Hayat boyu böyle susarak ve ezilerek, eşinizin sözde! üstünlüğünü, ukalalığını kabullenerek, itilip kakılarak yaşamayı tercih etmiyorsanız size bu tarz davranışlarına izin vermeyin. Ciddi bir şekilde ben konuşmak istiyorum deyip geçin karşısına. Ben mutlu değilim artık yeter! Beni böyle ezemezsin, üzemezsin, bastırıp sindiremezsin deyin. Ben böyle bir adamla evlilik sürdüremem, tüm bunlara artık son vermek zorundasın diyin. Tüm bu muhalif,red eden, aklınca üstün çıkan, saygısız ve hoşgörüsüz hallerinin bir nedeni varsa birlikte çözelim, yok eğer böyle devam etmeyi düşünüyorsan beni kaybedersin yeter artık demeyi bilin! Size daha cicim aylarınızda böyle davranan bir adama engel olup bu tavırlarını durdurmazsanız ileride muhtemelen çocuk çoluğa karışmış bir şekilde, her gün beni aşağılayarak psikolojik şiddet uygulayan bu adamdan nasıl kurtulacağım diyeceksiniz.Kompleks yapacaktıysa gidip ilkokul mezunu bir kız alıp egosunu öyle tatmin etseydi Komplexlerini sizin üzerinizde gidermesine asla izin vermeyin. Ve lütfen bu adam bu durumundan vazgeçmeden hamile kalmayın ve bu evliliğe fazlaca bağlanmayın. Ne olur beni affedin bunları yazdığım için amacım sizi üzmek değil uyarmak.