esim bana vurdu

Arkadaslar sonunda bu da basima geldi.

Dun esim uyurken oglen 12 gibi kizimi aldim disari ciktim, aksama kadar kizimla gezdik eglendik. Esime bir gun onceden sen de gel demistim, gelmem siz gidin dedi. Donus yolunda da alisveris merkesinde durduk esime babalar gunu hediyesi aldik. Ben yolda esimi aradim, iftara ancak yetisecegiz dolaptaki hazir yemegi cikarir misin dedim. Bir de ne olur yanina bir makarna yap dedim, hayir dedi, disarda yiyin dedi, cok yorgunuz eve gelecegiz dedim. Eger birsey hazirlamazsan ben gelince hazirlayacagim dedim. Tamam dedi konu kapandi. Eve geldik kizimla surat bin karis, ben neseli neseli gunumuzu anlatiyorum, surekli bana agir agir laf sokuyor falan. Cocugu hic sevmiyor, ilgilenmiyor o arada. Hediyesini verdik, hic orali olmuyor. Sakince ne oluyor, neden boyle davraniyorsun dedim, yok birsey diyor. Gece bir de arkadaslar gelecek yatili dedi, benim o gunlerde isim var daha sonra gelsinler dedim, demez olaydim geziyorken isimi yapmiyormusum da arkadas gelince mi aklima geliyormus, hayir diyemezmis, erteleyemezmis. Ne oluyor ya sana bugun boyle nefret ediyorum su sekilde davranislarindan dedim, elindeki telefonu firlatti, kalkti tepindi, bagirdi cagirdi, kapilari carpti. Kizim diger odada uyuyordu, kizimi uyandi, agladi.

Bu sabah da ben uyuyorum, kizim uyanmis, geldi yanima kalk cocuga bak dedi. Uykulu uykulu tamam dedim. Bir daha dedi tamam cocugu birak dedim. Uykuluyum yani tamam kalkacagim, birden nasil kalkayim. Kalk diye bagirdi cagirdi, sinirlendi birden yumruguyla bacagima sertce bir vurdu, neye ugradigimi bilemedim, kizim yanimdaydi, yine korktu, yerinde hopladi garibim. Bu yine kapilari carparak cikti gitti.

Baya zoruma gitti bu durum, Bacagim morarmis, agriyor da. Kizimin yaninda beni dovuyor artik. Ilk defa geliyor bu basima. Ben bu adamdan iyice nefret etmeye basladigimi hissediyorum. Ama bir turlu anlamiyorum, neden boyle davraniyor, neden vuruyor? Vuracak ne yaptim ki? Cok zoruma gidiyor, mubarek gun.

Hastaneye gidin darp raporu alin. Sikayet etmeseniz bile elinizde kanitiniz olsun. İki gun sonra tekrarlama durumunda baskalarina karsi kanitlayabilirsiniz durumu en azindan

Bu cevabınıza çok şaşırdım. Vaktinizi alacak diye mi darp raporu almıyorsunuz? Sabahtan çıkıp akşam gelmişsiniz eve, hem de çocukla, hem de oruç oruç. Darp raporu almak daha az zaman alır. "ABD'de rapor nasıl alınıyor, şu eyaletteyim, araştırıp bana söyler misiniz" deseniz yardım etmeye çalışalım. Ama sanırım siz darp raporu almak istemiyorsunuz.
ay bide abd de mi oturuyomusss

O doktora yapiyor. Benim de master bitecek 2 aya kadar, sonra doktoraya baslayacagim. Gorebileceginiz en egitimli ailelerden birinin halini goruyorsunuz. Esimi toptan kotulemek istemem ama ikili olarak asla ve asla uyusmuyoruz. Belki o kendi gibi biriyle, ben kendim gibi biriyle mutlu olurduk. Ama ikimizin basladigimiz nokta da, geldigimiz nokta da bu. Esim bana asikti, ondan once hic erkek tanimadim, icine kapali, mulayim bir tiptim. Onunla tanistigimizda univ 3 te idim. Cok efendi biriydi, cok saygiliydi, deli divane asiktan ote bana cok deger veren, hassas bir kisiligi vardi. Benimle evlenebilmek icin, beni ikna edebilmek icin ugrasti. Onun bu tavirlarindan sonra ben de kabul ettim. 2 yil gorusmemiz surdu, bu surede bana karsi hep ilgili idi, hep saygili, hep hassas idi. Ben de o zamanlarda esime asik olmustum. Onun yaninda inanilmaz mutlu oluyordum, huzur doluyordum. Ama cok detayci biri, ne olduysa biz nisanlandiktan sonra oldu. Beni istemeye geldikleri ilk gunden beridir kavga, gurultu kiyamet, kv nin olur olmaz dedikodulari, annesine ve onun her sozune asiri duskunlugu, babasinin pisirikligi, ilgisizligi yuzunden kiytirik bir dugunu asiri buyutmesi, altindan kalkamamasi, bana ve aileme hakaretleri, taa kinada kiz kardesinin giyecegi bindalli yuzunden benimle kavga etmesi, hicbirsey yokken bile annesinin ortaya attigi laflardan dolayi bana kufurler, hakaretler savurmasi bitmedi. Dugun gunu uzerimde beyaz gelinligimle bana avazinin yettigi kadar bagirdi, vallahi felc indi sandim. Evlendik ABD ye geldik, burada benim de cok suclarim oldu, ilk sene adam dersini calisirken tum bir nisanliligin kavgasini yaptim, patladim resmen. (Bu arada kizlar, Allah buyuk, kv nisanliyken bana yaptiklarini, dedikodularini sonradan cekti. Biz nisan atmadik belki ama gorumcem bir kere nisanlandi, nisan atti sonra. Hem de ben tr de iken gozumun onunda oldu nisani da, nisan atmasi da, Allah bana gostermek istedi resmen. Kv nin kizi icin nasil, kahroldugunu, agladigini gozlerimle gordum. Benim annem de oyle aglamisti zamaninda. Beddua da etmedim ama Allah buyuk.)

Insan degismez lafina inanmiyorum, cunku ben nisanliliktan bu yana, evliligin ilk gunlerinden bu yana baya baya degistim. Esime davranisimi, saygimi duzelttim. Ama esimdeki saygisizliga anlam veremiyorum. Cok fedakar gercekten, inanin kendi hayati yok, kendine aldigi bir parca birsey yoktur. Benim icin, kizim icin, anasi, ailesi icin kendinden fedakarlik yapar. Ben su an masteri bir yilda bitirdim, elinden geleni yapti benim icin ne yalan soyleyeyim. Doktora icin de ayni durum gecerli. Cevremdeki arkadaslar surekli imrenerek bakiyor. Cocuga o kadar sefkatlidir, o kadar ilgilidir ki. Surekli onu sever, oyunlar oynar, banyo yaptirir, bezini degistirir.

Ama dengesiz. Asiri detayci. Asiri mukemmeliyetci. Cok mukemmel bir sekilde hersey olsun istiyor, ama olmuyor ne yapayim. Elimden geleni yapiyorum, herseye kosuyorum, olani bu. Benimle gecimsiz. Kendi mukemmeliyetciligi yuzunden surekli surekli surekli durduk yerde hakaretleri, dirdirlari bitmiyor. Yatakta yatan insana ne diye yumruk atiyor ki anlamiyorum.
Eşinize genel anlamda saygı duyuyormusunuz.iyi bi insan kültürlü çocuğuna iyi baba çalışkan vs.

Bayanlar, artık çocuğum için katlanıyorum demeyin ya ne olursunuz demeyin. Maddi durumum yok toparlanıp yoluma bakacağım deyin ama çocuğunuzu bahane etmeyin. Çocuklarını bahane eden bir annenin evladı olarak çocuğunuzu sağlıksız şiddet dolu bir ortamda büyütmeye calışarak iyi bir şey yapmıyorsunuz. Çocuğunuzun ileride yaşayacağı benzer olaylardan sonra sizi suçlayacağına emin olabilirsiniz. Böyle ortamda yetişen kız çocuklarının yüksek oranda anne gibi pasif ezik erkekler ise baba gibi kadına herşeyi mübah gören tipler oluyor. Şuan hoşlanmadığınız bir durum yaşıyorsunuz ve bunu çocuğunuza işliyorsunuz. Nasıl reva görüyorsunuz?
Çok haklısınız..
Ezikligin güçsüzlüğün adı olmuş "çocuklarım için katlaniyorum"

Cok dogru diyorsunuz. Artik bir yerden baslamak lazim. Bir omur gecmez boyle. Nisanlilik gecti duzelmedi. Evlilikte 3 yil gecti, duzelmedi. Eli para gordu degismedi. Cocuk oldu degismedi. Aksine dozunu artiriyor gecimsizligin. Bu boyle olmuyor. Kardesimi aradim. Anlattim uzun uzun. Tr ye gel bir konusalim, bir bakalim dedi. Annem babam yikilir dedi. Cocuk babasiz kalir, ortamlarda mahzun olur dedi vs vs. Tahmin ettigim gibi herkes cocuga kiyamiyor.

Sende kiz annesisin. Yarin obur gun Allah korusun elin oglu kizina aynilarini yapsa ne hissedersin? Bide bu açıdan bak

klasık ökuze baglams erkek davranısı. dişarı cıkmasan evde pineklesen herseyi 4 4luk yapsan genede yaranamazsın..

Açtığınız konulardan belli ki ikinizde mutsuzsunuz ve bu evlilik yolunda gitmiyor.
İstediği kadar okusun etsin ama demek ki bu adam iyi bir koca değil.Ya da evlilik onun umduğu gibi gitmedi.
Ki zaten okuduğum kadarıyla çekilmez bir adam sürekli bağırıyor filan artık şiddette başlamış.
Eğitimin şu noktada bir önemi kalmıyor ki çünkü küçücük bir bebek hasara uğruyor ben napiyim böyle masterı.
Boşanmasanız bile evleri bi süre ayırın maddi olanağınız varsa.Biraz uzaklaşın birbirinizden.
Bir şekilde bir adım atmanız gerekiyor ki bu gidişat değişsin değişmeli artık geç bile kalınmış.

Bütün bunları kızınızın önünde yaşanması çok kötü,hele ki ergenliğe adım atmış bir çocuksa ilerde derin izler bırakmasına neden olabilir. İşin içine şiddet girdi mi işte ozaman durum vahim,yazılanlardan anladığım kadarıyla siz zaten evliliğinizin başında yeterince sabretmişsiniz ama bir düzelme olmadığına göre boşanmak herkes için en hayırlısı olacak.

Back
X