Eşim bana haksızlıkmı yapıyor?

Schizophrenia

~
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2011
1.533
395
123
Merhaba arkadaşlar hemen gireyim konuya. Eşimle bir sorunumuzu yazayım kim haklı siz söyleyin. Her bayan gibi ben de gezmeyi seviyorum ve esimi sıkıştırıyorum. Borçlarımız var yeni evliyiz ya borçları bahane ediyor ki buna eyvallah. Yada söylediği şu, sen önceden gezmiyodun ki gezsen benden de istemekte haklısın. Yani senin hakkın yok mu demek istiyo anlamıyorum? Evlilik öncesi evet gezmiyodum ailemin durumu pek iyi değildi bende okuyodum meslek yok bişey yok neyle nereye gideyim? Bu konuya çok düşüp eşime kinlenmek istemiyorum ama sizce haksızlık mı yapıyo bana? Aksine eşim gitsin görsün diye çabalaması gerekmez mi? Bu arada her şeyi imkanlarımız dahilinde istiyorum tutup tek maaşla ev geçindiren insana yurtdışına götür beni demiyorum ki zaten iş arıyorum.

Bide ödediği krediler var ama ben bilmiyorum neyi ödediğini neye harcadıgını. Beni karıştırmıyo sorunca cevap vermiyo.

Son düzenleme:
Bana pek iyi niyetli gelmedi.

Bazı erkekler evlilik biraz yıllanınca "sen zaten ne gördün ki ailenden, her şeyi bizden öğrendin, ben götürdüm ben gezdirdim" demeye başlıyor.

Ya buna benzer bir bakış açısıyla söylüyor ya da borçtan dolayı mahcup olduğu için "önceden alışkın değildin gezmeye, şimdi borç var niye bunun eksikliğini hissediyorsun" diye düşünüyor da olabilir.

Ikinizde haklisiniz.. maddi sknti varsa gezsende tat alamazsin.. ama bi sekilde odenir yani.. o zmn gezmedin dite simdide gezmiyceksin anlamina gelmez

Haklısın.. Gezeceksiniz tabi. İlla çok para harcaman gerekmiyor ki. Bir iki çay içip bir saat otursanız bile insana hava almak iyi geliyor. Bizde yeni evli sayılırız borçlar illaki olur. Ama haftada ayda bir dışarı çıkmakla batılmaz. Ayrıca neden evlendin o zaman ? Bence eşin seni hiç harcama yapmamaya çalış diye uyarıyor biraz pimpirkli galiba

Merhaba arkadaşlar hemen gireyim konuya. Eşimle bir sorunumuzu yazayım kim haklı siz söyleyin. Her bayan gibi ben de gezmeyi seviyorum ve esimi sıkıştırıyorum. Borçlarımız var yeni evliyiz ya borçları bahane ediyor ki buna eyvallah. Yada söylediği şu, sen önceden gezmiyodun ki gezsen benden de istemekte haklısın. Yani senin hakkın yok mu demek istiyo anlamıyorum? Evlilik öncesi evet gezmiyodum ailemin durumu pek iyi değildi bende okuyodum meslek yok bişey yok neyle nereye gideyim? Bu konuya çok düşüp eşime kinlenmek istemiyorum ama sizce haksızlık mı yapıyo bana? Aksine eşim gitsin görsün diye çabalaması gerekmez mi? Bu arada her şeyi imkanlarımız dahilinde istiyorum tutup tek maaşla ev geçindiren insana yurtdışına götür beni demiyorum ki zaten iş arıyorum.
Yine de çok üstüne gitmeyin bence. Evdeki huzurunuz, gezmekten daha değerli. Üzerine gittikçe tavrı degismeyecektir, değişse de zoraki olacaktır, bu durumda dediğiniz gibi daha çok sinir olup kinleneceksiniz. Bosverin.

'Ananın evinde geziyor muydun' cümlesinin kibar haliyle muamelesini yapıyor size .
Abartılı olmamak durumuyla istemek gezmek tabikide hakkınız .
Sevgililik sürecinizde nasıldınız yani sosyal hayatınız aktif miydi ¿

Sen haklısın. Zaten bizim toplumumuzda kadın bekar olunca gezmek yemek içmek ortamlara girmek ayıplanir. Bu yüzden hep kocasıyla yaşamak ister kadın bunları. Ne yalan söyleyeyim zaten kocayla birlikte güzel gezmek. Ondan istemeyeceksin de dedenden mi isteyeceksin? İşine gelmeyince saçmalamış açıkçası. Borçlar varsa birşey diyemem tabii ama en güzel döneminizdesiniz. Şimdi değilse ne zaman? Dimi ama...

Haklisin. Eğer eski hayatin devam edicekse niye evlendin demi? Yani iki kişilik bir hayat kurdunuz ve o hayati istediğiniz gibi değerlendirmek sizinde hakkiniz.
Eşime kabul ettiremiyorum işte
Ailenden gezmek istememissin neden tek maasli ustelik borcu olan esinden istiyorsun.Esininde durumu yok borcsuz olsaniz haklisin.

Gezmekten kasit haftasonu tatilleri gibi dusundum.Yuruyus bir yerde cay icip yemek yemek istemekte haklisiniz.
Her haftasonu tatile gidelim diye bişi istemiyorum 2 ayda bi farklı şehir mesela
Bana pek iyi niyetli gelmedi.

Bazı erkekler evlilik biraz yıllanınca "sen zaten ne gördün ki ailenden, her şeyi bizden öğrendin, ben götürdüm ben gezdirdim" demeye başlıyor.

Ya buna benzer bir bakış açısıyla söylüyor ya da borçtan dolayı mahcup olduğu için "önceden alışkın değildin gezmeye, şimdi borç var niye bunun eksikliğini hissediyorsun" diye düşünüyor da olabilir.
Sorsam söylemez ilk dediğinizi ama bende öyle anladım dolaylı yoldan söylüyo gibi.

Haklısın.. Gezeceksiniz tabi. İlla çok para harcaman gerekmiyor ki. Bir iki çay içip bir saat otursanız bile insana hava almak iyi geliyor. Bizde yeni evli sayılırız borçlar illaki olur. Ama haftada ayda bir dışarı çıkmakla batılmaz. Ayrıca neden evlendin o zaman ? Bence eşin seni hiç harcama yapmamaya çalış diye uyarıyor biraz pimpirkli galiba
Bencede böyle alıştırmaya calısıyo nasıl önüne geçerim acaba
'Ananın evinde geziyor muydun' cümlesinin kibar haliyle muamelesini yapıyor size .
Abartılı olmamak durumuyla istemek gezmek tabikide hakkınız .
Sevgililik sürecinizde nasıldınız yani sosyal hayatınız aktif miydi ¿
Değildi
Sen haklısın. Zaten bizim toplumumuzda kadın bekar olunca gezmek yemek içmek ortamlara girmek ayıplanir. Bu yüzden hep kocasıyla yaşamak ister kadın bunları. Ne yalan söyleyeyim zaten kocayla birlikte güzel gezmek. Ondan istemeyeceksin de dedenden mi isteyeceksin? İşine gelmeyince saçmalamış açıkçası. Borçlar varsa birşey diyemem tabii ama en güzel döneminizdesiniz. Şimdi değilse ne zaman? Dimi ama...
bende böyle düşünüyorum ama dinletemiyorum tek basıma gitmemide istemiyo

Nasıl başlarsa öyle gider mantığı işte alışmasın derdir
Yalnız şehir dışı tatili şuan aşabilir sizi
Bence haftada bir dışarda yemekle başlayın
Hem madem parasından haberin yok
Sende çalışmaya başlayınca para hesabı verme

Gezmeyi çok severim eşim de sever bizim için gezmek illa para harcamak değildir.
Bu devirde kimin borcu yok yada kim kredi ödemiyor ki?
İllaki para harcadığımız gezmelerde var dışarıda yemek kahvaltı sinema gibi.
Ama hiç masrafsız gezmelerimizde çoktur eşimde çocuklarımda bundan çok keyif alır tabi ben de
Dışarıda eşimle yürüyüşe çıkarız.
Bisikletlerimiz var 4-5 kilometre bu şekilde gezeriz.
Kordonda çay içeriz olmadı mı
evde termosa çay yaparım yada sıcak su kahve alırız sırt çantamıza deniz kenarında içeriz.
Ormanda yürüyüş yaparız.
Evde sandviç yaparım meyve hazırlarım denize gideriz.
Bunların hiç biride masraflı olmaz bir çok örneğim var sizde şimdilik bunun gibi şeyler yapabilirsiniz.

Bişey istemiyorum dediğin şey; 2 ayda bir şehir dışına çıkmak.
Talebiniz buysa kusura bakmayın haksızsınız.
Bende gezmek deyince; yürüyüş yapmak, kahve içmek sahile inmek falan sanmıştım.
Babamın evinde para yok oturalım. Kocanın evinde para yok ama gezdirsin tavrı da bana pek doğru gelmiyor.

Back
X