Eşim bana sordu, bende size danışıyorum ve yorumlarınızı bekliyorum..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Cirius

I'm Unstoppable Today
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2020
1.288
2.487
63
Merhaba. Eşim 2 senelik üniversite okuyor. Yani 1. Senesi bitti uzaktan egitimle 2. Seneye basliyacak işte. Okuduğu okul yaşadığımız şehirde. Hali hazırda işi var mesleği var. Okuduğu bölüm de kendi meslegiyle bağlantılı ve okul bitince onu işyerinde üst kademeye çıkaracak. Şimdi okullar bu sene yüz yüze olacağı icin esim işi bırakıp okulu bitirip 1 sene kayınbabamların yanında vs çalışıp eve bakacak hemde okulu bitirecek geçim sıkıntımız olmaz onda sıkıntı yok. Ama eger işi bırakırsa tekrardan girme şansı yok ancak başka firmada is bulup çalışır ki burada is imkanları biraz kısıtlı. Sizce okulu dondursun mu yoksa 1 sene dişimizi sıkıp okulunu bitirsin mi ? Çok arada kaldı Eşim bana danıştı bende yanlış karar versin istemiyorum. Yorumlarınızı bekliyorum

Okuldaki hocalarla konuşsun. Devam durumunu öğrensin. Bazı derslerde devam zorunluluğu yok.

Bir de okuduğu bölümün 2.öğretimi varsa hocalardan rica edip onlarla derse girebilir. Sınav haftaları işten izin alır.

Şu zamanda işi bırakmak çok mantıklı gelmedi bana.

Evet. Bir de yaşadığımız şehirde is imkanları çok kısıtlı ondan arada kaldık

İşyerinde onu üst kademeye çıkaracağı için okul okuyor ama işi bırakıp birdaha o ise giremeyecek. Hani üst kademeye nasıl çıkmış oluyor böyle

Derslerin hepsi yüz yüze yapılmayabilir. Eğer kovid filan olursa belki dersler online olacak. İkisini birlikte götürmeyi denesin bakalım ilk önce. Okulun yaz okulu filan var mı ? Kaç dersi kaldı ? Bunlar da önemli . Belki halledecek derslerini işe giderek de

Bence devamsızlık durumunu araştırsın 2 yıllıkların dersleri genelde basit olur devam sorunu yoksa sadece sınava girebilir. Ya da hocalarla görüşüp akşam derslerine kabul edip edemeyeceklerini öğrenebilir. Genelde hocalar bu durumda ki öğrencilere yardımcı oluyor ama sizde ne olur bilemem.

Evet. Bir de yaşadığımız şehirde is imkanları çok kısıtlı ondan arada kaldık
Önce okulla görüşsün derslerin durumunu net olarak öğrensin. Tüm dersler yüzyüze olmayabilir. Yüzyüze olanların da hocalarıyla görüşüp devam durumunu öğrensin. Benim zamanımda vardı hem okuyup hem çalışan arkadaşlar. Bazı hocalar idare ediyordu.

Okul bittiğinde her halükarda iş bulacaksa, işi birakip okula devam etmesi terfi alarak başka pozisyon da işe başlaması daha mantıklı

Umarım yardımcı olurlar. Okul açılınca gel konuşalım demisler eşime

Derslerin yuzde 40 uzaktan yüzde 60 yüzyüze olacak diye bir mesaj aldık telefondan...

Önce iş yeri ile konuşsun durumu anlatsın ne iş yaptığını bilmiyorum ama olabiliyorsa part time çalışmayı veya gece haftasonu çalışmayı teklif etsin. Sonra okulla konuşsun devam zorunluluğu istemeyen hocalar olabilir. Sadece sınavlara girip çıkar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…