Bu soruların cevabını burda bulamazsınız. Birileri mantıklı cevaplar versin de kocanızı affedin, bunu mu bekliyorsunuz ??Arkadaslar herkes darp raporundan bahsetmis ama burasi abd ve bu gibi surecler nasil isliyor bilmiyorum. Elbette burada daha da ala kanunlar var ama oruc oruc 1 yasinda cocukla bunlarla ugrasmak baya vaktimi alir. Benim anlamadigim esime ne oluyor yani. Bir gun onceden gezecegimizi soyledim, sen de gel dedim, hayir dedi. Siz gidin dedi. O uyuyordu cikarken. Arkadaslar gelmesin demedim, o gun degil de su gun gelsinler dedim, nedir yani bagirip cagiracak bir konu mu bu? Bir de sabah sabah ben yataktayken neden bacagima vuruyor, tamam kalkacagim dedim, uykulu uykulu yataktan mi firlayayim yay gibi. Ne oluyor bu manyaga bilmiyorum. Neden vurdu, hic vurmazdi. Cok da guclu vurdu, bacagim hala agriyor.
Arkadaslar herkes darp raporundan bahsetmis ama burasi abd ve bu gibi surecler nasil isliyor bilmiyorum. Elbette burada daha da ala kanunlar var ama oruc oruc 1 yasinda cocukla bunlarla ugrasmak baya vaktimi alir. Benim anlamadigim esime ne oluyor yani. Bir gun onceden gezecegimizi soyledim, sen de gel dedim, hayir dedi. Siz gidin dedi. O uyuyordu cikarken. Arkadaslar gelmesin demedim, o gun degil de su gun gelsinler dedim, nedir yani bagirip cagiracak bir konu mu bu? Bir de sabah sabah ben yataktayken neden bacagima vuruyor, tamam kalkacagim dedim, uykulu uykulu yataktan mi firlayayim yay gibi. Ne oluyor bu manyaga bilmiyorum. Neden vurdu, hic vurmazdi. Cok da guclu vurdu, bacagim hala agriyor.
Süreçler nasıl işliyor bilmiyorsanız öğrenirsiniz, eğitimli bir kadınsınız, bu mu zor geliyor? Bir hastaneye gitseniz durumu anlatsanız size dayak yediğinize dair raporu vereceklerdir, bunun bir süreci varsa da söylerler size - ki en fazla nasıl bir süreci olabilir ki?Arkadaslar herkes darp raporundan bahsetmis ama burasi abd ve bu gibi surecler nasil isliyor bilmiyorum. Elbette burada daha da ala kanunlar var ama oruc oruc 1 yasinda cocukla bunlarla ugrasmak baya vaktimi alir. Benim anlamadigim esime ne oluyor yani. Bir gun onceden gezecegimizi soyledim, sen de gel dedim, hayir dedi. Siz gidin dedi. O uyuyordu cikarken. Arkadaslar gelmesin demedim, o gun degil de su gun gelsinler dedim, nedir yani bagirip cagiracak bir konu mu bu? Bir de sabah sabah ben yataktayken neden bacagima vuruyor, tamam kalkacagim dedim, uykulu uykulu yataktan mi firlayayim yay gibi. Ne oluyor bu manyaga bilmiyorum. Neden vurdu, hic vurmazdi. Cok da guclu vurdu, bacagim hala agriyor.
bosanmamak icin siginagi ailesi vb vb olmayan kadinlari bile anlayabiliyorum da konularinizn bircogunu okudum,adam okuz ailesi ayri okuz,bariz bir sekilde herseyini tek basina kotarabilecek bir izlenim biraktiniz yazdiklarinizdan.(tum islerin sizde olmasi,her yere yetismek,yuksek lisans ve cocuk!)maddi durumsa sizin ailenin imkani varmis,para da degil,e daha ne?cocugum babasiz kalmasin mi sorun?
ailesinin maddi durumun iyi oldugunu babasinin cimrilik ettigini yazdi konu sahibi onceki konularda,tas kalpli degilse kimse kizinin bu durumda olmasina izin vermez herhalde degil mi?ayrica da amerika turist vizelerini bile cok yillik verir schengen gibi degildir,ayrica da diyelim ki tek sorun vizenin zor cikmasi olsun,cikmasin hatta,napsin ceksin mi siddet uygulayan ruhsuz adami?Kiz abd de, orada nasil gecinecegim diye endiseleniyor. Bir de soyle birsey var, diyelim ki bosandi. Doktora surecinde o cocuga kim bakacak? Simdi kizin yoklugunda baba bakiyor ama diyelim bosandilar baba ayak surudu, oyle abd ye uzun sureli kalma vizesi vermezler annesine ki gelip baksin
Muthis bir dengesizlik var. Kizimla gezmis gelmisim, ona hediyeler almisim, icine guzel guzel notlar yazmisim. Kizim da ben de mutlu olmusuz. Bir gun onceden onu da davet ettim, siz gidin dedi, gelmedi. Tam o aksam ben neseliyken, hersey guzelken yine dirdir, yine hakaret. Sabah da kalk kalk diye yumruk atiyor bacagima. Kendinden igrendirmeye, nefret ettirmeye calisiyor iyice.senin kocanın kafa karışık.Neye bu kadar güveniyorda durduk yere huzursuzluk çıkarıyor diye düşünürüm böyle insanlar için.Ama mübarek ayda adamın günahını almıyım.Benim bakış açım bu yönde.Çok yürekli huzursuzluktan kaybetmekten korkmayan adamın güvendiği başka bişey vardır gibi gelir. Sizdede eşinin böyle kızıcağı bi durum yokken bu kadar coşması bana farklı bişey düşündürmedi.
Cok dogru diyorsunuz. Artik bir yerden baslamak lazim. Bir omur gecmez boyle. Nisanlilik gecti duzelmedi. Evlilikte 3 yil gecti, duzelmedi. Eli para gordu degismedi. Cocuk oldu degismedi. Aksine dozunu artiriyor gecimsizligin. Bu boyle olmuyor. Kardesimi aradim. Anlattim uzun uzun. Tr ye gel bir konusalim, bir bakalim dedi. Annem babam yikilir dedi. Cocuk babasiz kalir, ortamlarda mahzun olur dedi vs vs. Tahmin ettigim gibi herkes cocuga kiyamiyor.Süreçler nasıl işliyor bilmiyorsanız öğrenirsiniz, eğitimli bir kadınsınız, bu mu zor geliyor? Bir hastaneye gitseniz durumu anlatsanız size dayak yediğinize dair raporu vereceklerdir, bunun bir süreci varsa da söylerler size - ki en fazla nasıl bir süreci olabilir ki?
Uğraşmak vaktimi alıyor ne demek? Dayak yemişsiniz, tartışmamışsınız. Dayak durumunda insan vakit mi düşünür? Şimdi siz bağırıp çağıracak konu mu diyorsunuz ama konu oradan çoktan çıkmış... Sizin tabirinizle o manyağa ne olursa oluyor, oturup bunu çözümlemeye neden çalışıyorsunuz ki? Oturup paşa paşa şiddetin dozunun artmasını beklerseniz olan asıl size olacak. Bacağınızın durumuna biz burada üzülüyoruz, siz vaktim yok diyorsunuz. Yapmayın ne olur. Şiddeti hoş görürseniz alası gelir, üzerine rahat rahat her haltı yemesi de. Sindirilmiş bir kadın kocasından kocalık görevlerini bile bekleyemeden köleleşir.
Evladınız da varmış. O evladınıza ileride bir adam bu muameleyi yapsa (Allah esirgesin) ne yapardınız bir düşünün, ona göre karar verin. Çocuğunuzu düşündüğünüz için bir adım atmıyorsanız da, asıl bunlara şahit olması da onarılması çok zor yaralar bırakacak o yavrucakta.
Elleri kırılsın yazıp geçecek, ya da alttan al sinirlidir diyecek değiliz, şiddet söz konusu olduğunda elbette darp raporu önereceğiz. Çok lazımsa size böyle bir koca, boşanmayacaksanız da bir terapiste gideceksiniz ikiniz, ama boşanma ihtimalini de kabullenmeniz gerek. O rapor bu aşamalarda çok işinize yarayacak. Ama siz bu konuyu olduğu gibi bırakır ya da bunun üzerine bir adım atmadan adamla tartışmaya kalkarsanız, alttan alsanız da üstüne gitseniz de bu şiddet durumu artarak devam edecektir.
Lütfen bir silkenip kendinize gelin. Eğitiminizden bahsediyorsunuz bir de... O eğitimi bir kadın olarak kendi ayaklarınız üzerinde durmak için almadıysanız neden aldınız?
Ama şimdi çeksin mi yani? Yesin dayağını otursun mu bir kadın?Kiz abd de, orada nasil gecinecegim diye endiseleniyor. Bir de soyle birsey var, diyelim ki bosandi. Doktora surecinde o cocuga kim bakacak? Simdi kizin yoklugunda baba bakiyor ama diyelim bosandilar baba ayak surudu, oyle abd ye uzun sureli kalma vizesi vermezler annesine ki gelip baksin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?