• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim bana ismimle seslenmiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ay biz tartışırken bile hayatım aşkım diyoruz
Hitapsız düşünemedim
İsmimizi de hiç kullanmayız
Hatta eşimin ismini duyduğumda yabancı ismi gibi geliyor o kadar uzağım

Siz neden sormuyorsunuz yahu

Ben de insanlara ismiyle pek hitap etmem kardeşime sadece bayağı uzaktaysa seslenirim o bile nadir (hey diye birbirimize sesleniyoruz çünkü😂) 8 yıllık arkadaşıma 10 kere adıyla seslenmemişimdir ona da kanka diyorum yani bir sebebi de yok zaten o kisi yanımdaysa adını neden söyleyeyim söylemek aklıma bile gelmiyor evlensem eşime de böyle olurum sanırım bunu niye bu kadar dert ettiniz ki🤔

35 yaşındayım anne babamin tek bir kez bile birbirine adı ile hitap ettiğini duymadım. Hep hayatım, sultanım, hatun, beyefendi gibi seslenirken sevgilerinden hiç şüphem yok.

Kayinvalidem ile kayinpederimin de neredeyse hiç birbirine adıyla hitap ettiğini duymadım ama onlarda canım cicim de yok. Aralarında sevgi de olduğunu düşünmüyorum.
Yani bu isimle hitap konusu sevgi ile ilgili değil... baştan nasil alıştığın ile ilgili belki...
Aynen benim kayinvalidemle kayinbabam da hic isimleriyle hitap etmezler kaynanam hist lan der cok garipsemistim.esime bi defasinda histt hist dedim kaynanam gibi esim sok gecirdi ne oluyo sana dedi annenden ogrendim dedim baya gulmustu 😂😂bu arada kaynanam evlendiler evleneli hic ismiyle seslenmemis

Sormak icimden gelmedi. Çünkü böyle bir durum olmamalıydı .böyle bir sikintinin varlığını reddettim simdiye kadar .Yani hep yok saydım
Benim anlamadigim neden soramiyorsunuz? Bu kadar dertleneceginize Merakcediyorum dikkatimi cekti neden bana adimla seslenmiyorsun diyebilirsiniz. Esinizle herseyi konusabilmelisiniz bence yoksa evliligin ne anlami var ki?

banada hiç ismiyle hitap etmedikii ismiyle seslenmesiine takılırdım aslında :KK70:
yanıma gelir hayatım der kulağıma söyler herkeste duyardıı düşündüğün yanlış bence
eşiniz nasıl seslendireceğini bilmiyor yada çekiniyo kalabalık içinde
bana göre ismiyle seslendiği zaman acaba beni bacı gibi görüyo derdim :110:
adıyla seslenmesi bana abest geliyor ben senin karınım herkes içinde ismimle çağırcak döverim onu :KK20:

Son düzenleme:
O sadece çekiniyor Korkma sevmediğinden değil yapamıyor işte az biraz şakayla karışık ona De ki;
Bu dan sonra bana birtanem diye sesleneceksin bu kuralı bu gün itibaritle uyguluyıruz Söyle bakalım de ve bir kaç kez söyletir. ( sen başka bir şey de bulabilirsin ` hayatım, canım, aşkım, seç birini)
Sen de ına sor sana nasıl sesmensem hoşuna giderdi diye... Muhtemelen o söylemeyecek, sen seç ve öyle seslen . O söylemese de sen öyle seslen. Zamanla o da eriyecek ve söyleyecek emin ol . Sabır ve anlayış göster. Ailesi hiç ona güzel söz ile seslendi mi acaba !

Bir üstteki üyenin dediği gibi siz şakayla karışık söyleyin. Israrla ve güzelce söyleyin bu durumu. Ben de sevgilimle ilk zamanlar konuşurken bunları kullanmiyordum, bilmiyordum, alismamistim sevgi dilimiz biraz farklıydı. Kendisi bana söyletirdi. Böyle böyle alıştım ve ben de bu konuda değiştim. Şimdi düşünüyorum karşımdaki kişi benim eski halim olsa cekemezdim sanirim. Yani bu konuyu konuşun bence de.

Eşim ne tanışma ne nişan ne de evlililigimiz boyunca bana hiç ismimle seslenmedi.bir şey söyleyeceği zaman yanıma gelir söyler.ağzından ismimi hıc duymadım.
Hitapsiz bir şekilde konuşuyor. Sadece üçüncü bir şahsın yaninda benden bahsederken ismimi söyler. O zaman ikna oluyorum ismimi bildiğine. Annemin kardeşlerimin bile dikkatini çekti neden hiç isminle seslenmeyip doğrudan konuşuyor diye.
Kendisiyle konuştunuz mu bu konuyu? Belki bunu saygısızlık sayıyordur.. Biz de eşimle ismen hitap etmeyiz ama Aşkım canım filan deriz..ortadan konuşmak garip biraz..

Kayınvalidem eşine heyy der , dede der denmeyecek herşeyi der, sizinki de başka türlü enterasanmış.

Muhtemelen utangaçlıktan yapıyor bence.
İsim sonuçta. Resmi dairelerde söylüyor. Hatta mahkemede olursanız mübaşir adınızı bağırıyor. Çok da şey edilecek bir olay değil

Eşim ne tanışma ne nişan ne de evlililigimiz boyunca bana hiç ismimle seslenmedi.bir şey söyleyeceği zaman yanıma gelir söyler.ağzından ismimi hıc duymadım.
Hitapsiz bir şekilde konuşuyor. Sadece üçüncü bir şahsın yaninda benden bahsederken is mimi söyler. O zaman ikna oluyorum ismimi bildiğine. Annemin kardeşlerimin bile dikkatini çekti neden hiç isminle seslenmeyip doğrudan konuşuyor diye.
Cok tuhaf ama bende esime hic isminle hitap etmedim
Bi sebebide yok aslinda
Hep canim derim
Baskalarinin yaninda iste x aldi x yapti falan derim
Niyeki acaba 🤔

Hitapsiz bir şekilde konuşuyor. Sadece üçüncü bir şahsın yaninda benden bahsederken ismimi söyler. O zaman ikna oluyorum ismimi bildiğine. Annemin kardeşlerimin bile dikkatini çekti neden hiç isminle seslenmeyip doğrudan konuşuyor diye.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X