En azından bir adım atmanıza çok sevindim.Cok dogru diyorsunuz. Artik bir yerden baslamak lazim. Bir omur gecmez boyle. Nisanlilik gecti duzelmedi. Evlilikte 3 yil gecti, duzelmedi. Eli para gordu degismedi. Cocuk oldu degismedi. Aksine dozunu artiriyor gecimsizligin. Bu boyle olmuyor. Kardesimi aradim. Anlattim uzun uzun. Tr ye gel bir konusalim, bir bakalim dedi. Annem babam yikilir dedi. Cocuk babasiz kalir, ortamlarda mahzun olur dedi vs vs. Tahmin ettigim gibi herkes cocuga kiyamiyor.
Tum isler bende degil, onceki konularimda da belirttim. cocukla seve seve cok guzel ilgilenir, bakar. Yeri geldiginde ben okuldayken evi toplar, bulasik mak. bosaltir. Market alisverisini ben liste veririm yapar. Asla vazife konusundan sorumsuz degildir. Ailesinin de bir zarari yok artik ne yalan soyleyeyim. Belki yakin olsak neyse de, burda biz nerdeee onlar nerdeee. Cesaretimi toplayamadim bir turlu bosanmaya karsi. Ailem de duyunca yikilir. ABD de de kimsem yok, ne yaparim bebekle okulu nasil hallederim bilemiyorum.bosanmamak icin siginagi ailesi vb vb olmayan kadinlari bile anlayabiliyorum da konularinizn bircogunu okudum,adam okuz ailesi ayri okuz,bariz bir sekilde herseyini tek basina kotarabilecek bir izlenim biraktiniz yazdiklarinizdan.(tum islerin sizde olmasi,her yere yetismek,yuksek lisans ve cocuk!)maddi durumsa sizin ailenin imkani varmis,para da degil,e daha ne?cocugum babasiz kalmasin mi sorun?
Cocugu alirlar diye korkuyorum ama almiyorlarmis burada bir arkadasin dedigine gore.Bu cevabınıza çok şaşırdım. Vaktinizi alacak diye mi darp raporu almıyorsunuz? Sabahtan çıkıp akşam gelmişsiniz eve, hem de çocukla, hem de oruç oruç. Darp raporu almak daha az zaman alır. "ABD'de rapor nasıl alınıyor, şu eyaletteyim, araştırıp bana söyler misiniz" deseniz yardım etmeye çalışalım. Ama sanırım siz darp raporu almak istemiyorsunuz.
Bence de. Kararli olup bir yerden baslamaliyim. Olmuyor, gecim yok, huzur yok. DIR DIR DIR sus mu yor. Hakaretler bitmiyor. Huzurum yok. Bebegim korkuyor, yazik yerinde hopluyor yavrucak. Tam annesine sarilirken babasi annesine vuruyor, ne oluyor diye babasina bakarken CAATTTT diye kapilar carpiyor. Yerinde zipliyor, korku dolu gozlerle bakiyor. Hem de bu olay kac defa gerceklesti. Gecenki konumda da ayni. Arabada hic susmadan bagiran bir adam, caresizlikten kafasini yuz kere vuran bir anne ve de arkada korkuyla bagiran bir bebek. Babasiz olsun, yalniz olsun ama ikimiz sessiz sessiz yasayalim bir tanemle.En azından bir adım atmanıza çok sevindim.
Aksine çocuk böyle çok kötü şeylere şahit oluyor derseniz anlarlar belki.
Ayrıca siz kararlı olmalısınız. Kararlı olmazsanız barıştırmaya çalışırlar. Siz dayak yiyeceğinize, evladınız bunlara şahit olacağına anneniz babanız yıkılsın, elbet alışırlar..
kendinizi bu kadar kucumsemeyin bence gayet bir koltukta bir suru karpuz seklinde idare ediyorsunuz,ayni anda yuksek lisans yapip cocuga bakmak bile,huzurlu bir ortam oldugunu varsaysak bile zor.biz ne anlatirsak anlatalim,siz yasayacaksiniz secimlerinizin sonuclarini,tipki herkesin yasadigi gibi..kimse 4 4luk degil ama bence siddet hicbir sekilde gozardi edilemez.anneniz yaniniza gelemez mi kres cagina kadar?vize kosullarinizi cok bilmiyorum ama suanki vizenizle part time is sansiniz yok mu?babaniz bu durumda bile destek cikmaz mi?devam zorunlulugu yoksa daha ucuz bir eyalete tasinma imkani yada?Tum isler bende degil, onceki konularimda da belirttim. cocukla seve seve cok guzel ilgilenir, bakar. Yeri geldiginde ben okuldayken evi toplar, bulasik mak. bosaltir. Market alisverisini ben liste veririm yapar. Asla vazife konusundan sorumsuz degildir. Ailesinin de bir zarari yok artik ne yalan soyleyeyim. Belki yakin olsak neyse de, burda biz nerdeee onlar nerdeee. Cesaretimi toplayamadim bir turlu bosanmaya karsi. Ailem de duyunca yikilir. ABD de de kimsem yok, ne yaparim bebekle okulu nasil hallederim bilemiyorum.
Yok ya evliler, benim de cok sevdigim arkadaslar, esimden cok isterim gelsinler kalsinlar, yiyelim icelim. Sadece dedim ki benim yetistirmem gereken odevler var, o zaman degil de su tarihten sonra buyursun gelsinler dedim.Bi can sıkıntısı vardı da hırsını sizden mi cıkardı acaba?
Ayrıca esinizin arkadaslarimi gelip kalacak sizde?
Yani aile degiller erkekler falan mı.
Hic haz etmemde öyle seylerden.
Esiniz siddete meyilli biriyse bunu tekrarlayabilir.
Yani telefon atmak,kapilari vurmak,size vurmak kendini kontrol edemeyen biri.
Umarım devamı gelmez.
Bursum cok az. Minik bir ev tutsam 1+1 kizimla ve annemle sigariz. Annem gelir diye dusunuyorum kres cagina kadar, vize 10 yillik ama en fazla 6 ay kalabiliyor. Ben de yapacagima inaniyorum. Kizimla ve annemle yasayip, doktorayi bitirebilirim.kendinizi bu kadar kucumsemeyin bence gayet bir koltukta bir suru karpuz seklinde idare ediyorsunuz,ayni anda yuksek lisans yapip cocuga bakmak bile,huzurlu bir ortam oldugunu varsaysak bile zor.biz ne anlatirsak anlatalim,siz yasayacaksiniz secimlerinizin sonuclarini,tipki herkesin yasadigi gibi..kimse 4 4luk degil ama bence siddet hicbir sekilde gozardi edilemez.anneniz yaniniza gelemez mi kres cagina kadar?vize kosullarinizi cok bilmiyorum ama suanki vizenizle part time is sansiniz yok mu?babaniz bu durumda bile destek cikmaz mi?devam zorunlulugu yoksa daha ucuz bir eyalete tasinma imkani yada?
Umarım bu kararlılığınız sürer ve yavrunuzu bu huzursuz, hatta korkunç ortamdan kurtarabilirsiniz.Bence de. Kararli olup bir yerden baslamaliyim. Olmuyor, gecim yok, huzur yok. DIR DIR DIR sus mu yor. Hakaretler bitmiyor. Huzurum yok. Bebegim korkuyor, yazik yerinde hopluyor yavrucak. Tam annesine sarilirken babasi annesine vuruyor, ne oluyor diye babasina bakarken CAATTTT diye kapilar carpiyor. Yerinde zipliyor, korku dolu gozlerle bakiyor. Hem de bu olay kac defa gerceklesti. Gecenki konumda da ayni. Arabada hic susmadan bagiran bir adam, caresizlikten kafasini yuz kere vuran bir anne ve de arkada korkuyla bagiran bir bebek. Babasiz olsun, yalniz olsun ama ikimiz sessiz sessiz yasayalim bir tanemle.
insan degisen bir varlik. Bunu kendimden biliyorum. Durust olmak lazim zamanimda ben de kavgayi cikaran kisi oldum. Ben de ona olur olmaz cevaplar veren, saygi duymayan kisi oldum. Ama hatami anladim, bazi huzursuzluklarin kaynaginin ben oldugumu anladim, kendime ceki duzen verdim. Ama yok yani bu adam kendine ceki duzen vermiyor. Egosu tas gibi, inadi kaya gibi. Ikisinden de tavuz vermiyor.Umarım bu kararlılığınız sürer ve yavrunuzu bu huzursuz, hatta korkunç ortamdan kurtarabilirsiniz.
hakkinizda hayirlisi olsun,bence hersey daha iyi olacak ve eski sizi goremeyince de afallayacak o buyuk ozguveniyle bence:)insan degisen bir varlik. Bunu kendimden biliyorum. Durust olmak lazim zamanimda ben de kavgayi cikaran kisi oldum. Ben de ona olur olmaz cevaplar veren, saygi duymayan kisi oldum. Ama hatami anladim, bazi huzursuzluklarin kaynaginin ben oldugumu anladim, kendime ceki duzen verdim. Ama yok yani bu adam kendine ceki duzen vermiyor. Egosu tas gibi, inadi kaya gibi. Ikisinden de tavuz vermiyor.
Bursum cok az. Minik bir ev tutsam 1+1 kizimla ve annemle sigariz. Annem gelir diye dusunuyorum kres cagina kadar, vize 10 yillik ama en fazla 6 ay kalabiliyor. Ben de yapacagima inaniyorum. Kizimla ve annemle yasayip, doktorayi bitirebilirim.
turist vizesi var annemin on yillik. 6 ay aralikla 10 yil boyunca gidip gelebilir. babayla orta yolu bulmak derken? ne gibi orta yol?b1-2 vizesi ile pratikte en fazla 3 ay kalir, hadi diyelim 6 ay kaldi. Doktora denilen sey en az 5 6 sene, annen 6 ay periyodiklerle giris cikis yapmasina izin vermezler diye dusunuyorum. Isin zor, bu katlan demek degil ama bosanacaksan da babayla orta yolu bulman lazim
B12 zaten ziyaret vizesi, benim de 10 senelik vizem var ama pratikte 3 ay kalabiliyorum daha fazlasini kapida kabul etmiyorlar, ha cocuk bakicam der annen belki kabul ederler ama giris cikis yapip tekrar bir 6 ay daha vermeleri zor bence. Sen dersteyken cocuga baba bakmiyor mu? Iste bosansaniz bile ikinizin cocuk bakimi icin bir duzen tutturmaniz lazimturist vizesi var annemin on yillik. 6 ay aralikla 10 yil boyunca gidip gelebilir. babayla orta yolu bulmak derken? ne gibi orta yol?
Universitelerimiz farkli sehirde. Esim benim yasadigim sehire geldi, cunku research doneminde,surekli ders almiyor. Seneye benim 4 gun dolu. Esim de bosanirsak kendi univ olan sehirde yasar, benim yanimda yasamaz. Dolayisiyla annem gelmek zorunda. Bursum 1760$. 1+1 ev tutsam en fazla 700$ lik, annem de gelse cocuga baksa geciniriz. Ilerleyen zamanlarda belki asistanlik da alirim. Esim nafaka verir mi bilmiyorum gerci istemiyorum da ama cocuk icin lazim. Cocuk icin ne kadar veriyor ki acaba mahkemeler, hic bilmiyorum bu surecleri. Benim bildigim tum bosananlar nafakasiz, uckagitci kocalardan bosanan kisiler.B12 zaten ziyaret vizesi, benim de 10 senelik vizem var ama pratikte 3 ay kalabiliyorum daha fazlasini kapida kabul etmiyorlar, ha cocuk bakicam der annen belki kabul ederler ama giris cikis yapip tekrar bir 6 ay daha vermeleri zor bence. Sen dersteyken cocuga baba bakmiyor mu? Iste bosansaniz bile ikinizin cocuk bakimi icin bir duzen tutturmaniz lazim
Universitelerimiz farkli sehirde. Esim benim yasadigim sehire geldi, cunku research doneminde,surekli ders almiyor. Seneye benim 4 gun dolu. Esim de bosanirsak kendi univ olan sehirde yasar, benim yanimda yasamaz. Dolayisiyla annem gelmek zorunda. Bursum 1760$. 1+1 ev tutsam en fazla 700$ lik, annem de gelse cocuga baksa geciniriz. Ilerleyen zamanlarda belki asistanlik da alirim. Esim nafaka verir mi bilmiyorum gerci istemiyorum da ama cocuk icin lazim. Cocuk icin ne kadar veriyor ki acaba mahkemeler, hic bilmiyorum bu surecleri. Benim bildigim tum bosananlar nafakasiz, uckagitci kocalardan bosanan kisiler.
Bilmiyorum sicak bakar misin ama amerikanin pek cok yerinde nurcu yapilanma var, ben nurcu degilim zaten konularima ve uslubuma bakarsan anlarsinneyse bu kisilerin aralarinda iyi insanlar da var, sana yardim edecekler cikacaktir, zaten doktora dersleri az, belki bir iki sene bu sekilde idare edebilirsin.
Konunu okudum. Önceki konularini da biliyorum. Esin bu forumda gördüğüm en acayip kocalardan. Doktora yapan egitimli bir hanimsiniz. Bu muameleyi haketmiyorsunuz. Bosanmaya karar verdiniz sanırım. Hayirlisi olsun hakkinizda
Eşin sanki daha egitimsiz, ego tatmin edecek birini arıyor gibi. Siz ikinizde doktora yapiyorsunuz, ders calisiyorsunuz, çocuğunuz var. Ona sanki annesi gibi pışpışlayacak biri lazim. Ben öyle anladim.Esimi ben de hic anlamiyorum. Hala bilmiyorum sabah sabah bana neden vurdu? Kac defa sordum, cevap vermiyor. Ne alip veremiyor benimle? Surekli laf sokup, hakaret edecegine biraz konussak. Konusmalarimiz da kavga ile bitiyor, daha dogrusu bitmiyor, ya ben cekip gidiyorum, ya da o kapi cam carpip cikiyor. Yok ya, biz olmadik, olmuyoruz. Cekemeyecegim malesef. Iyi ki kizim var, ABD de beni yalniz birakmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?