- 15 Temmuz 2019
- 5.451
- 19.802
- 198
- Konu Sahibi Liona Esposito
-
O zaman evliliğimi tekrar gözden geçirirdim.Size bi sey soyliyeyim mi, esim bunu yapacak bi insan. Surukleyip zorla bindirir arabaya.
Peki bu evliliğe devam etme nedeniniz nedir?Size bi sey soyliyeyim mi, esim bunu yapacak bi insan. Surukleyip zorla bindirir arabaya.
Tek umudum baska sehre gitmek kaldi acikcasi. Bi de o zaman denemek istiyorum ailesinden uzakta olursa daha iyi olur bu kadar etkilenmezPeki bu evliliğe devam etme nedeniniz nedir?
Sizin de ağzınız var siz söyleyinöyle gözüme büyüyor ki anlatamam. eşim 20 günlüğüne askere gidecek. benim evde yalnız kalmamı istemiyor aklı kalır diye korkuyor. 10 gününü kendi ailesinin yanında köyde, diğer 10 günü de kendi ailemin yanında geçiricem. çocuk olmasa köyde kalmanı istemem ama çocuk için istiyorum görsünler zaman geçirsinler diye diyor.
ama kızlar sorun şu ki bu 10 gün benim gözümde koca bi kabus gibi rüyalarıma giriyor. zaten eski konularıma bi göz atsanız az çok bi fikriniz olur ortamla ilgili. sabah çok erken kalkıyorlar ve sürekli bi iş beklentisi içindeler. mesela tam öğleden sonra çocuğu uyutuyorum ben de uzanayım diyorum acıkıyolar, misafirleri geliyo illa bi iş çıkıyo. zaten orda bi kadının gündüz uyuması sanki dünyanın en büyük suçu gibi. hemen "ooo yattı uyudu ooo" tavırlarına giriyolar.
ev zaten küçük ve sıkıcı hiçbi yerde rahat edemiyorum. hele ki kayınbabam, eşimin abisi vs evdeyken allahım yer yarılsa da içine girsem diyorum. tuvalet banyo öyle bi yerde ki tam onların oturduğu takıldığı yemek yediği yerin dibinde. asla rahat giremiyosunuz.
onun dışında eşimin kız kardeşisürekli iş buyurma halleri, emir vermeler, karşısında çocuk var gibi azarlamalar, her yaptığına ama her yaptığına illa gelip karışmalar, yorum yapmalar, arkamdan konuşmalar.. ya bi makarna yapıyorum oğluma. gelip doğradığım domatese kadar karışıyor. öyle doğrama, soymadan yapsana, o çok olmuş, o az olmuş, vs vs içim şişiyor davul gibi oluyorum, git artık başımdan diye bağırasım geliyor o çığlık içimde patlıyor.
belki eşimin kız kardeşi olmasaydı 1 hafta-10 gün daha kolay idare edebilirdim bi nebze. ama var işte
ve eşim asla ikna olmuyor en az 1 hafta kalmam lazım.
bugün eşimin babası diyor ki "hiç kusura bakmayın 20 gün bizdesiniz" eşim de gülüyor. halbuki annem aynı cümleyi kurduğunda anneme " nedenmiş, onun diğer nenesiyle dedesi de var" demişti. kendi babasına neden demiyor da sadece gülüyoryani hiç benim ne istediğimi sormuyor bile babası, benim ne istediğimin, rahat edip edemediğimin asla bi önemi yok onlar için. üstelik oğlum da orda durmuyor rahat edemiyor tek ben de değil yani.
daha öncede sormustum ama cevap vermediniz. sizi insan yerine koymayan bi adamla evli kalmakda israriniz ne?Size bi sey soyliyeyim mi, esim bunu yapacak bi insan. Surukleyip zorla bindirir arabaya.
Insanin evde kalmak istemesi kadar dogal ne olabilirse:) kadin kocasini aldatscaksa niye evinde yapsinki bunu:) boyle dusunuyolarsa 1 kez daha yuh bunlara
Ben cevap verirsem bu sefer esim benle daha cok inatlasir. Esim yanımızda olmasaydi zaten cevap verirdim. Zaten gittiğimde eminim aynı laflari yine söyleyecek cevabını vermeyi dusunuyorumSizin de ağzınız var siz söyleyin
Arada çocuk varken kolay olmuyor bazi seyler. Isim yok meslegim yok birikimim hicbiseyim yok, ailem manevi olarak arkamda olsalar da maddi olarak sıfırlar zor geciniyolar. Yanlarinda kalsam cocukla kalamam bize ait bi odamiz bile olmaz. Bi de tek umudum bu sehirden gitmek kaldi acikcasi. Esim ailesinden uzakta olursa bu kadar olmaz diye dusunuyorum. Cok etkiliyolar vicdan yaptiriyolar aile gruplari var goruyorum mesajlarını hep. Yok sizi doğuran onlar mi el kizi icin bizi üzüyosunuz biz sizin icin calisiyoruz şunu bunu yapiyoruz bilmem ne. Hep bu tarz.daha öncede sormustum ama cevap vermediniz. sizi insan yerine koymayan bi adamla evli kalmakda israriniz ne?
Arada çocuk varken kolay olmuyor bazi seyler. Isim yok meslegim yok birikimim hicbiseyim yok, ailem manevi olarak arkamda olsalar da maddi olarak sıfırlar zor geciniyolar. Yanlarinda kalsam cocukla kalamam bize ait bi odamiz bile olmaz. Bi de tek umudum bu sehirden gitmek kaldi acikcasi. Esim ailesinden uzakta olursa bu kadar olmaz diye dusunuyorum. Cok etkiliyolar vicdan yaptiriyolar aile gruplari var goruyorum mesajlarını hep. Yok sizi doğuran onlar mi el kizi icin bizi üzüyosunuz biz sizin icin calisiyoruz şunu bunu yapiyoruz bilmem ne. Hep bu tarz.
Başka şehire gidince olmaycak mı o wahtsap grupları?Arada çocuk varken kolay olmuyor bazi seyler. Isim yok meslegim yok birikimim hicbiseyim yok, ailem manevi olarak arkamda olsalar da maddi olarak sıfırlar zor geciniyolar. Yanlarinda kalsam cocukla kalamam bize ait bi odamiz bile olmaz. Bi de tek umudum bu sehirden gitmek kaldi acikcasi. Esim ailesinden uzakta olursa bu kadar olmaz diye dusunuyorum. Cok etkiliyolar vicdan yaptiriyolar aile gruplari var goruyorum mesajlarını hep. Yok sizi doğuran onlar mi el kizi icin bizi üzüyosunuz biz sizin icin calisiyoruz şunu bunu yapiyoruz bilmem ne. Hep bu tarz.
Eşiniz sizin durumunuzu bildiğinden istediği gibi davranıyor size. Ben ne yaparsam yapayım bu kadın bir yere gidemez diye düşünüyor. Ömrünüzü böyle heba edip etmemek size kalmışArada çocuk varken kolay olmuyor bazi seyler. Isim yok meslegim yok birikimim hicbiseyim yok, ailem manevi olarak arkamda olsalar da maddi olarak sıfırlar zor geciniyolar. Yanlarinda kalsam cocukla kalamam bize ait bi odamiz bile olmaz. Bi de tek umudum bu sehirden gitmek kaldi acikcasi. Esim ailesinden uzakta olursa bu kadar olmaz diye dusunuyorum. Cok etkiliyolar vicdan yaptiriyolar aile gruplari var goruyorum mesajlarını hep. Yok sizi doğuran onlar mi el kizi icin bizi üzüyosunuz biz sizin icin calisiyoruz şunu bunu yapiyoruz bilmem ne. Hep bu tarz.
Ya bide kocasinin yaptıklarını huylarını bile bile bu tarz konular açıp baska hicbisey yapmamasi cok sıkıcı geliyor artik bana. Ya kabullenip basini egip hizmet edeceksin ya bosanacaksin arasi yok. Senin kocan igrenc bi yaratik cunkuHii, bide esinin hiç akli yok tabiki. Ha 3 yasindaki çoçuk, ha esin. Zavalli esin ya, ailesinin elinde kalmis, vah vah!
Ve ailenin evinde kendi odan yokmuydu? Annenler ile berabermi yatiyordun?
Yani en azindan bos bahane uydurma. Ben bosanmak istemiyorum, dul damgasi yemek istemiyorum de, bare daha inandirici olur. Esin seni zerre umursamiyor, ha annesi olsun, ha olmasin. Sadece sen olsan neyse, gerçekten çoçuga üzülüyorum, hir gür içinde büyüyecek, annesinin hizmetçi oldugunu ögrenecek, kadinlarin degeri sifir oldugunu felan.
annemin evinde odamızı 3 kardeş paylaşıyoduk şimdi 2 kardeş paylaşıyolar o zaman da sığmıyorduk şimdi bi de çocukla nasıl mümkün olur ki. burda kendi odası oyuncakları rahat bi alanı varken oraya gidince bu çocuk nasıl rahat edecek ki. bi de hepsini geçtim dediğiniz gibi belki de cesaretsizliğimden kendime bahaneler sunup kendimi inandırıyorumdur oladabilir ama kesinlikle şu alıntıladığım cümleniz benden öyle uzakki. hiçbir zaman böyle düşünen biri olmadım böyle düşünenleri de anlamadım. benim için dul diye bi kavram yok ya evlisindir ya bekar. sadece bu hariç belki de diğer söylediklerinizde haklısınızdır inanın ben de böyle olsun istemiyorum ama bazen basiretimiz bağlanıyor.dul damgasi yemek istemiyorum de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?