Evet hem de iki kere okudum :)) ben memurum işime geri dönücem iki yıl sonra inşallah tamamen çıkmıyorum yani onu asla yapamazdım zaten. Bebeğime bakacak kimsem yok malesef ailem uzaktaYazdıklarımın hepsini okuyabildin mi :) azıcık destanımsı olmuş:)
Aslında olaya gerek yoktu fakat o ,benim kendimi bu kadar sıkıntıya soktugumu bilmiyordu. Abla geliyor nasıl olsa ,sıkışırsa yardım eder gibi düşünüyormuş . E kadın gelmedi, nolcak, ev kendine format atamıyor malesef ,birilerinin birşeyler yapması gerekiyor:) bide ev işlerinde ve bebek bakımında çok yardımcı olurdu, hakkını yemeyeyim. Sabah kalkıp işe gidecek ,kalkar çocuk sallardı .bazen ben ağlardım, uyanır, çocuğu alır ,beni yatırırdı.
Senin için de olaya gerek yok .eşinle konuşa konuşa kafasına sokacaksın. Bu çocuk piyangodan çıkmadı,birlikte karar verdiniz ve dünyaya getirdiniz .yükünü paylaşmak zorunda .bir de çalışıyormuşsun, bu durumda ekstra özen göstermesi gerekir .küserek, kaçarak olmaz , anlayana kadar anlat ,pes edecek muhakkak bir yerde .bide neden işten çıkman gerekiyor? Bebeğine bakacak kimsen yok mu ? Yerinde olsam şartları biraz zorlar ve işten çıkmazdım .
Ev muhabbeti öyle yaa :) Ben de senin gibi hangi dağınıklıktan başlayacağımı şaşırırdım ve çok tecrubesizdim:)
Maddi sıkıntı olmayacaksa ve istediğin zaman geri döneceksen problem yok . Yalniz biraz çevre edinmelisin ,ev hayatı çalışma hayatından sonra bayağı bi zorlar seni .Evet hem de iki kere okudum :)) ben memurum işime geri dönücem iki yıl sonra inşallah tamamen çıkmıyorum yani onu asla yapamazdım zaten. Bebeğime bakacak kimsem yok malesef ailem uzaktaçalıştığım için de iş çevresi dışında kimseyi tanımıyorum çocuğumu verecek. Kreşe de vermektense çocuğuma ben bakarım kimselere veremem dedim. Annem olsaydı gözüm kapalı verirdim de bu yüzden yani geçici olarak ayrılıyorum işimden şartları zorlayamıyorum başka alternatif yok benim için gerçekten. Yoksa çok üzülüyorum çalışmayı seven bi insanım daha sosyal oluyorum o zaman kafam dağılıyor. Ha bebeğim için değer mi değer diyorum bu günler geri gelmeyecek anne sevgisiyle büyüsün. Tabi onun için kendimi feda ederken Ben sıkıntı çekmem inşallah. Bu arada istediğim zaman izni bozup dönebiliyorum işime. Böyle bi hakkım da var diye ayrıldım şimdilik bakalım napcaz bizi neler bekliyor..
Zaten işe devam etsem tek başıma hayatta çekemem yükünü gece bile kaldırırım vallahi sallasın diye ama şimdi o işe gidecem diye onun arkasına sığınıyor yatıyor.
O konuda da birebir katılıyorum size piyangodan çıkmadı bu çocuk hatta çocuk çocuk diye başımın etini yedi durdu onu dinlemedim yine de ben istediğim zaman yaptım bilsem daha da geç yapardım. Çocuk için kuduran hep erkekler oluyo ama sonra herşey zor geliyo ve kaçıyorlar sorumluluktan.
Ev işi evet gerçekten aniden misafir bastırsıkça tecrübe kazanıyor insan :) siz derken ben de destan yazdım sanırım
Evet çok şükür ki istediğim zaman dönebilicem ve maddiyat da sıkıntı değil sadece ben kocamdan nasıl para alıcam böyle soğukken eline nasıl bakcam diye sıkıntı ediyorum. Evet bu sırada benim arkadaş konu komşu edinmek lazım gerçekten çalışma hayatından sonra evde oturacağımı düşünmek beni şimdiden korkutuyor çok zorlancam bunalıcam biliyorumMaddi sıkıntı olmayacaksa ve istediğin zaman geri döneceksen problem yok . Yalniz biraz çevre edinmelisin ,ev hayatı çalışma hayatından sonra bayağı bi zorlar seni .
Bazı eşler buluyor kolayını çalışıyorum diye ..gece bir saat baksalar anne nasıl da rahatlar..çocuk çocuk diye bir yerlerini yırtıp ondan sonra da ben böyle hayal etmemiştim düşüncesi sarıyor her bir yerlerini :)) iki beşik sallayınca elleri aşınmaz:)
neyse ,kolaylıklar diliyorum sana ..umarım kolayca atlatırsın bu süreci. Bide zaman çok çabuk geçiyor. Benim biri 4 biri 6 yaşında oldu bile .halbuki daha dün doğurmuştum :)))
Benimkine çok benziyor sizin durumunuz da. Ancak yatakları neden ayırdınız siz bebekle mi yatıyorsunuz? Bana sorarsanız yatakları ayırmayın hiç değilse orası bir araya geldiğimiz tek yer her ne kadar arkamızı dönüp yatsak da.. Ama o da ayrı Bi soğukluk katar ne yapıp edin ayrı yatmayın.Bebegım 52 gunluk ama esimle bizde cok uzak lastik sanki yıllardır gorusmeyıp yıllar sonra bir araya gelen iki kisi gibiyiz bende yaklasmıyorum gerci sebeplerim var ama erkeklerin daha ilgili sevecen olması gerekmez mi?? Halbuki hamileyken gayet yakındık simdi yataklarıda ayırdık kafaya takıyorum bende ama bebegımdende ayrılamıyorum esım yatagımızı ozlemıs ama beni ozledıgını hıc duymadım ikimızde acmıyoruz bu konuyu bakalım nolucak
Amin inşallah çok sağolun vallahi. Bu arada Sizi üzmek istemem ama şimdiden gündeminiz bebekse doğunca da tamamen o olacaktır bence de. Bizim hamileyken sürekli o konuşulmuyordu hatta ilgisiz bi baba mı olacak acaba diye düşünürdüm. Ama doğunca çok değişti çok şükür ki ilgileniyor yoksa buna da ayrı üzülürdüm. Şimdiden eşinizle konuşun bence. Çok güzel hayallerle çıktığımız bu serüven sıkıcı olabiliyor böyleBizim İkimizin de ailesi yanımızda değil. Gerçi onunki 1 buçuk saat uzakta ama ha diyince bırakabileceğimiz bi yer yok o yüzden de eve kapandık kaldık.
Aslında 15 aylık. Yeni yani. Ama bütün toplum üstümde bebek bebek diye. Yaşım geçiyormuş (30 yaşındayım) korunursam ilerde olmazmış. Falanca filânca kişi korunmuş da 4 sene olmamıs filan.. her gören bana illaki bir felaket senaryosu anlatıyor. Inanin bazen yapsam da kurtulsam mı diyorum.
Peki yaş olarak gec mi sizce. 30 yaşındayım. Daha 15 aylık evliyim.
Teşekkür ederim güzel dileklerin için ❤Evet çok şükür ki istediğim zaman dönebilicem ve maddiyat da sıkıntı değil sadece ben kocamdan nasıl para alıcam böyle soğukken eline nasıl bakcam diye sıkıntı ediyorum. Evet bu sırada benim arkadaş konu komşu edinmek lazım gerçekten çalışma hayatından sonra evde oturacağımı düşünmek beni şimdiden korkutuyor çok zorlancam bunalıcam biliyorum
Ah öyle güzel dediniz ki bi yerlerini yırtıp sonra da böyle hayal etmemiştim demek.. Tıpkı böyle bizimki de. Halbuki ben böyle olacağını harfi harfine anlatmıştım kendisine. Arkalarını dönüp yatmayı çok iyi biliyorlar.
Çok teşekkür ederim inşallah kolay ve güzel bir şekilde atlatırım. Düşünüyorum da dünden beri burda yazışmak bile sanki hafifletti beni keşke yakınımda olsanız ne iyi geldi yazdıklarınız çok teşekkür ediyorum size. Ah o zaman ne zalim zaman.. İnanırım öyle çabuk geçiyor ki. Allah bağışlasın çocuklarınızı. Ben de hala yeni doğurmuşum hastaneden yeni çıkmışım gibi hissediyorum ama salı günü üç aylık olacak bebeğim. Hemen büyüyorlar
İyi geceler diliyorum size sağlıcakla kalın
Bi bebeğim var 11 aylık birde bebekten farksız evcilimRica ederim ..
Aynı yollardan iki defa geçtim, anlayabiliyorum ne kadar zorlandığını.
Evime gelen yardımcı abla önemli bir sebepten ötürü gelemedi ,ev de fenaydı, sabredemedim, 7 aylık çocuk kucağımda evi süpürmeye başladım . Eşin gelmiş ,duymadım. Beni o halde görünce gözleri dolmuş, arkamı dönüp onu görmesem ağlayacaktı. Ben bebek bakmanın bu denli zor olduğunu düşünememiştim daughter ,tamam ne yaşadığını görüyorum fakat bu derece zorlanacağını tahmin etmezdim dedi .bebeğimiz de aşırı huysuz ,kucaktan inmeyen bir çocuktu. Kucağımdan aldı hemen. O sıralar çocuk bakmak bana göre birşey olmadığı için caresizligimden bağıra çağıra ağlamak geçti içimden ..Eşin görmesin diye döndüm arkamı ,açtım süpürgeyi, patlarsam duymasın, beni öyle görmesin diye ..bebeği bırakmış beşiğine, geldi süpürgeyi alıp koridora firlatti. Yakarım bu evi ,bir daha bu şartlarda elini birseye sürersen çok ciddiyim yakarım bi evi dedi .gittim bebeğimin yattığı odanın kapısını kapatıp, ona en uzak olan odayı seçip, böğüre böğüre ağladım:) Ben böyle olacağını bilmiyordum dedikten sonra daha fena ağladım :)) doğurunca o köşesinde sessiz sakin duracak sanıyordum:) psikolojim çok bozuldu .Eşim zaten ev işi yemek bekleyen bir adam değildi ama ben biraz inatciyim ve gereksiz gurur yaptım, kimseden yardım istemedim .iki çocuğumu büyütürken de çok zorlandım. Acaba zamanı değil miydi ,iyi bir anne olamayacak miyim diye çok ağladım . Gerçekten olağanüstü zordu benim için ama büyüdüler ,en azından artık bebek değiller ve kabus bitti:) senin bebişin de büyüyecek, bu günleri hatırladığında gülümseyeceksin. Yalniz öyle temizlik yemek diye kendini paralama .olduğu kadar ,olmadığı yerde de esin girsin devreye .ruh sağlığı önemli:)
Her bebek farklı ,ne desem bilemedim .Bi bebeğim var 11 aylık birde bebekten farksız evcilim
Hastayım heryerim agrıyor etlerim dökülüyor
Bebeğimi ben çok istedim eşimi 3. yılda ikna edebildim de çocuk yaptık. Hiç bukadar zor olucagını düşünmemiştim ki sorunlu bir bebek değil sadece bebek.
Ev şuan uçuyor, evcilim aç kafesi pis benden ilgi beklıyor. Tezgah bulaşık dolu, yarına misafirim var. Banyo yapmam, epilasyon yapmam lazım. Oturmuş kızımın uyumasını beklıyorum. Uyusun da büyüsün ki ben eski bene döneyim. Ne zaman oluyor bu rahatlama yani kaç yasında kaç sene sonra
Bugün çalışıyor. Çok yoğun hergün en az 2 saat trafikte işe gitmek için. Eve gelince de kızım ilgi istıyor gece de uyutmuyor bazen ona kendimden fazla üzülüyorum :) makina tutup hastayım diye meyve sıkıp işe gitti. Yardımı olmasa bitmiştim yemek yapıyorum akşamları, bukadar işinin arasında böyle yemekler yiyorum teşekkür ederim diyor bu söz bana yetiyor yemek işini gözüm hiç görmüyor o yüzdenHer bebek farklı ,ne desem bilemedim .
Benimkiler emmeyi bırakınca biraz daha sakin oluyordu. Küçüğü 28 ay emdiği için 28 ay yapışık yaşadık, artık dayanamayacak duruma gelmiştim . Bıraktı ve rahatladım, biraz normale döndük. Büyüğü öyle değildi, kendi halinde bir çocuktu. Birde emzik kullanıyordu ,o en büyük kurtaricimdi.
Bu kadar işin varken esin nerde ? Bebekle ilgileniyor mu ? Bugün pazar ,çalışmıyorsa bebeğin bakımını bir süre ustlensin ve sen epilasyon + banyo işini hallet .çıkınca bebeğinle biraz vakit geçir, uyuyorsa uyut ,mutfağa geç ama esin de yanında olsun .diğer işlerde de yardım iste. Tek başına bebekle birlikte herşey çok zor ..
Eşin yardımcı oluyormuş, ne güzel!Bugün çalışıyor. Çok yoğun hergün en az 2 saat trafikte işe gitmek için. Eve gelince de kızım ilgi istıyor gece de uyutmuyor bazen ona kendimden fazla üzülüyorum :) makina tutup hastayım diye meyve sıkıp işe gitti. Yardımı olmasa bitmiştim yemek yapıyorum akşamları, bukadar işinin arasında böyle yemekler yiyorum teşekkür ederim diyor bu söz bana yetiyor yemek işini gözüm hiç görmüyor o yüzden
Emıyor 24 ayı dolunda hemen kesicem
Bebek büyütmek tahminimden çok daha zormuş onu anladım. İlerde düşüncem değişir mi bilmiyorum ama tek çocukta kalma kararı verdim.
Mektup mu yazıyor ooo süpermiş yaa ne güzel ilgiliymiş ama inanın bu güzel bişey :) ) bu arada eşinizle mi sürekli birliktesinşz anlayamadım o kısmı işe gitmiyor mu yoksa gerçekten sıkıcı olur tabi ki sürekli dip dibe olmak. İnsan özlemek istiyor bi yerde. Bebeğiniz olunca da arabasına koyun koyun çıkın dışarı aksi taktirde ben de kafayı yemekten korkuyorum tek başıma aile yok arkadaş yok bu nedir yaaBizim de aileler yok 7 gün 24 saat beraberiz.
Ya ben konuyu açmıyorum da eşim sürekli bebekten bahsediyor
Onunla konuşuyor, ona mektup falan yazıyor.
Bakalım biz neler yaşayacağız, insan bi iki saat de olsun yalnız kalmak ister bence. Yoksa konuşacak bişey kalmaz ki evden uzaklaşmadıkça kafayı yer gibi olurum diye düşünüyorum
Yok öyle demek istemedimMektup mu yazıyor ooo süpermiş yaa ne güzel ilgiliymiş ama inanın bu güzel bişey :) ) bu arada eşinizle mi sürekli birliktesinşz anlayamadım o kısmı işe gitmiyor mu yoksa gerçekten sıkıcı olur tabi ki sürekli dip dibe olmak. İnsan özlemek istiyor bi yerde. Bebeğiniz olunca da arabasına koyun koyun çıkın dışarı aksi taktirde ben de kafayı yemekten korkuyorum tek başıma aile yok arkadaş yok bu nedir yaa
Amiinn inşallah dediğin gibi güzel olur her şey canım çok teşekkür ederim. Atarım tabi kii sen de bana atabilirsin :)) çok güzelmiş sloganları maşallah şimdiden kuzulara..Teşekkür ederim güzel dileklerin için ❤
Herşey güzel olacak ..
Istediğin zaman özel mesaj atabilirsin .
Hayat zor ,paylaşmak güzel (benim çocukların sloganı "paylaşmak güzel" :)
Sağlık ve kolaylıkla büyüt bebişini ..
Haa pardon şimdi anladım. Yaa aynen ben öyleyim şimdi işte. Annemdeyken ne iyiydi gelince kaldık başbaşa sizin dediğiniz gibi 7/24.. Üç kişi de güzel oluyor bakmayın ben bu ara eşimden yana sıkıntılıyım (konuda belirttiğim üzere) pek keyif almıyorum ama beraber avm ye falan gidiyoruz fena olmuyor. Ama o tek başınıza gezip de istediğiniz mağazada bilmem kaç dakika geçirdiğiniz zamanlar gibi olmuyor maalesef. İndirimi olan yerlere bile giremedim bebek var babası idare edemez diye. O an çok özledim free takıldığım günleriYok öyle demek istemedim
Bebekle ben 7/24 beraber olacağız hani bebeği arada 1 saat bile bırakabileceğim bi kişi olmayacak. Eşimle tüm boş vakitlerimizi beraber geçiriyoruz onda sıkıntı yok, nedense sıkılmıyoruz da 3 kişi hep beraber nasıl olacak bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?