Aynen anlattığınız gibi ortamları değişince huysuzlaşıyorlar gerçekten. Doğuma annem geldiğinde bile gıcık gıcık tavırları vardı anneme ordan beri hala öfkeliyim de zaten eşime. Annem sonuçta bana ve bebeğime bakmaya geldi bide yetmiyor kadın sürekli yemeğini de yaptı o zorda hiç sofrayı boş bırakmadı ama yaranamazsın bunlara. Çok teşekkür ederim inşallah düzelirEşin seni artık bir anne olarak görüyor. Bir süre bocalar. Normal sürecinde ilerlerse zamanla düzelecektir. Daha çabuk düzelsin istersen olabildiğince bakımlı görün. Ev eskiden olduğu gibi olsun olabildiğince vs. Düşünsene, adamların yanında memeler fora, sevimsiz emzirme sütyenleri eski seksi olanların yerini almış, ortalıkta ıslak mendiller bezler.. ev her daim dağınık ve hep çamaşır kokusu var. Erkekler tabiri caizse hayvanlar gibiler. Alıştığı ortam değişince huysuzlaşıyorlar. Ev eskisi gibi görünmeyecek elbette, alışmak da zorunda ama işte bazı erkekler için açıklaması da güç uyması da. Zamanla düzelir merak etme.
Haklısınız bu defa da kıymete biniyorlar sanki ilgi göstermezse ölecem. Ellerine koz geçmeyegörsün. Ben de bir kez dedim zaten daha da söylemedim aynen. Bebekle çok zorlanıyorum gerçekten kendime bakamıyorum doğru düzgün toparlanma lazım eşimden önce kendim için de toparlanmalıyım esasen1.5 ay çok uzun bir süre. Araya soğukluk girmiştir , normal.
Ilgi beklediginizi de çok fazla dillendirmeyin , erkeklerde gerçekten geri tepiyor.
Bebek var biliyorum ama yine de kendinize iyi bakın , bakiminizi ihmal etmeyin , eşinize de iyi bakın , sevginizi gösterin.
Zamanla düzelir her şey.
Aynen dediğiniz gibi herşey değişiyor gerçekten çok zor ve uzun bir süreç kimisine kolay geliyor hemen o örnekleri veriyorlar ama zor bir iş. İnşallah zaman bulmaya çalışıcam dediğiniz mantıklı kafam dağılır hiç değilse. Ben iyi olduğumda eşimin nasıl davrandığını çok da önemsemiyorum benim iyi olmam lazım öncelikle sanırım. Teşekkürler size deCanim vucudunda o kadar cok hormon dengesi degisti ki insanlar basite almaya calisiyor hepimiz dogurduk falan diyolar ama hic kolay bir donem degil hissettiklerin cok normal herkes bu tarz seyler yasiyor kendine bir saat zaman bulmaya calis evden cik Müzik dinleyerek biraz yürü cok sey degisecek emin ol
O konuda sizin gibi düşünüyorum eşim anneme bebeği bırakıp sinemaya falan gidebiliriz diyo ama ben de kayınvalideme bebeğimi bırakmak istemiyorum daha çok küçük bi süre gitmeyiz daha iyi diyorum sinemaya. Tabi onun annesi ya o bırakmak ister ama bizler istemiyoruz anlıyorum ben sizi. Biz de kendi halinde takılmaya başlıcaz böyle giderseBizimde öyle olmuştu normal yani çocuğa daha çok vakit ayırıyorsun .Eş biraz kendi başına kalmış gibi oluyor her yere de bebekle gitmek istemiyor eşim .Bende kayınvalideme bırakmak istemiyorum.Anlaşamıyoruz bu konuda o yüzden evdeyiz sürekli herkes kendi halinde takılıyor
Biraz lohusa sendromu gbi gorunuyor sizinki. Kendinize guvenin bakimlinolun esinizin ustune cok gitmeyin ilgi istiyorum diye zamanla duzelecektirYaklaşık 3 aylık bebeğim var. Doğum sonrası zaten çiftler biraz uzaklaşıyor biliyorum. Doğumdan bir ay sonra annemle memlekete gidip bir buçuk ay kaldım. İki hafta önce eşim gelip bebeğimle bizi aldı kendi evimize geldik. Ama eşim sürekli bebeğimizi seviyor işten gelince bana selam veriyor sonra direk bebeğin yanına.. Yanlış anlamayın bebeğim benim canımm tabi ki sevecek o herşeyden üstün. Ama dengeyi kuramıyor. Beni çok boşladın diyorum artık herşeyimiz o oldu diyo geçiştiriyor.öpüyo falan ama o anlık yani. Zaten annemden geldim çok duygusal çok yalnız hissediyorum şimdi eşim de odun gibi durunca iyice sessizleşip içime kapandım. Ne yapsa bana batar oldu bebekle ilgili ufak konularda bozuşuyoruz hemen. Bu durum düzelir mi ne zaman düzelir sizce
Doğum yaptığım ilk günlerde ben acı çekerken bana o kadar merhametsiz davrandı ki ben lohusalığımı yaşayamadım bile onu idare etmeye çalışmaktan. Kalsam da bana bakabilecek biri değil eşim malesef o yüzden gitmek zorundaydım ve bana hatta ordan rapor alabilirsen al biraz daha kal dedi. Eşimin durumu sizin düşündüğünüz kadar masum değil rahatına çok düşkündür bugün olsa anneme yine giderim yanlış yaptığımı düşünmüyorum. Sorun benim gitmemde değil. Beni değil sadece bebeği özleyen eşimde1.5 ay eşinizden ayrı kalabiliyorsanız zaten çokta bağlı sayılmazsınız. 1 ayda anneniz kalmış. Adam o 2.5 ayda yalnızlaşacağı kadar yalnızlaşmış, çocuğundan ayrılmış. Eş olarak tek kalmayı hazmetmiş, şimdi babalığı yaşamak istiyor. Gayet normal.
Evet genelde yorumlar lohusa sendromu olduğu yönünde. Sanırım sendromu yaşıyorum dibine kadarBiraz lohusa sendromu gbi gorunuyor sizinki. Kendinize guvenin bakimlinolun esinizin ustune cok gitmeyin ilgi istiyorum diye zamanla duzelecektir
Hiç öyle düşünüp kendinizi psikolojik olarak sıkıntıya sokmayın. ben 7 yıllık evliym maddi sıkıntılarm vardı eşim çalışmıyodu kwde kalıyorduk çocuk yapmadm herkes çocuğu olmuyo diyordu takmadm çok şükür eşim ise girdi bebeğe karar verdik şimdi 1.5 aylık bi oğlum var.Ya olmazsa diye düşünüp hemen yapayım mı.? Inanın şaşırdım artık. Şu an istemiyorum. Ya olmazsa diye düşünüp yaparsam da olursa. Bi de işin bu yönü var
onlar fasa fiso, milletin korkutmasına bakma, doktora gidip kontrollerini ol bi sıkıntı yoksa ona göre canınız isteyince denersiniz.
sonra ilk aydan oluveriyolar bi de iyice şok oluyor insan
Aynı şeyleri yaşıyoruz sizinle :-Dbenimde 3 aylık bebegim var. çocuktan sonra evlilik çok değişiyor . artık merkezimiz bebek oluyor. şuan benim gözüm koca moca görmüyor okadar yorgun oluyorumki. eşim gelince aksam çocuğu ona verip ben yatmaya gidiyorum nöbet Değiştiriyoruz gibi. gece de o bana veriyor. yani yüzünü sadece çocuğu banyo yaptırırken görüyorum. yemek bile yiyemiyoruz o derece. ne güzel eşin bebek ile ilgileniyor ya ona şükret bazılarında oda yok. zamanla denge kurulur merak etme siz geleli daha 2 hafta olmuş daha yeni. duzelcek korkma
Aynen öyleYapcam deyince olsa keşke....
Demekki mesele Allahın vermesi ya da vermemesi. Kendimi boşuna üzüyorum. Çok teşekkür ederimHiç öyle düşünüp kendinizi psikolojik olarak sıkıntıya sokmayın. ben 7 yıllık evliym maddi sıkıntılarm vardı eşim çalışmıyodu kwde kalıyorduk çocuk yapmadm herkes çocuğu olmuyo diyordu takmadm çok şükür eşim ise girdi bebeğe karar verdik şimdi 1.5 aylık bi oğlum var.
Rica ederim ..Beni anladığınız için sağolun gerçekten hiç kolay değil bebek bakmak. Mesela şu an bile o 12 olmadan gitti yattı ben de şimdi yatağa giriyorum sabaha kadar daha kaç defa uyanıcam kimbilir.
O kadar işimin arasında yemeği de yapıyorum zaten en azından çorba ve yanında bir çeşit oluyor akşamları ütüsünü de yapıyorum. Tek istediğim biraz ilgi şefkat..
Biraz yakın hissettiğim bi zamanda dediğiniz gibi konuşmaya çalışcam sağolun
Yaa ne güzel yazmışsınız okurken bazen gülümsedim bazen kendimden bi şeyler buldum gözlerim doldu. Kocanızın sizi anlaması için Allah o olayı çıkarmış şbş karşınıza. Benim eşime de böyle işaret olabilecek hayırlı bir olay olur inşallah. Bu arada atladığım önemli bir detay var ben normalde çalışan bi kadınım şimdi bebeğim için ücretsiz izne ayrılıcam. Hem böyle soğuğuz hem de onun eline bakıcam diye de kendimi yiyorum. Ben de sizin ağlamanız gibi kıyıda köşede bu sebepten ağlıyorum bir iki gündür. Ben hiç ondan para almadım bana çocuğa eve bakar eder ama aramız da böyle limoniyken nasıl onun eline bakıcamRica ederim ..
Aynı yollardan iki defa geçtim, anlayabiliyorum ne kadar zorlandığını.
Evime gelen yardımcı abla önemli bir sebepten ötürü gelemedi ,ev de fenaydı, sabredemedim, 7 aylık çocuk kucağımda evi süpürmeye başladım . Eşin gelmiş ,duymadım. Beni o halde görünce gözleri dolmuş, arkamı dönüp onu görmesem ağlayacaktı. Ben bebek bakmanın bu denli zor olduğunu düşünememiştim daughter ,tamam ne yaşadığını görüyorum fakat bu derece zorlanacağını tahmin etmezdim dedi .bebeğimiz de aşırı huysuz ,kucaktan inmeyen bir çocuktu. Kucağımdan aldı hemen. O sıralar çocuk bakmak bana göre birşey olmadığı için caresizligimden bağıra çağıra ağlamak geçti içimden ..Eşin görmesin diye döndüm arkamı ,açtım süpürgeyi, patlarsam duymasın, beni öyle görmesin diye ..bebeği bırakmış beşiğine, geldi süpürgeyi alıp koridora firlatti. Yakarım bu evi ,bir daha bu şartlarda elini birseye sürersen çok ciddiyim yakarım bi evi dedi .gittim bebeğimin yattığı odanın kapısını kapatıp, ona en uzak olan odayı seçip, böğüre böğüre ağladım:) Ben böyle olacağını bilmiyordum dedikten sonra daha fena ağladım :)) doğurunca o köşesinde sessiz sakin duracak sanıyordum:) psikolojim çok bozuldu .Eşim zaten ev işi yemek bekleyen bir adam değildi ama ben biraz inatciyim ve gereksiz gurur yaptım, kimseden yardım istemedim .iki çocuğumu büyütürken de çok zorlandım. Acaba zamanı değil miydi ,iyi bir anne olamayacak miyim diye çok ağladım . Gerçekten olağanüstü zordu benim için ama büyüdüler ,en azından artık bebek değiller ve kabus bitti:) senin bebişin de büyüyecek, bu günleri hatırladığında gülümseyeceksin. Yalniz öyle temizlik yemek diye kendini paralama .olduğu kadar ,olmadığı yerde de esin girsin devreye .ruh sağlığı önemli:)
Yazdıklarımın hepsini okuyabildin mi :) azıcık destanımsı olmuş:)Yaa ne güzel yazmışsınız okurken bazen gülümsedim bazen kendimden bi şeyler buldum gözlerim doldu. Kocanızın sizi anlaması için Allah o olayı çıkarmış şbş karşınıza. Benim eşime de böyle işaret olabilecek hayırlı bir olay olur inşallah. Bu arada atladığım önemli bir detay var ben normalde çalışan bi kadınım şimdi bebeğim için ücretsiz izne ayrılıcam. Hem böyle soğuğuz hem de onun eline bakıcam diye de kendimi yiyorum. Ben de sizin ağlamanız gibi kıyıda köşede bu sebepten ağlıyorum bir iki gündür. Ben hiç ondan para almadım bana çocuğa eve bakar eder ama aramız da böyle limoniyken nasıl onun eline bakıcam
Evet temizlik yemek falan vallahi eskisi gibi yapamıyorum zaten. Biri bebek görmeye gelcem diye haber verince nereyi toplayacağımı süpüreceğimi şaşırıyorum
İnşallah ben de bu günleri dediğiniz gibi gülerek hatırlarım. Üzülüyorum bu güzelim zamanlar böyle geçmeseydi keşke..
Ne zaman isterseniz ozaman yapın o yap yap diyenler mi yaninizda olup bebeğe bakacak doğumdan sonra sanki.Aslında 15 aylık. Yeni yani. Ama bütün toplum üstümde bebek bebek diye. Yaşım geçiyormuş (30 yaşındayım) korunursam ilerde olmazmış. Falanca filânca kişi korunmuş da 4 sene olmamıs filan.. her gören bana illaki bir felaket senaryosu anlatıyor. Inanin bazen yapsam da kurtulsam mı diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?