Eşim bana hiç bişey anlatmıyor:(((

Bizimde ödemelerimiz ortak, yani ben belli şeyleri öderim, eşim belli şeyleri öder.
Dışardan yapılan alışverişi devamlı eşim üstlenir, ben kirayı öderim.
Kalan para ile de yatırım yapmaya çalışırız, senin benim param diye birşey yok bizim evimizde.
Aynı zamanda eşim cebine gireni benden saklamaz, ben cebime gireni eşimden saklamam.
Bence aile olmanın önemli unsurlarından biri bu, maddiyatı iyi idare etmek gerek.

kıs owner konuşmuş başa çıkamamamış. alternatif ne yaparım diye soruyor. işte adam gayet diyor ve karıştırmıyor

aynı benim babamı anlattın!!

annemde yıllarca para sorumsuzluğundan, umursamazlığından yakınmış..

annem hep sorduğunda "sen karışma" cevabını alırdı..borcumuz var ödemeler var dediğnde "ben halledeceğim, borç benim sen karışma" derdi.

artık son yıllarda annem çalıştığı paradan destek olmuyor babama..
çözümü onda buuldu..ama çok iyi bişey değil bence bütünlük olması gerek eşler arasında..

diyeceğim o ki; baştan konuşun, sen baştan durumu düzeltmeye çalış ama kavgayla kesnlikle değil..
yavaş yavaş üzerine giderek eşinin istediğin yönteme alışmasını sağlayablirsin..

diğer konularını bilmiyorum ama ne yapacaksın peki?

konuşamam diyorsun..

gerçekten aklıma başka bişey gelmiyor benim.sorun olmasın diye şimdi susuyorsun ama daha sonra büyük sorunlar yaşayabilirsin.

Eşin buna alışmış bence
Ben bağırayım üste çıkayım da çok soru sormasın şeklinde hareket ediyo
Eşin farklı filan değil yani suç bastıran her erkek gibi aynen..

Konuşarak yapamam, bilgisayarını kontrol edemem diyorsun da
Başka bi seçenek yok..

Ya masaya yumruğunu vuracaksın gerekirse ondan çok bağıracaksın maaşlarınız açık olacak gelir gider de belli olacak
Ya da çaktırmadan internetten gözlemleyeceksin girdiği siteler arasında şans oyunları var mı diye
Çözüm istiyorsan tabi..

owner kısıtlı yasamıyor ama bunu kendı maasıylamı esının maasıylamı yapıyor bılmıyorum yanı evı cekıp cevırıyorlar ama borclar tıkandı ılerlemıyor dıye dusundum ve suan soyledıgın herseye bende katılıyorum uzerıne bırsey soylıyemeyecegım

aslında sende de hata var ailenden asla para istememeliydin eşini tanıyorsun sonuçta.bizimki iste dedi, istermeyim mantığıma yapıcağı iş yatmadığı için istemem, bu ev olsaydı evet isterdim.ama eşimin geri ödeyeceğini bildiğim için isterdim ,o ödeyemezse ben gücümün yeticeğini, ödeyebileceğim kadarını isterdim.

Son düzenleme:

kader dediğini yapmicam çünkü gerçekten hala oynuyorsa borsada ve bende bunu görürsem kaldıramam iyisi mi bilmeden yaşamak
ama sanmıyorum oynadığını bu kadar aptal olamaz
Sen kk için bileziklerini bozdun ve o yine kullanmaya başladı sen sesini çıkarmadın öylemiiiii çok yanlış eşinin bir hatası varsa üstü kapatılarak elinize hiçbişey geçmez.
o kadar aptal olamaz diyosunda bu alışkanlık be güzelim akıllı aptala bakmaz.
bence son kez ve sert bir dille konuş onunla gerekirse kavga et posta koy. sen o evin bireyiysen ve siz hayat arkadaşıysanız herşeyinizi bilmeniz gerekkir.
bir kere bütünlük açısından paranızın ortak yerde olması lazım. gelen giden yazılması lazım.
madem o borçları ödemiyo sende maaşınla borçları ödeme kenaara koy alışveriş yap sende sallama. bikaç kere elinde poşetlerle eve git aldıklarını göster umursamaz tavırlarla o zaman ne yapar acaba merak ettim

kıs owner konuşmuş başa çıkamamamış. alternatif ne yaparım diye soruyor. işte adam gayet diyor ve karıştırmıyor

ozaman
hesaplarını kontrol edecek, bırde annesınden aldıgı parayla sıkıstırmasın gıder bı kredı ceker
cunku cok buyuk delı paralar odedıler tam memlagı soylemedı ama dugun takıları tokaları araba ve uzerıne yuklu borclar odendı 1 daıre parası gıttı adam bunalmıs olabılır ve o arada gıdıp bı kredı cekebılır
eyeterkı onlar o dısarıdakı borcu bıtırsınler bence
zaten ownerın aılesı o parayı ıstemez ama elbette adam bunu bılmememlı :S

Sanırım en iyi çözümü Kader söyledi.
Masaya yumruk vurup diş göstermesinden başka çare yok.
Şahsen aynı durumda olsam bende o şekilde davranırdım.
Sonuçta bir "yuva" kurulduysa, o eve ne kadar para girip çıktığı ve masrafların ne olduğu ortak sorundur.
"Sen karışma" gibi birşey asla kabul edilemez, benim görüşüm bu...

Hepinizin yorumlarıda benim için çok önemli ama anlattım yaa adam dinlemiyor,söylemiyor hiç bişeyi..
bende böyle sıkıştım kaldım...
evet bütün ihtiyaçlarımı karşılayabiliyorum sıkıntı yok o konularda
ama biz 7 aylık evli olmamıza rağmen ne yemeğe gidebiliyoruz nede başka bir etkinlik yapamıyoruz..
ihtiyaçlarımıda sonuçta kendi paramla karşılıyorum peki yaa çalışmasam ne olacak eşim hep böyle mi olacak sorumsuz yani

babamdan borç para aldık ses etmedim sıkıntımız var dedim
annemden de benden gizli istemiş çünkü bana teklif ettiğinde hep karşı çıktım..
şimdide umru değil sanki evlendim evleneli para mevzusu o kadar bunaldım ki
daha nereye kadar gidecek onuda bilmiyorum..
sordum geçenlerde ne yaptın maaşını hayatım diye yanımda duruyor dedi 2,500 ama bu akşam gidip sorsam yemin ederim aynı miktarı söylemez o derece yani usandırdı resmen..

ben yaşadığım için mi bilemiyorum ama ark lar bende hiç biri çözüm olmadı. masaya yumruk vur kavga et, yada güzellikle konuş.. umursamamak mesela hiç benlik bişi değil. bunu öğrenemiyorum ben.
ya insanın içinde olacak biraz. kendisi isteyecek kendisini düzeltmeyi. işte o zaman konuşunca çözüm olur. yoksa anlamıyorsa ne yaparsan yap hiç fayda etmez. bende etmedi. ama ben ona da huzur vermedim, yani parayı harcadı bende burnundan getirdim bir müddet sonra sabrım taşınca.biz resmen 2 ev geçindirdik, birde kv ev kurduk o dereceydi benim yaşadığım.
owner bana kalırsa en büyük hatayı ailenden borç alarak destek alarak yapmışın. almayacaktın borç oda borçlular kapıya gelince ödemesin bakalım.

Biz sana yapabileceğin şeyleri sıralıyoruz zaten.
Birşey yapıp yapmamak, bu duruma katlanıp katlanmamak senin elinde.
Sen hem durumdan sıkılmış durumdasın, diğer yandan ne şiş yansın ne kebap olmaz.
Ya kendin tepkini göstereceksin, bu gidişata kendin bir dur diyeceksin, çünkü senden başkası dur diyemez.
Ya da durumu kabullenip (biraz önce de söylediğin gibi) susacaksın sorun çıkmasın diye.

Fakat bu susmanın acısı çok uzun zaman geçmeden daha büyük bir şekilde karşına çıkacaktır bilgin olsun.

ownerim canım konunu yeni gördüm
öncelikle rabbim eşine hidaet nasip etsin.
seni biliyoruz biz aylardır borç için kendini yedin bitirdin resmen.
ama eşinin bu yaptığı bencillikten başka birşe değil
ailenden sakın bir daha borç almamaya çalış birtanem
adam alıştı nasıl olsa ovnerin ailesi veriyor ödemesekte birşey olmaz gözü ile bakabilirç
ahh bu erkekler bunların mantığı,aklı,beinleri nasıl çalışıor anlaamıyorum ki.
sen aynısnı desene sen karışma diye ne der acaba?
sen ne yap git alışveriş yap elin kolun dolu git eve soruncada dersinki nasıl olsa borçlar ödenmior sende karışma dedin
nasıl ödersen öde ben artık maddi konuda sana karışmıorumdersin
ama tabiki tepkisi seninkinden çook farklı olur eminim
erkekler neden böyle anlayabilen varsa ama nerdee

turkuazcım çok haklısın

kızlar biz evlendikten sonra bu para konuları yüzünden 2 kez çok şiddetli kavga ettik
öyle ki evi terkettim 2.sinde
ama hep olan bana oldu ailesi yaa borçları var buda onların evliliğini etkiliyor diye düşünmediler yada işlerine gelmedi
hepsi sırtını döndü..
kavga edince sonu aynı yerde bitiyor biz bi şeklide barıştırılıyoruz..
o gün bugündür tartışmıyoruz bile eşimle dikkat ediyoruz
bana karşı iyi bir eş düşünür eder ama tek şikayetim parayı kontrol etmeyi bilmiyor..
bugün işten çıkıcam desem ses etmez
ha şuda var asla ailemin parasının üzerine yatmaz
öyle bir adam da değil
ben neden maaşını bilmiyorum neden borçları ödemiyor onu merak ediyorum ve bunun için üzülüyorum
ayrıca borsa oynamıyor hanımlar bence oynasa bilirim..
akşam 10,11 gibi uyuyor sabahta normal saatinde uyanıyor
borsayı takip ettiği zamanlarda ise sabah 4 te uyur 6 da uyanırdı

bu akşam konuşucam eşimle isterse bağırsın çağırsın çok canımı sıkarsa çalışmam o zaman ayıklasın pirincin taşını
zaten bana güvendi aylardır.

Zaten masaya yumruğu vurmaktan kasıt rest çekmek
Ya düzelirsin ya da böyle bekar hayatı gibi sorumsuz olacaksan ben seninle ilerisini düşünemem demek

Nereye kadar sağdan soldan borç alınabilir ki
Nereye kadar kadın geçindirebilir ki evi
Çocuk sahibi olunabilir mi bunca tereddüt varken insanın hayatında
Sorumsuz bi eş, sorumsuz bi baba olmalı mı ?
Olsa bile eşi çalışmadığı için kendi ev geçindirebilecek mi ?

Bunlar bence çok önemli.. Ve bu mesele çözülmeden önüne bakamaz insan.. Ama olumlu ama olumsuz sonuçlanması şart.. Ve akabinde de bi karar verilmeli devam edilmeli mi edilmemeli mi diye..

owner zaten çok kavga şidettli kavga da asla çözüm değil. birde kavga ettikçe yüzgöz olunuyor. bu daha beter bu durum.
annenden para istemiş mesela bu bana vay anam cesarete bak dedim.ya valla bana ailenin güzel bir uyarı çekmesi geldi. mesela annen den para istemişken annen bir güzel konuşup uyarabilirdi diye düşündüm. bir daha da isteyemez.

benım enıstem once kendı malvarlıgını 1 apartman
sonra ıkı babadanda yıllarca mılyarları aldı
1 trılyon para odedıler neredeyse cogu var azı yok
sımdı kızları takıp edıyor
en son 2 sene once oldu
teyzemın buyuk kızı dogdugunda ogrendıgınde yenı dogmus
o kız sımdı 23 yasında
ve cok kızdılar neden tkaıp etmedın sormadın dıye
kı bız enıstemın tam olarak ne yaptıgını bıle hala bılmıyoruz

benim canım ailem sırf huzurumuz olsun aramız kötü olmasın diye yaptılar bu kadarını
ailem neler yapmadı ki anlatsam inananamazsınız o derce
ama eşimin ailesi ne yaptı biz borç içindeyken daha utanmadan arayıp para bile istediler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…