Eşim bebek istemiyor :(

Ama şunu da ekleyeyim bir kadının ya da erkeğin çocuk istememesi asla bencillik değil doğal normal bir şey
Kimse evlendiği için çocuk yapmak zorunda değil
Hiç istemyen kadınlar da tanıdım
Aile olmak illa çocukla olacak bir şey değil

Aşırı istemek de bir çeşit bencillik
Hayatta başka şeyler de var
İlerde ne olacağımıZı kimse bilemez ki
Ben teslim olan değil anlayan ve gerçekleri kabullenen tarafım
Neyse konuyu sahibine döndürelim

Evlenmeden önce bunu soylemediyse bencilliktir bence. Ya bunu bilerek kabul edip evlenirsiniz ya da yok efendim ben çocuk istiyorum deyip evlenmezsiniz. Evlendikten sonra açıklayınca karşınızdakini zor durumda birakirsiniz. Bırakıp gitmek kolay değil sonuçta sevdiğin insanı. Ya esinizden ya çocuk isteginizden vazgeçmek zorunda kalırsınız. Bu açıdan bencillik. Yoksa çocuk istememek tabi bencillik değil tercih meselesi.

Bence cocuk evin nesesidir cocuksuz evlilikmi olur cok sacma yanlis anlamyin ama cocuk istemeyen bi erkek ya karisini sevmiyordur bosanmayi dusunuyordur ya da baska bi kadini seviyordur baska aciklamasi yok bence yasiniz da gelmis 40 tan sonra da hamileleik tehlikeli yumurtalarin kalitesi dusuyor Allah korusun cocugun ozurlu olma riski cok fazla. Esinizle konusun eger gercekten altta yatan bi sebep yoksa esinizi ikna edin bence. Cocuk gelirse esininz evine baglanir ailesinin siz ve cocugu oldugunu anlar sorumluluk sahibi olur.

Sebep ne?

Çocuk mu sevmiyor, sorumluluk mu almak istemiyor, evliliğinize mi güvenmiyor, kariyer planları mı var?

Evlenmeden önce böyle şeyler konuşanları anlamıyorum zaten
Yani evlenmeden önceki zamanlarda çocuğumuz olsun pembe panjurlu evimiz olsun diyenler bunu gerçekten yaşadılar mı
Gelecekle ilgili bu konuşmalar tutuyor mu
Bunu bilemezsiniz
Yaşamadan hiçbir şeyi bilemezsin
Bir sürü senaryo olabilir hangisini filme çekeceğini hayat belirler
Şimdi eşime sevgiliyken 5 çocuk yapacaz ha mı deseydim
Sevgiliyken zaten her şey güZel zaten normal gidşatta evlenirsin ve çocuğum olur sonra torunların olur yaşlanırsın vs
Ama yaşarken dediğiniz olmuyor işte

Çocuklara ben de bayılırım ama karı koca ilişkisini iki üç maddeyle nasıl çözdünüz bravo
Ya eşini sevmiyordur ya boşanmak istiyordur ya ....
Başka bir şey mümkün değil mi kızkardeşim
Başka ihtimaller de yok mu

Böyle şeyler dediğiniz hiçte öyle basit birşey değil yalnız.Bu çok önemli bir konu.Tabiki evlat sahibi olmak istemeyebilir ama bunu evlenmeden önce söylemelidir.Onun istememe hakkı kadar karşı tarafın isteme hakkı da vardır.

Ben sizin konunuzu hatırladım. Hatta ben herkes çocuk istemek zorunda değil diyen taraftaydim. Orda da anlasamamistik, plan yapmak olarak anlamistiniz bu evlenmeden konusulmali sözlerini. Hatta yazdikca hatırlıyorum, evleneceginiz adamın çocuk isteyip istemediğini bilmiyor muydunuz diye sormuştum. Bu plan yapmak değil ki. Bazı insanlar tıpkı sizin eşiniz gibi bu konuda çok nettir. Asla çocuk istemez. Ve bunu evlenmek istediği kişiye söyler asla çocuk istemiyorum diye. Bu plan yapmak değildir, 5 cocugumuz panjurlu evimiz olsun gibi pembe hayaller de değildir. Bu gerçektir. Ne istediğini bilen ve karşısındaki insana da haksızlık yapmak istemeyen ona seçim şansı veren insan davranisidir. Ben böyle düşünüyorum.

Hani çocuk ilişkiyi yıpratabilir bazı evliliklerde
Çocuksuz çiftler ise birbirine daha özenli bakar başka kimse olmadığı için hanede
O anlamda
Temeli sağlam atılmamış evliliklerde yıpranmaya bahane lazımdır. Çocuk bunun için kullanılan ilk bahane malesef.. çocuk insanları birbirine daha çok bağlar, daha çok sevmeyi,daha çok saymayı sağlar. Kesinlikle bitane daha çocuk yapmam gerek diyorum baZen( kii ben asla anaç ruha sahip olmayan biriyken)
ÇocuksuZkende seviyorduk,çocuk oldu boyut başkalaştı :)

Ben butun yorumlari okuyamadim
Ama bosanma asmasindan donduk demissin erkekler eslerinden emin olmadikca cocuk dusunmezler. Cocuk olduktan sonra ister istemez sorumluluk sahibi oluyorlar hayatlarini duzene sokmak zorundalar
Cocuktan sonra bosanmayi isterlerse bir kere degil bin kere dusunurler kimse cocugunun annesiz babasiz buyumesini istemez annede babada
Cocuk istemeyen bi erkek dusunemiyorum ben

Size göre basit değil bu sizin fikriniZ tabi

Evet size kesinlikle katılıyorum
Mesela benim de eşim isteseydi ve olsaydı çok çok daha güzel olurdu benim için ama
İstemeyen bir eşle ise tam bir kabusa da
dönüşebilir

Ayrica evde esler sikıntidan surekli kavga ederler cunku ugrasacak baska birsey yok ama cocuktan sonra kavga etmeye firsat kalmiyor zaten.
Ilerde anne olunca anlarsin cocugunu dunyalara degistirmezsin kendinden cok onu dusunursun yemez yedirirsin bambaska bi duygu mutlaka yasamalisin bu duguyu

Canım eşin pek sağlıklı düşünmüyor bu konuda istememesinin nedeni ne sence sor bi insan sevdiği insan dan bebek tabiki ister kadınlar genel de istemiyor hemen olsun ben de 3 sene 7 aylık evliyim eşim 1.5 sene sonra başladı bebiş olsun bizden sonra evlenenlerin bile oldu beni sevmiyor musun güvenmiyor musun niye istemiyorsun benden bi parça olsun istemez misin diye ben de 13 haftalık hamileyim Yaşım 26 şimdi istiyorum diyince de olmuyo yani ben 5 ay da hamile kaldım uzun süre korunmak bile etkiliyo eşinle konuş altında yatan sebebi öğren ona göre yol çiz canım

Sağlık sorunları dışında bile isteye çocuk yapmayacak adamla evlenmezdim.
Evlendikten sonra bu kararını öğrenirsem de boşardım, netim.

Birbirini seven, evliliği oturmuş her çift bebek ister ya da çoğu çift diyelim.
Kim istemezki yuvasını kendine, eşine benzeyen bir minikle taçlandırmak!
Allah her isteyene versin.

Sadece ilk mesajınızı okudum, sonra söylediniz mi bilmiyorum ama.
Eşinizin bu kararını evlenmeden önce bilmiyorsanız, şimdi resti çekin. Sizi bundan mahrum etmeye hakkı yok.

Biz evlenmeden önce konuşmuştuk çocukları sever hala da sevdiğini biliyorum çok belli ediyor ama 4 buçuk yıl geçmesine rağmen konuyu gecistiriyor biraz daha olgunlaşma lazım şu an konuşmanın sırası değil falan diyor yeterli derecede beni ikna etmiyor gerekçeleri oysaki beni ikna etse bekleyecek kivamdayim çocuk yok diye karalar bağlıyor değilim ama olsa da hayatımız renklenirdi diye düşünüyorum

Bu "eşim istemiyor"diyerek kapatılacak bir mevzu değil ki bu konuyu burda açtığınıza göre siz istemiyor değilsiniz.Önce kendiniz düşünün karar verin ve arkasında durun.
20 ki yaşlarda olsa hadi neyse bekleyin derim de bizim yaşlar da öyle bir 5 sene daha bekleme şansı olmayabilir.Korkutmak istemiyorum ama kankam 35 yaşında erken menopozla uğraşıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…