eşim...artık başlık bulamıyorum

Herşey bir yanada şiddet dedinmi duracaksın arkadaşım. eşin sence sana daha kaç kere birdaha yapmıycam diyecek ????

biraz abartmışsın sanki. evlilik kolay değil. öyle her olayda herkes çekip gitseydi evli kimse kalmazdı. iyi yönlerini düşün eşinin. böyle küçük şeylerden (şiddet hariç} boşanmayı düşünüyorsan git boşan ama hayalindeki erkeği bulabileceğini sanma. hayallerdeki anca hayallerde kalıyor.

biraz abartmış mı?

biraz abartmış mı?

valla zaten sevgi ssaygı kalmamışşş..
kimsenin ne durumda nasıl oldughunun bi önemi bile yok
askere gitmyen adamla neden evlenırsınız anlamam
zaten bi kere yemişin tokadı giderim demişin 2. yide yedin ama gitmedin hemide o evde yedin herkesin önünde..
3. de gelir artık bi öenmi yok
adam askere gidecek sıkıntıların ndhada büyüycekkkk...

ailesi dayağa seyirci olmuş diyenlere

kızlar açıklama yapmak zorunda hissettim kendimi.

ilk mesajımı görümce gibi düşündüğüm için yazmadım. "BÖYLE DE DÜŞÜNMÜŞ OLABİLİRLER" diye yazdım. ki devam eden mesajlarda fikrim gayet açık. şiddetin devam edeceğini de yazdım. ayrıca arkadaşın yuvasını dağıtmak tamamen gitmek gibi bir düşüncesi de yok. bir süre gidip ders vermek istiyor. ben ona bunun yersiz olduğunu, ya kalacaksın ya tamamen bitecek dedim.

yazdığım senaryodaki gibi düşünen aile ve görümcelerin bolluğunu da unutmayalım!!!!!!!!!!!!

tekrar tekrar anlamayanlar için yazayım, benim düşüncem değil, farklı bir bakış açısı... yaşadığım yer nedeniyle gayet iyi yazabiliyorum bu seneryoyu

gerçekten gşitmek isteyen kişi şimdi evde yokken kimseye gidiyorum demeden (ben gidiyorum demek bence bak durdurmazsanız giderim demek) gider... bu bile ona rahatlık verecek nasıl olsa gitmez dedirtecek ve şiddet kesilmeyecek !!!!!!

şunu da herkese açık açık söyleyeyim,

şiddet ister fiziksel ister psikolojik olsun, bir kez yaşandımı gerisi MUTLAKA MUTLAKA geliyor. bu tutup sarsmak olur, hakaret olur, tokat olur, belki Allah korusun ölüm sebebi olacak darp olur...ama şiddeti azalsın azalmasın, devam eder....

kocalarınızı ya olduğu gibi kabul edeceksiniz, ya da gerçekten bırakıp gideceksiniz. "değişir, özür diledi, çok yalvardı, darp raporu aldım, bir daha yapmaz"...vs... bunlar boş laflar.

çünkü bir erkek ya da kadın şiddete meyletmişse, bu onun geçmişinde, yetişme tarzında ama en önemlisi KARAKTERİNDE vardır.

her evde tartışma oluyor. niye bazı erkekler ceketini alıp çıkıp sakinleşip gelirken öbürü tokadı basıyor?

artık kendimizi kandırmayalım. insanlar değişmez.

benimki gibi aylarca durur durur, her şeye sabreder, alttan alır çünkü SÖZ VERMİŞTİR ama sonunda saçma sapan bir şey yüzünden o tokat hem de kucağınızda o çok sevdiği, bakarken gözlerinin dolduğu oğlu varken gelir yine...

artık özür dilese ne, çiçek böcek alsa ne...

ha ben kendi seçimim olarak, belki mazoşistliğimden, oğlumun babasıyla büyümesini seçtim. ama demiyorum ki tekrar olmayacak. ama tavrımı evde de koyabilirim.

ve konu sahibi arkadaşım,

uzaklaşmak çözüm olsaydı benimkine olurdu. 4 ay doğum için ardından 20 gün tatil için gittim. tek başına rezil oldu ne yemekten anlar ne temizlikten... her gün gel diye yalvardı. sonuç????

kandırmalayım kendimizi

ben arkadaşın eski konularına da baktım da,
duru çok fazla kaprisli geldin bana sen,en küçük bir olayı büyütüyosun gibi geldin...
kocan milyon kez haksız dayak konusunda,ama sen de adama direkt psikolojik şiddet uyguluyosun.
tedavi görmelisin çok net.

arkadaşlar son durumum eşimle konuşmaya başladık mecburen konusuyorum çünkü o kayınvalidemi kayınbabamı üzmek istemiyoru.kayınvalidem gercekten ii bi kadın bana gidersen bu iş biter demesinin nedeni de beni caydırmaktı güya yoksa normalde beni çok ii anlar.zorlandığım utandığım her yerde yanımda olur.zaten bana tokat attı eşim odada kimse yoktu o ara ben de onu iteledim bana bi daha vurma dıye o da bei itti ve yataga düştüm o ara sesimize kayınvalidem geldi ve eşimi iteledi beni iterken gördüğü için kızdı ona şiddet yanlsıı değil.ama cahillikten sanırım şöyle bi bakış açısı var.biz de zamanında dayak yedik.evet bakısları bu evet onaylamıyorlar ama şiddetten de ayrılınmaz diyorlar.sonuç olarak eşim sürekli peşimde ben de sürekli biletimi al gideceğim diyorum.şimdi gitsem izin aldım ailem onların yanına gitmemı bekliyor onların bu kavgalardan haberı yok.onlar soracak nıye gıttın felan filan evet çarşamba kesın gıdeceğim de şimdi kendı evime gitsem orda izne ayrılmamaın anlamı yok yine işe başlarım ama hiç işe gitmek istemıyorum.kendi annemin olduğu şehire gitsem kocan nerde o nıye gelmedi dıyecekler.yarın kesın gideceğim de ailemin yanına ya da kendı evime giderim kavag olmasa da ç.arşamba günü ailemin yanına gidecektım eşimle beraber ama şimdi ise eşimsiz.sizce kendi evime mi gitmeliyim eşimle de barıştık barıştık ama öylesine çünkü gelip giden var surat yapamıyorum haliyle.bi de ben evime gitsem eşimde arkamdan gelecek gitmemın anlamı kalmayacak eminim gelir gelirim tabi diyor zaten.ben de gideceğim diyorum ama tek basına evde kalamayan bi insanım o da bunu bildiğinden gelmek istiyor zaten o kadar değersiiz hissediyorum ki kendimi.beni hiç haketmiyor bunu anladım.

Hayatını o ne diyecek bu ne diyecek,konu komşu ne diyeceklerle geçirirsen............ Kusura bakma daha çok dayak yiyeceksin eşinden....

Ayrılmaya cesaretin yok ama bahanelerin çok.... Hayırlısı olsun senin için...........

ayrılmaya cesaretim yok sanırım ama yarın bu evden gideceğim ve yalnız zaten çnümde iki seçenek var ya boşanacağım ya eşimin burnunu sürteceğim.benim düşüncem ben gitmek istiyorum yalnız kalmak düşünmek bu arada yalnızken de eşimin düşünmesi ha ayrılırız veya barısırız buna zaman karar versin istiyorum ayrılırdım ama eşiimi seviyorum demek istemıyorum çünkü eşim bana vurduğu sürece ben onu sevmiyorum.ben şuan sağlıklı düşünemıyorum o yüzden cesaret edemıyorum gitsem yalnız kalsam her şey daha ii olacak.ben gitsem eşim de arkamdan gelıyor habersiz gitmem gercekten olmaz hadi eşime küsüm ben kayınvalidemin evindeyım ben de hakları var onları ezip gecmem. inanın bu yüzden gitmiyorum.bu arada hepinizden allah binlerce kez razı olsun gönlünüzden en geçiyorsa hepsini size nasip etsin konumla ilgilendiniz yalnız bırakmadınız beni.

olayı büyütmüşsünüz bence..tmm size el kaldırması kabul edilemez ama olayın gidişatını siz tetiklemişsiniz..

her ne olursa olsun sana vuran oğullarına bir şey demeden olayı geçiştiren insanların yanında neden hala durduğunu anlayamadım.
o valizi topladıysan gitmeliydin ,evine gider kafanı toparlardın illa ailenin yanına gitmene gerek yoktu...cahilliğin ve kabalığın batılısı,doğulusu yoktur.

onlar oğullarına kızdı zaten şiddet konusunda çok kızdılar kızladılar demedim ama geçiştirdiler mi bilemem

İnanamıyorum. Bunda ne var. Kadın senin hakkında konuşmuş. Eee nolucak. İnsan kendi anası babası kardeşi için bile böyle konuşuyor. Ama adı görümceye önyargılısın. Sizin korunmaya bir ihtiyacınız yoktu bencce o anda. Şimdi eşiniz senelerce ailesiyle yaşamış, onlar onun bütün eziyetlerini çekmişler, yememiş yedirmişler, giymemiş giydirmişler. Ne zorlukları aşmışlar, hastalık, sağlık...Eşiniz ailesine ister istemez borçlu. Hele erkek olunca, ailenin tek beklediği saygı..Siz de kendi ailenize borçlusunuz. Ayrıca çocuğunuz yoksa henüz siz eşinizle bir aile bile sayılmazsınız. Neyse demek istediğim eşinizin size vurması gerekmiyordu kesinlikle. Ama siz orada bence eşinize büyük saygısızlık etmiş oldunuz. Bir erkeğin ailesinin yanında üstelik, hiç böyle bir tartışmaya girilir mi allah aşkınıza. Olaya uzaktan ve akıllıca bakın biraz. Ama tabii vurmaması gerekiyordu. Demek öfke kontrolü yok. Onu siz kontrol edeceksiniz. Zayıf yönünü biliyorsunuz artık. Ailesine karşı laf söyletmiyor, kendini dışarda kalmış hissediyorsun belki. Onlar bir aile sen dışarda kalansın. Böyle hissetmek istemiyorsan. O zaman ailesiyle ilgili susman lazm. Sen susarsan zaten o seni dışlamıyor. Ama sen o şekilde olayı uzaatırsan mecbur ablasını annesini koruycak. Olayı o şekle sen getrmişssin. Şaka yollu sorsaydın ya da bence hiç sorman gerekmiyordu bile. Yüzüme konuş, arkamdan konuşma ne demek ya! resmen kafa tutmuşsun.
Kendini işe yeni girmiş bir eleman gibi düşün, patronun yanında güvendiği senelerdir çalıştığı elemanları var. Sen yenisin. Önce kendini sevdiriceksin. Güven kazanıcaksın. Sonra istemeye başlıcaksın. Almak için önce karşındakinin güvenini kazanman gerekiyor. Sonrada çaktırmadan, ufak ufak tohum atıcaksın. Herşey dank diye olmuyor bu hayatta. İnsan ilişkileri böyle. Ben de yeni yeni öğreniyorum. Oy oy ben ne saflıklar yaptım. Belki hala öyleyimdir zaman zaman. Ama sadece duygularını kontrol edebilen insanlar, hemen tepki vermeyen insanlar dünyayı yönetiyor inan bana. Bence eşinin öfke olayına karşı temkinli ol ama kendinde de bu aniden tepki verme, ve konuyu uztma meselsini ayrıca görümcenle kendini kıyaslamayı bırakmalısın.

Son düzenleme:
defalarca seni çağırmaya gelmişler...özellikle doğu taraflarında maalesef gelinin 11 de uyanması pek hoş karşılanmaz ayrıca ortada bi hakaret falan da yok.keşke gülüp geçeydin neden kocanla aranı bu tarz şeyler için bozuyorsun ki...gül geç ya ne derlerse desinler.vurma olayında haklısın.ama olay çook büyümüş gereksiz yere zaten pişman olup özürler dilemiş...çiçekler almış.tavrını koy ama öyle bir tartışmada terk etmek olmaz olmamalımaalesef evlilik hepimize bişiylerden ödün verdiriyor

Konuyu çok büyütmüşsün. Basit bişeyde kendi suçun da varken pohpohlanmak istemişsin. Bu yaptığının tek nededi hamilelik duygusallığı diye düşünüyorum. Çünkü aynı şeyleri bazen bende yapıyorum. Sonra çok fazla ilgi bekliyorum. İlgi göremeyince çekip gitmek istiyorum. Ama aradan zaman geçtikten sonra düşününce haksız olduğum yerler olduğunu görüyorum.

cok tatlısınız sızın gorumcelıgınızı yesınler
bende aynen bunları dusundum bılıyomusunuz,kız kendı acısından haklı dedım,ama bı yandanda,onların tarafından aynen bunları dusunduumama genede aile yanlıs yapmıs karısmasınlar aralarını bozmuslar ıste mutlularmı sımdi,ortam germeye ne gerek var?hadı gorumce cahıl koca cahıl,kaynana neden yatıştırmıyo ortalığı?sıddete hayır canım buna musade etmegerekırse bır sure uzaklas ordan esın yanlısını anlasın

Son düzenleme:

daha güzel açıklanamasdı sanırım helal olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…