eşim askerdeyken köyde kalma kabusu :)

yiyi ki esin uzun dönem askerlik yapmamış heralde bosanirdiniz bu sebepten.bana kalırsa hiç bir yere gitme annen yada yanında kalabilecek bir aile büyüğün gelsin kalsın yanınızda epi topu 20 gün değil mi ya.eskiden insanlar 24 ay askerlik yaparlarmış.

Siz davet edin madem 10 gün öyle geçer belki.
Ben olsam bir şekilde ikna eder 2 gün kalır dönerdim

Seni o kadar iyi anliyorum ki ayni seyler bizdede oldu benimde esimin isi sebebiyle ve sık sık ayri kaldik 7 yildir cekmedigim sikinti kalmadi valiz elimde
en son Tayinimiz kibrisa cikti ve esyalarimi kendi evimize tasidim kendi basima esim yine yoktu ailem cok karsi cikti evi oraya tasiyosun orada yanliz mi kalacaksin diye esimin annnesi kiraci cikti diye derde tutuldu gabi orasi ayri
zor bi durum ama gecici oldugunu düsün 20 günmüs esimle 3 ay 7 ay ayri kalirdik o gunleri dusununce azima gitti evet 1 gun bile bazen zehir olabiliyor simdi tedavi icin Ankaraya gelmistim 9 aydir tek yasiyorum ablam yakin o ilgileniyo esimin ailesi bi var bi yok beni ayaklarina bekliyorlar
gercekten birine mecbur gitmek insani cok uzuyor ve yoruyor once annene git ordan kv ye git bencede yoksa kv den cikisin zor olur
ben giderken bi izin kagidi kaliyordu cikartamadigim

Ben kocama açık açık derdim "Sen nasıl ben yokken annemlerde 10 gün kalmazsın ben de kalmam sen yokken.
Bu benim kararım bu konuda zorlama beni,
Annemi çağırayım gelsin aklın kalacaksa ama ben bir yere gitmek istemiyorum.
Çocukları göstermek istersen askerden sonra götürürüz görürler ama diğer türlü ısrar etme sakın" de geç.

Kalmak istemediğiniz yerde kalmayın valla dünyanın en zor işi düşüncesi bile içimi bunalttı. Seçenekler sunun anneniz sizin yaniniza gelsin mesela. 20 gün başka evlerle kalmak zor olur ya insan kendi evindeki rahatlığı bulamaz birde küçük çocuğu varsa. Eşiniz anlayış göstermek zorunda mesele sadece güvenliğiniz değil sizide düşünmesi gerek

Sızın fikrinizin sorulmaması, kocanızın kayınpederınızın sizin adınıza karar vermeleri cok uzucu.
Söz sahibi olabılecegınız biriyle evlı olmanızı isterdim, yorumlarınızı gorur sever begenerek okurum. Bu derece sessiz bırı oldugunuzu hıc dusunmemıstım.

esimin aileside boyle bi yillik izine ayriliyor esim hemen oraya gitmememizi istiyorlar ilk zamanlar gidiyorduk ama artik yok siz esinizede ailesinede mesafenizi sinirlarinizi koyamamissiniz sanirim
siz kukla degilsiniz otur diyince otur kalk diyince kalk gel git kocaman insansiniz cocuk sahibi olacak yastaysaniz kendi evinizde kendiniz kalacakta yastasinizdir
yerinizde olsam tepkiyi koyar bu tepkiyi uygulamak icinde her iki tarafada gitmem

Ya aslinda hic sessiz degilim inanin. O kadar cok konuşuyorum ki artik tesir etmiyor heralde cok soyledigim icin. Bana diyor ki senin fikirlerine onem verdiğim icin sadece 10 gun kalmani istiyorum deger vermeseydim 20 gününde de orda kalacaksin derdim diyor saka gibi. Ben senin evcil hayvanin mıyım da bi yere giderken beni oraya buraya bırakmaya calisiyorsun ben kendime ogluma sen olmadan bakamiyor muyum diyorum yok yok anlamiyor bi türlü.

Sen bu sessizlikle 20u orda gecirirsin
Canini sıkan olursa acsana agzini ne diye susuyosun.Ben kimseye ezik kalmam kimseye gore sekil almam.Esinede gelince diyosun ben babamin evinde rahat ederim orda kayinbaba kayin derken oturup kalkamiyorum bile sen askerdn gelincede bi zahmet birlikte gideriz de.

Sen bu sessizlikle 20u orda gecirirsin
Canini sıkan olursa acsana agzini ne diye susuyosun.Ben kimseye ezik kalmam kimseye gore sekil almam.Esinede gelince diyosun ben babamin evinde rahat ederim orda kayinbaba kayin derken oturup kalkamiyorum bile sen askerdn gelincede bi zahmet birlikte gideriz de.

eşiniz zaten askerde olacakmış, tek başınıza onun ailesine gitmek daha da sıkıcı..
eşinize deyin ki "şimdi ben tekken kendi ailemde kalayım, sonra izin döneminde gidip beraber senin ailende kalırız".

Sende git köye ver çocugun eline dökülsün öğlen uyu konuşsunlar sen istediğin gibi davran gitmeni dört gözle beklerler
Aklimi okudunuz sanki :) zaten oyle yapacağım o an uykuya ihtiyacım varsa aman laf etmesinler diye kendimi sıkıntıya sokmayacağım. Cocugumu da kisitlamiycam. Kal kal demeyi biliyolarsa katlanacaklar 1 hafta :)

Ben şunu anlamıyorum istemediğim bir şeyi eşim de olsa bana nasıl zorlayabilir ?
Ben nerede rahat ediyorsam orada kalırım, bu konuda tartışmaya bile girmem.
Beni sürükleyip evden zorla çıkaracak hali yok ya.
Size bi sey soyliyeyim mi, esim bunu yapacak bi insan. Surukleyip zorla bindirir arabaya.

20 gun baglasalar duramam. Eşimle 10 dedik ama ben 1 haftayi doldurursam kendimi tebrik edicem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…