- Konu Sahibi Trabzonlu60
-
yine ben arkadaşlar ve yine eşim artık gerçekten son damla yaşandı.size başımdan geçen bi olayı anlatacağım.kimseye anlatamıyorum şuan düşünüyorum sadece ve uygulamayı düşünüyorum.neyse beni bilenler vardır daha önceki konularımdan.ben memurum eşim ise öğretmen biz de tatile kayınvalidemin yanına geldik neyse herşey iyi güzel bu arada kaynım da evlenecek doğudan bi kız ile yani biz batıda bir şehirdeyiz biz eltimi istemeye gittik haliyle yol uzak olduğu için gece 3 te eve geldık ben hemen yattım bunlar da çay felan içtiler sabahuyandım saat 10 du baktım eşim yatıyor ben de çok yorgun olduğum için uyumaya devam ettim.saat 11 e doğru eşim kalkmış yalnız odadan çıkarken beni uyandırmadı ben kapı sesıne uyandım hemen ben de kalktım banyo yapmam gerekiyordu banyoya gırdım(bu arada banyo odanın içinde kimse kalktığımı bilmiyor)neyse hazırlanıyorken kayınvalidem gelmıs 2 kez kapıya vurmus ben eşimsandım ve sadece bırını duydum hatta kapıyı acıp baktım kimse yoktu.neyse benı cagırıyorlar sanırım dedım hazırlanmaya başladım.sonra eşim geldi sofra ortada seni bekliyoz dedi tamam dedim kapalı olduğum için hazırlanmam uzun sürdü biraz neyse tam kapıyı açtım gidiyorum
kayınvalidem:Örneğin kaynıma diyorki ahmet git yengenı bi daha çağır
görümcem:hayır otur yerine gitmeyeceksin abartmayın,kaçta gelineceğini bilmiyor mu sanki diye bi cümle kurdu ve ben bunu duydum ve sert bi şekilde söyledi sofraya gıttım suratım asıldı tabi 2 bardak çay ıcıp kalktım beni beklemesydınız felan dedim.neyse cok uzun oldu.eşim odaya geldi görümcem arkadan böyle dıyor sen neden mudahale etmıyosun sus felan demıyosun dedım tabı savunmaya gectı işte o öyle demek ıstememiş felan görümcemi çağırdım bi daha arkamdan konusma yuzume söyle dedım.neyse o da kötü niyetle söylemediğini bana kızmadığını kayınvalidme beni rahatsız ettikleri için kızdığını söyledi.tabi ben bana kızılmkıs gibi anladım hala da öyle düşünüyorum.neyse olay bayagı bı buyudu kayınvalidem felan da katıldı hep birden ustume geldiler sen sunu yaptın o bunu yaptı felan.ve bunlar odadan cıktı ben de eşime dedim ki ya sen neden hep karddesını savunuyosun dedim neden benim arkamda değilsin dedim.çünkü görümcem öyle değil mi abi diyor ve eşim kendini otomatiğe bağlamış hemen kafa sallıyo ben deyınce de yok öyle olamdıkı dıyor.biz eşimle tartıştık o da bana vurdu ben de valizimi topladım gideceğim diye kayınvalidem de gidrsen bu iş biter dedı ben de bitsin dedim çıkıyordum b ırakmadılar elimden aldılar valzii kaç saat çanta elimde oturdum gideceğim diye neyse eşim de gidemezsin felan gibisinden bişeyler diyor.ben aksama sakinleştim biraz aksam da bi düğün vardı oraya gıttık eşimle hiç konusmadım.çiçek felan aldı bu arada ama çiçekle kapanacak bişey değildi(bu arada eşim bana daha önceden de şiddet uyguladı)en son vurduğunda bi daha yaparsan senden ayrılırım demiştim.o da bi daha yaparsam ceketimi alıp gideceğim demişti.ben de deim hani söz vermiştin felan neyse aksam ben ona dedim sabah ben gideceğim diye beni oyaladı sabaha kadar sabah oldu yıne bırakmadı tabı özürler felan bu gercekten son dedi.bugün beni dene dedi.ben de ıyı tamam dedım bugün son deneyeceğim dedim.suan da da evde yok kendimi kötü hissdiyorum gıtmek ıstıyorum sizce gitmelimiyim ve askere gidecek ağustos 12 de askerden sonra akıllanır dıyorlar.eşim cok sinirli kaba saba bi insan tabı çiçek felan alır arada ama hani eşinin gözünün içine bakan insanlar olur ya öyle değil işte bana kardeşine nasıl davranıyosa öyle davranır.belki ona daha iyi sonuc olarak suan hala kayınvalidemdeyim gitmek istiyorum mantığım git diyor kalbim kal sizce...
canım çok geginsin ve olaylara kendi açından bakıyorsun.
şöyle düşünüyorum ki:
aile batılı da olsa, gelin kelimesinin anlamı genelde aynıdır. yani onlar senin de erken kalkmanı hatta gelin olarak kahvaltıyı hazırlamanı falan beklemiş olabilirler ve bunun için bu kadar kızamazsın. bir de kadın gelmiş çalmış kapını, sen eşin sanmışsın,vs... onların açısından olay şöyle gelimiş, bak görümcen olup yazayım:
"ayyy kızlar bizim gelin artık iyice delirdi!!!
abime kız bakmaya gittik hani, eve geldik, hepimiz yorgunuz ama hanımefendi gitti yattı. millet bir bardak çay mı içecek? sanki bu aileden değil. sabah da saat 11 oldu 11 evde kaynana var, kayınbaba var, abilerim var. gelinsin değil mi, senden iş güç isteyen yok. en azından kalkma saatine uy. adamlarla erkek gibi saat kaça kadar yatıyor. hadi yattın. annem o haliyle kaç kere çağırmaya gitti, kız başka kadın olsa lönk diye dalar odaya. annecim kapıyı çalmış çalmış ses vermemiş. sofra yerde bekliyoruz. abimi göndereceklerdi, dayanamadım. gelirse gelir yani bu kadar üstelemenin ne anlamı var değil mi? bir de geldi, afra tafra.. o sofra burnumuzdan geldi.. sonra suçlu ben oldum.
ay bir de tası tarağı topladı gitmeye kalktı. şu kadarcık şey için... hem ortamı gereceksin, hem de suçu bize atacaksın. tamam abim de karısına hiç destek çıkmadı ama şu hikayenin neresnde destek çıksın. "sağol karıcım iyi ki öğlene kadar yattın, sofrayı rezil ettin, sonra bavulu toplayıp gitmeye kalktın" mı diyecekti?..
annem de kızdı tabii gidersen git falan dedik yani hanımefendiye yalvaraım mı bir de. ama yine de yumuşadı herkes. aldık bavulu.. elinde çantası oturmuş gidecek bekliyor...
zavallı abim çiçek falan da aldı ama nafile.. hala burnundan kıl aldırmıyor.
şimdi siz söyleyin nasıl davranayım yengeme? nasıl çözeyim işi?"
eeee arkadaşım, olaya başka gözle bakmana yardımcı olabilmişimir inşallah
zavallı abinin bir de tokat çaktığını da yazsaydın, senaryo eksik kalmış!
valla gaza getirmeyelim tabii de...
daha önce şiddet uygulamış , yeminler etmiş, son bu demiş ne olmuş? hamile kadına yine vurmuş değil mi? ee yine sözler, çiçekler... yine affedecek, nasılsa affediyor diye her seferinde aynı şey olacak.
hamilenin duygusal dalgalanmalarını biliyorum, bu öyle bir durum değil. adam şiddet uyguluyor. bazılarına basit gelebilir, benim için büyük bir olay.
ben, değil hamilelik, on tane de çocuğum olsa, eşimin bana elinin kalktığı gün biter evliliğim. o yüzden olaya kendi açımdan bakarak yorum yazıyorum.
kimse katılmak, beğenmek zorunda değil. ama bir tokattan ne olacak bunun için yuva mı yıkılır derseniz, o iş bir tokatla kalmaz hepimiz biliyoruz aslında bunu.
valla gaza getirmeyelim tabii de...
daha önce şiddet uygulamış , yeminler etmiş, son bu demiş ne olmuş? hamile kadına yine vurmuş değil mi? ee yine sözler, çiçekler... yine affedecek, nasılsa affediyor diye her seferinde aynı şey olacak.
hamilenin duygusal dalgalanmalarını biliyorum, bu öyle bir durum değil. adam şiddet uyguluyor. bazılarına basit gelebilir, benim için büyük bir olay.
ben, değil hamilelik, on tane de çocuğum olsa, eşimin bana elinin kalktığı gün biter evliliğim. o yüzden olaya kendi açımdan bakarak yorum yazıyorum.
kimse katılmak, beğenmek zorunda değil. ama bir tokattan ne olacak bunun için yuva mı yıkılır derseniz, o iş bir tokatla kalmaz hepimiz biliyoruz aslında bunu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?