- 28 Temmuz 2020
- 723
- 952
- 18
- 33
Altınları da bozmuyor bencil azmış bitermiş. Hem altınlarım kalsın hem montum da yok görümce de zaten babasında kalan evde oturuyor bende iki gözlerimi dolduriyim borçtan yırtalım kafası. Yani kötü bısey de yazmak istemiyorum ama gerçekten şaşıyorum bu tip insanlara. Kendi abisi de hakkını yemiş ev vermemiş işi gücü para olmuş konu sahıbının başka konusu yok. Umarım kendine gelirsin konu sahibiAltininizi bozdurup kendinize mont alabilirsiniz bu kadar drama yapacağınıza.
Gorumceye ödediğiniz para borcunuz lutfettiginiz bir şey değil. Ki zaten kadının parası hem tl cinsinden alıyor hem parça parça alıyor ölüyor resmen.
Borç ödeme planı da iki karşı taraf arasında yapılır zaten borçlu ve borç verendir taraf neresi garip gorumceyle plan yapmalarinin
Altınları da bozmuyor bencil azmış bitermiş. Hem altınlarım kalsın hem montum da yok görümce de zaten babasında kalan evde oturuyor bende iki gözlerimi dolduriyim borçtan yırtalım kafası. Yani kötü bısey de yazmak istemiyorum ama gerçekten şaşıyorum bu tip insanlara. Kendi abisi de hakkını yemiş ev vermemiş işi gücü para olmuş konu sahıbının başka konusu yok. Umarım kendine gelirsin konu sahibi
Öncelik borçtur canim bunu herkes bilir.sende biraz idare etmelisin bir süre alamadiğin çok şey olucak belki anlayışlı olman gerek.o sizin sıkışmanizi engellemiş kriz anında şimdi sıra sizde hem cebinizden değil, onun verdiğini veriyorsunuz.bende yeni evliyim bizimde dolu borcumuz var aylık kimseden de borç almadık ama taksitler var kira var geriye bize sadece 1500, lira para kaliyo geçinmek için ve inan birçok şeyi istemiyorum domates biber istiyorum en fazlakızlar selam
Kuruntu mu bilmiyorum yada düşündükçe aklıma yer etmiş bir şey mi onu da bilmiyorum.. sanki eşim benden bir şeyler saklıyor. Biliyorsunuz artık görümceme borcumuz var ve bu ay ödemeye başlayacağız sürekli 30 kere sorup durdu eniştem çalışmıyor biraz ödeme yapsak ii olur fln başlarda tamam hayatım yapacaz dediö zaten yapalım ayarlayalım dedim ama sürekli soruyor yok destek olalım fln belli ki kardesiyle konusuyo ve artık son zamanlarda her şeyde ne yapmam gerekeni söylüyor 500 yatırmak iyi olur şunu yapmalı bnu yapmalı dün dayanamadım tamam yatırcaz ama yeter aptal değilm anlıyorm ya dedim senin karının kışlık montu yok bunu düşündn mü biliyorsun olmadığını dedim kardesinle plan yapıp önüm3 gelme dedim senin kardeşin evet düşünüyorsun ama 2kere olur biter söylemek senin önceliğin kim ayırt et artık dedim gözlerim doldu kalktım vcden döndüğümde sarıldı bi daha da konusunu açmadı.. böle yapınca soğuyorum ve artık bir şey demeyeceğim. Bu arada gelirler bende toplanıyor kendisi öyle istedi.. 4aylık evliyiz .. artık aileyiz ama sanki önceliği ben değilm..
Benim de kafama en çok 3. maddede belirttiğiniz nokta katıldı. Konu sahibi, nikahta takılan altınları bozdurup borcunuzu kapatın diyenlere “ama 20 bin liralık altınımız yok, zaten az takımız oldu” diyor. Diğer taraftan da “altınları bozdurmamak eşimle ortak kararımız, çünkü onları ev alırken kullanacağız” diyor. Valla saçmalardan seçmelerKafamda deli sorular
1. Konu sahibi daha önceki konularından birinde bir şirkette bilmem kaç sene çalıştım demişsiniz. Allah aşkına hiç mi birikim yapmadınız.
2. Siz 36 eşiniz 41 yaşındaymış bence uzun zamandır bir ışte calisiyorsunuzdur. Yine hiç mi birikim yapmadınız.
3. Altinlarima elleyemem ev alacağız diyen siz aynı zamanda düğüne 20 kişi geldi. Borcu ödeyecek altın takılması diyorsunuz. Ama o altınları ev almak için saklamayı düşünüyorsunuz bu nasıl bir yaman çelişki
Odeyecek olan sensin verilen para kadininKardesiyle plan yapıp benm uymamı beklemesine hastayım ödeyecek olwn biziz benmle konuşması lazım
Neden? İhtiyacınız olunca siz direkt soyleyemiyor musunuz ? Lutuf gibi bir seye ihtiyacin var mi diye soruluyor. Bunu anne babalar cocuklarina yapar. Daha alisverise tek gidemez ya da odeme parasi ondan geleceginden para vermek icin.Biz de tek maasla geciniyoruz para bana gelir hesabi kitabi yaparim ama esim mutlaka sorar parayi kendi kazanır ben harcarim ama yine de sorar
2000 eve veriyorsaniz taksit icin. Elektrik su dogalgaz nasil odeniyor. 800 tl ile hem bunlar hem temel ihtiyaclar mi yani?Haklilik payiniz cok ben olsam konuyu monta baglamazdim ve o kadar da uzatmazdim
Aylik 2800 maaş aliyor esim 2000 eve veriyoruz 800 tl ile de temel ihtiyaclari aliyoruz
Dikis ogrendim cocuklarima alt ust takimlari elimden geldigince dikiyorum esime bana da dikiyorum bir sekilde idare ediyoruz cocuklarim okula baslaamadan borclari bitirmek icin
Ben görümcenin yerinde olsam borcumu geri alabilsem bile daha ölüyorum deseler bir bardak su vermem abim ve gelin hanıma. Bugün zor bela borcu öderler, yarın daha fazla meblağ isteyip onun üstüne yatmayı başarabilirler. Gelin hanımın gözünde kalmış baksana görümcenin babasının evinde oturduğu. Kocası da ağzını açıp '' Sanane babamın malından, sen önce abinin halanın gaspettiği hakkına sahip çık. '' diyemiyor. Orayı kocasının mülkü gibi görüyor, hani kocası erkek ya. Utanmasa kira isteyecek. Onu diyemediği için böyle bir yol deniyor. O evin acısı çıkmalı.Peki 19 sayfa yazistik da ben hala konu sahibinin kocasi ne sakliyormus anlayamadim desem?
Borc var ulan iste neyi saklayacak adam
Cidden agzim acik kaliyor boyle piskinlikleri okuyunca. Herkeste de evlat var Allah korusun yarin boyle seylerle ugrasirsak hayattan soguruz.Ben görümcenin yerinde olsam borcumu geri alabilsem bile daha ölüyorum deseler bir bardak su vermem abim ve gelin hanıma. Bugün zor bela borcu öderler, yarın daha fazla meblağ isteyip onun üstüne yatmayı başarabilirler. Gelin hanımın gözünde kalmış baksana görümcenin babasının evinde oturduğu. Kocası da ağzını açıp '' Sanane babamın malından, sen önce abinin halanın gaspettiği hakkına sahip çık. '' diyemiyor. Orayı kocasının mülkü gibi görüyor, hani kocası erkek ya. Utanmasa kira isteyecek. Onu diyemediği için böyle bir yol deniyor. O evin acısı çıkmalı.
Miras tatlı lakin, kayın aile ağzını açsa suçlu oluyor ya, onlara bakmak zorunda değilim diye burunlarını havaya dikmeleri yok mu, en çok da ona tutuluyorum.Cidden agzim acik kaliyor boyle piskinlikleri okuyunca. Herkeste de evlat var Allah korusun yarin boyle seylerle ugrasirsak hayattan soguruz.
Ama öyle.... Borç almamak lazım.... Alıncada kardeş vs olmaz.... Geri ödemek lazım.... Sakladığı şudur parayı haklı olarak istemişlerdir... Evet neden keserseniz kesin bu sizin probleminiz.... O tarafta çalışamayan şu anda enişte eşinin başının etini yiyor olabilir.... Bir an önce öderseniz rahat edersinizOrtada bir borç varsa üstelik görümcenizin eşi çalışmıyorsa sıkıntıdalarsa öncelik ne yapıp edip borcun ödenmesidir. Eşiniz de ödeyemedikçe huzursuz belli ki ondan surekli soylemek zorunda kalıyor. Siz mont alamadığiniz icin tasalaniyorsunuz ama belki de gorumcenizin sizden daha buyuk sıkıntıları ve ihtiyaclari vardir.
Ödeme planı yapamayız 500den fazla gönderemeyiz ki mecbur o kadar gönderebiliriz
Hayir bu dusunce sadece ben sormasini beklerim ihtiyacim yok sukur ama yine de ara sira sormasi hosuma giderNeden? İhtiyacınız olunca siz direkt soyleyemiyor musunuz ? Lutuf gibi bir seye ihtiyacin var mi diye soruluyor. Bunu anne babalar cocuklarina yapar. Daha alisverise tek gidemez ya da odeme parasi ondan geleceginden para vermek icin.
Elk 1202000 eve veriyorsaniz taksit icin. Elektrik su dogalgaz nasil odeniyor. 800 tl ile hem bunlar hem temel ihtiyaclar mi yani?
borc beklemez.. ıyı de borc sızın borcunuz. once borcunu odersın sonra kendıne bakarsın bız boyle ogrendık.. sen zor durumda kalma dıye borc aldıgın adam neden surunsun anlamadm sen zorlanacaksın tabı kısabıldıgın ne varsa kıscaksın. oncelık mevzuuysa bu tabı kı boyle bı konuda kardesımı dusunurum hele altınımı bozdurmam borcumu canım ıstedıgı gıbı oderım mıllet ac kalsın bana ne dıyen bı karım varsa. uzucu.. adam borc stresınden hayatına bakamaz olmus bı de trıplerınle bogmussun adamı.. allah kocana sabır versın..kızlar selam
Kuruntu mu bilmiyorum yada düşündükçe aklıma yer etmiş bir şey mi onu da bilmiyorum.. sanki eşim benden bir şeyler saklıyor. Biliyorsunuz artık görümceme borcumuz var ve bu ay ödemeye başlayacağız sürekli 30 kere sorup durdu eniştem çalışmıyor biraz ödeme yapsak ii olur fln başlarda tamam hayatım yapacaz dediö zaten yapalım ayarlayalım dedim ama sürekli soruyor yok destek olalım fln belli ki kardesiyle konusuyo ve artık son zamanlarda her şeyde ne yapmam gerekeni söylüyor 500 yatırmak iyi olur şunu yapmalı bnu yapmalı dün dayanamadım tamam yatırcaz ama yeter aptal değilm anlıyorm ya dedim senin karının kışlık montu yok bunu düşündn mü biliyorsun olmadığını dedim kardesinle plan yapıp önüm3 gelme dedim senin kardeşin evet düşünüyorsun ama 2kere olur biter söylemek senin önceliğin kim ayırt et artık dedim gözlerim doldu kalktım vcden döndüğümde sarıldı bi daha da konusunu açmadı.. böle yapınca soğuyorum ve artık bir şey demeyeceğim. Bu arada gelirler bende toplanıyor kendisi öyle istedi.. 4aylık evliyiz .. artık aileyiz ama sanki önceliği ben değilm..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?