Esim askerdeyken ailesinde kalmaktan kurtuldum

Liona Esposito

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2014
4.867
10.586
408
Kizlar esim askerde diye ailesinin köyüne geldim 10 gün kalacaktım. Dün sabah uyandık saat daha 8. Görümcem uyandı o sırada asagi annesinin yanina iniyordu. Benim odanin cami önünden gecerken "uyanmislar ama faaliyet yok" diye laf soktu. Ya gözümüzü laf sokmayla açıyoruz laf sokmayla kapatıyoruz içim şişti artık doldum.

Sonra aradan 10 dk geçmedi annesi yukarı çıktı. Neye uğradığımı şaşırdım birdenbire laf saymaya başladı. Yok daha bulaşıklar tezgahta duruyormuşta. Yok daha geceki yıkanan şeyi makineden alıp asmamışız da. Normalde insanlar bu saatte kalkip tuvaleti falan yıkarmışta.
Sabah erkenden kalkıp tuvaleti banyoyu yıkayacakmışız da. Biz dururken kendi yıkasa utanmazmışız da. O an ki sinirle kulaklarım uğuldadı çoğu cümlelerini hatırlamıyorum.

O böyle konusarak iceri girince esim de ben de şok olduk göz göze geldik eşim de bozuldu baya. Annesi hala konusuyordu esim de "kapatın çenenizi saat daha 8 buçuk ne diyosunuz siz" dedi. Annesi biseyler dedi hatırlamıyorum. Esim tekrar bana seslendi "x, hazırla çantanı seni de götürücem ben seni burda mı bırakırım" dedi. Gitti tek başına oturdu bahcede. Bi yandan üzüldüm onun üzülmesine ama bi yandan da benim burda kaldigimdaki sıkıntılarımı anlamasi adına sevindim.

Sonra kendisi o gün askere giderken şehre gidip binmedi bi kaç sebepten dolayı köyün yakınındaki bi yerden bindi otobüsü karşılayıp. Beni götüremedi. Bana giderken dedi "ne zaman istersen git istersen babani ara alsin vs"

Babam da malesef araba ayarlayamadı. Burasi da öyle bi yerki arac yok otobüs yok bisey yok. Illa birisi aracla götürmeli. Dünden beri vasıta bulmaya çalışıyorum. Esimin teyzesi sehre gidecekmiş yarın şansıma. Beni de alacaklar eve birakacaklar.

Ama bunlari yaşamamızın en büyük suclusu esim. Biz bu kadar yüz göz olduysak eşim suçlu. Beni zorla burda bırakmaya kalkışmasaydi, geldiğimiz zaman günlerce kalıp haddinden fazla zaman geçirmeseydik böyle yüzgöz olmazdık. Normal insanlar gibi dozunda görüşsek bunlar yaşanmazdı.

Esin de anlamis iste helal olsun. Erkekler oyle hemen anlamazlar. Kim ailesinde kalmanin kotu olacagini dusunur ki. Ne guzel durumu anlamis. Siz de bir sekilde cozum bulmussunuz. Hala suclu esim falan filan arkadasim gec bunu

Esin de anlamis iste helal olsun. Erkekler oyle hemen anlamazlar. Kim ailesinde kalmanin kotu olacagini dusunur ki. Ne guzel durumu anlamis. Siz de bir sekilde cozum bulmussunuz. Hala suclu esim falan filan arkadasim gec bunu
Ama çok ısrarcıydı tahmin edemezsiniz. Ben resmen savas verdim. Gerek yoktu bu kadar ısrara. Bi insana zorla bisey yaptırmanın ne kadar yanlis oldugunu keske önceden bilseydi.

Vallahi sevindim sizin adınıza. Ve lütfen susmayın artık. Ne güzel ifade ediyorsunuz kendinizi bakın. Şu adamı da konuşa konuşa yontabilirsiniz bence.
Babasi diyor ki ben gitsem millet ne dermis. Kocası askere gitti kendisi burda kalmiyor derlermis. Küçük cocuk bile soruyormuş x yengem burda mi kalacak diye. Ya zihniyete bakar misiniz. X yengenizin hayatı yok mu arkadaşım, x yengenizin evi yok mu ailesi yok mu, kendi hayatı yok mu.. Kocası gitti diye düzenini bozmak zorunda mi, kocası yokken evinde oturma hakkı yok mu... ayrica x yengenizin nerde kalacagi size niye dert oldu? bunlar nasil zihniyetler aklim hayalim almiyor.

Eşiniz farkına varmasa o kadar gün bu insanların yanında mı kalacaktınız? O mu karar veriyor nerede kalacağınıza?

Eşiniz sonunda anlamış bir şeyleri ama yarın yine eskiye dönecek.
Moralinizi bozmak için söylemiyorum, kendinizi birilerinin insafına bırakmayın diye söylüyorum.
En başından, nerede kalacağınıza kendiniz karar vermeliydiniz zaten.

Kim sabahın sekizinde lavabo küvet ovalar?
Ya Rabbi ne hayatlar var.

Bi anlasam. Normal davranan kendileri, anormal olan benmisim gibi davraniyolar. Ya ne olmus mutfakta iki parca bulasik varsa. Kahvaltininkiyle birlikte yıkanır gider. Ne olmus makinedeki seyi asmadıysak? Gecenin köründe yataktan kalkip neden asayim sabah kalkinca kahvalti hazirlarken bile asılır zaten 2 dk da. Normal insanlar uyanir birbirine günaydın der biraz konusur falan kendine gelir. Sonra kahvaltisini yapar sonra isi varsa yapar. Gözünü acar acmaz kalkip millete laf soka soka ev isine girismek nedir? Ben kimsede gormedim boyle bisey.

Sende susma canim kim ne derse uslubunca cevabını ver.. eşine soylerlerse dersin sende eşine senden sonra yine kötü konuştular bende dayanamadım cevabını verdim dersin.. bi şekilde de evine git köy arabası da mi yok

Bunun icin cok savastim hala da savaşıyorum. Esim en azindan birine zorla biseyler yaptıramayacagini anlamistir insallah. Bi insan biseyi istemiyorsa zorlayamazsin ki senin zorunla nereye kadar yani? Hadi seni dinledi kabul etti diyelim bi kere iki kere, üç ay beş ay, ama nereye kadar? Bi gün bi yerde yine patlak verecek.

Onlar seni oraya hizmetcilige çağırmışlar.. ama sen de ver cevabını daha çok tepene binerler

Yok malesef. O arabaya binilen yere bile arabayla gitmem lazim.

Sabah sabah kalkıp lavabo banyo ovmak nedir ya onlar çıldırmış çatıcak yer aramışlar en azından eşiniz anlamış kalma demiş size o yönden şanslısınız diğer konuyu blmıyorum ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…