Eşim Baba Olmaya Hazır Değilmiş

thempress

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2021
236
228
33
Merhaba arkadaşlar;

Eşimle 3 senedir evliyiz ama toplamda 10 senedir birlikteyiz. Zor şartlarda evlendik evimizi kurduk ve baya bir borcumuz var ödeyemeyecek noktaya geldiğimiz oluyor eşim serbest meslek yaptığı için kazancına göre değişiyor. Bende çalışıyorum. Hormonel olarak mı bilmiyorum ama ben çocuk istiyorum, içim istiyor. Borç harç bitmeden olmasın diye konuşmuştuk ama borç harç bitmek bir yana dursun her gün artıyor. Yaşımızda geçiyor yavaş yavaş(27), genç anne olmak istiyorum. Ama şimdi eşim ben baba olmaya hazır değilime getirdi konuyu gerekirse psikolojik destek alırım zamanı gelince dedi. Ama zaman konuşmak yok borçlar hafifleyince diyor. Bende ister istemez bir soğuma oldu. Yani şuan için yapılacak birşey yok zamana bıraktık ama yorumlarınızı merak ediyorum, teşekkürler şimdiden.

Merhaba arkadaşlar;

Eşimle 3 senedir evliyiz ama toplamda 10 senedir birlikteyiz. Zor şartlarda evlendik evimizi kurduk ve baya bir borcumuz var ödeyemeyecek noktaya geldiğimiz oluyor eşim serbest meslek yaptığı için kazancına göre değişiyor. Bende çalışıyorum. Hormonel olarak mı bilmiyorum ama ben çocuk istiyorum, içim istiyor. Borç harç bitmeden olmasın diye konuşmuştuk ama borç harç bitmek bir yana dursun her gün artıyor. Yaşımızda geçiyor yavaş yavaş(27), genç anne olmak istiyorum. Ama şimdi eşim ben baba olmaya hazır değilime getirdi konuyu gerekirse psikolojik destek alırım zamanı gelince dedi. Ama zaman konuşmak yok borçlar hafifleyince diyor. Bende ister istemez bir soğuma oldu. Yani şuan için yapılacak birşey yok zamana bıraktık ama yorumlarınızı merak ediyorum, teşekkürler şimdiden.
Bizde de bir kayıp var. Eşim başta aşırı hevesliydi. Kayıp sonrası şuan düşünmüyorum diyor. Baba olabilir miyim bilmiyorum diyor. Ki bende sorguluyorum bazen. Daha vakit var. 30a kadar yolu var zamana bırakın

Eşiniz haklı değil mi?Hayat çok pahalı artık.Çalışıyormusunuz bilmiyorum ama bebek konusunda eşinizle fikir birliği yapıncaya kadar çalışıp,biraz para biriktirin.Doğumla beraber çok ihtiyacınız olacak.Borçlarınız bittikten sonra düşünürsünüz.

Borc harc varken cocuk yapmamak daha mantikli zaten.
Once bir duzluge cikin imkanlarinizi gozden gecirin, cocuga hakkiyla bakmak icin planlarinizi yapin.
Cocuk=masraf bunu unutmayin.
Esinizin de baba olmayi istemesi gerekiyor, gonullu yapilmayan isten hayir gelmez en ufak zorlukta ben zaten istememistime getirir olayi.

Bizde de bir kayıp var. Eşim başta aşırı hevesliydi. Kayıp sonrası şuan düşünmüyorum diyor. Baba olabilir miyim bilmiyorum diyor. Ki bende sorguluyorum bazen. Daha vakit var. 30a kadar yolu var zamana bırakın
Sizin ki farklı durum ama.Burada eşi borçlardan dolayı istemiyor gibi.

27 yaşın neresi geçiyor acaba? Borç harç içinde çocuk dünyaya getirmeyi düşünmek en hafif tabirle dusuncesizlik. İçiniz istesin mantığınız dur demeli bu duruma o kadar borcun içinde o çocuğun her seyinden kısarak yazık etmiş olmaz mıyız diye düşünmelisiniz.

Borçlarınızi öderken zorlandığıniz zamanda çocuk istemek ĥic akıl karı değil. Yaşınız da gayet genç, nereye geciyor tam olarak?
Zaten borçlardan sonra çocuk düşünürüz diye de konuşmuşsunuz öncesinde.
Eşiniz aklı başında biri en azından o konuda şanslısınız.

Çok borcunuz varken bebeğe nasıl yeteceğinizi düşünüyorsunuz? Hamilelik zamanı bile hastanelere çok para harcanıyor. Doğumdan sonrası zaten malum.. Birde hazır değilse zorla baba yapamazsınız tabi. Şu andan itibaren yeni borç yapmamaya borçlarınızı eritmeye bakın. Sonra o da psikolojik olarak kendini hazır hisseder belki.

Ödeyemeyecek duruma gelinen borçlar varsa ben çocuk yapmazdım. Bebek yoktan anlamaz. Mama ister, bez ister, hastalanır doktor ister. Borçlar var dur diyemezsiniz.
Zaten cesaret edemiyoruz en büyük sebep bu. Bende tutturmuyorum çocuk diye ama içten içe istiyorum. Bütün arkadaşlarım bebek sahibi oldu değişik hissediyorum.

27 yaş geçmeye başlayan yaş mı? Abartmışsınız biraz :)

Borçla harçla çocuk zor. Ha yapanlar ne şartlarla yapıyor ama her aile çocuğunu en iyi şartlarda büyütmek ister. Çocuğun istediği şeyi borç var diye alamayınca siz de çocuk da kötü hissedecek. Ayrıca borç sürekli artıyorsa ya maddi geliriniz yetersizdir ya gereksiz harcamalar yapıyorsunuzdur, bu durumda da çocuk yine olmamalı bana göre. Psikolojik olarak hazır değilse de adam akıllı bir babalık yapamayacaktır, bu şekilde bir baba, eş istediğinizden emin değilim. O yüzden ikiniz de tam anlamıyla hazır olduğunuzda ve bir çocuğu maddi manevi yetiştirebilecek gücü bulduğunuzda çocuk adımı atmanız çok daha iyi olur.

Merhaba arkadaşlar;

Acaba borclardan dolayı birde bebek bakımı zor gelır dıye mı dedı o_O bence ustune gitmeyin, soguma da olduysa askıya alın bir sure veya siz bi psikologla konusup ne yapmanız gerektigini sorun.

30 yaşında, 7 senedir evli, 12 senedir aynı adamla olan, borcu olmayan ama ülkedeki ekonomik belirsizlikten ötürü çocuk yapmaktan çekinen ben konuyu gözlerim açık okudum. Demek benim yaşım çoktan geçmiş 🥹 Demek millet arkamdan böyle düşünüyor 🥹

Eşiniz haklı. Bebek demek masraf demek. Bir doktor muayenesi olmuş en az 600 lira. Doğumlar 13-14 binden başlıyor. Bebeğe yatak, kıyafet, bebek arabası derken rahat bir 10-15 bin arası gider. Benim bir çırpıda saydıklarım bunlar. Çok düşünmeden hareket ediyorsunuz. Bu sadece içimden geliyor, istiyorum denilip karar verilecek bir şey değil sizin durumunuzda.

Psikolojik de olabilir belki. Bide şey var bazı erkeklerde, kucağına alana kadar baba olmanın ne olduğunu bilmezler. Düşününce cesaret edilemeyecek birşey gibi gözüküyor tabiki
Şöyle söyleyeyim;eşinizin hevesli gözükmemesi sizi üzmemek adına bence.Eşimin de,benim de çok istediğimiz bir şey gerçekleşmeseydi;ben de hevesli gözükmek istemezdim.O üzülmesin diye.Her şey gönlünüzce olsun.

Merhaba arkadaşlar;

Bu kadar borç içinde eşiniz çocuk istememekle çok haklı. Belkide kendini hazır hissetmiyor olabilir. Kötü baba olmaktansa şuanlık olmaması daha iyi değil mi ?

Back
X