Eşim Bana Danışmadan Abisine Bizde Yaşamayı Teklif Etti

cesursincap

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2013
1.079
644
123
47
Eşimin abisi başka şehirde yaşıyordu. Simdi eşinden boşanınca memleketine yani bizim bulundugumuz şehre taşınmak için ev aramaya geldi bizde kaliyor birkaç gündür. Sabah kahvaltıda istediğim fiyatta ev bulamıyorum diye dert yanınca eşim bizimle yaşa abi diye teklifte bulundu. Zaten evimiz boş diye de pekiştirdi. O kadar sinirlendim ki anlatamam. Hadi geçici bir süre neyse de. Sürekli olmaz. Üstelik bu teklifi yaparken benim fikrimi sormamasi sinir bozucu.

Eşinizin abisi kabul etti mi?
Siz eşinize istemediğinizi söylediniz mi peki? O ne cevap verdi?

benim esimde eminim bole bise yapardi ya ne sinirler
peki abisi kabul etti mi
hadi esin teklif etmis abisi kabul etmemesi lazim
insalah kabul etmemistir
kesinlikle esinize soleyin size sormadan cok yanlis

Abisi esyalarim ne olacak diye sordu sadece. Belki benden de teklif bekledi ama ben ağzımı acip tek kelime etmedim. Eşime de istemediğimi soyleme fırsatım olmadi çünkü kahvaltı masasından kalkip aceleyle bir randevuya yetişmeye gittiler

hemen konus esinle vakit kaybetme simdiye kadar belli etmeliydin ne dusundugunu ne zaman ev bulcak olmuyo boyly rahat edemiyorum falan diye..

O zaman akşam gelince odanızda konuşacaksın canım.
Yani koskoca adam, ne o öyle evlatlık edinir gibi, tövbe tövbe...
Hayır yani koskoca adam maddi imkanı da var neden sığıntı olmak ister ki, anlayamadım ben.
Yani genç insanlarsınız, kocaman adam evdeyken evli bir çift nasıl rahat edecek, odanızda bile ses çıkaramazsınız düşünsene durumun korkunçluğunu...

Eşiniz abisine ayıp olmasın diye böyle bir teklifte bulunmuştur. Zaten abisinin böyle bir niyeti olsa en başından ev aramazdı.Aklı başında olan hiçbir erkek bir başkasının evinde kalmaz.

Büyük ihtimalle sizin soylediginiz gibidir ama abisi kabul eder diye korkuyorum.

Offf ne kadar kötü bi şey ya. Eşinde de akıl yok heralde bir evin için de kayın la gelin bir olurmu ne kadar sacma ya.

Abisinin maddi durumu pek iyi değil. O da ayrı bir konu. Esim abisi konusunda çok hassas. Bana danışmadan kredi çekip abisine vermisligi bile var. Sonra biz o kredinin taksitlerini öderken yegenlerime burs vereceğim diye her ay belli bir miktar para da gondermeye basladi. Ben zaten iki düşük yaptim ve su an psikolojim çok kotu. Durup dururken ağlama nobetine giriyorum. Kendimi tutamıyorum. Bu halde oluşumu bile düşünmeyi si çok üzücü.

BDV okudukça bana bir sinir basıyor.dert ne olursa olsun bütün sorunların kaynağı aynı aslında.kadına değer verilmemesi ve evlenildiği halde kadının da evde söz hakkı olduğunu bir türlü idrak edememek.erkek ve onun ailesi de yeni kurulmuş aileye dahil olmaya çalışması işin tuzu biberi oluyor.buradaki dertlere baktığımızda genel özet bu..

konu sahibi siz de eşinizle bu konuyu bir an önce konuşun.bu durumun sizin yaşamınızı nasıl etkileyeceğini söyleyiniz

O zamanin seninde artik rest çekmenin zamani geldi. Artik abisi hakikatten sizde kalmaya devam ederse, sende annenlerin yanina git. Simdiye kadar çok fazla yumusak davrandin esine. Seni hiç ciddiye alip konusmuyor üstelik. Ciddiye alinman gerektigini güzelce bir göstermen lazim esine.

Tatlım iyi de kocaman adamın maddi durumunu da kardeşi mi düşünecek artık? Bu adam yetişkin sonuçta yani, kocan da artık bir aile sahibi olduğunu kabullense iyi olacak yani.
Ayrıca senin şu an misafir ağırlayacak durumun mu var sanki? 2 kere evladını kaybetmişsin, zaten ruh halin iyi değil bir de kocanın anası danası akrabası çıkıyor başına.
Peki tatlım çalışıyor musun?

Kesinlikle haklisiniz. Beni üzen de bu. Sanki benim hic söz hakkım yok.

bence direk istemiyorum derseniz eşiniz size cephe alabilir zaten abisine hassasmış ve aranız dahada bozulur bu seferde inada binebilir,
durum çok sinir bozucu, önce sakin olun ve yalnız kaldığınızda , koca adam sığıntı gibi hisseder kendini ,biz tartışsak o kendi üstüne alınır, bence uygun tek göz bile olsa bi ev araştıralım bütün işlerine destek oluruz, arada gider temizliğini yaparız, arada bize yemeğe gelir, ki bunun bide duşu falan var adamcağız rahat edemez falan diyin, ordan girin olaya, hassas noktasını bildiğiniz için onun üstünden devam edin derim ben. kaldıki kredi çekmiş ödemiş bide üstüne yeğenlerine burs vermiş bi adam. o yüzden sizin abisinin iyiliği için bunu istiyorsunuzu eşinize çok iyi ifade ederseniz makul gelebilir, hatta bi de üstüne eşinizin size bakış açısı çok daha olumlu olabilir:)
umarım bir an önce başka bir yerde abisi düzenini kurar ve sizde rahatlarsınız, Allah yardımcınız olsun.

Daha neler,hem niye sizde kalsin,annesi babasi yokmu orda gitsin kalsin.

Evet çalışıyorum. Konu açıldığında zaten biz çift maasliyiz yardim etmeliyiz oluyor. Diğer kaynim da çift maaşlı. Ama onlar yardim edemezmis çünkü iki ev ve son model bir araba kredisi ödüyorlar. Saka gibi. Biz annemin verdiği arabayı kullanıyoruz. Cok sukur evimiz var kredisini oduyoruz.

Kesinlikle çok haklisiniz. Sakin davranabilirsem sizin dediklerinizi uygulayacağim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…