Eşim Baba Olmaya Hazır Değilmiş

Merhaba arkadaşlar;

Eşimle 3 senedir evliyiz ama toplamda 10 senedir birlikteyiz. Zor şartlarda evlendik evimizi kurduk ve baya bir borcumuz var ödeyemeyecek noktaya geldiğimiz oluyor eşim serbest meslek yaptığı için kazancına göre değişiyor. Bende çalışıyorum. Hormonel olarak mı bilmiyorum ama ben çocuk istiyorum, içim istiyor. Borç harç bitmeden olmasın diye konuşmuştuk ama borç harç bitmek bir yana dursun her gün artıyor. Yaşımızda geçiyor yavaş yavaş(27), genç anne olmak istiyorum. Ama şimdi eşim ben baba olmaya hazır değilime getirdi konuyu gerekirse psikolojik destek alırım zamanı gelince dedi. Ama zaman konuşmak yok borçlar hafifleyince diyor. Bende ister istemez bir soğuma oldu. Yani şuan için yapılacak birşey yok zamana bıraktık ama yorumlarınızı merak ediyorum, teşekkürler şimdiden.
O kadar borç varken çocuk yapmak hata olur. En azından biraz hafiflemesini bekleyin. Borçlar yaklaşık ne zaman biter, miktarı ne?

Ben de biraz mantiginizi seçmeniz gerektiğini düşünüyorum. para derdi olan evde çocuk mutlu büyümez eşlerin de arasi acilir. Bu kuşak için 27 yaş zaten geç kalmış bi yaş değil. Benim de eşim parasal durumumuz oturunca gelecekte istiyor. Bana kalsa ben istemiyorum. Daha isten güçten gezip tozamadik. 30 umdan once çocuk denemeyi düşünmüyorum bu yüzden

Merhaba arkadaşlar;

Eşimle 3 senedir evliyiz ama toplamda 10 senedir birlikteyiz. Zor şartlarda evlendik evimizi kurduk ve baya bir borcumuz var ödeyemeyecek noktaya geldiğimiz oluyor eşim serbest meslek yaptığı için kazancına göre değişiyor. Bende çalışıyorum. Hormonel olarak mı bilmiyorum ama ben çocuk istiyorum, içim istiyor. Borç harç bitmeden olmasın diye konuşmuştuk ama borç harç bitmek bir yana dursun her gün artıyor. Yaşımızda geçiyor yavaş yavaş(27), genç anne olmak istiyorum. Ama şimdi eşim ben baba olmaya hazır değilime getirdi konuyu gerekirse psikolojik destek alırım zamanı gelince dedi. Ama zaman konuşmak yok borçlar hafifleyince diyor. Bende ister istemez bir soğuma oldu. Yani şuan için yapılacak birşey yok zamana bıraktık ama yorumlarınızı merak ediyorum, teşekkürler şimdiden.
Borcunuz var ödeyemeyecek seviyeye geliyorsunuz ama çocuk istiyorsunuz. Eşiniz haklı bence çocuk demek masraf demek serbest mesleğin kazancı değişken olur . Hamileliği, doğumu, büyümesi kolay değil. En dandik bebek bezi 100tl. Biraz bu konuyu askıya alabilirsiniz.borclar hafifleten kadar.

Eskiden olsa borc harc da olsa bebege bir sekilde bakılabiliyordu ama su an borc harc olmasa bile bakmasi o kadar zor ki..Benim kızım mesela hic mama kullanmadi ama alerjik bir bebekti hep özel doktorlara götürdüm sampuani özel nirmal bebek sampuani değil,deterjanı özel,dogal icerikli kremi normal nemlendirici degil özel, her bez yaramaz kaliteli bez ek gidaya gectik her seyi veremiyorduk özel bir kac seye ihtiyac duyduk ee büyüdu abur cubur istedi abur cuburu diyetine özel,alerjisi ne durumda belli araliklarla tahlil ee bunlar da bedava degil o yüzden anlayabiliyorum biz sadece esimin calistigi zamanlarda nasil yetisiyormuşuz bunlara hayret ediyorum.Daha bugün 15 tane cikolata aldim kizıma diyetine özel 250 lira verdim en basitinden bunlar bile gözle gözükmeyen kalemler ama masraf iste.

Merhaba arkadaşlar;

Bebek yaparken maddiyatı düşünmek o kadar önemli bir detay ki... Hastane masrafı bebek bezi maması kıyafeti oyuncağı derken (hiç küçümsemeyin yetişkinde daha fazla gideri var😅) alıp başını gidiyor en küçük gaz damlası bile 200 civarı olmuştur 2020de 100 tlydi zira vitaminler desen daha pahalı sonra geçim sıkıntısı olunca ciddi anlamda huzur kalmıyor bebek bunu hissediyor🫂 kendinizi toparlayıp yapmanızı öneririm

Yanliş anlamassaniz henüz çocuk yokken katlanarak artan borc ne olabilir? Evlenirken borç olur 3 senede azalması lazimdi katlanarak artmasini anlayamadım. Zaten cocuk masraf kapisi demek daha çocuk yokken harcamalarınızı kontrol edemiyorsanız çocuktan sonra çok zorlanırsınız.

Merhaba arkadaşlar;

Eşiniz haklı hazır hissetmiyorsa zorlamayın, hazır hissetmeme sebeplerinden biri de borçlar gibi duruyor. Çocuk ciddi maddi imkan isteyen bir şey.

Evlenirken ne dediniz?
Evlenirken ben esimjn çocuk sahibi olmak istediğini bilerek evlendim.
Su an çocuğumuz olmuyor gebelikte sorun yaşıyoruz kaç kere tüp bebek yaptırdık
Eşimle evli olmasam uğraşmazdım hiç ama bir yola çıktık ben onun bu isteğini bilerek evlendim onu yarı yolda bırakamam çabalıyorum bende bir sürü iğne hormon… canım yanıyor psikolojik olarak çöküyorum sonra toplanıyorum devam ediyorum

Ne bencil insanlar var ya net olun eşinize karşı evlilik ikinizinde hayatı

Teşekkürler arkadaşlar cevaplarınız için. Şuan zaten bir çocuk planı yapmadık ben kendi düşüncemi ve eşimin düşüncesini paylaştım sizinle. Burda yazılanlar niye bu kadar acımasız olur ki çoğu zaman.

Teşekkürler arkadaşlar cevaplarınız için. Şuan zaten bir çocuk planı yapmadık ben kendi düşüncemi ve eşimin düşüncesini paylaştım sizinle. Burda yazılanlar niye bu kadar acımasız olur ki çoğu zaman.
Acımasız değil ki.siz destek olurlar diye beklemişsiniz kimse destek olmamış. Ki destek olunmak zorunda değiliz.fikir söylemiş herkes.çok sert bir cevap yok.siz belli ki çocuk yakmaktan tarafsınız.kiarar sizin yine de.

ya ben de 29um evleniyorum borçlar var evet. ama her şeyin ötesinde ben daha sevdiceğime doyamadım.onunla istediğim gibi gezemedim yaşayamadım. bunlar olmadan nasıl hemen çocuk yapayım. daha ben kendim yaşayamadım hayatı ilk önce ders sonra iş yoğunluğu. 35imden önce çocuk düşünmüyorum

Benzer bir durumla karşılaşmıştım ben de . Üstelik borç harç durumumuz da yoktu çok şükür , eşim hazır olmadığını söyledi. Sadece para ile olacak iş de değil zaten. Ben de yaş olayına takılmıştım aslında sonradan ona hak verdim ve düşüncemin çok saçma olduğunu anladım. Yaş gelince evlenilir sonra çok geçmeden çocuk yapılır. Kime göre ? Neye göre ? bunlar bize nesillerdir kodlanan çoğu kişinin de sorgulamadan yaptığı şeyler. Sorgulanarak yapılsa bu kadar mutsuz evlilik olmazdı zaten.
Bence zamana bırakmanız en iyisi borç baskısı eşinizin bu konudaki düşüncesini illa ki etkiliyordur. Hiç istemiyorum da dememiş zaten. Borçlarınız hafifleyince fikri değişecektir.

maddi olarak iyi durumda değilseniz siz de istemeyin bence. çok istiyorsanız da işe girip borçların kapanmasına yardımcı olabilirsiniz.

Ekonomik konular önemli . Borç içinde sıkıntı çekersiniz . Çocuk büyütmek çok para isteyen bir sistem . O konuda bir şey diyemem.
Ama diyeceğim bir şey var .
Erkek beyin keyfi olana kadar yumurtalıklarınızla konuşun . Yaşlanmasınlar . 😁
Dünyada da bu var biliyor musunuz . Amerika da kadın hakları üzerine bir YouTube kanalı izliyorum kadınların eşleri veya işte partnerleri yıllarca oyalıyor böyle . Kadın rahat çocuk sahibi olacak yaşları geçiyor . Adamın karar vermesini beklerken hatta çocuk sahibi olma şansını kaybediyor . Sonra adam terk ediyor bir de bakmışlar genç bir kadından çocuk yapmış .
İşin özeti kadın ve erkeğin biyolojisi farklı . Erkekler işlerine geldiği gibi ya bu farklılığı gözünüze sokuyorlar ya da tam tersi yok kabul etmenizi istiyorlar .
Kadin bünyesine hayranım . Özellikle üreme konusunda diğer cinsiyetten çok daha ileriyiz . Ama yapımız farklı . Ona göre düşünün . Eşinizle de ona göre konuşun.

Bebek rızkıla gelir .belkide bebeğiniz olduğundan Borcunuzu daha hızlı ödersiniz kim bilir bide bu açıdan bakın. Yeterrki Allaha tevekkül edin. Anne babaya hazr olunmaz o yaşayarak öğreniliyor.

Belki, kim bilir... Bunlara dayanarak mı bir çocuk dünyaya getirilsin? Borç azalmayacak katlanacak. İşleri daha kötü olursa siz mi karşılayacaksınız maddi problemleri? Rızıkla geliyorlarsa niye çöp evlerde çöpleri karıştırıp yiyecek arıyor bu çocuklar? Yiyecek çöp bile bulamayanlar da bir köşede ölüp gidiyor.

Benzer bir durumla karşılaşmıştım ben de . Üstelik borç harç durumumuz da yoktu çok şükür , eşim hazır olmadığını söyledi. Sadece para ile olacak iş de değil zaten. Ben de yaş olayına takılmıştım aslında sonradan ona hak verdim ve düşüncemin çok saçma olduğunu anladım. Yaş gelince evlenilir sonra çok geçmeden çocuk yapılır. Kime göre ? Neye göre ? bunlar bize nesillerdir kodlanan çoğu kişinin de sorgulamadan yaptığı şeyler. Sorgulanarak yapılsa bu kadar mutsuz evlilik olmazdı zaten.
Bence zamana bırakmanız en iyisi borç baskısı eşinizin bu konudaki düşüncesini illa ki etkiliyordur. Hiç istemiyorum da dememiş zaten. Borçlarınız hafifleyince fikri değişecektir.
Aman boşver gez, toz, eģlen.zaten ne kadar zamanımız var dünyada.eşin de var yalnız da kalmazsın daha ne.ben de senin gibi insanların büyük çoğunluğunun ezbere yaşadığını düşünüyorum.kime sorsan çocuğu olunca hayatı mahvoluyor, çok zor, çok zor diyor herkes.kimse de oturup acaba değer mi bu çekiklerimize demiyor.

Eskiden çocuk rızkıyla geliyordu.Gelsin bakalım şimdi, bu hayat pahalılığına?? Görmek duymak istiyorum cidden."Benim bebeğim rızkıyla doğdu.Borca harca rağmen hiç bunalmadık." diyen birini?
Bir çocuğum var ikinciyi şuan düşünmüyoruz. Borcumuz yok, durumumuz iyi ona rağmen endişe içindeyiz.Her anlamda dünya kötü bir yer olmaya başladı.
Tabi bu çocuk sahibi olmayın demek anlamına gelmez.
Anne olmak müthiş bir duygu ama doğru zamanlama da çok önemli.

Back
X