Demişsiniz ya akrabalarla çok samimiler diye.. o bir kültür meselesi. Ben anladığım kadarıyla sana nacizane birkaç tavsiye vermeye çalışayım.ama bilmiyorki karşısındakininde sabrının bir sınırı var
bu sefer kolay kolay hayatımda diyemem bitanemde. kendimi haksız göstermek istemem ama diğer dediklerinizi ancak o konuyu acarsa söylerim. inanın zaten bn böyle biriyim tatlı dille konuşurum zaten. şirazeden çıkmadıkça. ayrıca sormaz aramadn diye bundanda eminim. gelirse konusmaz da bunuda biliyorum.kendisi akrep burcu çok fenayine nacizane diyim birşey biliyormuş gibi değil...
içini ferah tut, yarına akşama döner büyük ihtimalle..
gelene kadar aramamalısın.. eger sorarsa neden merak edipte aramadin diye ;
evde kadın başıma tek kalan benim. ortalığın hali kötü, senin çıktığını gören biri, gelip kapıyı zorlasa ben napabilecektim gibi konuşabilirsin. EZMEDEN ama taviz de vermeden. Yumuşak değil mesafeli..sakin bi ses tonuyla. kaşları çatmadan.
ve en önemlisi o konuyu açmadıkça siz sakın açmayın.
normal işten eve gelmiş gibi davranın. ona mesafeli olun ama yüzünüz güleç olsun...
birde konuşurken senin huyun hep bu. her zaman yaptığın bu. bi de evden gitme çıkardın vs vs. gibi kötü KONUSMAYIN.. çünkü karşılığı yine negative olur.
""ben farkındayım senin canın sıkılıyor. seni sıktıgımi düşünüyorsun.kalıba koymaya çalıştığımı düşünüp gardını alıyosun bana.. ama ben senin eşinim. kendimi düşündüğüm kadar seni düşünüyorum. canının sıkılması, en sin istediğim hayatım.
ama bi de benim tarafımdan bak.görüşmemi istemediğin bi erkek olsa. sende önce olumsuz yaklaşırdın. sonra bi de üstüne benden hakaret duysan daha kötü olurdun. vs vs. en sona dogru aralara hayatım. vs. serpistirerek bitirebilirsin. ve en cok onun konuşmasına izin ver. ver ki anlatsın kendini.bu da cok onemli...
bu arada bende eşin gibiyim. aynen tavırlar vs. bende de var. karşımdaki boyle davransa evden çıkmak istemem. eşiniz koc burcu mu?
Birçoğu öyle malesef zamanla düzelir sen yuz verme boşver kaçan kovalanırpis ukalanın teki. hepsimi aynı anlamıyorumki.
E bir sorun yok o zaman, gece aramasın mesaj atmasın yeter, yarı kardeş gibidir şimdi onlar, ona da çok zor geliyordur şimdi mesaj atmamak falan, bence bu konuda sen birazcık fazla tepki vermiş olabilirsinakraba evliliği var ama bi öncek jenarasyonda. yani bunlar hep bi arada vakit gecirmiş kuzenler kuzeninin kuzenleri falan hep samimiler.
amin teşekkür ediyorum. kavgada susuyorum ama bana soru ustune soru zorla onuşturmaya çabalıyor. en ufak cvbmda ortalık karışıyor. sanırım en mantıklısı dönsede sessiz kalmak onun yanında durmamakDemişsiniz ya akrabalarla çok samimiler diye.. o bir kültür meselesi. Ben anladığım kadarıyla sana nacizane birkaç tavsiye vermeye çalışayım.
Döndüğünde hiç konuşma önce, bırak ilk konuyu o açsın. Çok etkilenmemiş gibi davran, kavga çıkarma, gerekirse git içerde yastık yumrukla ama ona nötr dur.
Bir daha da bu akraba konuyu sen açma benim tavsiyem. Bana akrabalık ilişkileri çok sıkı fıkı olduğundan mühim gelmedi, çok çok gece mesaj vs gelirse ancak tatlılıkla bir tek şu gece mesajlarını engelle, başka bir şey istemiyorum senden de, o halleder diye tahmin ediyorum. kalanına da artık çok takılmamaya çalış... Ne de olsa evine gelip yerleşmiyor bu insanlar..
Belli ki adam fevri kavga çıkınca sen taktik değiştir, sus... hiç konuşma, tahriklere gelmemeye çalış. O sakinleyince, şimdi doğru düzgün konuşabilir miyiz? diye sor sakince.. Ben mesela önceden kavgada kendimi çok açıklama çabasına girerdim çok büyürdü olaylar. Artık susuyorum, ilgilenmiyorum, yok sayıyorum hatta, kendi kendine bıdı bıdı edip sonra susmak zorunda kalıyor :) O zaman tek cümleyle lafımı sokup susuyorum, çok daha zevkli oluyorHemen de barışıyoruz.
Meseleleriniz büyük değil, ego ve kişilik çatışmaları var sadece, durulur. yıpratmayın birbirinizi...
Sakin bir zamanda da kapıyı vurup çıkma meselesini tek cümleyle söyle, böyle durumlarda çık dolaş gerekirse ama sakinleşip dön, bir şey gelse ikimizden birinin başına haberimiz olmaz de, bir daha da bu konuda bir şey söyleme derim..
Bir düşün istersen sakin kafayla yarın bunları.. Hakkınızda hayırlısı canım
yarı kardeş olacak kadarda samimi değiller ama sadece aileleri aynı köyde oldukları için bunlarda o ortamlarda bi arada olmuşlarE bir sorun yok o zaman, gece aramasın mesaj atmasın yeter, yarı kardeş gibidir şimdi onlar, ona da çok zor geliyordur şimdi mesaj atmamak falan, bence bu konuda sen birazcık fazla tepki vermiş olabilirsin
Aman saçını savura savuıra surat asa asa değil, sakin normal bir günmüş gibi davran, kendi açınca konuyu düzgünce de konuşursunuz..amin teşekkür ediyorum. kavgada susuyorum ama bana soru ustune soru zorla onuşturmaya çabalıyor. en ufak cvbmda ortalık karışıyor. sanırım en mantıklısı dönsede sessiz kalmak onun yanında durmamak
O zaman uzak da olsa kuzen gibiler demek... anladım.. Ama bil ki sen üstüne vardıkça mesele kıymete biniyordur...yarı kardeş olacak kadarda samimi değiller ama sadece aileleri aynı köyde oldukları için bunlarda o ortamlarda bi arada olmuşlar
bu sefer kolay kolay hayatımda diyemem bitanemde. kendimi haksız göstermek istemem ama diğer dediklerinizi ancak o konuyu acarsa söylerim. inanın zaten bn böyle biriyim tatlı dille konuşurum zaten. şirazeden çıkmadıkça. ayrıca sormaz aramadn diye bundanda eminim. gelirse konusmaz da bunuda biliyorum.kendisi akrep burcu çok fena
bu sefer kolay kolay hayatımda diyemem bitanemde. kendimi haksız göstermek istemem ama diğer dediklerinizi ancak o konuyu acarsa söylerim. inanın zaten bn böyle biriyim tatlı dille konuşurum zaten. şirazeden çıkmadıkça. ayrıca sormaz aramadn diye bundanda eminim. gelirse konusmaz da bunuda biliyorum.kendisi akrep burcu çok fena
haklısınız aslında. ama bnm sıkıntım bu değil konuşamıyoruz. ben defalarca acmam . o bana bir konuda rahatsız olduğunu söylediğinde dikkat ederim yanlış anlaşılmaya sebep vermemek için. bu soruyu o bana sorsa sakince anlatırım. ama o bunu yapmıyor. bnm için önce onun kna olması onemli. biz konuşamıyoruz bile anlamadgn birşey gerizekalımsn diyerek cvp vermeyecek o zamn oda. ne olduğunu bilmiyosun bak bu böyle birşey desin. direk haklıya suclayarak konuya griyor. hakaretler havada ucusuyo bnmde canm yanıyo dolayısıylaAman saçını savura savuıra surat asa asa değil, sakin normal bir günmüş gibi davran, kendi açınca konuyu düzgünce de konuşursunuz..
Bu meselede sen fazla kısıtlayıcı bir tavır almış olabilirsin, sizde olmadığından tuhaf gelmiştir ama benim öyle bir arkadaşım var kuzenler sürü gibi geziyorlar, evliler de var aralarında, bunlar düzenli buluşur eşler gitmez bile artık bıkmışlar muhabbetlerinden.. arada mesaj vs sorun olmaz. muhtemelen sen takık olduğundan eski meseleden batıyor sana, bugün de yanlış anladıysan patlamıştır, fevri iştesana battıkça müdahale ettikse sen ona, o eline koluna haksız yere zincir vurulmuş gibi hissediyordur.. Gizlemeler de ondan olmuştur, bu akraba erkek olsa bu tepkiyi göstermeyecektin neticede değil mi? ama o öyle görmüyor ki belli, akraba diye görüyor, görse senden önce elli defa görürdü
oda dürüst olsun saygılı olsun. bn diyorumya onun aklında soru işareti kalmasın diye elimden geleni yapardım böyle bir konuda. yeri geliyor ablalarımın eşiyle yaptığım muhabbete bile engel koyuyor ki abi kardeş gbiyiz okadar seviyoruz brbrmizi oda sahit buna. onun bana yaptıklarının yanında kumda tane benmkiO zaman uzak da olsa kuzen gibiler demek... anladım.. Ama bil ki sen üstüne vardıkça mesele kıymete biniyordur...
peki düşündüğünüz zamn hatalarınızın farkına varabiliyormusunuz. bnmde bu hatam var böyle dememeliydim gbisinden?maalesef benimde yükselenim akrep..
hep kendimce haklı sebepler buluyorum..ben haklıyım karşımdaki görmüyor diyorum. iki tane eleştiri duysak kuduruyoruz filan..hele ki bir de yapmadığımiz bişeyle suçlanıyorsak bitti toz duman oluyor her yer..karşıdakini de cok fena tahrik ediyoruz.
evet farkındayım biraz fazla oynamış bu sefer sinirlerinizle. ve kendi sinirlerini de zıplatmış.. ama konusmazsanız eğer, şuan ki halinden daha fazla dolacaksiniz ikinizde.. gerekirse tahriklere gelmeyin duymayın.
mesela benim annem benden daha beterdir. ama şu iki üç senedir konusu açıldığında veya aralarda;
hep " annemde onceden cok sinirliydi ama artık daha tahammüllü, zaten anlıyordu beni hep ama artık yaptıklarıma daha anlayışlı.arada da kendo olumsuz huylarimdan bahsedip olgunlastığımdan bahsediyorum " böyle ara gazları emin ol cok faydalı. önceden insan gibi tartışmayı bırak konuşamıyorduk bile..
29 yaşına gelmiş artık ne kadar zaman alırsa bizimkinnki? bide önceden bu kadarda fıttırmıyoduAy ben de akrebimAma dilime onu gelse ancak birini söylemeyi öğrendim şu hayatta..
Bir de hiç hakaret etmem kavgada tutarım kendimi, ama hakaretsiz muhteşem laflar sokabilirim, ama sokamıyorum tabi tutuyorum kendimi öğrendim artıkZamanla duruluyor insan, merak etme ...
29 yaşına gelmiş artık ne kadar zaman alırsa bizimkinnki? bide önceden bu kadarda fıttırmıyodugittikçe artıyor. sanırım bn onun kendini haklı gördüğü yere odaklanıp alttan aldgm için. bu sefer bu yuzden alttan almak istemiyorum
ya okadar inatcıki. bi hafta sessiz kalır bu konu uzerine konusmaz normal bişeyler sorarak yumusatr ortalığı hiç özür dileme huyyu yok anca cok suclu olacakta belki. birde sizin dediğiniz durum bana hiç olmuyor. ben hep susan sakinleşmesini bekleyen taraf oluyorum aslında biyerde bu birikiyor bugun oldugu gbi. akraba konusuna gelince ona iknayım zaten bnm sıkıntım eşimin gereksiz yükselmesi her konuda saygısız tavırlarıben 34üm, anca yeni yeni, düşün artıke bir de biz kadınız, erkekle kadın arasında kafadan birkaç yıl var gibi geliyor bana olgunlaşma süreci bakımından Benimkiyle damarımız da çok benzer, biz çözümü arada bir taraf fıttırınca dikkate almamakta kavgaya girmemekte bulduk, deli deliyi görünce çomağını gizler misali bir o gizliyor çomağını bir ben kimin tahammülü varsa artık kim daha çok saçmalıyorsa ona izin veriyoruz, saçmalasın bir rahat rahat da anlasın düştüğü durumu diye, yani asabı daha bozuk olana... böyle dışarıda durup izleyince bazen komik bile geliyor bana, ben de böyle yapıyor muyum acaba diye soruyorum kendi kendime, yapıyorum da tabi biliyorum Muhakkak benimki de soruyor ki artık durulduk ikimiz de azıcık..
Sen de bu akraba meselesinde benim dediklerime ikna olduysan bence kapat konuyu, kendi haksızlığını da onun haksızlığını da gündeme getirme, bir ezberi bozulsun.. bağrına basma, küs gibi de olma... Gelip özür bile dileyeceğini düşünüyorum .. umarım
Hmmm... bak haklısın da o zaman. ikiniz de kıskançsanız birbirinizi karşılıklı anlayacaksınız..oda dürüst olsun saygılı olsun. bn diyorumya onun aklında soru işareti kalmasın diye elimden geleni yapardım böyle bir konuda. yeri geliyor ablalarımın eşiyle yaptığım muhabbete bile engel koyuyor ki abi kardeş gbiyiz okadar seviyoruz brbrmizi oda sahit buna. onun bana yaptıklarının yanında kumda tane benmki
peki düşündüğünüz zamn hatalarınızın farkına varabiliyormusunuz. bnmde bu hatam var böyle dememeliydim gbisinden?
Valla o zaman dediğin gibi canım, o meseleye de iknaysan, sen az mesafeni koruyacaksın ki sürtsün burnu onun da... yani bir özür lazım burada...ya okadar inatcıki. bi hafta sessiz kalır bu konu uzerine konusmaz normal bişeyler sorarak yumusatr ortalığı hiç özür dileme huyyu yok anca cok suclu olacakta belki. birde sizin dediğiniz durum bana hiç olmuyor. ben hep susan sakinleşmesini bekleyen taraf oluyorum aslında biyerde bu birikiyor bugun oldugu gbi. akraba konusuna gelince ona iknayım zaten bnm sıkıntım eşimin gereksiz yükselmesi her konuda saygısız tavırları
size açık olacağım. eşinizin çok üstüne gitmeden yanlışları sürekli söylemeye devam edin.
çünkü;
özeleştiri yapacak olursam; kafayı vurmadan anlamıyorum. annemin bi tabiri var. inşaat çivisi" der bana. kafasına vur çekiçi buna birsey olmaz duvara olur der...
haklılığım o kadar haklı geliyor ki bana, bu cok yanlış birşey. farkındayım..
ammaa şöyle de bi durum var. akrep ve koçlarda görürsün bunu. yaptığım hatadan, eğer gerçekten ders aldıysam bir daha o hatayı kimse yaptıramaz. mümkün degil. ben eşinin de böyle olduğunu düşünüyorum.
bir durumdan sen şikayetçiysen, ancak kendi istemesiyle vazgeçecektir.o yüzden sen söylemeye devam et. yukarda yazdığım anneme yaptıgım gibi,ufak ufak bilinçaltına girecek gibi. ilerleyen zamanlarda daha da olgunlasacaktır. bence..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?