eşim...artık başlık bulamıyorum

Üstelik hamilesin yuh diyorum baska bır sey demıyorum 2.tavizide vermeye hazırsın 3.süde cocugunun gözleri önünde olacak bunu da unutma.

şimdi arkadaşın diğer konularını da okudum.

öncelikle geçmiş olsun bir bebeğini kaybetmişsin ki bu da seni daha hassas yapmış olmalı. şuan eşini pataklamak istedim gerçekten. ama dikkat et, olayları hep abartmışsın eşinle ilgili. poğaça almadı diye falan...

yani aslında adamın seni sevmediği ya da önemsemediği yok ama ondan kapasitesinden daha fazla ilgi bekliyorsun gibime geldi. ne dersin?

Tokat konusu hariç....
Siz de fazla büyütmüş ve yangına körükle gitmişsiniz.
Olayları büyütmek için elinizden geleni yapmışsınız.
Eşiniz de kontrolsüz ve ne yazık ki vurmuş size.
Vurduğu kısma kadar sizin hatalı olduğunuzu düşündüm.
Adamcağız kendiyle alakalı olmayan birşey için defalarca alttan almış. Siz de büyüttükçe büyütmüşsünüz.
Ama ne olursa olsun şiddet olmamalıydı.

arkadaşlar hepinize teşekkür ederim Allah hepinizden razı olsun.giderdim ama eşimi seviyorum demeyeceğim bu kez gercekten gideceğim ama ne eşim ne ailesi izin vermiyor kaçar gibi gidebilriim ama onu yapmak da bana yakısmaz.kaçmış olacağım ben başım dik bi şekilde çıkmak istiyorum koca adam elime yapışıyor kaynatam kaldı ki şeker hastası dün o yüzden çıkamadım gercekten kal demelerını beklemedım.hatta eşime dedim gezmeye gıdıyormus gibi çıkalım ben ordan gideyım dedım yok dedi.bu arada ksuura bakmayın maalesef ki hamile değilim.1 ay önce 4,5 aylık bebeğimi aldırmak zorunda kaldım.o kadar canım yandı ki hem manevi hem gerçek.neyse hamilelik takvimini kaldıramıyorum o yüzden öyle görünüyor.kusura bakmayın.eşim evde yok suan ama gelince yıne konusacağım ve gideceğim çünkü olmuyor yapamıyorum içime ata ata doldum.açıkçası niyetim şu bana vurdu sonuç olarak dayak yedi evde oturuyor değil de dayak yedi beni terk etti diye düşünsün ve bi daha yapcağı zaman evde oturmayacağımı bilsin diye gitmek istiyorum.ve gideceğim de öyle ya da böyle affetmeyeceğim.yarın olmazsa öbür gün

bak yaşadıklarını en iyi sen bilirsin.

kusura bakma, bebek olayını okumuştum eski konundan ama tarihlere dikkat etmedim. ben tekrar hamilesin sanmıştım.

tabii kendi kararın. ama ders vermek için gidiyorsan hiç dönmeyeceksin. senin mantıkla ilerde de "gitti ama geri geldi" der çünkü

bir de kırmızı cümlenden bir süreliğine gidip sonra barışacağını mı anlamalıyız?

Son düzenleme:
bilmiyorum şimdi önümde iki seçenek var.birincisi kendi evimden gitmiyorum evet eğer kendi evimden gitseydim bi daha dönemmek üzere giderdim şuan kayınvalidemin evindeyim ve annemin evine de gitmiyorum kendi evime gideceğim kendi evim başka bi şehirde 8 saat var arada.eşim de diyorki sen gidersen ben de gelirim gitsem gelecek arkamdan biliyorum.beni tek göndermez ikinci seçenek de gitmesem otursam yine başka bi yerden patlak verecek eşime de dedim patlak verecek diye tamam diyor versin dıyor pişman belli ama bu kaçıncı pişmanlık...ailesine gelince onlar kesinlikle dayağa karşı babası annesi çok kızdılar off bilmiyorum.şimdi çekip gitsem zaten elime yapışıyorlar habersiz çıksam terketsem bile hoş değil bana yakısmaz kaldı kş mahallededn biri kesin görür ve dedikoducu bi mahalle.tek sorun bütün gemileri yakıp gidemiyorum bilmiyorum

evet kırmızı cümlemden ders almasını istiyorum eşimin barışsam dahi hemen kollarına atlamam asla burnunu sürtmek istiyorum ha eğer gelmezse yalvarmazsa da ayrılmayı düşünüyorumişuan kafamdaki bu.

eşinden kesin olarak boşanmaya, bir daha onu görmemeye, onsuz bir hayata karar verdiysen, artık hayatında olsun istemiyorsan, o zaman bir süre, kendi evinize geçene kadar sesini çıkarma... hem sen de sakinleşmiş olursun..

yok şu an çıkmazdayım. işler daha da kötü olacak diyorsan eşinle konuş, kendi evinize geçin belki baş başa daha rahat halledersşniz.

ama sakın sakın orada evi terk etme.. o insanların suçu ne? zaten oğullarına kızmışlar. ne kaynanalar var gelini kendi dövdüren...ne sorunun varsa evinde hallet. çünkü senin derdin eşinin ailesiyle değil bizzat eşinle.

bu cümleleri zamanında cahilken sırf nişanlısı ders alsın, burnu sürtsün, vicdan azabından perişan olsun diye ilaç içip intihara teşebbüs etmiş biri olarak yazıyorum: DEĞMEZ

ilişkilerde olayları ne kadar çabuk çözersen o kadar az yıpranırsınız. giderek değerini anlamasını sağlarsın belki ama sen ondan vazgeçmek niyetinde değilsin ki... hadi gittin ve o yalvardı ağladı döndün. bu kez de "nasılsa gitse bile dönüyor" olur ve kısır döngüye girer iş.

bence sen sadece ne kadar kırıldığına dair tavrını koy.

şöyle düşün. eşin sana "bir daha vurursam ceketimi alır çıkarım" demiş ama vurdu ve gitmedi. e gözünde bu sözün değeri kaldı mı? sen gitsen ve dönsen aynısı olacak.

sen kocanı seviyorsun belli ki.. ama biraz sürünsün istiyorsun. şimdi k.v. evindesin. kocana inat herkese çok iyi davran. kaynanana, kaynatana, hatta görümcene...sadece eşine karşı serin dur. öyle ikide bir gideceğim deyip de lafı da eskitme. ama kocan sorunun kendinde olduğunu da anlasın.

evet kayınvalidem kayınbabam beni çok seviyorlar ben güleyim dıye ellerinden geleni yapıyorlar benim sorunum eşimle arkadaşlar ben size gerçekten içimden geçeni söyleyeyim.eşimi seviyorum tabi her insan gibi sevmesem zaten ayrılırım ama gururum da var onurum var.seviyorum dıye de dayak yıyemem e iki gün sonra dayağın acısı gececek eşimin kalp acısı içimi kavuracak ben şuan gideyim diyorum ama eşimin burnunu sürteyım aklı basına gelsin.çünkü her seferinde böyle söz verdi ve ben affettim bu sefer öyle olmayacak.emin olabilirsiniz yarın ya da en geç çarşamba gideceğim ama kayınvalideme ve babama sezdirmeyeceğim kendi annemgile gidiyorum diyeceğim ve evime gideceğim.eşim bilir tabi ama beni göndermez biliyorum ne olursa olsun gideceğim bütün gemileri yakacağım başka yolu yok.

vurma olayı çok kötü olmuş bana göre de
onun dışında ben konunun abartıldığını düşünüyorum.
daha önceden de birikmiş olan şeyler patlak vermiş.
senin yerinde olsam kayınvalidemlerde durmazdım.evime giderdim en azından
başta dediğim gibi vurma olayı kötü olmuş.farklı evde birde.

egolarınız yüzünden bebeğe neler yaşatıyorsunuz farkında değilsiniz.nerdenmi biliyorum bende değildim çünkü.bende bilmeden bebeğime çok zarar verdim kavga gürültü oldu olmasa iyiydi nacizhane fikrimdirki,eşininizede alın evinize gidin sakinleşin birer kahve yapın ve sakince konuşun sarılın birbirinize ve söz verin biriniz öfkeliyse biriniz susuversin resmen anlaşma yapın böyle ona buna takılmayın benim 8 ayım gitti başkaları yüzünden .kocam odaya gelirken bana kızmadığı halde ben hakkımı savundum deye yalandan aman vurma oğlum diye pekinde öyle bir salınıp geri dönen bir canavarın geliniyim ben.eşim sarılmaya gelmiş oysa.o ise vurmasını istediği için öyle düşünmüş.eşim geldi sakin ol diye sarıldı öptü yani bakış açısı biraz susmayı dene kendi mutluluğun için arkadaşım

Daha önceki bir kaç konunuzda da görmüştüm. Olayları kapatma, en basit olayı bile alttan alma huyunuz yok, aksine çok üstüne gidiyorsunuz olayın ve eşinizede bu konuda fazla yükleniyorsunuz.

''Kaçta gelineceğini bilmiyor mu? '' Sözüne karşılık surat asmak değil, ''elbette biliyorum fakat bazı aksilikler oldu ve hazırlanmam uzun sürdü, beklediğiniz için çok teşekkür ederim, afiyet olsun. '' tarzında bir cevap olmalıydı.

Hem surat asmışsınız, hem eşinize hesap sormuşsunuz neden sizi korumadığına dair. İki arada bırakıyorsunuz.
Sizin diliniz yok mu ?
Ortamı akıllılıkla idare edebilirdiniz, hem alkış toplardınız hem hayırlı bir iş için bir araya gelen insanların huzurunu huzurunu kaçırmazdınız hemde siz mutsuz olmazdınız.

Kişi yaşayacaklarını kendi belirler büyük engellenemez durumlar haricinde.
..

Şiddet olayına gelince valizi toplayıp gitmek çözüm değildir.
Özellikle kalabalık ortamlarda bunun olmayacağını biliyorsunuz, aksine herkes engeller, olan sizin kararınızın zayıflığına olur.

Eşinizi affetmeyin. Bunu daha öncede size yaşatıp, onca insanın bulunduğu yerde tekrar aynı eylemde bulunmasını affetmeyin.

Eşinizi siz biliyorsunuz, nasıl ders verilir ne yapılır siz biliyorsunuz.

Şiddet görüp boşanan da var, aylarca küsende, burnunda getirende, bir hediyeyle affetmek zorunda kalanlarda var.

taviz tavizi doğurur...eşiniz bir de öğretmenmiş.meslektaşım sen eşine şiddet uygula sonrada eğiteceğin çocuklardan hayır bekle.....bence eşine söyle orda daha fazla kalmayın ne işiniz var ya hamilesin hemde huzur en gerekli olan şey şimdi sana.evine git dinlen..ya da bir tatil köyüne gidin 2-3gün kafa dinleyin..ikinizde çalışıyomuşsnz zaten kalan tatilerdede ailelerinizn gönlünü yapmakla uğraşmayın..bizde yeni evlendiğimzde her tatil fırsatı soluğu kaynanamda alırdık,ben anasıyla oturuken sevgili eşimde arkadaşlarıyla abisiyle sabah çıkar gece gelirdi,tavrımı baştan koydum,buraya niye geliyoruz dedim..eşimde annemleri görmeye dedi..eee sen anneni kaç saat görüyosun bi tek sabah kahvaltıda mı dedim..ben mecburmuyum iki kelime ohbet edemeyecğm annenle tüm vaktimi geçirmeye dedim.tartışmalarımız epey oldu..bana birdaha seni buraya getirmycem dedi.aklınca beni cezalandırıyo :)) benim için ödül olur dedim.sonrasındaki senelerdede hep kıştan rezervsyn yaptırdım tail için ,zaten ayrı ama yakın şehirlerdeyiz şimdi günübirlik gidiyoruz..ohh be huzur varmış...şiddet asla kabullenmem,benim dilimi,n kemiği yoktur,eşimin damarına çok kez basmışımdır ama daha bi defa olsun bana el kaldırmayı dahi düşünmemiştir.sinirlenirse susar,gezer gelir...ne bu ya boks torbasımı sanıyo karşındakini...tepkinizi koyun ..en azından o valizi boşaltmayın ve evimize gidelim deyin.eğer kabuletmezse kesinlikle siz gidin.kiii sizin ciddiyetinizi anlasın.o hem size hemde daha doğmamış yavrunuza el kaldırmış,hey Allahım ıslahetsin

kızlar tüm yazılanları okumadan yorum yapmışsınız. arkadaş hamile değil. bebeğini 4,5 aylıkken kaybetmiş. ama takvimi silememiş sanırım. öyle yazdı önceki sayfalarda

üzücü bir durum.özür dilerim kendi adıma bebeğizi kaybettğnizi bilmyrdum okudum ama sanırım gözümden kaçmış.eşinizin şiddet durumu ardındanda özürdilemesi alışkanlık haline gelmeden önlem almalısın

fiziksel şiddeti kimse hak etmez. bunu ayrıca değerlendir derim.

ancak canım, herkes aynı saatte gelmiş, herkes yorgun. her evin bir kuralı vardır. gittiğin eve uyman gerekmez mi? onlar senin kalktığını vs bilemezler. kocan kalkıp mutfağa gidip, senin gitmemen yadırganmıştır. bence sen de biraz rahatsın

kayınvaldemlere gittiğimzde hiçbiri beni çağırmazdı en azından saygılılardı eşime derlerdi çay soğumadan karnını doyursun diye eşim gelir kaldırırdı,sofrada da yemeğini ye sonra yine yatarsın ne işimiz var derdi kaynanam hakkını yiyemem.....yani zaten hergün orda değilsin ne olmuş yani geç kalkmışsın ,görümceni falan odaya göndermeler..iş başta yanlış,eşine desinler gelsin eşin uyandırsın çok önemliyse...

canım benım o el kalkmış bir kere devamı illaki gelirr..bende dayak yedım eşimden yalvar yakar barıştım babamlar gırdı araya ...asla bır daha olmaz dedii...en ufak bır kavgamızda o el yine kalkıyorr ama vuramıyorrr...vursa daha az canım yanar emin ol
askere gıden adam akıllansaydı benımkı muma dönerdii inanma öyle şeylereee

bence bır göz dağı vermelısın evlılık öylee kolay kolay yıkılmamalı diye düşünüyorumm..çocuk oyuncagı degıl sonuctaa...

ama gıt evden bır sure uzak kalın zaten askere gıdecekmıss ..aklı basına gelır ıyıce pişman olurr ..asla tavız vermee..askere gıdecek dıye affedeyım falan deme acımaa...
yoksa daha coooookk ezılırsınn...

.......haa sunuda dıyım sakın abartma tavız vermeme konusunda yanı adamı bunalıma sokuptaa askere gider ayak kafayı sıyırmasın ..çünkü şuan askerlık stresıde olabılır ustunde gergındırr..

dozunda ayarlaa suskunlugunu vee gıdebılıyorsan gıtt uzak kal ağustosa kadarr...

Son düzenleme:
Bırak kadına tokat atmayı, hamile kadına el hiç kalkmaz nasıl bir eş nasıl bir aile.. Kocan ayının tekiymiş onu geçtim ailesi oğlum sen ne yapıyorsun karına el kalkar mı? üstelik hamile .. Diyecekleri yere gidersen bu iş biter diyorlar..
Kocan bide öğretmenmiş yanlış anlamadıysam " okumak cehaleti alır eşeklik baki kalır " diye bir laf var onun kocana uyduğunu düşünüyorum çok sevgisiz bir insanmış. Tavrını koy bir dahada el kaldırırsa geri dönme asla...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…