Eşim bebek mevlüdü istemiyor

Ben de hamileyim. İlk oğlumda mevlid yapmadik evde kurban kestik.
Bunda da o sekilde yapicam. Mevlid okutursam da camide okuturum. Zaten hastalik geldi mi 2 ay atlatamiyoruz. O kadar kisiyi kapali ortama dolduramam.

Dünyanın en gereksiz işlerinden biri üstelik ortada bin bir çeşit hastalık gezerken
Ona yapacağınız masrafla çocuğunuz için hayır yapın mesela en güzel hayırlardan biri ağaç dikmektir, uygun yerlere meyva ağaçları dikin. İhtiyaçlı çocuklara yardım edin, sadaka verin. Mevlüte gelene kadar yapılabilecek bir sürü güzel şey var.

Salgın kol gezerken neden istiyorsunuz ? Ne hoşunuza gidiyor
Küçük bir yer tutmayı planlıyordum. Evet haklısınız sadaka kurban daha önemli. Kurbanını kestirdik Allah kabul etsin
Sanki çocuğa söz kesiyorsunuz ne gereksiz bir masraf. Iki aylıkken o kadar kalabalığa sokup yoracaksiniz

Gelin mevludu bebek mevludu bilmem ne saçma sapan şeyler. Hiç öyle bir şey yapmadım. Yapmaya asla niyetim yok.

Bebeğiniz için şükretmek istiyorsanız bunun yolu yalandan masraf yapmak değil. Bu dua ya da şükür değil, bu göstermek...

Ben böyle saçma organizasyonlara katılmıyorum. Isteyen küsebilir

Aslında çağırcağım kişiler, bebeğin hediyesini doğduğunda zaten getiren kişiler, yani en yakınlar, tekrar hediye beklentim yok

Kış günü derken? Abartmayın o kadar. Evet akika kurbanı kesildi Allah kabul etsin. Mevlüt istememin sebebi de, sevdiklerimle toplanmaya bir vesile olsun, kızıma özel bir günü olsun, adına kuran okuması olsun istiyorum.

Allah kabul etsin

3 aylik ve 2 yasinda iki bebegim var. Ilki pandemi bebegiydi bebek mevlidi yapmadık (ki mevlit severim) hayrini yaptik, yakinlarimizi aradik evde Kur-an okuyun cocugumuza yollayin dedik kapadik konuyu.

Ikinciye evde yapalim, kalabalik olalim dedim ki esim de mevlit sever fakat gecen ay buyuk kiz hastanede yattigindan beri evden hastalik cikmiyor, o yuzden yine ayni sekilde yapip dua isteyecegiz yakinlarimizdan, belki sizde boyle yapabilirsiniz.

Yapmayın gitsin ne olacak Niye bu kadar çok istiyorsunuz ki,yani
İçinizde neden kalacak hepi topu insanları toplayıp dua edilecek,kendiniz de okuyabilirsiniz
Ben şehir dışına evlendim, ailemi ayda 1 falan görüyorum, etrafımda böyle toplaşmalar, kalabalıklar görünce içimde kalır hep, o yüzden kızım için, sevdiklerimle, yakınlarımla böyle bi vesileyle toplanmak isterim

Düşünücem bunu

Fikrim değişmeye başladı zaten, dediğiniz gibi yer tutmaktan vazgeçtim, kendi çekirdek ailemle okuma yaparız inşallah

İnsan çok istediği bir şey için destek görmek istemesi çok normal bence. Sizin için öyle değil sanırım. Şikayet de etmiyorum, fikirlerinizi soruyorum. Benim çevremde çok yaygın, bir yer tutup mevlüt yapmak, ama buradakiler hiç duymamış bunu, anlamış değilim

Allah razı olsun, nazik tavrınız için de teşekkür ederim

Mevlüt derken, o bahsettiğiniz okumaları yapmayı ben de düşünmüyorum, sadece kuran okunacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…