esim bana vurdu

bu işte başka bi iş var
bu makarna, arkadaş, çocuk mevzusu değil
ya birinden bişeyler duydu dolduruşa geldi
yada kendinden soğutmaya çalışıyo gibi geldi

Üzüldüm size.
Ne kadar çaresizsiniz ki şiddetin altında, sebep arıyorsunuz.
Ne oldu da böyle oldu diyorsunuz.
Bas bas bağırsak bile değişmiyor, şiddetin bahanesi yoktur, olamaz diyoruz ama , anlatamıyoruz.
Hiçbir şey yapmak istemiyorsanız bile şunu kabul edin,sorun sizde değil size şiddeti kendine hak görende.

Nerede yasiyorsun? Eger buyuk sehirde degil, orta amerika ise bursla gecinebilirsin diye dusunuyorum. Bence doktora programina basla ve bu konuyu sonra gundemine al.

bosan demek kolay burdaki 9 sayfanın hepsine para par para yazıcaktım artık ulan buraya bi link yapsam yardım diye kimse 1 lira atmaz kıza hemen bosan parası varmı bakalım ailesi yanındamı destekcisi varmı daha akıllı yorumlar yapın yoksa yazmayın kardesim

ben senin çok önceki konularını hatırlıyorum bu adam sessiz sessiz değil bayağı bağıra bağıra gelmiş bu duruma
her durumda af edicisiniz her durumda ona göre şekilleniyorsunuz
nişanlıyken belliymiş adamın böyle olacağı
basit düğün konusunda aileler birbirine düşmüş sanırım sizin ailenizin adamı istemediği duruma gelmiş
annen sana geldiğinde yine terbiyesizlik yapmış bu adam sen anneni hızla göndermişsin konuyu yanlış hatırlamıyorsan
çoğu konun eşin tarafından psikolojik olarak yıpratılmanla dolu zaten sıra fiziksel şiddete gelmiş
ama sen hala ben ne yaptım da bu adam bu kadar kudurdu diyorsun içten içe
hiç düşünmüyor musun bu öküz ne kadar kötü bir gün geçirirse geçirsin ilk babalar günü hiç mi duygusallaşmıyor
kendisine babalar günü hediyesi alınmış hiç mi sevinmedi
1 yaşında ki minicik bebeğin ödü kopuyor bağırmasından hiç mi merhamet duymuyor

sen yanlışı nerede yapmışsın biliyor musun aileni hiçe sayıp ailene hakaretler eden bir adamla evlenerek
dahası yok bunun
şimdi bu evliliğin sonu gözükmüyor bu saatten sonra bu adam değişmez ya yıllarca ezilip büzülen fiziksel şiddet gören biri olarak kalıcaksınız ya ayrılacaksınız
ayrıca ne yapayım gidecek yerim mi var ama kızım demeyin lütfen bari siz demeyin çocuğunuz ABD vatandaşı sayısız derecede sizi koruyan kanun var yüksek lisanslı bir eğitimcisiniz

Boşanın veya kocanızdır affedin demeyeceğim hayatımda yaşamış olduklarımdan bahsetmek istiyorum babam annem bana daha hamileyken sonucu boşanmak olan bir hata yapmış annem çocuğum olacak değişir demiş çok seviyorum aşığım benim aşkım ikimize de yeter demiş sonra tabi değişmemiş ikinci çocuğu yapmış kız kardeşimi yine değişir ümidiyle sonra babam erkek evlat istedi annem on sene sonra ona erkek evlat verdi ama babam hala kavgacı ve hep sinirli sevgisiz erkek kardeşim on yaşındayken 25 yıl sonra boşadı ve dedi ki ben ömrümü boşa harcamışım keşke ilk hatasında boşasaydım ve ben şuan evliyim evlendiğim ilk sene o kadar zorluk çektim ki babamın kızdığı şeylere eşimde kızar diye pısırık yaşamaya başlamıştım ama Allahtan atlattım bu durumu demem o ki bu dünyaya bir kere geliyorsun bazı şeylere cesaretin olsun ne kendini nede çocuğunun hayatını zindan etme

Yazık ulan yazık!

Ayı olunmuyor sonradan, adamın kanında varmış.

İşin, maddi gücün varsa bir süre uzaklaş derim.

Böyle birine minnet etme.

Bu yazdiklarini okuyunca esimin deyerini bir kez daha anladim esim beni cocuk sever gibi sever kiyamaz anlamiyorum bu durumu yasayanlari sevmeden evleniyolar demekki sevse boyle davranamaz kac yildir evlisiniz merak ettim.bence bu durumu aylenle konus sevgi saygi kalmayinca cok zor yurur bi evlilik

Bu soruların cevabını burda bulamazsınız. Birileri mantıklı cevaplar versin de kocanızı affedin, bunu mu bekliyorsunuz ??

Bu cevabınıza çok şaşırdım. Vaktinizi alacak diye mi darp raporu almıyorsunuz? Sabahtan çıkıp akşam gelmişsiniz eve, hem de çocukla, hem de oruç oruç. Darp raporu almak daha az zaman alır. "ABD'de rapor nasıl alınıyor, şu eyaletteyim, araştırıp bana söyler misiniz" deseniz yardım etmeye çalışalım. Ama sanırım siz darp raporu almak istemiyorsunuz.

bosanmamak icin siginagi ailesi vb vb olmayan kadinlari bile anlayabiliyorum da konularinizn bircogunu okudum,adam okuz ailesi ayri okuz,bariz bir sekilde herseyini tek basina kotarabilecek bir izlenim biraktiniz yazdiklarinizdan.(tum islerin sizde olmasi,her yere yetismek,yuksek lisans ve cocuk!)maddi durumsa sizin ailenin imkani varmis,para da degil,e daha ne?cocugum babasiz kalmasin mi sorun?

Süreçler nasıl işliyor bilmiyorsanız öğrenirsiniz, eğitimli bir kadınsınız, bu mu zor geliyor? Bir hastaneye gitseniz durumu anlatsanız size dayak yediğinize dair raporu vereceklerdir, bunun bir süreci varsa da söylerler size - ki en fazla nasıl bir süreci olabilir ki?

Uğraşmak vaktimi alıyor ne demek? Dayak yemişsiniz, tartışmamışsınız. Dayak durumunda insan vakit mi düşünür? Şimdi siz bağırıp çağıracak konu mu diyorsunuz ama konu oradan çoktan çıkmış... Sizin tabirinizle o manyağa ne olursa oluyor, oturup bunu çözümlemeye neden çalışıyorsunuz ki? Oturup paşa paşa şiddetin dozunun artmasını beklerseniz olan asıl size olacak. Bacağınızın durumuna biz burada üzülüyoruz, siz vaktim yok diyorsunuz. Yapmayın ne olur. Şiddeti hoş görürseniz alası gelir, üzerine rahat rahat her haltı yemesi de. Sindirilmiş bir kadın kocasından kocalık görevlerini bile bekleyemeden köleleşir.

Evladınız da varmış. O evladınıza ileride bir adam bu muameleyi yapsa (Allah esirgesin) ne yapardınız bir düşünün, ona göre karar verin. Çocuğunuzu düşündüğünüz için bir adım atmıyorsanız da, asıl bunlara şahit olması da onarılması çok zor yaralar bırakacak o yavrucakta.

Elleri kırılsın yazıp geçecek, ya da alttan al sinirlidir diyecek değiliz, şiddet söz konusu olduğunda elbette darp raporu önereceğiz. Çok lazımsa size böyle bir koca, boşanmayacaksanız da bir terapiste gideceksiniz ikiniz, ama boşanma ihtimalini de kabullenmeniz gerek. O rapor bu aşamalarda çok işinize yarayacak. Ama siz bu konuyu olduğu gibi bırakır ya da bunun üzerine bir adım atmadan adamla tartışmaya kalkarsanız, alttan alsanız da üstüne gitseniz de bu şiddet durumu artarak devam edecektir.

Lütfen bir silkenip kendinize gelin. Eğitiminizden bahsediyorsunuz bir de... O eğitimi bir kadın olarak kendi ayaklarınız üzerinde durmak için almadıysanız neden aldınız?

Son düzenleme:

Kiz abd de, orada nasil gecinecegim diye endiseleniyor. Bir de soyle birsey var, diyelim ki bosandi. Doktora surecinde o cocuga kim bakacak? Simdi kizin yoklugunda baba bakiyor ama diyelim bosandilar baba ayak surudu, oyle abd ye uzun sureli kalma vizesi vermezler annesine ki gelip baksin

Darp raporuna yanaşmıyorsun, boşanmamak için sebeplerin var madem, git ve onun bir bacağına da sen yumruk indir.

Bir yumruk yani nedir ki?
O sana vurunca sen de ona vur.
Sen de kapıları çarp.

Ev yıkılınca boşanırsınız.
Yavrunun da psikolojisi kurtulur

ailesinin maddi durumun iyi oldugunu babasinin cimrilik ettigini yazdi konu sahibi onceki konularda,tas kalpli degilse kimse kizinin bu durumda olmasina izin vermez herhalde degil mi?ayrica da amerika turist vizelerini bile cok yillik verir schengen gibi degildir,ayrica da diyelim ki tek sorun vizenin zor cikmasi olsun,cikmasin hatta,napsin ceksin mi siddet uygulayan ruhsuz adami?

Muthis bir dengesizlik var. Kizimla gezmis gelmisim, ona hediyeler almisim, icine guzel guzel notlar yazmisim. Kizim da ben de mutlu olmusuz. Bir gun onceden onu da davet ettim, siz gidin dedi, gelmedi. Tam o aksam ben neseliyken, hersey guzelken yine dirdir, yine hakaret. Sabah da kalk kalk diye yumruk atiyor bacagima. Kendinden igrendirmeye, nefret ettirmeye calisiyor iyice.

Cok dogru diyorsunuz. Artik bir yerden baslamak lazim. Bir omur gecmez boyle. Nisanlilik gecti duzelmedi. Evlilikte 3 yil gecti, duzelmedi. Eli para gordu degismedi. Cocuk oldu degismedi. Aksine dozunu artiriyor gecimsizligin. Bu boyle olmuyor. Kardesimi aradim. Anlattim uzun uzun. Tr ye gel bir konusalim, bir bakalim dedi. Annem babam yikilir dedi. Cocuk babasiz kalir, ortamlarda mahzun olur dedi vs vs. Tahmin ettigim gibi herkes cocuga kiyamiyor.

Ama şimdi çeksin mi yani? Yesin dayağını otursun mu bir kadın?
Aile de durumu öğrenince boşandığında destek olur elbet.
O çocuk bu ortamda büyümesin diye gerekirse başka fedakarlıklarda da bulunulur. Mühim olan bu muameleyi kabul etmemek. Aksine mecbur ve çaresiz olmadığını görmek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…