Eşim bana güvenmiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
kişi kendinden bilir işi diyorum. önceki sevgilim beni en yakın arkadaşıyla aldattığı sırada beni de yakın arkadaşımla konuşuyor olmakla suçlamıştı ( ayda 1 3-5 kelime). sonra kokusu cıktı ortaya. meğerse benleyken 8 aydır da o kızla birlikteymiş. bu sırada da annesine, ailesine gidip görüşüyorduk yani hayat normal akışındaydı.

emin ol hiç kimse bu şekilde carlamaz suçlu değilse

Katip boldladığım kısmı bilmiyorum, detaylarına siz hakimsiniz sanırım ama bazı erkekler eşinin gözü açılmasın, kadının dinlediği tek ses kendisi olsun diye çevre edinmesine izin vermiyor, buna da bir kılıf uyduruyorlar, mesela arkadaşının gözleri çok fena, sen safsın bunlar seni kandırır, hiç iyi enerji almadım sana kötülük yaparlar vs vs daha beter şeyler de diyorlar da ben en yazılabilir olanlarını yazıyorum.

Karısıyla sonradan arkadaş olduğum, eşimle ortak çocukluk arkadaşımız vardı, kadın bizim eve eşiyle gelir ama eşsiz görüşmezdi, meseleyi çok uzatmayayım kocasından şiddet görüyormuş bir süre sonra bende anladım şiddet gördüğünü, neyse meğer adam benimle görüşmesini istemiyormuş, kayınvalidesi de Mune’yle tek görüşmeyeceksin deyip beni kötülüyormuş, seneler sonra boşandıklarında anlatmıştı kadın.

Bazı erkekler kadını özellikle yalnızlaştırır, gözü açılmasın, itaat etsin, bir tek onu dinlesin isterler.

Ya konu çok fazla saptı tek tek cevap yazmıyorum her yazdığım şeyden sonra farklı bir tartışma konusu çıkıyor. Bu kadar insan benim dediklerimden asla ama asla onaylamadigim sonuçlar çıkarıyorsa sorun benim kendimi ifade edemememde diyor ve konuyu kendimce kapatiyorum.

Ya ben orada arkadasi yanlış anladım yaptıkları işi küçümsüyor sandım o yüzden de öyle bir diyalog gelişti yoksa bende evli bir kadınım çevremde aldatılan arkadaşlarım da var yaşadıkları hayal kirikligina acıya bizzat şahidim ne aldatan adamı savunurum ne de iftira atan adamı yok asker yok travma diye bahane kabul etmem. Hele de su ortamda bir çok kadın öldürüldükten sonra dahi eşleri tarafından beni aldattı iftirasına uğruyorken. Yeniyim zaten daha da yorum falan yazmam çok kötü bir duruma düştüm suan .
Konu sahibi durumunu bilmiyorum belki de tehdit altindasin eşin burayı okuyor diye dik dur once konuyu cozmeye calis ,cozemezsen de kendin ve çocuğun için güvenli ortamı olusturdugunda kurtul oradan Allah yardımcın olsun.

İlk kocamın bana yaptığı tam da buydu. Fazlası var eksiği yok. Büyük bir manipulasyon örneğidir.
Ben başardımsa her kadın başarabilir.
Burda kocanın statüsü hiç önemli değil.
Yeter ki kadın istesin.

Yok yavrum yaa..ne alakası var.Herkesin belli hassasiyetleri var sonuçta...Sen de kendi fikrini söylüyorsun ne var bunda ?! Sanal bir ortamda yorum yapmaktan da çekineceksen arkadaş ortamında ,ailende herkesten farklı olan fikrini nasıl söyleyeceksin ki!

Oldum olası mesaj yazmayı sevmem sırf bu yanlış anlasilmalardan dolayı yüz yüzeyken iletisimim daha kuvvetli, fikir belirtmekte sorun yok doğru anlasilsam ya da doğrusunu anlatabilsem sorun yok sonuna kadar savunurum fikrimi ama burada yanlış anlasildigimi anlatırken bile yanlış anlaşılıyorum hani inatlassam insanlarla bu konuda günün sonunda ben bilmem eşim bilirci, kemalim yapmazci yobaz bir kadın olup çıkacağım.

İyi ki kurtulmuşsunuz, biz o çocukluk arkadaşımızla görüşmüyoruz çünkü karısını döven, çevre edinmesine izin vermeyen biri olması yanısıra, karısının benimle görüşmesine engel olurken bir yandan da dostuyla evime gelmeye kalktı, bu resmen bana hakarettir.
Eşinle görüşmeyeyim çünkü gözünü açarım ama dostunla muhatap olabilirim, geldikleri gibi rezil ettim nasıl kaçacaklarını bilemediler, kapımdan destursuz geçemez hale geldi, kendi ahlaksızlıklarına bakmazlar başkalarının ahlakına laf eder böyleleri, adamın feleğini şaşırtırım kimse bana hakaret edemez, haneme kendi pisliğini sıçratamaz, kusura bakmayın lütfen böyle adamların varlığı aklıma geldikçe deliriyorum.

Tam da zihniyetleri ve karakterleri bu olduğu için resmi nikahı altında ki eşine bu manipulasyonu yapıyor.
Kurban rolündeki eş ise durumu farkedene kadar ne yazık ki çok ağır travmalar yaşıyor.
Çok iyi yapmışsınız onu def etmekle.

Aynen bende zamanında yaşamıştım böyleleri kendi yedikleri haltları kapatmak için kullandıkları yöntem karşısındaki insanıda kendi gibi sanmaları zaten karakterlerini belli ediyor seninde gözün aydın benimde biz Allahtan evlenmeden gördük evli çocukları olanların durum tabi daha farklı

En güzelini yapmışsınız böyle insanların varlığı benide deli ediyor böyle insanlar psikoloji katili başka bişey degil

Karısını kaybetmekten korksa anlarım bu yazdiklarının namusuma laf etmesiyle hiç alakası yok siz adamları güzellemeye devam edin çekin durun

Genellemeyeyim ama erkek karısının çevre edinmesini engelliyor, sürekli psikolojik baskı yapıyor, çok seviyorum adı altında kıskançlık yapıp kadını kısıtlıyorsa aldatıyor olma ihtimali yüksek.

Bu anlattığım olayda adam karısını aldatıyormuş, bir deprem sonrası evden kaçıp benim eve gelmeye kalktıklarında öğrendim bende, meğer karısını annesine bırakmış günler evvel, diğer kadını da karısıyla yaşadığı eve götürmüş, ki deprem olunca ev çok sallanınca bunlar korkup dışarı atıyorlar kendilerini, karısını alıp başka bir yere götürmesi gerektiğinden bize bırakacakmış diğerini, zaten ben başka bir kadınla gördüm kan beynime bir sıçradı sonra kadının kim olduğunu öğrendim hepten dellendim, deprem diye sokaktaydık bağıra bağıra rezil ettim çekip gitmek zorunda kaldılar.

2 tane çocukluk arkadaşımı karılarını aldattı diye sildim bana gelmez böyle şeyler, sevmiyorsan boşanırsın ne halin varsa görürsün, hele hele benim evime çoluk çocuğum içine dostunu getiremezsin.

Böyle adamlar adam dediysem lafın gelişi, dik ve ağzı laf yapan kadınları sevmezler.

Eşi asker olan bir çok arkadaşımız var, hiçbiri böyle değil. Adamın zihniyeti bozuk, zor şartlarda çalışmasa da böyle olacaktı.

Hadi yazın yahu uyuyomu herkes, hüf bu saatte hemde
Yana yakıla yorum bekliyorsunuz, ama sonra saatlerce konunuza uğramıyorsunuz… ben yazacaktım ama fırsat bulamadım, ama dışarıdan okudum konunuzu, başka üyeler de yazmış zaten…

Eşiniz burayı okuyacağı için gelecek olan cevaplardan tedirgin olduğunuz için konunuza bakmadığınızı düşünüyorum. Bizler kötü bir şey söyleyince eşinizi savunup, bak ben sana laf da ettirmiyorum, hatta bak ben suçsuzum görüyorsun maksadıyla buraya yazdığınız da ortada…

Ben size çok üzüldüm ya, çok baskılanmışsınız. Bu arada ben ruh sağlığı ile ilgili terimleri asla ama asla hakaret maksadıyla kullanmam. Tamamen sözlük anlamıyla konuşuyorum: eşinizde psikiyatrik bir sorun olduğunu düşünüyorum. Paranoyaları var gibi duruyor. Sizi aldatması ise tamamen karakteriyle alakalı. Onu hastalığın arkasına sığındıramam.

Kendi kul hakkınıza giriyorsunuz. Kendinize yaptığınızı yedi düvel toplansa, yine yapamaz. Siz memnunsanız bu hayattan, biz ne diyebiliriz ki.. ama can güvenliğiniz tehlikede, haberiniz olsun.

Eski konularında var hep abla, kadın ağır psikolojik baskıya uğruyor ama farkında olduğu kısım çok az. Büyük ihtimalle çatır çatır aldatılıyor, dediğin gibi bu kadar baskının altından hep bi 2.hayat çıkıyor.

Özel alan, saygı her evlilikte olamıyor maalesef Mune, konu sahibinin evliliği de böyle bir evlilik muhtemelen.
Bazı erkekler eşlerinin diğer kadınlardan "olumsuz" etkileneceğini düşünüyor. Eşinin üzerinde kurduğu hakimiyet, baskı zarar görmesin, mümkünse kendi dışında hiç kimseyle yakınlık kurmasın, fikir alışverişi yapmasın. Burayı bile dahil etmiş, kadın üye olup, yorum yapacağı şeylerde bile kontrolde. Kendisi ne kadar farkında bilmiyorum, bunun rahatsız edici olduğunu bilse buraya eşim okuyor diye yazmazdı öncesinde. Ben utanır yazmazdım en azından.

Valla bak Katip 50 yaşındayım bu yaşa kadar türlü türlü insanlarla komşuluk arkadaşlık adı altında ilişkilerim oldu, genelde de maalesef hiç sekmedi, eşini baskı altında tutan, kısıtlayanlar, fiziksel veya psikolojik şiddet uygulayanlar genelde hep karısını aldatıyordu.

Kimi eşini aşağılıyordu kadının özgüveni yerle bir oluyordu, kimi dövüyordu yine kadının özgüveni yerlerde, kendinde kusur arıyordu, kimi de onunla görüşme bununla görüşme diyordu çünkü kadının gözü açılacak bir şeyler değişecek biliyordu.

He bir de karısını kıskanmayan kısıtlamayan erkeği adamdan saymıyor, karısını sevmiyor diyorlardı:)) Eşlerine baskı ve kısıtlama savunmaları bunlardı, ama ben kadınlara kabahat buluyorum çünkü dışarıdan bir gözle bakıyorum adam kesinlikle aldatıyor, kadını dövüyor sövüyor her türlü işaret var, üzülüyorsun neden çekiyorsun bu adamı diyorsun, kadının cevabı eşim beni seviyor, seven kıskanır, tamam dövüyor ama beni kıskandığı için, diğer kadınların kocamda gözü var diye savunuyor, ben bıraktım artık böyle diyenleri, oh oh çok aşıksınız maşallah diyorum, sadece dertlerini anlatıp hayat enerjinizi alıyorlar sonra bakıyorsunuz surattaki şiddet izleri fondötenle kapatılıp o muhteşem kocanın koluna girip gezmeye gidiliyor, herkes tercihlerini yaşasın, ben dinlemiyorum bile artık, kulağımda kulaklık umurumda mı dünya modundayım.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…