabı çiçek felan alır arada ama hani eşinin gözünün içine bakan insanlar olur ya öyle değil işte bana kardeşine nasıl davranıyosa öyle davranır.belki ona daha iyi sonuc olarak suan hala kayınvalidemdeyim gitmek istiyorum mantığım git diyor kalbim kal sizce...

2. tavizide verdiğin için 3. dayak yakındır diyorum..bence valizini boşaltma...

şiddet uygulaması haricinde aslında ortada büyütülecek bir konu yokmuş, ki, görümcende bence hatasını anladığından olsa gerek olayı çevirme gereği duymuşş ve ufak bir olay büyümüşte büyümüş şiddete kadar, eşin şiddete meyilli bir insan mı veyahutt çokmu damarına basıyorsun(yanlış anlama nolursa olsun tabiki şiddet uygulama gibi bir hakkı yok ) fakat hani eşini tanıyorsundur kimi zaman susup sinirler yatışınca konuşmak belki de daha iyi olur...madem bu kadar da pişman bir şans daha vermeni öneririm yıkmak kolaydır önemli olan düzeltmekk,umarım düzelir ve bir daha bu tarz olaylar yaşanmaz...

canım çok geginsin ve olaylara kendi açından bakıyorsun.

şöyle düşünüyorum ki:

aile batılı da olsa, gelin kelimesinin anlamı genelde aynıdır. yani onlar senin de erken kalkmanı hatta gelin olarak kahvaltıyı hazırlamanı falan beklemiş olabilirler ve bunun için bu kadar kızamazsın. bir de kadın gelmiş çalmış kapını, sen eşin sanmışsın,vs... onların açısından olay şöyle gelimiş, bak görümcen olup yazayım:

"ayyy kızlar bizim gelin artık iyice delirdi!!!

abime kız bakmaya gittik hani, eve geldik, hepimiz yorgunuz ama hanımefendi gitti yattı. millet bir bardak çay mı içecek? sanki bu aileden değil. sabah da saat 11 oldu 11 evde kaynana var, kayınbaba var, abilerim var. gelinsin değil mi, senden iş güç isteyen yok. en azından kalkma saatine uy. adamlarla erkek gibi saat kaça kadar yatıyor. hadi yattın. annem o haliyle kaç kere çağırmaya gitti, kız başka kadın olsa lönk diye dalar odaya. annecim kapıyı çalmış çalmış ses vermemiş. sofra yerde bekliyoruz. abimi göndereceklerdi, dayanamadım. gelirse gelir yani bu kadar üstelemenin ne anlamı var değil mi? bir de geldi, afra tafra.. o sofra burnumuzdan geldi.. sonra suçlu ben oldum.

ay bir de tası tarağı topladı gitmeye kalktı. şu kadarcık şey için... hem ortamı gereceksin, hem de suçu bize atacaksın. tamam abim de karısına hiç destek çıkmadı ama şu hikayenin neresnde destek çıksın. "sağol karıcım iyi ki öğlene kadar yattın, sofrayı rezil ettin, sonra bavulu toplayıp gitmeye kalktın" mı diyecekti?..
annem de kızdı tabii gidersen git falan dedik yani hanımefendiye yalvaraım mı bir de. ama yine de yumuşadı herkes. aldık bavulu.. elinde çantası oturmuş gidecek bekliyor...
zavallı abim çiçek falan da aldı ama nafile.. hala burnundan kıl aldırmıyor.

şimdi siz söyleyin nasıl davranayım yengeme? nasıl çözeyim işi?"

eeee arkadaşım, olaya başka gözle bakmana yardımcı olabilmişimir inşallah

bir de daha işin başında hemen gideyim mi kalayım mılara başlamışsın.. evlilikten ne bekliyorsun? açık açık sor ve cevapla kendi kendine...

yavrum o ana babasına karısı için karşı çıkan, hep karısını savunan, eve her gün çiçekle gelen, yağmurda dolaşan, vs... adamlar filmlerde sadece.. ha gerçek haytta da vardır ama ille öyle olsun diyorsan arayıp bulacaksın. ki sen evlenmişsin.

şiddet konusuna gelince, bu konuda kader arkadaşın olarak diyorum ki: eğer adamın damarına basıyorsan, mesela ailesinin yanında küçük düşürmek gibi- benliğini tehdit edecek şeyler yapıyorsan bu şekilde tepki vermiş olabilir. TABİ HAKLI DEMİYORUM ama olaylara herkesin gözünden bakmayı öğrenelim artık.

yazık değil mi, sevmişsin ki kalbim kal diyor diyorsun... adama sorsan onun hayalinde nasıl bir kadın var Allah bilir... hayat gerçek ama.

uzlaşma zemininde sorunlarını hallet derim. ben eşinin ailesinde sana karşı bir art niyet sezmedim

görümcen acıkmıştır açken ben de acayip sinirli olurum ve kimseyi beklemeye tahammülüm olmaz o sinirle öyle demiş olabilir ağır bişey de dememiş ki sana keşke büyütnmeseydin olayı.

ama eşinin her bahanede sana vurması olayı nedir ya kaynananlar sana vurduğunu biliyolar mı bişey demediler mi oğullarına ?

Son düzenleme:
Görümceyse görümce ne olmuş yani eşlerin arasını açmaya utanmıyormu kalkıp birde öyle değilmi şöyle değilmi abii deyip eşinizide iki arada bir derede bırakıyor ne kadar ayıp yaa.. İnsan ara bulur ara yapar görümce değil kardeş olur sizin halinizden en iyi o anlayıp sizi idare bile eder ama nerdeeeeeeeee ne oldu şimdi k...na kına yaksın ortalığı velveleye verip eşinizin size el kaldırmasına sebep olmuş.. sinir olurum böylelerine..

bebeğin aralıkta doğacak, takviminde öle yazmışsın... hamilesin ve hormonların sana oyun oynuyor. baştan küçük birşey gördüm ve büyümüş kocaman olmuş.... gerçi küçük şeyler bazen gözümüzde büyümüyorda değil. sana büyük görünüyorlar ama okadar da büyük değil.

şiddet ayrı onun değerlendirmesi sen yapacaksın. kimse şiddeti hak etmez.

zavallı abinin bir de tokat çaktığını da yazsaydın, senaryo eksik kalmış!

abartmışsın tatlım...
bu hale gelecek bişey yok şimdilik ortada...
öyle sinirle karar verme sonra pişman olursun...

zavallı abinin bir de tokat çaktığını da yazsaydın, senaryo eksik kalmış!

ben o haklı bu haklı demediiiiiiiiiiiiiiiim, arkadaş hamile ve fazla duygusal.. olayları hep böyle değerlendirirse işin içinden çıkmaz. zaten takip eden mesajımda da tokadı kınadığımı yazdım canım...

ki bu yazdığım görümce benim düşüncemde değil. sadece görümcen de buraya yazsa şu çıkardı ortaya dedim.

Hamilesiniz, eşiniz size vurdu mu? Hani inanın hamile olduğunuza dikkat etmemiş olsaydım bir şans daha verin diyecektim ama anlayamadım hala. Aişlesi de mi diyemedi hamile kadına vurulur mu ya? Yerinizde olsam yıkardım ortalığı

yaşayan bilir hamilelik bambaşka bir gözlük takar gözünüze... insanları, olayları farklı değerlendirirsiniz... ağlama krizlerine girersniz, yersiz korkular, telaşlar kaplar.

şimdi biz bu kızcağıza buradan gazı versek ve olayları görmezden gelip tokat üzerinden yüklensek, psikolojisi iyice bozulacak.

o tokadı ben de hamileyken yedim. adam ya da görümce haklı dedim mi, ama hayat bu değil... aile bu değil... bana tokat attı hadi bavulumu toplayayım...

yapmayalım Allah aşkına...

olayları yaşandığı çerçevede değerlendirmeyip içinden cımbızla bazı kısımları topluyoruz ve tüm yaşananları buna göre yorumluyoruz.

buradan yine tokadı haklı görmüşüm gibi anlamayın. ama kocası bence şuan bize yansıttığı gibi olsa sonradan tüm ailece yumuşamazlardı, o çiçek alınmazdı ki zaten öyle çiçekle böcekle uğraşan biri de değilmiş normalde.

haa diyorsa ben bunu bir daha yaşamak istemiyorum, o zaman ya o tokadı doğuracak hamleler yapmayacak--mesela burada ailenin içinde tahrik edilmiş koca-- ya da gerçekten gemileri yakıp tamamen vazgeçecek. çünkü benzer bir olayda tekrarlanma ihtimali yüksek.

konu sahibi arkadaşım, kalbim kal diyor diyorsun, asla barışmamak üzere gemileri yakıp gitmeyi göze alacak mısın yoksa sakinleşip herkesin gözünden olayı değerlendirecek misin?

valla gaza getirmeyelim tabii de...
daha önce şiddet uygulamış , yeminler etmiş, son bu demiş ne olmuş? hamile kadına yine vurmuş değil mi? ee yine sözler, çiçekler... yine affedecek, nasılsa affediyor diye her seferinde aynı şey olacak.
hamilenin duygusal dalgalanmalarını biliyorum, bu öyle bir durum değil. adam şiddet uyguluyor. bazılarına basit gelebilir, benim için büyük bir olay.
ben, değil hamilelik, on tane de çocuğum olsa, eşimin bana elinin kalktığı gün biter evliliğim. o yüzden olaya kendi açımdan bakarak yorum yazıyorum.
kimse katılmak, beğenmek zorunda değil. ama bir tokattan ne olacak bunun için yuva mı yıkılır derseniz, o iş bir tokatla kalmaz hepimiz biliyoruz aslında bunu.

Kısa ve öz cevap vereceğim...

Tutmayacağın sözler verme!

Yapmayacağın şey içinde "ben yarın gideceğim" deme!

Zaten sen seni engellemelerine dünden razısın, o yüzden sen kendin vereceksin bu kararı.

Biz sana ne git, ne kal diyebiliriz. Git diyemeyiz hamilesin, kal diyemeyiz ömrün boyunca sopa yemek var işin ucunda!

Kesinlikle katılıyorum, inşallah konuyu açan arkadaşımızda durumun idrakındadır.
Çünkü, görüyorum burada bir çok arkadaş işin içinden çıkılmaz duruma gelince bu şekilde konu açıyor.
Sonra bakıyorsun "ben eşimi seviyorum" diyor... tamam tabii ki sev, fakat kimse kusura bakmasın beni dövebilecek kadar gözü dönmüş bir adamı ben sevemem!

hele haberleri seyrettikçe okudukça ne demek istediğini daha iyi anlıyorum. ama arkadaş bana kararsız ve olayları kötü görüyor gibi geldi. ben ona farklı bir açıdan bakmasını söyledim ve bu doğrultuda yazdım. yoksa ne dayağı ne şiddeti savunuyorum...

ama benim eşim değişti... herkes değişecek diye bir şey yok ama düşünüyorum, o zaman hamileydim ve çıkıp gitseydim şimdi nerede olurdum, nasıl olurduk diye...

şimdi oğluyla oynarken, beni onu emzirirken seyrederken... gözleri doluyor.bilmiyorum çocuk mu değiştirdi yoksa doğumda bizi kaybetme korkusu yaşaması mı... en önemlisi dualarım mı... ama değişti. bir de ben şunu öğrendim. ben eşimi çileden çıkarıyormuşum.. o olayları hep hatırladım, düşündüm, çoğunda bardağı ben taşırmışım.. tabii ki bu vurmasına, hırpalamasına sebep değil ama bir şekilde delirmiş yani...

mesela hamileyken bana vurması çok ağırıma gitmişti. ben de gitmeye karar verdim. ailemi aradım, anlattım. annem "kızım x 4 yıl iyiydi de yeni mi kötü oldu. ne yaptın ki bu kadar çileden çıktı" demişti. o zaman bana sahip çıkmıyorlar sanmış çok üzülmüştüm ama bugün daha objektif değerlendirebiliyorum. ve ogün ben haksızdım.

ha arkadaşın kocası değişir değişmez, aslında iyidir kötüdür ben bilemem. ben de olayı kendi açımdan yorumluyorum sonuçta. hiç birimiz onlarla yaşamıyor.

hamilesin hassassın eşin ve ailesi de çok kaba insanlarmış . ortam gerilip boş yere eskiler dökülmüş ortaya. gideceksen git ibret olsun gitmeyeceksen susup tahammül etmek zorundasın karar senin. eşin çok kaba olabilir o da senin şansına kalmış . benim kaynım da öyle karısıyla arkadaşı bırak sanki iki yabancılar ama sürüyor işte, ne yapsın kız(eltim), değiştirme şansı yok ki 30una gelmiş adamı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…