Eşim bebek mevlüdü istemiyor

Sln34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2016
224
77
98
Merhaba arkadaşlar. 2 ay önce kızımı kucağıma aldım. Bebek mevlüdü yapmak istiyorum ama eşim mevlüde gelenlerden zorla hediye istiyor gibi olcaz düşüncesiyle mevlüdü istemiyor. Oğluma da yapamamıştım pandemi nedeniyle. Ben mevlütleri çok severim, içimde kalacak, çok üzülüyorum. Eşimi ikna etmek için ne yapmalıyım? Ya da vazgeçip boşvermeli miyim? Kaynanam da istemiyor, kendi annem babam da pek hevesli olduğu söylenemez, beni destekleyen bir iki kişi var sadece

Fenomenler çıkardı bu uygulamaları.

Vaftiz töreni gibi mevlütler, bebeği vaftiz elbisesi gibi giyitmeler vs

İki tarafta istemiyormuş zaten.

Kendi içinizden dualar okuyun aile arasında bişiler yapın derim.

Yakınlarınızı çağırıp kuran okutabilirsiniz. İstemiyorlarsa ille bir sürü kişiyi toplamanıza gerek yok. Kendi kök aileniz, eşinizin kök ailesi şeklinde bir şey yapabilirsiniz

Küçük bir yer tutmayı planlıyordum. Evet haklısınız sadaka kurban daha önemli. Kurbanını kestirdik Allah kabul etsin

Yakınlarınızı çağırıp kuran okutabilirsiniz. İstemiyorlarsa ille bir sürü kişiyi toplamanıza gerek yok. Kendi kök aileniz, eşinizin kök ailesi şeklinde bir şey yapabilirsiniz
Oğluma da öyle bişey yapmıştık, gene öyle olcak gibi görünüyor

Cagirdiginiz kişileri çağırırken hediye beklemiyoruz çok isterseniz xxx hayır kurumuna bağış yapabilirsiniz diye bilgi verebilirsiniz.

Ben de böyle şeylere çağırırken mahcup oluyorum doğum günü dahil.

Fenomenler çıkardı bu uygulamaları.

Vaftiz töreni gibi mevlütler, bebeği vaftiz elbisesi gibi giyitmeler vs

İki tarafta istemiyormuş zaten.

Kendi içinizden dualar okuyun aile arasında bişiler yapın derim.
Evet, belli bir şeyden sonra amacı dışına çıkıp gösterişe giriyor. Ama içimde kalır diye endişeliyim, çünkü etrafımdakiler yaptı

Kış mevsimi değişik değişik salgın var,2 aylık bebek var milleti dolduracaksınız eve iyi cesaret.
O bebek adettendir kucaktan kucağa gezecek boş verin.Evladınız adına bir hayır yapın sma li bir çocuğa katkıda bulunun vb daha anlamlı olur......

Küçük bir yer tutmayı planlıyordum. Evet haklısınız sadaka kurban daha önemli. Kurbanını kestirdik Allah kabul etsin
Yani isin dini boyutunu bilemem ama el kadar bebege mekan tutup mevlut yapacaginiza o parayı cocugunuza harcayin mis gibi. Ya da cok istiyorsaniz cocugunuz adina bir yerlere bagislayin.

Evet, belli bir şeyden sonra amacı dışına çıkıp gösterişe giriyor. Ama içimde kalır diye endişeliyim, çünkü etrafımdakiler yaptı

Elalem yapıyor diye sizde yapmak zorunda değilsiniz bunları bırakın çok yıpranırsınız yoksa yarış bitmez.

Ben yapmam asla böyle şeyler mesela.

6 ay kınası yapıyorlar bi de onun gibi

Eklentiler

• IMG_9857.webp
    31,8 KB · Görüntüleme: 263
Esin çok haklı. Gelen zorla hediye getiriyor,en çirkin bebek tulumu 200 lira, ne gerek var.
Bir de hastalık kol geziyor, bebeğinin aşısı bile tam değil. Hele bu karda kista elbet öksüren tiksiran olur. Ayrıca mevlüt esasen İslam'da olan bir şey değil. Bir çeşit gelenekten yapılıyor.
Ben yerinde olsam ben de istemezdim küçücuk bebeği öyle kalabaliga sokmayı. Hastalık bir yandan, nazar değer bir yandan:) ille de bebeğin adına hayır yapmak istiyorsan akika kestir, ne bileyim sadaka falan dağıt, neseligunler derneği ile on çocuğun bir aylık öğle yemek ücretini öde. Bir sürü yol var aslinda

Elalem yapıyor diye sizde yapmak zorunda değilsiniz bunları bırakın çok yıpranırsınız yoksa yarış bitmez.

Ben yapmam asla böyle şeyler mesela.

6 ay kınası yapıyorlar bi de onun gibi
6 ay kınası bana da saçma ve gereksiz geliyor

Mevlüt dediğin evde, camide okutulur mekan tutmak nedir? Çağırırsın bir hoca ve en yakınlarını, az kişiyle okutulur. İsteyen hediyesini vermek istiyorsa verir.

Sizinki Mevlüt değil parti yani, yapacaksanız amacına uygun yapın. Kimseye de öptürmez dokundurtmazsınız olur biter.

Geleneksel bir şeyi savunacağım hiç aklıma gelmezdi.

Ben iki çocuğuma da okuttum mevlüt. Öyle gösterişli falan değildi, kendimiz okuduk, yemek yendi, elden ele de bebek gezdirme falan olmadı.
Benim ailem kalabalık ve zaten gelip bebeğimi görecek, hediye getirecek insanları çağırmıştım. Kimseye zorla bir şey yatırmadim yani. Eşimde karışmadı ki bu biraz annenin istediğine göre olacak bir şey bana göre ama eşiniz illa karşı çıkıyor sorun ediyorsa tadınizi kaçırmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…