Eşim bana hiç bişey anlatmıyor:(((

owner

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2012
2.190
3
0
Gaziantep
Selam hanımlar
daha öncede defalarca konu açtım hep eşimden şikayet ettim belli ki bitmeyecek şikayetlerim.
bu defa ki canımı sıkan şey;
biz aylardır borç ödüyoruz bilen bilir.en son yine annemden borç para aldık toparlayalım diye
buna rağmen eşim 2 aydır tek kuruş borç ödemiyor bi tek bunu biliyorum onun dışında maaşını ne yaptı nereye verdi hiç bilmiyorum..
bana hiç bişey anlatmıyor çok canım sıkılıyor bu durumada..

ben şimdi ne yapayım yani bi yandan diyorum ki sende umursama ne yaparsa yapsın bi yandan da bir an önce borçları bitirmenin derdindeyim kendimi hırpalıyorum bunun için..
siz olsaydınız ne yapardınız eşiniz sizden herşeyi gizleseydi..
şimdiden teşekkürler yorumlar için...

sen çalışmıyorsun sanırım....
eşinin sorumluluğu bu...
sende annenin ihtiyacı olduğunu en azından bi kısmını ödemeniz gerektiğini söyle eşine...

defa
defalarca denedim canım anlatmıyor hemen lafı değiştiriyor yada sen karışma deyip kesip atıyor.

Öyle saçmalık mı olur canım ortak bir hayatı yaşıyorsunuz birbirinizden saklınız gizliniz olmaz. Sen bu akşam sankince tekrar konuş sor borcumuz var bak annemden babamdan vs. borç aldık. bunları ödememiz gerekiyor filan de hala sen karışma vs derse o zaman sende kazancını vermeyeceğini söyle. Erkek olarak evin her masrafını karşılaması gerek beyefendinin.

sen çalışıyormusun canım

çalışıyorsan eğer hesapları ayıralım de sen bana bakmak zorundasın bu evide geçindirmek zorundasın tamam başka bişey sormayacağım sende anlatma ben kendi paramı kendi keyfi sefam için harcarım de....

Sorumluluk konusunda fazla bilgisi yada ilgisi yok belli ki.
Kendince excelte borç tablosu çıkart maaşı ortak yerde toparlayın her ay nereye ne verdiniz görürsünüz.
hem açık açık hesap sormamış olursun. hemde borcunuzu birlikte takip etmiş olursunuz

Buda olmazsa zaten direk çek karşına ciddi ciddi konuş borç aldığınız kişi annen sonuçta

sen çalışmıyorsun sanırım....
eşinin sorumluluğu bu...
sende annenin ihtiyacı olduğunu en azından bi kısmını ödemeniz gerektiğini söyle eşine...
söyledim zaten önce biraz bağırdı telefonda tabi bende sesimi yükselttim akşam eve gidincede hiç bişey olmamış gibi davrandı..
ona göre annemin borcunu erteleyebilirmişiz ama ben kabul etmedim...
eşim yüzünden aileme karşı mahçubum hem annemden hemde babamdan borç para aldık ama bırakın onlara borcumuzu ödemeyi
yabancılara olan borcumuzu bile ödemiyor eşim neyi bekliyorsa..

Borç mevzusu önemli bir konu.
Sen çalışıyor musun peki?

Ben olsam (çalışan bir bayan olarak) o umursamıyorsa bende umursamazdım.
Kendi maaşımı da onunla paylaşmaz, kendi ihtiyaçlarıma harcardım.
Yeri geldiğinde de "sen kendi sorumluluklarını yerine getirmeyeceksen, senin sorumluluklarını ben senin için üstlenemem" der tavrımı belli ederdim.
Ayrıca ne alıyorsa onu yapardım, yani evde çok ahım şahım yemek sunmazdım.
Ortada ödenecek borç varken onu da güzel yemeklerden mahrum ederdim.
Anlaması ve çözüm bulması için.

Zor bir durum, Allah sana kolaylık versin.
Fakat senin de sınırları zorlaman gerek bu durumda.
Eğer konuşma ile anlamıyorsa, tavırların ile birşeyler yapmalısın.

Bir büyükten yardım iste diyeceğim, fakat eşinde "Bizim aile sorunlarımızı başkaları ile mi paylaşıyorsun sen" veya "beni başkalarına mı şikayet ediyorsun" gibi bir durum oluşmaması açısından son çare buna başvurabilirsin. Herşeyi deneyip herhangi bir sonuç alamadığın taktirde ancak eşinin ailesi ile paylaşabilirsin. Fakat dediğim gibi bunu en son noktada yapmalısın... Aksi halde ters tepebilir...

nasıl ya maaşını ne yapıyor peki .....

siz daha ne kadarlık evlisinizki bunlar ne Allah aşkına deliriyorumm... erkek dediğinde biraz sorumluluk olacak ....
sakın bir daha ailenden borç isteme günün birinde ödesen bile tatlım o bulsun çaresini ohh iyi valla ....

söylediklerinizin hepsini yaptım
defalarca güzellikle de sordum exellde borç tablosuda yaptım götürüp elinede verdim..bana dediği tek şey sen karışma oluyor..
yani tamam zaten 2 aydır eşime maaşımı vermiyorum
mobilya taksitini ödedim ama en azından çabalıyorum borç bitsin diye
adamın umrunda değil
geçen akşam annemin yanında söyledim
ekimde bana maaş alamadım dedi neyse üstüne gitmedim kasımda da çift maaş almış oldu haliyle ama adam hiç bir yere ödeme yapmadı yaa bu nasıl iş?
annemin parasını verelim diyor babam bekler ama annemin ihtiyacı var diyorum hiiiç oralı olmuyor yaa bu adam beni deli edecek

ay owner ah owner
nasıl 2 aydır borc odemıyor
ne yapıyor paraları :S

ben olsam maaşımı artık ona vermezdim bu eve bakmaya borçları ödemeye mecbur ve ona derdim ki o zaman herkes kendi hayatını yaşasın aldığını nereye verdiğini söylemesin kendi çalıp kendi oynasın. bu hayat bizim değil benimse yada senin hayatn seninse bol şans derdim yani.
öyle şey olmaz borç ortak ev ortak hayat ortak olmadığı zaman evlilik evlilik değildir.
bunu eşinle güzel bri dille değil sert bir dille konuşmanın zamanı gelmiş canım ...

yaa eşim öyle maaşımın takipçisi değildir bi kaç ay öncesine kadar bilmezdi bile ne kadar aldığımı hoş bende bilmiyorum yaa ne kadar aldığını
yani benim istediğim şey
ikimizde çalışıyoruz borcumuz var hesap yapalım beraber el ele verip ödeyelim borçlarımızı ama eşim benden bin türlü şey gizleyince bende de heves kalmıyor..

Owner
Eşini karşına al konuş demeyeceğim, çünkü konuştun ve değişen birşey olmadı
Eşin maalesef sorumsuz biri, maaşını da nereye harcadığını bilmiyorum demen bana yine şu bırakmadığı şans oyunlarını hatırlattı..

Maalesef huylu huyundan kolay kolay vazgeçmiyor
Borcunu da tınlamayan bir insan öyle gelmiş öyle gidiyor
Yakın çevremde var borçları ödemek bir yana dursun tekrar tekrar borç alıp yine aynı sprumsuzluklara devam ediyor ve ailesini sömürüp duruyor

daha yenı evlısınız bıldıgım kadarıyla.evlendıkten sonra bırden borclar,faturalar,sorumluluklar erkegın omuzlarına agır gelebılıyor.ona yardımcı olmak adına ısın muhasebe kısmını uzerınıze almak ıstedıgınızı soyleyın.boylece o da cok kontrol altında tutulmadıgını hıssetmıs olur.

eşimin bu tavrı yüzünden yüz kez işi bırakıcam dedim ama cesaret edemedim
eşim yüz buluyor bence mousse yani nası olsa çalışıyorum ihtiyaçlarımı karşılıyorum yaa adamın umrunda değil..
söyleyincede eksiğin var mı aç mısın açıkta mısın diyor..
sen keyfine bak diyor
ama ben borcumuz olmasın istiyorum
çok rahat yaa nası ödemez borçlarını sordum ne yaptın diye hiiiç para yanımda diyor
e o zaman niye ödemiyor bu adam borçları hey allahım yaa

bu lafı söylettirme sonuçta sende çalışıorsun borç olmasa alsın yesin parayı.
keşke hiç annenden almasaydınız borç borç olayında aileler girince stres artıyor.
rahatlığı konusunda taviz verme aldığı maaşı mutlaka bi yerde harcıyor gidip para biriktirmediği kesin

beni korkutan şeyde o zaten
ben çabalamaktan yoruldum yaa

beni korkutan şeyde o zaten
ben çabalamaktan yoruldum yaa

Çok üzgünüm ama düşüncelerimi paylaşma gereği duydum
Hakkında hayırlısı ne ise o olsun

Evlilikte sen ben olmaz aslında, eşin diğer konulardaki gibi cimrilikten değil dediğim sebepten harcadığını saklamak adına 'benim maaşım' yapıyor durumu geçiştiriyor gibi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…