• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim bana ismimle seslenmiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşim ne tanışma ne nişan ne de evlililigimiz boyunca bana hiç ismimle seslenmedi.bir şey söyleyeceği zaman yanıma gelir söyler.ağzından ismimi hıc duymadım.
Hitapsiz bir şekilde konuşuyor. Sadece üçüncü bir şahsın yaninda benden bahsederken ismimi söyler. O zaman ikna oluyorum ismimi bildiğine. Annemin kardeşlerimin bile dikkatini çekti neden hiç isminle seslenmeyip doğrudan konuşuyor diye.
Yapı meselesidir belki bende isimle hitap ederim mesela aşkım falan diyemem onun gibi bi şey ama kişilerle alakası yok yapım bu 😂

Mesela benim dedem anneanneme "aloooooo" derdi. 😅
Anneanneme sorduğumda ayıp söylemeyiz biz birbirimizin adını derdi.
O da ona "hey, ey" gibi hitap eder, dedem anlardı.
Ikisi 1900'luların başında doğmuş insanlar.
:D bizim memlekette de yaşlılarımız gızt (kız) lenn (lan) diye hitap ediyorlar birbirlerine
çok tatlılar ama :)

Eşim ne tanışma ne nişan ne de evlililigimiz boyunca bana hiç ismimle seslenmedi.bir şey söyleyeceği zaman yanıma gelir söyler.ağzından ismimi hıc duymadım.
Hitapsiz bir şekilde konuşuyor. Sadece üçüncü bir şahsın yaninda benden bahsederken ismimi söyler. O zaman ikna oluyorum ismimi bildiğine. Annemin kardeşlerimin bile dikkatini çekti neden hiç isminle seslenmeyip doğrudan konuşuyor diye.
Bir kaç yorum okudum da eşinizle iletişim konusunda sıkıntı var gibi. Bana böyle birşey olsa ilk soracağım kişi eşim olurdu. Siz sormamışsınız. Yani eskiden görücü usulü olup birbirlerinin yüzüne 15 yıl sonra bakıp "aaa yakışıklı/güzel biriyle evlenmişim" diyen insanlar gibi...
Bilemedim, iletişim konusuna eğilin derim.:kahve:

Doğu'da bazi kültürlerde isimle seslenmek ayıp sayılıyor ancak ailesinin yanında seslenmesi de ilginç bence açıkça konuşun

siz ona nasıl hitap ediyorsunuz peki
düşündüm de ben olsam bende hitap edemezdim herhalde

birde soğuk insanların özelliği denir hitapsızlık

eşim de isimle hitap etmez ama toplulukta ismimle seslenir
Galiba ben de çok hitap etmiyorum ismiyle. Şimdi düşündüm de belki 5 kez 6 kez

Türkiyede bazı etnik gruplarda bu ayıp sayılıyor muhtemelen öyle birşeydir.Annneannem ve dedem de birbirlerine hiç ismini söylemezdi anne tarafından başka akrabalarımızda da var bu durum.

Benim eşim de ailesinin yanında ailemin yanında ismimi kullanmaz,kendisi doğulu onlarda aile büyüklerin yanında isim kullanmak ayıp.
Aşkım hayatım birtanem demek ayıp deseniz anlayacağım ama isim kullanmakta ne var ki? Evin dışında herkes birbirine isimle hitap etmiyor mu?

Konuya yorum yapacak olursam, sevgilime ismiyle hitap etmem için ya ayrılık konuşması yapıyor olmam lazım ya da hamile olduğumu falan duyurmam lazım 😅. Öylesine alarm verdirten ciddi, hayatımızı değiştirecek bir şey olması lazım.

Biz hep aşkım bebeğim bitanem kullanıyoruz bir de bize özgü bir hitap türü var. Bu aslında kedimizin lakabıydı, kara böcek. Bir gün sevgilim bana “napıyorsun böcek” dedi, ilk yadırgasam da hoşuma gitti. Şimdi dilimize takıldı, hep kullanıyoruz. Tombik böcek, kara böcek, yakışıklı böcek, sarı böcek, tatlı böcek, böcek bey/hanım, güzel böcek vs vs sıfatlarla kullanıyoruz bazen de. Arkadaşlarımızın yanında yapmacık algılanabileceğini düşünüyoruz sanırım ikimiz de, yani bu konuyu hiç konuşmadık ama biz genelde çok paralel düşünen insanlarız, fikir ayrılığı çok çok çok nadir olur aramızda. Ben arkadaşlarlayken gösteriş yapar gibi durduğunu hissediyorum ve yapmacık buluyorum. Çok nadiren bebeğim diyoruz arkadaşlarımızlayken. Öyle aşkımlar falan havada uçuşmaz. Henüz ailelerle hep bir arada olmadık, büyük bir ihtimalle o zaman da isme döneriz.

Yerinizde olsam ismi dert etmezdim aramız iyiyse. İnsanın o samimiyette eşine/sevgilisine ismiyle seslenmek garibine gidiyor. Ben arkadaşlarıma X diye erkek arkadaşımdan bahsederken bile garipsiyorum. Sanki onun adı X değil de, aşkımmış gibi geliyor bana. Aşkım bebeğim falan demediğimizde anca küsmüş oluyoruz, bunların yerine isimle seslenmesi baya bir aramızı açar.

Ayrılmak istediğin nefret ettiğin adamın sana nasıl seslendiği çok mu önemli ? 😅

Biz sadece aramız soğukken isimlerimizle hitap ederiz onun dışında aşkm, balım, karım, kelebeğim kullanıyoruz. Ben olsam bozulurdum yerinde olsam hoşuma gitmezdi. Eşinle konuş bence.

Canım hayatım da demez. Tam tersine ailesi yanimizdayken ismimi söyleyerek seslenir. Yani buna canım daha çok sıkılıyor.
çok tuhaf gerçekten

Annesi babası nasıl hitap eder ?
Mesela bizim büyükler isimle hitap etmez misafir yanında Ayşe hanım , Ali bey derler.
Ama kendi içinde adam hanım gibi hitaplar kullanırlar.

Eşinizde çekiniyor büyük ihtimalle

Bazı insanların değişik huyları olabiliyor. Benim eşimde yanımızda kim olursa olsun hatun hayatım falan der ben cekinirm 🤦🏻‍♀️ ben evde ismini falan kullanmam askm yada kız diye hitap ederim buda alışkanlık yaptı bende kim olursa olsun kız baksana derim oda alıştığı için artık bana gsripsemez başkaları gülüyor bize ben kız diyorum eşimde bakıyor diye biz alıştık😁

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X