- 6 Ağustos 2015
- 1.808
- 1.223
- 133
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
O elimden aldı sildi zaten. Ama sonra söylendi ben bu evin kadınıuım işe gideyim para vereyim bir de ben ev işini yapayım diyor sonra o gidince bulaşık makinesi parlatıcısı ylq sildim ben de ama yine de tam geçmediSaygısızlığa, bencilliğe bakarmısın. Annen zorlamı evermiş adamı. Çocuğu zorla annenmi yaptırmış. Töbestt.....K...a güvenmeyen evlenmesin derdi annem. Az yesinde hizmetçi tutsun. İki kişinin yaşadığı, kirlettiği, yiyip içtiği evde yeri gelecek oda bir işin ucundan tutacak. Üstelik hamilesiniz nasıl bir vicdansızlıktır bu ki, canınızı bile yakabiliyor. Eşinizin kırklanması lazım ki iyi bir koca olsun canım. Yada onunla uğraşıp, evirip çevirip süt dökmüş kediye çevirecek bir kadın lazım. Ama şiddet görüpte hala halıyı temizlemeye çalışan biri olarak o kadın sen değilsin. . Başlarım halısına, lekesine der, o arap sabunlu bezi yedirtirim ona.
bende baskasinin boyle bi yorumunu okusam gulerdim eminim ama yasamak cok zor geldiklerinde ellerimi kanepenin kenarina koyamiyorum sabah kalkip kim nereye dokunduysa hatir hutur siliyorlar onu bile takip ediyorlar
gecenlerde kizimin dogum gunu vardi kutlama oldu haliyle kalabalik bir ortamdi binara gorumcemin hipnoz olmus gibi bi yere baktigini farkettim
yere su renkli pasta suslerinden dusmus bitane gorumcemin 7 sayisi takintisi var bi yeri 7 kere siler saclarini 7 kere sampuanlar mesela icimden allah ayvayi yedik aksma kadar orayi silecek dedim oylede oldu
bizimkiler baska sehirde oturuyorlar titizler falan ama sagolsunlar gelince 5 dk oturmazlar ozellikle cocuktan sonra dahada yardimci oldular bu konudaHer şeyin fazlası zarar, özellikle de bu temizlik konusunda. Sizinkiler çağ atlamışlar resmenBende temizim, titizimdir ama bunlardan sonra kendime temizim demeyeceğim. Benim kv de gelir sadece bulaşık yıkar, arayıpta çalışıyorsun temizlik yapman lazım mı, geleyim ütü yapayım mı bile demez
Benim kızım düzgün yatakları tek tek deniyor bozup yatıp aklına gelebilecek her yerde ve herşeyle oynar oynamasa bile dökmek zevk veriyor çocuğuma benimde kahve yapıp icesim var kapı çalsa girecek yer yok kızımın dağıttığı yerlerin fotoğraflarını eşime gönderdim suçluyu buldum ama bu eve ne olacak diye adam kızını seviyor yerim onu ben diye
Aynen öyle iyi bir insan olduğunu biliyorum çünkü onunla konuştum bir iki kere sade ce kendin den çok ödün veriyor o eşide kabullenmesi lazım insanın yapacağı şeyler var yapmayacağı şeyler hani bir yemeği ypamasini bilmek le içine lezzet koymak bu herkese has değil ama bunu beceriksizlikle yorumlamak çok saçma o kadın hali 'yi iki kere üç kere temizliyor çıkmıyorsa sucu neOyle miymis cok saf demekki adi da mutemadiyenuzgun bastan kabullenmis sanki her seyi..
Evliliğim başından beri tek derdi temizlk ve yemek zaten. Bu arada ilk şiddeti ona ben uyguladım. Altınlara ilgili vermek istemediğmi söylediğim halde annemi arıyorum onunla konuş dedi. O gün kontrolden gelmiştim bebek 8 mm olmuş falan onu anlatıyorum. O bana altın diyor. Sonra anneisine şikayet edince olayın büyüceğini bildiğim için onu arkadan çembe takarak yere düşürdüm çok pişman oldum çok içim acıdı.o bunu hiç unutmadı dediğim gibi çok kindar.Hamile kadının yüzüne birkaç kere vurup, yüzünüzü kapatınca yüzünü aç mı dedi? Gerçekten bu adamın iyi olduğunu mu düşünüyorsunuz?
Ben anlamıyorum ne yaşıyorsunuz siz arkadaş. İyi olan sizsiniz o değil. Psikopat bir adamın iyi yanlarını görmeye çalışacak kadar saf ve iyisiniz. Ben o kadar iyi değilim mesela. Evliliğim boyunca bir kez eşim beni kavga anında itti. Bakın vurmadı, itti. Mutfağa gidip bıçağı aldım ve "ben sana vuruyor muyum? Sana fiziksel temasta bulunuyor muyum? Sen kimsin de beni iteceksin? Bir daha o elin kalkarsa bu bıçağı bir yerine sokarım. Ne sandın sen beni la." diyerek kendimden geçtim. Kabul, bu da normal bir tepki değildi. Aşırı bir tepkiydi. Evliliğin ilk zamanlarıydı çok fazla sorunum vardı ve psikopatlık içeriyordu verdiğim tepki. Ama ne oldu biliyor musunuz? Bir daha tekrarlanmadı o davranış. Hatta eşim zaman zaman "sen delisin sana el kalkmaz Allah korusun canıma yazık" diye laf soktu. Utandım ben de kendimden. Benim davranışım da anormaldi ve özür de diledim bu yüzden. Ancak kadınlarımız şunu anlamıyor. Vuramaz arkadaş. Hiçbir şart altında Kimse kimseye vuramaz. Kadın ya da erkek fark etmez. O el kalkmayacak. İnsan olan karşısındaki kocaman insana el kaldıracak kadar aciz olmaz.
Hep diyorum. Pedofili ve tecavüzcülere karşı şiddete karşı değilim. Rastlarsam ben de şiddet gösteririm. Onun dışında şiddetin hiçbir gerekçesi yok. Ne yaptınız da vurdu bu adam? Düşündünüz mü bunu hiç? Sizin onurunuzu kırıp, canınızı yakmak için gerekçesi ne? Yatakta adamla mı bastı? Ana avrat sövdünüz mü? Kışkırtacak bir eyleminiz mi oldu? Sebep ne, temizlik. Evet çok iyi bir adammış gerçekten. Sinirlendim yemin ederim ya.
O elimden aldı sildi zaten. Ama sonra söylendi ben bu evin kadınıuım işe gideyim para vereyim bir de ben ev işini yapayım diyor sonra o gidince bulaşık makinesi parlatıcısı ylq sildim ben de ama yine de tam geçmedi
bizimkiler baska sehirde oturuyorlar titizler falan ama sagolsunlar gelince 5 dk oturmazlar ozellikle cocuktan sonra dahada yardimci oldular bu konuda
Suçum dökmek. Sanki bile isteyenAynen öyle iyi bir insan olduğunu biliyorum çünkü onunla konuştum bir iki kere sade ce kendin den çok ödün veriyor o eşide kabullenmesi lazım insanın yapacağı şeyler var yapmayacağı şeyler hani bir yemeği ypamasini bilmek le içine lezzet koymak bu herkese has değil ama bunu beceriksizlikle yorumlamak çok saçma o kadın hali 'yi iki kere üç kere temizliyor çıkmıyorsa sucu ne
Çalışıyor musunuz ev hanımı mısınız şu an?2,5 senelik evliyim. Yemek yapmayı yeni öğrendim sayılır. Hatta yani bazı yaptıklarım yenilmiyor bile.. Yemeği ben yaparım sofraı eşim toplar. Evi ben süpürürüm o banyoyu, wc temizliği yapar. Bazen yaptıgım şeyleri veya temızlıgı begenmez. Daha iyisini biliyorsan sen yap derim. Eşinizin annesinde kabahat var bence, bunları kadının görevı olarak öğretmiş ona. Ama bir de şiddet var işin içinde ayrılmak en mantıklısı bence.
Konuşmayacağım. Ararsa açmayacağım. Ailemin yanına gidiyorum zaten. Bir de gittiğim için oy kullanamayacağım. Cezası 22 TL diyor geri almak için birşey yapılıyor mu eve kağıt gelirse yine çok kötü bağırorÖnce yada sonra ne farkeder.Kendisine biraz kıymet veren biri olsan o gördüğün hakarete, şiddete rağmen elini bile sürmezdin. Onu demek istiyorum.
Bak bende senelerdir evliyim, yeri gelir ben alttan alırım, yeri gelir eşim idare eder. Herkesin eşek saati de olur eşref saatide. Her olayda çıngar çıkarırsan, pire için yorgan yakarsan geçinemezsin zaten. Ama senin yaşadıkların bu kısma girmiyor. Evlilik hayatı, hayat arkadaşlığı, sevgi, saygı bunları barındırmıyor içinde. Senin kalkıp boşanacak güçlü bir yapın yok. Bu hayatı pes edene kadar çekeceksin belli.
Ama hiç değilse bu saygısızlıklarını engellemek için , el kaldırmasını, hakaretlerini asla kabul etmeyeceğini öğret ona. Ailene anlat, olay çıkar, bir iki gün yalnız bırak ayrılacağını düşündür bir şeyler yap.
Onun bağırmasını düşünme. Oy verememen kötü oldu. Neyse ceza geleni görmedim. Gelse de boşver. Sen kendini düşün. Bu adam bir daha o eli kaldırmayacak. Ne olursa olsun.Konuşmayacağım. Ararsa açmayacağım. Ailemin yanına gidiyorum zaten. Bir de gittiğim için oy kullanamayacağım. Cezası 22 TL diyor geri almak için birşey yapılıyor mu eve kağıt gelirse yine çok kötü bağıror
allah sabır versin ona de ki ben senin çocuğun değilim karınım güzellikle şöyle sana inat mi gidiyorum tamam diyorum allah büyükte deyin belki allahtan korkarsa daha yapmazSuçum dökmek. Sanki bile isteyen
Çalışıyor musunuz ev hanımı mısınız şu an?
Bak bunu de canimizi ye.yok ben vermedim veremedim dilekçeyi 3 aylik kziim oğlum var ve ne param ne de gidecek yerim yok
Siz yapabileceğinizden daha fazla hiçbirşey yapamazsınız . Orası bir nazi kampı değil , sizin yuvanız . Bunca denetim insana cinnet geçirtir . Milletin karısını örnek göstermek ne demek ya . Siz başkasının kocasını örnek verseniz Ne tepki vereceğini kestirmek zor değil . Bu adamla böyle ömür geçmez bakın bu hakaretleri işite işite zaman içinde sizde kendinizi işe yaramaz biri gibi görmeye başlarsınız . Manipüle ediliyorsunuz şiddet görüyorsunuz ve hamilesiniz . Eğer “gücüm var ben bu adamı yola getireceğim” “ onda yola gelecek kapasite görüyorum” diyorsanız tedavi olmasını sağlayabilirsiniz . Ama buna bile yanaşmayacaksa “önce ben” deyin ve ayrılıp kurtulunEğer ki çocuk bir yeri batırısn etraf dağınık olsun muhtemelen çocukla birlikte atar. Ben kpss çalışmalıyım mesela evde takar kafayı diye düşünmekten çalışamıyoruum. Bir de başka adamın karısını övüyor bana evi tertemiz diye. Gerçekten öyleydi. Ama yemekleri kötüydü mesela ben yapsam yemez biliyorum. Eşi onunla her kontrole geliyor. Market alışverişini eşi yapıyor. O u gezmeye götürüyor. Ben yaklaşık altı aydır evliyim. İki kere on dk mesafedeki sahile gittik. İki kere dışarda yemek yedik. Bir kere lonroel geldi. Dört beş kere markete gittik o kadar. Yoğun çalışıyor. Sabah sekizde gidip akşam sekizde geliyor diğer gün akşam sekizde gidip sbaah sekiz de geliyor ama istese bir saat iki saat yakınlarda gezeriz. Gece uyuyamıyo sürekli ben ev işlerini becwrecek miyim doğuda ne yapıcaz diye düşünüyo. Bir psikolojik sıkıntısı olduğu kesin akşam altıda uyanıyor kahvaltı yemek bir arada yiyoruz bazen onu bekliyorum yeöiyroum sadece atıştırıyprum. Bana düzenli değilsin düzenli bir hayatın yok diyor. onun hayatını düzene sokacakmışım ne yapmamı bekliyor anlamıyorum
Bacım sen daha dün kocam aldatıyo galiba diye yazıyodn,ne cabuk sindirdin de geldin burda akıl verıyosn pess,Seni okadar iyi anlıyorum eksiksiz aynı şeyleri bende yaşadım şiddet sözleriyle ezme olsun hamile iken vurdun dedim evladım için sabrettim şimdi şiddet yok ama başka şeyler çıkdı eğer gerçekten duzelmeyecegine inanıyor san hic kendini üzme sana sahiplenen var sa ardına bile bakma senin en guzel en zor dönemin hamilelik onu bile göz ardı edip böyle davranıyorlar ya hakkımız haram olsun onlara
Konuşmayacağım. Ararsa açmayacağım. Ailemin yanına gidiyorum zaten. Bir de gittiğim için oy kullanamayacağım. Cezası 22 TL diyor geri almak için birşey yapılıyor mu eve kağıt gelirse yine çok kötü bağıror
Anlatımım düz duygusu çünkü şok içindeyim. Anlam veremiyorum. Yaptığı kötülükleri düşünüyorum iyilikleri düşünüyorum anlayamıyprum aynı kişi nasıl olabilir. Bu nasıl bir psikoloji. Eşim gerçekten temizlik yemek konusunda takıntılı ya aslında genel olarak olayların çok büyütür. Bir psikolojik sorunu var belli. Olayların içindeyken tam adlandıramıyorum. Darp raporu ne olur ne olmaz diye alıcam. İlk adım aile terapisi ilk zamanlarına göre gerçekten bir düzelme var annesini arar herşeyi anlatırdı şimdi üç günde bir flaan konuşuyor. Evli olduğumuzu anlamaya başladı. Dhaa sıcak ve bana bağlı davranıyor. Geceleri üstümü örtüyor. İzin günümde evi birlikte düzene sıkalım diyor. Ama vurmak nedir bunu nasıl yapar buna bir açıklamam yok. Sadece psikolojisi iyi değil tamam ağır işi var ama asker polis diye kimse karısını dövmiyordur. Sürekli işinden yakınıyor. Sürekli uyuyor. Yemek yiyip uyumaktan başka birşey yapmıyor. Sonra benim hayatımı düzene sok diyor. Ya ben senin hayatını nasıl düzene sokayım. 6da kalkıyorsun dün gece sekizde işten geldin ama diğer gün akşam gideceksin yani birde ikide kalk. Uyuyamıyor zaten geceleri. Sürekli kafasına birşeyler takıp onları düşünüyor. Boşanmak zorunda olucaz bunu takıyor. Doğuya gidicez çocuk doğacak gece dörtte uyuyamadım diye bana sarılıyır öpüyor. Bence özünde gerçekten iyi . Ama hap kullanması terapi alması lazım. Üniversite zamanı bir kıza çıkma teklifi etmiş kız onunla dalga geçmiş ve onu kafasına taktığı için hep kullanamaya başlamış ve sonra trafik kazası geçirmiş.Valla sistim, nasil bu kadar şey olurken birden iyi olunuyor. Cevap yazacak halim kalmadi neye ne yazacam bilemedim , birde anlatım şekliniz rahatsı etti o kadar düz,yani adam neler yapıyor verdiğiniz cevaplar filan kabullenmişsiniz diyecek bişey yok
Sevgi açlığın var ise bu duygunu ve yalnızlığını doğacak olan çocuğunla paylaş..Sanırım bir sevgi açlığım var babam da küçükken vurmuştu birkaç kere zaten. Ben 14 yaşındayken de öldü hep eksikliğini hissettim. Ablam da garip biri. Bir tek annem var. Yaşlı o da yalnız kalmaktan korkuyorum
Ben akıl vermedin sadece aynı şeyleri yaşamış ben yapamdim o yapsın diye ama inanın ben sizin gibi ağır şeklide eleştirmemBacım sen daha dün kocam aldatıyo galiba diye yazıyodn,ne cabuk sindirdin de geldin burda akıl verıyosn pess,
Kelin merhemi olsa kendi basına sürer.
Sen bosver milleti,kendin için çözüm üret..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?