Eşim artık hiç bir şey ile ilgilenmiyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi sekr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sekr

GardolabımızEfLaTuN Olsun
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2010
214
8
318
Ankara
Selam kızlar yaklaşık 9 aylık evliyiz ve birbirimizi severek evlendik aşk evliliği diyelim öncesinde 1 yıllık birlikteliğimiz oldu gel gör ki evlenince her şey değişiyormuş evlilik hazırlığına kadar değil kavga tartışmamız bile olmadı, evliliğin ilk ayları tartışma kavga vs ile geçti son zamanlarda hiç bir şeyi sallamıyor ikimizde çalışıyoruz ben öğretmen olduğum için saat 2 de dersim bitiyor eşimin işleri çok yoğun bazen mesaiye kalıyor işi bitip eve gelince yemek vs derken çekilip kenarda kitap okuyor bir şey soruyorum iç oralı olmuyor yığınla kitap almış onları okuyor hafta sonu desen aynı hep evdeyiz hiç çıkmıyor, çıkarsa da yalvar yakar anca çıkıyoruz dışarıya nasıl bir yol izleyeceğim bilemiyorum

Tek kavga sebebiniz ilgisizlik mi yoksa başka şeyler de var mı?

allah yardımcın olsun canım bazı erkekler evlendikten sonra bekarlık hallerini özleyip kabuklarına çekilebiliyorlar. evde bence kendi haline bırak pozitif davran.

Biraz kendi haline bırakın, adam kitap okuyor kahvehaneye gitmiyor. Siz de kendinize zaman ayırın biraz.
Haftasonları da siz bir plan yapın, etkinlikleri takip edin. Elbet gelecektir.

Bir de evlilik sonrası ilk aylar kavga olur, bence normal, iki insan aynı evi ve hayatı paylaşacak. Ne zaman ki o kavgalar bitiyor, birbirinize huzur vermeye başlıyorsunuz, o zaman evlilik mükemmel birşeye dönüşüyor. O yüzden; eğer sürekli söyleniyorsanız kendinizi biraz tutun, sakin olun, herşey düzelecektir.

Aslında evet söyleniyorum ama şu da var bütün planları ben yapıyorum hadi gidelim gezelim ancak öyle oda bir süre sonra sıkıyor birazda ondan bekliyorum bir de Ankara'da artık her yeri gezdik yapacak bir şeyde bulamıyorum sinema tiyatro sıktı bir süre sonra adamın derdi kitap okuyayım yatayim başka derdi yok yani başka sorunumuz yok aslında telefon internet vs hiç ilgilenmez sadece eve gelince haber bakar sonra hooopp kitap elinde beyefendi ortada yok ani durum öyle bir hal aldı ki artık karı koca olduğumuzu bile unuttum yakınlaşma vs hiç bir şey yok okuyup okuyup yatıyor adam

Valla telefon, internet, vs. ile ilgilenmek yerine kitap okuyan bu adamın nesli tükenmek üzere, kıymetini bilin.

Bence zamanla oturacaktır her şey. Devamlı söylenmek yerine mesela siz tek başınıza etkinliklere katılsanız, o da daha sonraları size eşlik edecektir bence.

Ev işleri konusunda şöyle söyleyebilirim eşinizin yoruldugunun farkindasiniz yani bence de erken gelen yemek yapmalı ekstrem bir durum yoksa . Eşinizin eve gelince kendi köşesine çekilip dinlenmesi kitap okuması vs normal ama belli bir süre sonra artık dinlenmiş olmalı . Evlilikte belkide her iki tarafında yaptığı en büyük hata hep ilgiyi karşı taraftan beklemek .ben kendi adıma konuşayım evet bende ilgi bekliyorum ama kesinlikle çok da ilgiliyim sürprizler yaparım kıyafetlerinin ayakkabısının içine notlar bırakırım gün içinde mesajlar atarım vs vs eşim de ben bu kadar şey yapıyorum diye ufak tefek şeyler yapar ama kesinlikle benim kadar ilgili değil bir buçuk yıllık evliyim eşim iki kere çiçek aldı birinde evde değildi yurtdışında gorevdeydi diğerinde poşete koymus öyle geldi öncelikle erkeklerden fazla şey beklemeyin bilimsel olarak açıklamalarla tescilli bu durum.
Ben eşime her gün bir sürü şey yapıyorum ama tüm bunları aynı zamanda kendi mutluluğum için yapıyorum ve ben kendi mutlulugumu eşimden biseyler yapmasını bekleyerek geçirmek istemiyorum çaba sarf ediyorum ve işe yarıyo. Böyle düşünüyorum benim eşime yaptıklarımı eşimin bana yaptıklarını falan böyle düşünürsem acayip üzülürüm . Ev işleri konusunda yardım isteyin tabiki ben yemek yiyen herkesin yemek yapmayı bilmesi taraftariyim temiz giyinmek isteyen herkes çamaşır makinesini calistirabilmeli ütülü kıyafet giymek isteyenler ütü yapabilmeli. Kimse kimsenin hayatını düzene sokmak için dünyaya gelmiyo.

adam ne tarz kitap okuyor

yani sokakta kuru kuru gezmeyin tabii

hayata dair gezin mesela müzeleri gezin ya da ne bileyim birlikte okuyun sonra konuşun

birlikte sinema izleyin vs

örneğin vizyonda olmayan sinema filmleri olur ankara da onları izleyin gelin kritiğini yapın

sizin ve eşinizin özel hobileri varsa bunda birbirinize eşlik edin

evde kutu oyunu oynayın

isim bitki şehir oynayın ya da yani etkinliği yaratın

yeni evlilere genel önerimdir

akşam tv de olan bir filmi inceleyin ya da işte sinemada tiyatroda olanı

hakkında bilgi sahibi olun ve eşinize uzun zamandır görmek istiyordum şöyleymiş böyleymiş diye özün

mesela evde tv de ise akşama izleyelim sana ne hazırlayayım deyin adam ne severse onları hazırlayın

o eve geldiğinde mutluluğunuz gözünüzden okunsun sadece siz mutlu olun diye izlesin

filmler arada onun seveceği ama sizin sevmediğiniz tarzda olsun

bunları paylaşın konuşun

şimdi netten her şeye ulaşmak kolay bizim zamanımızda CD kiralardık mesela

bir seferinde Cd kiraladık orada bir başka Cd de görmüştüm eve geldim anlattım eşim bri daha gittiğinde tarif etmiş adam bulmuş bana o filmi kiraladı birçok film izledim çoğunu unuttum ama onu unutmadım zira benim için adını sanını bilmediği cd yi tarif ile uğraşıp özellikle kiralamıştı

bir de siz eve geldiğiniz zaman aralığı ile eşinizin gelişi arasındaki zaman çok olunca sıkılıyor olabilirsiniz o araya kendinize özel hobi bulun spora vs gidin

Genelde tarihi kitaplar okur tarihe çok merakı vardır, ev işlerinde aslında ev işinde o bana değil ben ona yardımcı olurum nerdeyse evin her yerini temizler süpürür siler ütü yapar bazen yemek yapar ama işte gezme eğlenme konusunda 0 hiç bir şey yok bir seferinde arkadaşlarla dışarı çıktık 1 saat zor dayandı hemen eve gidelim eve geldik direk aldı eline kitabı not defterini çekildi kenara yani evde karı koca değil ev arkadaşı gibi olduk eş olmanın durumunu gerektirecek bazı şeylerde olmuyor malesef

hem de tarih seviyor

tamam hafta sonuna maddi duruma göre gezi ayarlayın

gordion yapın hattuşa yapın göbeklitepe yapın

gelmesin de göreyim

maddi durum elvermiyorsa da Anadolu medeniyetleri müzesi yapın birer fotoğraf makinası ile kalede kaybolun

bol bol film izleyin

Kendini bu kadar kapattıysa sorun sandığınızdan farklı olabilir. Eğer bu konu ile ilgili konuşamıyorsanız, konuşmaya çalıştığınızda konu büyüyorsa bence biraz zaman verin ikinize de, erkekler evliliğe daha geç alışıyor genelde. Siz de kendinizi oyalayacak birşeyler bulun onun kitap okuduğu gibi siz de bir kursa gidin mesela. Zamanla düzene girecektir diye düşünüyorum.

Ama söylendikçe karşımızdakini kendimizden uzaklaştırırız. Kadın / erkek ayırmadan söylüyorum bunu; karşınızda söylenen biri olduğunda "dediğini yapsam da yine söylenecek, zehir edecek bana günümü" deriz.

Sizde alın bi kitap elinize oturun yanına, gezi kitapları alın beraber inceleyin hayal kurun gidip görmek istediğiniz yerlerle ilgili konuşun.

Eldeki telefon değilde kitap olunca bu eşin ilgisiz ve sorumsuz olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Bende çok severim kitap okumayı, akşam 2 çocuğu uyutunca bana en iyi gelen şey kitap okumak olur ama ilk önce eşimle vakit geçirir, muhabbet ederim bir süre sonra çekilirim köşeme öbür türlüsü bencillik olur.

Hicbir türlü yakınlaşmanızda olmuyormuş , altında esiniz açısından başka sebepler olabilir.
Söylenmeden , suçlamadan konuşmaya çalışın eşinizle, bu şekilde eş değil ev arkadaşı oluyorsunuz çünkü.

Net emin değilim çözümden ama ben kendime göre bir çözüm oluşturdum buna göre. Hala deneme aşamasındayım :) Muhtemelen ettiğiniz kavgalardan sonra eşinize de size de bir böğ gelmiştir, bari çok muhatap olmayalım da kavga etmeyelim kafasında olabilir. Aynı durumdaydım hatta forumda araştırma bile yaptım normal mi kavgalar vs diye
İki hafta işinden dolayı eğitimi çıktı merkezde ve bize merkez uzak bende bir haftalığına şehir dışına çıkmak durumunda kalmıştım, dönüşte cumartesi yanına uğradım gezdik tozduk hiç eski muhabbetleri açmadım kendisi kavga ederek değil normal bir şekilde açtı konuyu sanki çözüm bulmak ister gibi.
Diyeceğim o ki tatil vs amacıyla değil ama mecburiyetten 1 2 hafta ayrı kalsanız düzelebilir bence. Eve geleli 1 hafta oldu daha hiç tripleşmedik bile. Biraz yükselmeye başladığı zaman düzgün bir dille uyarıyorum veya aynı şekilde bana olduğunda gidip sakinleşip geliyorum.

Kitap okurken git kucagına otur,bak bakayım okuyabilecek mi,ha okursada anlayabilecek mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…