Eşim benden bir şeyler saklıyor sanki

Onceligi siz degilsnz ama adam donup sarilmis size.
Size hayatimdan bi kac ornek anlatirsam "onceligi benmisim meger neler varmis" dersiniz
Sadece bunu soylemek istedim.

Altınları da bozmuyor bencil azmış bitermiş. Hem altınlarım kalsın hem montum da yok görümce de zaten babasında kalan evde oturuyor bende iki gözlerimi dolduriyim borçtan yırtalım kafası. Yani kötü bısey de yazmak istemiyorum ama gerçekten şaşıyorum bu tip insanlara. Kendi abisi de hakkını yemiş ev vermemiş işi gücü para olmuş konu sahıbının başka konusu yok. Umarım kendine gelirsin konu sahibi

Kendi abisinin haksızlığını mahkemede çok rahat halleder de çok zeki akrabaları hiç bu konuda akıl vermiyolar galiba. Abisini, halasını Allah'a havale etmiş çok tokgözlü olduğu için ama hiç hakkı olmayan malın peşinde koşuyor. Bir de eş ailesi bence normal insanlar ama bu para mevzuları nedeniyle gereksiz yere kinlenmiş, düzgün bir ilişki de kurmuyor.

Kafamda deli sorular
1. Konu sahibi daha önceki konularından birinde bir şirkette bilmem kaç sene çalıştım demişsiniz. Allah aşkına hiç mi birikim yapmadınız.
2. Siz 36 eşiniz 41 yaşındaymış bence uzun zamandır bir ışte calisiyorsunuzdur. Yine hiç mi birikim yapmadınız.
3. Altinlarima elleyemem ev alacağız diyen siz aynı zamanda düğüne 20 kişi geldi. Borcu ödeyecek altın takılması diyorsunuz. Ama o altınları ev almak için saklamayı düşünüyorsunuz bu nasıl bir yaman çelişki

Öncelik borçtur canim bunu herkes bilir.sende biraz idare etmelisin bir süre alamadiğin çok şey olucak belki anlayışlı olman gerek.o sizin sıkışmanizi engellemiş kriz anında şimdi sıra sizde hem cebinizden değil, onun verdiğini veriyorsunuz.bende yeni evliyim bizimde dolu borcumuz var aylık kimseden de borç almadık ama taksitler var kira var geriye bize sadece 1500, lira para kaliyo geçinmek için ve inan birçok şeyi istemiyorum domates biber istiyorum en fazla sürekli yapamiyca şeyi istemek onu küçük düşürmek olur kocan sonuçta,mizmizlanmaktan başka birşey değil. Yani uygun bir mont alırsın olur biter böyle şeyleri büyütmek anlamsız.borcunumu ödemesin adam ?

Benim de kafama en çok 3. maddede belirttiğiniz nokta katıldı. Konu sahibi, nikahta takılan altınları bozdurup borcunuzu kapatın diyenlere “ama 20 bin liralık altınımız yok, zaten az takımız oldu” diyor. Diğer taraftan da “altınları bozdurmamak eşimle ortak kararımız, çünkü onları ev alırken kullanacağız” diyor. Valla saçmalardan seçmeler

Biz de tek maasla geciniyoruz para bana gelir hesabi kitabi yaparim ama esim mutlaka sorar parayi kendi kazanır ben harcarim ama yine de sorar
Neden? İhtiyacınız olunca siz direkt soyleyemiyor musunuz ? Lutuf gibi bir seye ihtiyacin var mi diye soruluyor. Bunu anne babalar cocuklarina yapar. Daha alisverise tek gidemez ya da odeme parasi ondan geleceginden para vermek icin.

2000 eve veriyorsaniz taksit icin. Elektrik su dogalgaz nasil odeniyor. 800 tl ile hem bunlar hem temel ihtiyaclar mi yani?

Neden herkes montu olmamasına şaşırmış anlamadım.
Ben 31 yaşındayım, bekar olduğum için benim de montum yok mesela. Çünkü niye olsun? Kısmetse evlenirsem, bir gün benim de montum olacak inşallah

C cerkes84 , siz önceki konuda "görümcemin durumu iyi, borcu geri vermeyin dediler" demediniz mi? Dalga mı geçiyorsunuz bizimle?
İnsanları yardım ettiklerine edeceklerine pişman etmeyin, ödeyin borcunuzu. Bir kış yeni mont almasanız hayata tutunabilirsiniz eminim.
Eşinize ve görümcenize yeten gücünüz abinize halanıza yetsin, kendi hakkınız olan malları alın önce. Sonra görümceden aldığınız borçla ilgili, kimin kimin evinde oturduğuyla ilgili fikir beyan edersiniz.

adama yazık ya kardeşiyle karısı arasında kalmış belli ki kardeşi zor durumda karısı da mont istiyor

Peki 19 sayfa yazistik da ben hala konu sahibinin kocasi ne sakliyormus anlayamadim desem?
Borc var ulan iste neyi saklayacak adam
Ben görümcenin yerinde olsam borcumu geri alabilsem bile daha ölüyorum deseler bir bardak su vermem abim ve gelin hanıma. Bugün zor bela borcu öderler, yarın daha fazla meblağ isteyip onun üstüne yatmayı başarabilirler. Gelin hanımın gözünde kalmış baksana görümcenin babasının evinde oturduğu. Kocası da ağzını açıp '' Sanane babamın malından, sen önce abinin halanın gaspettiği hakkına sahip çık. '' diyemiyor. Orayı kocasının mülkü gibi görüyor, hani kocası erkek ya. Utanmasa kira isteyecek. Onu diyemediği için böyle bir yol deniyor. O evin acısı çıkmalı.

Cidden agzim acik kaliyor boyle piskinlikleri okuyunca. Herkeste de evlat var Allah korusun yarin boyle seylerle ugrasirsak hayattan soguruz.

Cidden agzim acik kaliyor boyle piskinlikleri okuyunca. Herkeste de evlat var Allah korusun yarin boyle seylerle ugrasirsak hayattan soguruz.
Miras tatlı lakin, kayın aile ağzını açsa suçlu oluyor ya, onlara bakmak zorunda değilim diye burunlarını havaya dikmeleri yok mu, en çok da ona tutuluyorum.

Ama öyle.... Borç almamak lazım.... Alıncada kardeş vs olmaz.... Geri ödemek lazım.... Sakladığı şudur parayı haklı olarak istemişlerdir... Evet neden keserseniz kesin bu sizin probleminiz.... O tarafta çalışamayan şu anda enişte eşinin başının etini yiyor olabilir.... Bir an önce öderseniz rahat edersiniz

Bir de şey demiş zaten ödemeyi teklif eden benim borçtan kaçmıyorum borç olarak alıyoruz geri öderiz diyen geline kabul edilmesi şoku herhalde bu da düğün hediyemiz olsun ,lafı mı olur 20 binin , biz bedava evde oturuyoruz zaten falan denmesini bekliyordu . Insan doğrudan kişiye borcu varken ,yüzyüze bakarken ve maaşıyla ödeyemeyecekken nasıl altın saklamayı düşünür kim bilir ne zaman alınacak ev için.

Ödeme planı yapamayız 500den fazla gönderemeyiz ki mecbur o kadar gönderebiliriz

neden göndermediniz

yani sonuçta adam dediği an gönderebileceğiniz ne ise gönderecektiniz

bu arada kışlık montunuz neden yok, geçen yıl giydiğiniz nerede

evlenince bekarlıktan kalma giysiler giyilmiyor mu

ben 40 yaşındayım ortaokuldan kalan montumu da giyiyorum da

Neden? İhtiyacınız olunca siz direkt soyleyemiyor musunuz ? Lutuf gibi bir seye ihtiyacin var mi diye soruluyor. Bunu anne babalar cocuklarina yapar. Daha alisverise tek gidemez ya da odeme parasi ondan geleceginden para vermek icin.
Hayir bu dusunce sadece ben sormasini beklerim ihtiyacim yok sukur ama yine de ara sira sormasi hosuma gider
2000 eve veriyorsaniz taksit icin. Elektrik su dogalgaz nasil odeniyor. 800 tl ile hem bunlar hem temel ihtiyaclar mi yani?
Elk 120
Su 50
Sobali ev babamin zeytinyagi fabrkasi var
Zeytin cekirdegi yakiyoruz
250 market
200 bakkal
180 de harclik

borc beklemez.. ıyı de borc sızın borcunuz. once borcunu odersın sonra kendıne bakarsın bız boyle ogrendık.. sen zor durumda kalma dıye borc aldıgın adam neden surunsun anlamadm sen zorlanacaksın tabı kısabıldıgın ne varsa kıscaksın. oncelık mevzuuysa bu tabı kı boyle bı konuda kardesımı dusunurum hele altınımı bozdurmam borcumu canım ıstedıgı gıbı oderım mıllet ac kalsın bana ne dıyen bı karım varsa. uzucu.. adam borc stresınden hayatına bakamaz olmus bı de trıplerınle bogmussun adamı.. allah kocana sabır versın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…