- 12 Temmuz 2006
- 5.740
- 653
- 723
- Konu Sahibi Trabzonlu60
-
biraz abartmış mı?biraz abartmışsın sanki. evlilik kolay değil. öyle her olayda herkes çekip gitseydi evli kimse kalmazdı. iyi yönlerini düşün eşinin. böyle küçük şeylerden (şiddet hariç} boşanmayı düşünüyorsan git boşan ama hayalindeki erkeği bulabileceğini sanma. hayallerdeki anca hayallerde kalıyor.
biraz abartmış mı?
bilmiyorum şimdi önümde iki seçenek var.birincisi kendi evimden gitmiyorum evet eğer kendi evimden gitseydim bi daha dönemmek üzere giderdim şuan kayınvalidemin evindeyim ve annemin evine de gitmiyorum kendi evime gideceğim kendi evim başka bi şehirde 8 saat var arada.eşim de diyorki sen gidersen ben de gelirim gitsem gelecek arkamdan biliyorum.beni tek göndermez ikinci seçenek de gitmesem otursam yine başka bi yerden patlak verecek eşime de dedim patlak verecek diye tamam diyor versin dıyor pişman belli ama bu kaçıncı pişmanlık...ailesine gelince onlar kesinlikle dayağa karşı babası annesi çok kızdılar off bilmiyorum.şimdi çekip gitsem zaten elime yapışıyorlar habersiz çıksam terketsem bile hoş değil bana yakısmaz kaldı kş mahallededn biri kesin görür ve dedikoducu bi mahalle.tek sorun bütün gemileri yakıp gidemiyorum bilmiyorum
arkadaşlar son durumum eşimle konuşmaya başladık mecburen konusuyorum çünkü o kayınvalidemi kayınbabamı üzmek istemiyoru.kayınvalidem gercekten ii bi kadın bana gidersen bu iş biter demesinin nedeni de beni caydırmaktı güya yoksa normalde beni çok ii anlar.zorlandığım utandığım her yerde yanımda olur.zaten bana tokat attı eşim odada kimse yoktu o ara ben de onu iteledim bana bi daha vurma dıye o da bei itti ve yataga düştüm o ara sesimize kayınvalidem geldi ve eşimi iteledi beni iterken gördüğü için kızdı ona şiddet yanlsıı değil.ama cahillikten sanırım şöyle bi bakış açısı var.biz de zamanında dayak yedik.evet bakısları bu evet onaylamıyorlar ama şiddetten de ayrılınmaz diyorlar.sonuç olarak eşim sürekli peşimde ben de sürekli biletimi al gideceğim diyorum.şimdi gitsem izin aldım ailem onların yanına gitmemı bekliyor onların bu kavgalardan haberı yok.onlar soracak nıye gıttın felan filan evet çarşamba kesın gıdeceğim de şimdi kendı evime gitsem orda izne ayrılmamaın anlamı yok yine işe başlarım ama hiç işe gitmek istemıyorum.kendi annemin olduğu şehire gitsem kocan nerde o nıye gelmedi dıyecekler.yarın kesın gideceğim de ailemin yanına ya da kendı evime giderim kavag olmasa da ç.arşamba günü ailemin yanına gidecektım eşimle beraber ama şimdi ise eşimsiz.sizce kendi evime mi gitmeliyim eşimle de barıştık barıştık ama öylesine çünkü gelip giden var surat yapamıyorum haliyle.bi de ben evime gitsem eşimde arkamdan gelecek gitmemın anlamı kalmayacak eminim gelir gelirim tabi diyor zaten.ben de gideceğim diyorum ama tek basına evde kalamayan bi insanım o da bunu bildiğinden gelmek istiyor zaten o kadar değersiiz hissediyorum ki kendimi.beni hiç haketmiyor bunu anladım.
her ne olursa olsun sana vuran oğullarına bir şey demeden olayı geçiştiren insanların yanında neden hala durduğunu anlayamadım.
o valizi topladıysan gitmeliydin ,evine gider kafanı toparlardın illa ailenin yanına gitmene gerek yoktu...cahilliğin ve kabalığın batılısı,doğulusu yoktur.
canım çok geginsin ve olaylara kendi açından bakıyorsun.
şöyle düşünüyorum ki:
aile batılı da olsa, gelin kelimesinin anlamı genelde aynıdır. yani onlar senin de erken kalkmanı hatta gelin olarak kahvaltıyı hazırlamanı falan beklemiş olabilirler ve bunun için bu kadar kızamazsın. bir de kadın gelmiş çalmış kapını, sen eşin sanmışsın,vs... onların açısından olay şöyle gelimiş, bak görümcen olup yazayım:
"ayyy kızlar bizim gelin artık iyice delirdi!!!
abime kız bakmaya gittik hani, eve geldik, hepimiz yorgunuz ama hanımefendi gitti yattı. millet bir bardak çay mı içecek? sanki bu aileden değil. sabah da saat 11 oldu 11 evde kaynana var, kayınbaba var, abilerim var. gelinsin değil mi, senden iş güç isteyen yok. en azından kalkma saatine uy. adamlarla erkek gibi saat kaça kadar yatıyor. hadi yattın. annem o haliyle kaç kere çağırmaya gitti, kız başka kadın olsa lönk diye dalar odaya. annecim kapıyı çalmış çalmış ses vermemiş. sofra yerde bekliyoruz. abimi göndereceklerdi, dayanamadım. gelirse gelir yani bu kadar üstelemenin ne anlamı var değil mi? bir de geldi, afra tafra.. o sofra burnumuzdan geldi.. sonra suçlu ben oldum.
ay bir de tası tarağı topladı gitmeye kalktı. şu kadarcık şey için... hem ortamı gereceksin, hem de suçu bize atacaksın. tamam abim de karısına hiç destek çıkmadı ama şu hikayenin neresnde destek çıksın. "sağol karıcım iyi ki öğlene kadar yattın, sofrayı rezil ettin, sonra bavulu toplayıp gitmeye kalktın" mı diyecekti?..
annem de kızdı tabii gidersen git falan dedik yani hanımefendiye yalvaraım mı bir de. ama yine de yumuşadı herkes. aldık bavulu.. elinde çantası oturmuş gidecek bekliyor...
zavallı abim çiçek falan da aldı ama nafile.. hala burnundan kıl aldırmıyor.
şimdi siz söyleyin nasıl davranayım yengeme? nasıl çözeyim işi?"
eeee arkadaşım, olaya başka gözle bakmana yardımcı olabilmişimir inşallah
canım çok geginsin ve olaylara kendi açından bakıyorsun.
şöyle düşünüyorum ki:
Aile batılı da olsa, gelin kelimesinin anlamı genelde aynıdır. Yani onlar senin de erken kalkmanı hatta gelin olarak kahvaltıyı hazırlamanı falan beklemiş olabilirler ve bunun için bu kadar kızamazsın. Bir de kadın gelmiş çalmış kapını, sen eşin sanmışsın,vs... Onların açısından olay şöyle gelimiş, bak görümcen olup yazayım:
"ayyy kızlar bizim gelin artık iyice delirdi!!!
Abime kız bakmaya gittik hani, eve geldik, hepimiz yorgunuz ama hanımefendi gitti yattı. Millet bir bardak çay mı içecek? Sanki bu aileden değil. Sabah da saat 11 oldu 11 evde kaynana var, kayınbaba var, abilerim var. Gelinsin değil mi, senden iş güç isteyen yok. En azından kalkma saatine uy. Adamlarla erkek gibi saat kaça kadar yatıyor. Hadi yattın. Annem o haliyle kaç kere çağırmaya gitti, kız başka kadın olsa lönk diye dalar odaya. Annecim kapıyı çalmış çalmış ses vermemiş. Sofra yerde bekliyoruz. Abimi göndereceklerdi, dayanamadım. Gelirse gelir yani bu kadar üstelemenin ne anlamı var değil mi? Bir de geldi, afra tafra.. O sofra burnumuzdan geldi.. Sonra suçlu ben oldum.
Ay bir de tası tarağı topladı gitmeye kalktı. şu kadarcık şey için... Hem ortamı gereceksin, hem de suçu bize atacaksın. Tamam abim de karısına hiç destek çıkmadı ama şu hikayenin neresnde destek çıksın. "sağol karıcım iyi ki öğlene kadar yattın, sofrayı rezil ettin, sonra bavulu toplayıp gitmeye kalktın" mı diyecekti?..
Annem de kızdı tabii gidersen git falan dedik yani hanımefendiye yalvaraım mı bir de. Ama yine de yumuşadı herkes. Aldık bavulu.. Elinde çantası oturmuş gidecek bekliyor...
Zavallı abim çiçek falan da aldı ama nafile.. Hala burnundan kıl aldırmıyor.
şimdi siz söyleyin nasıl davranayım yengeme? Nasıl çözeyim işi?"
eeee arkadaşım, olaya başka gözle bakmana yardımcı olabilmişimir inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?